ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Σεπ 29, 2012 6:22 am

Σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν εκλογές για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια, στα ΠΥΣΠΕ, στα ΑΠΥΣΠΕ, στο ΚΥΣΠΕ και φυσικά και στα συμβούλια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προχτές έληξε και η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Κι αυτή τη φορά στη Θεσπρωτία αποφάσισαν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο και οι Παρεμβάσεις. Μέχρι τώρα για πολλούς και διάφορους λόγους δεν υπήρχε ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας και οι συνάδελφοι που στηρίζουν την παράταξη μπορούσαν μόνο για ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ να ψηφίσουν εκπροσώπους των Παρεμβάσεων ενώ σε τοπικό επίπεδο έδιναν την ψήφο τους σε άλλα συγγενικά σχήματα...

Υποψήφιες με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων για το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας είναι οι δασκάλες:

Ιουλία Κούρτη (δημοτικό σχολείο Νέας Σελεύκειας)

Μαρία Λαμπρίδου (2ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας)


Προσωπικά, έχοντας και στο παρελθόν κατεβεί ως υποψήφια των Παρεμβάσεων στη Νέα Σμύρνη, αποδέχτηκα με χαρά την πρόταση της Ιουλίας και συμφώνησα μαζί της πως είναι αναγκαιότητα των καιρών ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο που θα δίνει τη δυνατότητα στους συναδέλφους που στηρίζουν τις Παρεμβάσεις να εκφράσουν τη στήριξή τους και στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ.

Η Ιουλία, παλιά συνδικαλίστρια στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσπρωτίας, είναι γνωστή στους συναδέλφους για την αγωνιστική της στάση και τις θέσεις της. Και η συμμετοχή μου μαζί της στο ίδιο ψηφοδέλτιο επέχει περισσότερο θέση ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της πως και ως αιρετός του κλάδου θα σταθεί το ίδιο άξια.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα σχεδιάζουμε να επισκεφθούμε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας στη Θεσπρωτία και να αναλύσουμε από κοντά τις θέσεις των Παρεμβάσεων.

Στο μεταξύ θα σας ενημερώνουμε σχετικά και μέσω του φόρουμ, όπως το κάνουμε για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς. Γιατί ο συνδικαλισμός για μας δε σταματά και δεν ολοκληρώνεται μόνο σε εκλογικές αναμετρήσεις, αποτελεί καθημερινό μέλημα και διαρκές ζητούμενο.

Δεν εγκλωβίζεται επίσης σε κομματικά εξαρτημένες παρατάξεις ούτε σε στενόμυαλες αντιλήψεις που απηχούν παρωχημένες και αποτυχημένες τακτικές του παρελθόντος.

Κυρίως όμως δε συνάδει με την τακτική της συντεχνίας και του σιναφιού. Πρωτεύον είναι η παιδεία και βασικό μας μέλημα ένα σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά και θα τους εξασφαλίζει σύγχρονη εκπαίδευση, ικανή να αντιμετωπίσει τις ανάγκες τους για ευτυχισμένο σήμερα και πετυχημένο αύριο. Στα πλαίσια αυτά βλέπουμε και το ρόλο του εκπαιδευτικού. Που για να μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιους στόχους χρειάζεται και θεωρητική κατάρτιση και στήριξη στο έργο του και φυσικά να μην ανεβαίνει γολγοθά ως υπάλληλος.

Η παρουσία αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια αποτελεί κατάκτηση του κλάδου. Και ως τέτοια θέλουμε να την υπηρετήσουμε και όχι στην καταδικασμένη μορφή που κατά καιρούς έχει λάβει πότε ως προσωπικό αλισβερίσι και πότε με το βόλεμα των κομματικά ημέτερων ή ακόμη χειρότερα ως νεροκουβαλητές της εκάστοτε διοίκησης.

Οι αιρετοί μας οφείλουν αφενός να διαθέτουν το σθένος να υπερασπιστούν το δίκιο του συναδέλφου - πέρα και ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις - και αφετέρου άριστη γνώση των νόμων. Μην ξεχνάμε πως οι αιρετοί μπορεί να μην είναι πλειοψηφία στα υπηρεσιακά συμβούλια όμως αποτελούν το μάτι του κλάδου σε αυτά. Και για να βλέπουν δε χρειάζονται μόνο μάτια αλλά και νου κατά το αρχαίο ρητό. Πώς θα αντιληφθείς την όποια αδικία όταν αγνοείς τα δικαιώματα που παρέχει ο νόμος στον υπάλληλο και αντίστοιχα τις υποχρεώσεις της υπηρεσίας απέναντί του;

Σημαντική επίσης παράμετρος για την επιτυχία στο έργο ενός αιρετού είναι η στενή επικοινωνία και διαρκής αλληλοενημέρωση με τους συναδέλφους. Στόχο που θα υπηρετήσει τα μέγιστα και το παρόν φόρουμ καθώς ο τόπος μας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες - σκοπέλους στη ζωντανή επαφή ανάμεσά μας.

Έτσι λοιπόν ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση και στην ψήφο σας ώστε η όποια προσπάθεια έχει ως τώρα καταβληθεί σε άλλα συνδικαλιστικά επίπεδα να βρει διέξοδο και στην παρουσία των Παρεμβάσεων στο τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο, στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας.

Διαβάστε περισσότερα για τις Παρεμβάσεις εδώ: http://www.paremvasis.gr και ιδιαίτερα για τη μαχητική παρουσία των αιρετών των Παρεμβάσεων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.paremvasis.gr/?cat=5

Διαβάστε επίσης το δίπτυχο των Παρεμβάσεων από τις προηγούμενες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια:

http://www.paremvasis.gr/old-site/2010/an211010b.pdf

για σφαιρικότερη ενημέρωση ως προς το τι πρεσβεύουν οι Παρεμβάσεις στον τομέα αυτό και ποιες απόψεις διαμορφώνουν τη στάση των εκπροσώπων τους. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το έντυπο υλικό για τις τωρινές εκλογές και το οποίο θα σας φέρουμε στα σχολεία σας. Να το μελετήσετε, να το κουβεντιάσουμε, να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις και απόψεις.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5299
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Σεπ 29, 2012 7:11 am

Από παλιότερες εκλογές αιρετών ( 2004 ) η "μελωδία των Παρεμβάσεων", επίκαιρη όσο ποτέ και σήμερα, καταγγέλλοντας και θυμίζοντας ταυτόχρονα το μακρύ οδοιπορικό των παλιών ημερών που μας έφεραν στην κατασκότεινη νύχτα του τώρα:

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ


Με λένε Οδύσσεια...

... σε μια πόρτα ψηλή, σιδερένια, κάθε μέρα 8:00 το πρωί, πέντε μέρες την εβδομάδα, σχεδόν για 35 χρόνια διαβαίνεις το κατώφλι του σχολείου

... σε μια αυλή τσιμεντόστρωτη, αποστειρωμένη, με το παιχνίδι των παιδιών απαγορευμένο (μην τυχόν χτυπήσουν), ένα μεγαλύτερο μπαλκόνι στην πραγματικότητα

... σε ένα γραφείο όμοιο διαζευκτικό καταμεσής της θάλασσας της ύλης, της δεύτερης δουλειάς, των δανεικών και των πιστωτικών καρτών, της καθημερινής σχολικής ρουτίνας, του άγχους για επιβίωση.

... σε μια τάξη πολυπολιτισμική , πολύβουη, με τους κόκκους της κιμωλίας αποτύπωμα ψυχής, τη διαρκή προσπάθεια να μάθουν τα παιδιά, με βιβλία φορτωμένα το ψέμα της κρατικής πολιτικής, αποξενωμένα από αυτόν που τα διδάσκει, με "ευέλικτες" ζώνες και "καινοτόμα" προγράμματα όπου μας λέει το υπουργείο τι ακριβώς να κάνουμε.

... σε μια τάξη ολοήμερου εγκλεισμού, με τα παιδιά να κοιμούνται στα θρανία, λίγο πριν τις 4:00, λίγο πριν τα Aγγλικά, τα γυμναστήρια, τη ρυθμική ή τη δεύτερη ξένη γλώσσα. Με συναδέλφους που μετακινούνται περιοδεύοντες από σχολείο σε σχολείο, με ωρομίσθιους – μάθημα - δουλειά – ζωή - σε δόσεις.

Με λένε Οδύσσεια...

... σε ένα σχολείο που η μαγική του λέξη δεν είναι η γνώση, η χαρά, η ελευθερία, αλλά ο ανταγωνισμός, η αξιολόγηση, η «αποτελεσματικότητα». Αξιολόγηση μαθητών για να εμπεδώνεται από νωρίς η αποτυχία, για να παίρνει ο "αδύνατος" μαθητής από νωρίς το δρόμο του εκτός σχολείου, για να κρίνεται το σχολείο και να αμείβεται ή να τιμωρείται οικονομικά, για να κρίνεται η "αποτελεσματικότητα" των εκπαιδευτικών. Αξιολόγηση εκπαιδευτικών όπου θα κρίνεται η μισθολογική και βαθμολογική μας εξέλιξη αλλά και ο βαθμός προσαρμοστικότητας μας, η στράτευση της φαντασίας, της σκέψης μας στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

... σε ένα σχολείο γκρίζο, (χωρίς εισπνοή πώς εκπνοή της άνοιξης να γίνεις), πνιγμένο στους ανέμους του διοικητισμού, της καθηκοντολογίας, της πειθαρχίας, του ελέγχου, της στέρησης. Ένα σχολείο θραυσμάτων πληροφοριών, όγκου ύλης επαναλαμβανόμενων μαθημάτων, εξεταστικών κρίσεων ως μέσο αποτελεσματικότητας, μέτρησης, θείων δικών για όσους ξεφεύγουν από την κανονικότητα.

Με λένε Οδύσσεια...

... σε μια εκπαίδευση που τη θέλουν να λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς, που διαμορφώνει τα προγράμματά της σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και του κράτους, που μαθαίνει εκπαιδεύσιμους, απασχολησιμους, ανασφαλείς πολίτες …σε μια εκπαίδευση - μακρύ χωμάτινο δρόμο ήχων συγκεχυμένων από στρατιωτικά παραγγέλματα, εκκλησιαστικής μουσικής, ταμειακών μηχανών- των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, του χρονόμετρου και της μεζούρας, του καθηκοντολόγιου ελέγχου, των χαμηλών δαπανών, του εξοστρακισμού της παιδαγωγικής και της αντικατάστασής της από το μάνατζμέντ.

Με λένε Οδύσσεια...

... σε μια κοινωνία εξοντωτικής λιτότητας, καταλήστευσης του εργατικού εισοδήματος, τεράστιων οικονομικών ανισοτήτων. Μιας κοινωνίας όπου για τις "εθνικές ιδέες" της ΟΝΕ και της Ολυμπιάδας έχουμε χρεωθεί ως τα δισέγγονά μας. Για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων χάσαμε το 40% της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας, για την "ισχυρή" Ελλάδα του Κόκκαλη και του ευρώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι , το 25% των εργαζομένων ζει κάτω από το όριο φτώχειας, τα όρια συνταξιοδότησης αυξήθηκαν, οι συντάξιμες αποδοχές μειώθηκαν, η ανεργία γιγαντώθηκε, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις μονιμοποιήθηκαν. Για την Ολυμπιάδα 150 εργαζόμενοι "χτίστηκαν ζωντανοί" στο γεφύρι των μεγάλων έργων, 10 δις ευρώ περιμένουν να τα ξεπληρώσουμε με τους νέους γύρους λιτότητας και αποσάθρωσης των εργασιακών μας σχέσεων.

.... σε μια κοινωνία της μόνιμης ανασφάλειας στο όνομα της ασφάλειας. Κάμερες και ζέπελιν, καταγράφουν την κάθε μας κίνηση, προσφέρουν τον τρόμο ως καθημερινή πράξη.

... σε μια κοινωνία που ήρωες βαφτίζονται τα ντοπαρισμένα μεταλλαγμένα κατασκευάσματα των φαρμακευτικών εταιρειών, οι δισεκατομμυριούχοι άσσοι της μπάλας. Σε μια κοινωνία που "οι υποτακτικοί" μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να πανηγυρίζουν ούτε μια νίκη τους στο ποδόσφαιρο. Φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, πατριώτες όταν κάθονται " κάτω από την μπάρα", εισαγόμενοι ολυμπιονίκες, αλλά ξένοι και εχθροί αν μας θυμίζουν ποιοι είναι.

Με λένε Οδύσσεια...

... σε μια αιματοβαμμένη Βαγδάτη, στη μαρτυρική Παλαιστίνη, στον Καύκασο, το όγδοο αποτύπωμα της ψυχής, στα μελανά πόδια της γης, εκεί που κακός χειμώνας φυσάει άρρωστη ζωή, ξερνά το θάνατο. Εκεί που χέρι χέρι οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά μοιράζουν τη λεία και επιβάλλουν τον παγκόσμιο τρόμο της κυριαρχίας τους.

... σε μια Ελλάδα που με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμμετέχει ενεργητικά στο έγκλημα, που από το χειμώνα θα κάνει το λιμάνι του Πειραιά κέντρο των δυνάμεων ταχείας επέμβασης του παγκόσμιου χωροφύλακα, του ΝΑΤΟ, που έχει εκστρατευτικά σώματα στη Βοσνία, στην Αλβανία, στο Αφγανιστάν κ.λπ.

Ένα κουδούνι χτυπάει,

το τελευταίο κουδούνι της μέρας του μήνα των παγωμένων σταφυλιών.

Με λένε Οδύσσεια…

Κουβαλάω το όνομα

του μεγαλύτερου κινδυνευτή,

του μεγαλύτερου ταξιδευτή

Με λένε Οδύσσεια.

Το μήνα των παγωμένων σταφυλιών γεννημένη.

Από ένα χαμένο όνειρο εμείς

έπρεπε να φτιάξουμε δρόμο να συναντηθούμε.


[...]___________[...]

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Σε αυτούς που γαντζώνονται από καρέκλες, που ξεχνούν τη μυρωδιά της κιμωλίας, τα παιδικά χνώτα, τη σχολική τάξη και τις αγωνίες της.

Σε αυτούς που ο συνδικαλισμός γίνεται όχημα για θέσεις διοίκησης, επάγγελμα, παιχνίδι εξουσίας, συνδιαλλαγής και πελατειακών σχέσεων.

Στη ΔΟΕ, την πλειοψηφία της και τον υποταγμένο συνδικαλισμό.

*που συναινεί με την οικονομική εξαθλίωση μας και προωθεί την λογική των επιδομάτων και όχι των αυξήσεων στο βασικό μισθό

*που στρώνει το χαλί στην αξιολόγηση, τους κανονισμούς λειτουργίας και τα καθηκοντολόγια

*που εγκαταλείπει αδιόριστους, αναπληρωτές , ωρομίσθιους στην εργασιακή περιπλάνηση. Που αρνείται να γράψει ως μέλη της χιλιάδες ωρομίσθιους

*που αρνείται κάθε αγώνα και περιορίζεται σε 24ωρες τουφεκιές ή δρα παρακολουθητικά στην ξεπουλημένη ΑΔΕΔΥ

Μια ακόμα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση


Απέναντι στον κυρίαρχο συνδικαλισμό της ήττας, της συναίνεσης, των κομματικοκεντρικών επιλογών, το συνδικαλισμό που οδηγεί στην απογοήτευση, την αποστράτευση και την αποχή, υπάρχει η άλλη επιλογή :

Είναι το πλατύ, πολύμορφο, ενωτικό, ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα που σημάδεψε με τη δράση και τις πρωτοβουλίες του όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες στην εκπαίδευση.

Είναι ολόκληρη η πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία των τελευταίων χρόνων, που στηρίχτηκε στην πρωτόβουλη δράση των ίδιων των εκπαιδευτικών : η μεγάλη (προδομένη) απεργία του ’97, η μάχη των εξεταστικών τον Ιούνη του ’98, η αντίσταση στην αξιολόγηση, η αναχαίτιση της αυθαιρεσίας και του διοικητισμού, οι μεγάλες παλλαϊκές απεργίες του ασφαλιστικού, οι πεισματικές προσπάθειες αγωνιστικής αφύπνισης των αναπληρωτών, των ωρομίσθιων, των αδιόριστων.

Είναι η άνοιξη του αντιπολεμικού κινήματος, η δροσιά της νεανικής αύρας που πλημμύρισε δρόμους και πλατείες, είναι τα πολύχρωμα πλήθη που είπαν το πιο δυνατό όχι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Είναι οι συλλογικές (αλλά και οι μοναχικές) προσπάθειες για Παρέμβαση στην διδακτική πράξη, τα αντιπολεμικά μαθήματα, η αντιρατσιστική αγωγή, ο Παιδαγωγικός Όμιλος, είναι οι ελπιδοφόρες μαζικές πρωτοβουλίες για ένα πλατύ μορφωτικό ρεύμα Κριτικής Παιδαγωγικής που θα ενώνει θεωρία και πράξη και θα διαμορφώνει με τις ιδέες και την επιρροή του μια άλλη δυναμική μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Άμμος στα γρανάζια τους…


Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΠΕ ) κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν με διαδικασίες διαφανείς και "αξιοκρατικές" τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για όργανα διαχείρισης και προώθησης της κυβερνητικής - κρατικής πολιτικής. Αποτελούν πεδίο ανάπτυξης των πελατειακών σχέσεων, της ρουσφετολογίας και του κομματισμού. Επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των εκπαιδευτικών τις διοικητικές λογικές, τις συνδιαχειριστικές αντιλήψεις και την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στον κρατικό μηχανισμό. Όργανα αδιαφανή και στεγανοποιημένα, που προστατεύονται από ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο απέναντι σε οποιοδήποτε ουσιαστικό έλεγχο των δυνάμεων του κινήματος. Όργανα που αποκτούν αναβαθμισμένο ρόλο στην πυραμίδα της αξιολόγησης, που έχουν τον τελικό λόγο στη μονιμοποίηση και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών, που είναι δυνατό, με το νέο θεσμικό πλαίσιο, να πάρουν το χαρακτήρα εκπαιδευτικοδικείων. Ο χαρακτήρας και ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων δεν αλλάζει με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών σε αυτά, ο νομοθέτης έχει όπως είπαμε προβλέψει για όλα. Πολύ περισσότερο που τις πιο πολλές φορές, οι αιρετοί είναι πιο αποτελεσματικοί στην άσκηση εξουσίας, στη διαχείριση της εκπαιδευτικής πολιτικής και το δίκτυο "μικροεξυπηρετήσεων" από την ίδια τη διοίκηση.

Εμείς δεν θα συναινέσουμε με τέτοια όργανα, θα παλέψουμε για την αποκάλυψη του ρόλου τους, το μπλοκάρισμα των αποφάσεών τους, την ακύρωση των αντιεκπαιδευτικών επιλογών τους μέσα από τις διαδικασίες του κινήματος. Έχουμε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό όραμα ενταγμένο σε μια άλλη κοινωνική πραγματικότητα στην οποία η αυτοδιοικητική πρακτική θα πρέπει να έχει σαν στοιχεία της την άμεση δημοκρατία, την κοινωνική πλειοψηφία, την αυτόματη ανακλητότητα, την απαιτούμενη περιοδικότητα, τη διαφάνεια και την ανοιχτή λειτουργία, τον άμεσο έλεγχο από το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η παρουσία μας σ' αυτές τις εκλογές ή ακόμα και σε αυτά τα όργανα δεν μπορεί παρά να έχει το χαρακτήρα της φωνής του κινήματος που:

μπλοκάρει διαδικασίες

ακυρώνει αντιδραστικά μέτρα

απέχει από τις αξιολογικές διαδικασίες και δοσοληψίες για τη νομή εξουσίας και μικροσυμφερόντων

αποκαλύπτει και καταγγέλλει διαδικασίες ρουσφετολογικές και μεροληπτικές

διεκδικεί μαχητικά και συλλογικά δίκαιη και ίση αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων

αντιστέκεται στον εκμαυλισμό συνειδήσεων, το ρουσφέτι, τη διάκριση των εκπαιδευτικών στους «δικούς μας» και στους «άλλους».

http://www.paremvasis.gr/old-site/2004/n071004.htm

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5299
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Σεπ 29, 2012 10:00 am

Με το χώρο των Παρεμβάσεων γνωρίστηκα και συνεργάστηκα για πρώτη φορά το 2000. Πότε κιόλας πέρασαν δώδεκα χρόνια... Σαν να ήταν χτες μου φαίνεται... εκλογές και τότε για ανάδειξη αιρετών:

http://www.paremvasis.gr/old-site/ekl.htm

και είπα να ενώσω τις δυνάμεις μου με εκείνους τους επικίνδυνους ανθρώπους που εξακολουθούσαν να ονειρεύονται και να μη γράφουν τη ζωή με ήττα! Κι επιπλέον. Επέμεναν να μεθούν με το άρωμα της κιμωλίας!!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ


Έμοιαζε με τρελό χορό από μακριά. Χώρα ευτυχισμένων ανθρώπων, θα νόμιζε κάποιος επισκέπτης. Δεν γνώριζε ήθη και έθιμα. Ήταν όλοι εκεί: κρατικοί υπάλληλοι, κυβερνώντες, διανοούμενοι της αυλής και τα αφεντικά τους. Στα κότερα, στις ίδιες θάλασσες που 80 συνάνθρωποί μας θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού. Στις βίλες, στα παλιά τα δάση, χτισμένες με τον ιδρώτα που βγαίνει μετρώντας νυχθημερόν χρήματα. Ήταν όλοι εκεί στον τρελό χορό, αγκαλιασμένοι σαν μπερδεμένοι κλώνοι από το ίδιο δέντρο που το λένε εκμετάλλευση. Μοιράζοντας τα κοινοτικά πακέτα στήριξης, τις επιδοτήσεις, τη λεία. Την ίδια στιγμή που τα μεγάφωνα έπαιζαν το τραγούδι " πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή". Και οι άτιμοι την κοστολογούσαν. "Γιατί οχτάωρο; Ας δουλεύουν ως και 11 ώρες την ημέρα, όποτε, όσο και αν τους χρειαζόμαστε. Γιατί σύνταξη; "Ενεργός γήρανση" και όποιος αντέξει. Γιατί όριο στις απολύσεις; Να τις απελευθερώσουμε για να κάνουμε νέες προσλήψεις, να τσεπώσουμε τις επιδοτήσεις των μισθών. Στο τέλος, τέλος ας φροντίσουν οι εργαζόμενοι για τους άνεργους. Συνάδελφοί τους είναι. Τι σημαίνει δωρεάν υγεία για όλους; Ας εξισώσουμε τα ιδιωτικά με τα δημόσια νοσοκομεία, στις τιμές φυσικά". Αυτά κι άλλα πολλά λέγονταν για ιδιωτικοποιήσεις, χρηματιστήρια κ.λ.π. Οι υπουργοί δεν προλάβαιναν να γράφουν νέους νόμους, οι λογιστές να θέτουν νέους δείκτες, οι διανοούμενοι και οι δημοσιογράφοι να εξηγούν την αναγκαιότητα των μέτρων και να κατηγορούν όσους αντιστέκονται ως οπισθοδρομικούς και συντηρητικούς !!! Έτσι κι αλλιώς το μέλλον γι' αυτούς ξεκίνησε. Είναι η διατήρηση στην ΟΝΕ, η Ολυμπιάδα του 2004, η ενίσχυση και η επέκταση του ελληνικού κεφαλαίου. Πρέπει να προλάβουν την ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας, (αφού πρώτα την βομβαρδίσανε), τις εξαγορές επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και την Αν. Ευρώπη. Και τέτοιες "μετακινήσεις" απαιτούν πολλά καύσιμα. Ας είναι καλά οι εργαζόμενοι, η φθηνότερη καύσιμη ύλη. Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή που λέει και το τραγούδι. Τσάμπα πράγμα.

Την ίδια στιγμή το κουδούνι ενός σχολειού ακούστηκε

Ο λογιστής έγραψε άλλη μια εργατοώρα στο τεφτέρι του. Έτσι μετράνε τη σχολική ώρα. "Αν θέλεις να 'ναι παραγωγικός αύριο πρέπει από μικρός να μαθαίνει. Κι εμείς τα βοηθάμε είπε στο διπλανό του. Αύξηση των ωρών στο δημοτικό, με την προσθήκη Σχολικής Ζωής και Γεωγραφίας (!!), πιλοτικά ολοήμερα ως τις 4:00 μ.μ. Θραύσματα ελεγχόμενων πληροφοριών, κλειστά κρατικά αναλυτικά προγράμματα, η αυθεντία του βιβλίου σήμερα του προγράμματος του Η/Υ αύριο. Απάνθρωπα ωράρια με δεκάδες εξωσχολικές δραστηριότητες για να 'ναι ανταγωνιστικός αύριο στην αρένα της ζωής. Το ωραιότερο όμως είναι μετά. Εξοντωτικές εξετάσεις στο λύκειο, φροντιστήρια μέχρι εσχάτων και οι μισοί με τη στάμπα του αποτυχημένου εκτός, στα ΤΕΕ της κατάρτισης που προετοιμάζουν τον αυριανό απασχολήσιμο. Όσο για τους εκπαιδευτικούς, για να εξακολουθούν να αναπνέουν κιμωλία, απαιτείται όχι μόνο η υποταγή στις άνωθεν εντολές, αλλά και η δημιουργική συνεισφορά τους στην υλοποίηση και το βάθεμα αυτής της πολιτικής. Γι' αυτό θεσπίσαμε το διαγωνισμό για την πρόσληψη, έτσι ώστε να χαθεί κάθε συλλογικό δικαίωμα στη δουλειά, κάθε έννοια ενιαίων εργασιακών σχέσεων. Έτσι ώστε να μετατραπούν τα πτυχία σε κουρελόχαρτα και οι αναπληρωτές σε απασχολήσιμους - στημένες λεμονόκουπες. Γι' αυτό προετοιμάζουμε την αξιολόγηση - χειραγωγό της σκέψης και της πράξης του εκπαιδευτικού, τιμωρό κάθε αιρετικής παρέκκλισης. Για να μάθουν μαθητές και εκπαιδευτικοί να γράφουν τη ζωή με … ήττα".

"Αυτός εκεί είναι επικίνδυνος, κάνει όνειρα!!!"

…γρύλισε ξαφνικά ένας πρώην αριστερός, οικόσιτος του τρελού χορού. Ήξερε να οσμίζεται από τον ιδρώτα, το' χε περάσει κι αυτός παλιά. Σε κάτι Πολυτεχνεία, σε κάποιες διαδηλώσεις. Κι αυτό του το προσόν το εξαργύρωνε τώρα στην μπάνκα της εξουσίας. Με μιας όλοι γύρισαν και κοίταξαν τον ακίνητο χορό της σκέψης των απέναντι. Το μέτρημα σταμάτησε, η αριθμομηχανή σίγησε. "Υπάρχουν ακόμη επικίνδυνοι άνθρωποι; Δεν πνίγηκαν στο ναυάγιο των ιδεών της αριστεράς με την κατάρρευση των εκμεταλλευτικών καθεστώτων της Ανατολής; Δεν αφομοιώθηκαν στους λαβύρινθους της εξουσίας σε κάποιον οργανισμό, σε κάποια σεμινάρια, σε κάποια χρηματιστηριακή εταιρεία; Δεν βάλτωσαν στην καθημερινή μιζέρια, στην ομοιομορφία της σκέψης, στο μοναχικό δρόμο του ατόμου; Δεν έμαθαν έστω να βολεύονται με το εφικτό, αυτό που εμείς θέλουμε να τους δώσουμε;"

Εμείς δε γράφουμε τη ΖΩΗ με …ήττα

Επιμένουμε στο δικαίωμα να δουλεύουμε δημιουργικά τον αναγκαίο κοινωνικά χρόνο, να ζούμε ελεύθερα ίσοι μέσα στη διαφορετικότητά μας, στο δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και να δημιουργούμε συλλογικά, στο δικαίωμα να συμμετέχουμε στη δημιουργία της γνώσης πολύπλευρα. Ίσως σε κάποιους να φαντάζουν κοινοτυπίες περασμένων εποχών. Όμως πραγματικά δεν μπορούμε να δούμε το μέλλον μας μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της ατομικής λύσης, το διπλανό μας ανταγωνιστή, το μαθητή δοχείο απόθεσης της εκάστοτε κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής, το σχολείο όργανο της αγοράς και του κέρδους, τη ζωή μας κλεισμένη στις σαπουνόπερες και τα τηλεοπτικά παράθυρα, τη σκέψη μας και τη δουλειά μας μετρήσιμη στα θησαυροφυλάκια του καθεστώτος.

Ονειρευόμαστε ένα άλλο μέλλον για την εκπαίδευση και την κοινωνία και μ' αυτό το κριτήριο χαράσσουμε τη δράση και τη στάση μας σήμερα. Δεν περιμένουμε τους μεσσίες και τη δευτέρα παρουσία αλλά δοκιμάζουμε, διεκδικούμε, συγκρουόμαστε στο σήμερα για να υπάρξει εκείνο το ρεύμα, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, πολιτισμικό που θα νικήσει. Δεν μας παραδόθηκε στα ληξιαρχεία ή στα συμβολαιογραφία η συνέχεια του εγχειρήματος. Κρίνουμε το παρελθόν με κριτήριο το μέλλον, θέλουμε να είμαστε η τομή μέσα στη συνέχεια.

Γι' αυτό ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ξανά

Παρέμβαση για μια εκπαίδευση ανεξάρτητη από κρατικές, κυβερνητικές ή ιδιωτικές παρεμβάσεις, δημόσια, δωρεάν που να χωράει όλα τα παιδιά. Δίχρονη προσχολική αγωγή, Ενιαίο 12χρονο σχολείο χωρίς διαχωρισμούς σε βαθμίδες, ή τύπους, χωρίς εξεταστικούς ή άλλους αξιολογικούς φραγμούς, κατάργηση των νόμων 2525-2640.
Για μια εκπαίδευση που δε θα υπακούει στους νόμους της αγοράς, στις επιταγές των επιχειρήσεων, στη λογική του κέρδους. Μια εκπαίδευση απαλλαγμένη από τα δεσμά του τεχνοκρατισμού, του παραγωγικισμού, του εθνικισμού, του μυστικισμού, της θρησκοληψίας. Που θα αντιμετωπίζει τη γνώση ως προϊόν της ανθρώπινης σκέψης και όχι ως θραύσματα χρησιμοθηρικών πληροφοριών, ως απελευθερωτική δύναμη για να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο ώστε να μπορούμε να τον αλλάξουμε.

Μια εκπαίδευση χωρίς κλειστά κρατικά αναλυτικά προγράμματα που καθορίζουν ως και πως θα αναπνέουμε στην τάξη. Βασισμένη σε ένα γενικό περίγραμμα ύλης, στην ελευθερία επιλογής, χωρίς εντατικοποίηση και άγχος, όπου οι σύλλογοι διδασκόντων μαζί με τους άμεσα εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία θα διαμορφώνουν το περιεχόμενο, τους στόχους, τις μεθόδους και τους ρυθμούς διδασκαλίας.

Μια εκπαίδευση όπου οι εκπαιδευτικοί δε θα "σπαταλούν" τη ζωή τους στα σπαστά ωράρια, στην παράταση της παραμονής στο σχολείο, δε θα απειλούνται από την άρση μονιμότητας, τη σύνδεση μισθού - αξιολόγησης, τις αξιολογικές κρίσεις διευθυντών και προϊσταμένων. Για τον εκπαιδευτικό των ενιαίων εργασιακών δικαιωμάτων, της μόνιμης, συνεχούς εργασίας που θα ζει αξιοπρεπώς μόνο από το μισθό του. Για μαζικούς διορισμούς μόνο από την επετηρίδα.

Μια εκπαίδευση χωρίς ελέγχους και αξιολογήσεις από τους κρατούντες, με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες, αυτοοργάνωση και αυτοέλεγχο, παιδαγωγική ελευθερία και γνώση της αναγκαιότητας.
Μια εκπαίδευση πηγή δημιουργίας και όχι εμπόρευμα ή πειθαναγκασμός.

Κι όλα αυτά κομμάτι ενός συνολικού συλλογικού κοινωνικού ρεύματος απελευθέρωσης. Έτσι κι αλλιώς μονάχα οι ταξιδιώτες νικάνε τον ορίζοντα. Όλοι- μα όλοι οι άλλοι τον φορτώνονται σα φυλακή.

Μια Παρέμβαση για μια νέα συλλογικότητα

σε ένα κίνημα, που θα κρατάει από τον πρωτότυπο, εξεγερτικό αγώνα των εξεταστικών του '98, από τον ηρωισμό της απεργίας του '97, που θα διδάσκεται από τα θετικά και τα αρνητικά των αυτόνομων προσπαθειών όλα αυτά τα χρόνια.

Βασισμένο στη λογική της ελεύθερης συνένωσης και όχι του κρατικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Έχοντας ως βάση τη σχολική κοινότητα και την οργάνωση στους τοπικούς συλλόγους όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από τη δημοκρατία των Γενικών Συνελεύσεων. Με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε συνέλευση που θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση των αποφάσεων.

Στηριγμένο στον οριζόντιο συντονισμό των Γ.Σ. μέσα από τις απεργιακές επιτροπές ή τις επιτροπές αγώνα. Στη συνεύρεση και με άλλα μαχόμενα κοινωνικά κινήματα στη λογική ενός αυθεντικού κέντρου συντονισμού του αγώνα

Ένα κίνημα στα χέρια των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, πολύμορφο, αυτόνομο, ανεξάρτητο, χειραφετητικό, νικηφόρο. Που θα ασχολείται με την οικονομική και εργασιακή μας σχέση αλλά και με το περιεχόμενο και την οργάνωση της εργασίας μας έχοντας και πρακτική παρέμβαση σ' αυτό το πεδίο.

Ένα κίνημα που θα πρεσβεύει τη λογική της ρήξης και της ανατροπής, τους νικηφόρους αγώνες διαρκείας, τη φλόγα του ασυμβίβαστου και του δίκιου.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ "ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ"

Έχει από καιρό γίνει φανερό ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν με διαδικασίες διαφανείς και "αξιοκρατικές" τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για όργανα διαχείρισης και προώθησης της κυβερνητικής - κρατικής πολιτικής, ενταγμένα στις κυρίαρχες επιλογές στην εκπαίδευση. Αποτελούν πεδίο ανάπτυξης των πελατειακών σχέσεων, της ρουσφετολογίας και του κομματισμού. Είναι όργανα που επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των εκπαιδευτικών τις διοικητικές λογικές, τις συνδιαχειριστικές αντιλήψεις και την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στον κρατικό μηχανισμό. Όργανα αδιαφανή και στεγανοποιημένα, που προστατεύονται από ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο απέναντι σε οποιοδήποτε ουσιαστικά έλεγχο των δυνάμεων του κινήματος. Όργανα που αποκτούν αναβαθμισμένο ρόλο στην πυραμίδα της αξιολόγησης, που έχουν τον τελικό λόγο στη μονιμοποίηση και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Εμείς δεν θα συναινέσουμε με τέτοια όργανα, θα παλέψουμε για την αποκάλυψη του ρόλου τους, το μπλοκάρισμα των αποφάσεών τους, την ακύρωση των αντιεκπαιδευτικών επιλογών τους μέσα από τις διαδικασίες του κινήματος. Έχουμε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό όραμα ενταγμένο σε μια άλλη κοινωνική πραγματικότητα στην οποία η αυτοδιοικητική πρακτική θα πρέπει να έχει σαν στοιχεία της την άμεση δημοκρατία, την κοινωνική πλειοψηφία, την αυτόματη ανακλητότητα, την απαιτούμενη περιοδικότητα, τη διαφάνεια και την ανοιχτή λειτουργία, τον άμεσο έλεγχο από το συνδικαλιστικό κίνημα.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ : Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ !

Είναι κοινό μυστικό, ότι οι φετινές εκλογές για τα ΚΥΣΠΕ - ΠΥΣΠΕ έχουν μετατραπεί σε "στενό οικογενειακό ντέρμπι" εσωκομματικού χαρακτήρα. Οι διπλές εσωτερικού τύπου μονομαχίες πράσινων και βένετων, σε συνδυασμό με τη σύγκλιση των δίδυμων πύργων του εκσυγχρονισμού και του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ, έχουν εξαφανίσει κάθε ίχνος πολιτικής - συνδικαλιστικής κριτικής, έχουν μετατρέψει τη ΔΟΕ από κυβερνητικό συνδικάτο σε προεκλογικό (για να μην πούμε τηλεφωνικό) κέντρο μακριά από κάθε λογική προώθησης και επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ : ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !

Να το πούμε καθαρά : περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εκλογές αυτές μυρίζουν καμαρίλα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές σαφάρι ψήφων και εκμαυλισμού συνειδήσεων, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εκλογές αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με κινηματική διαδικασία. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, σε αυτήν ακριβώς τη δύσκολη συγκυρία πρέπει και μπορεί να ακουστεί δυνατή η φωνή του κινήματος, είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να σκεπάσουν την γκρίζα μονοφωνία των "στέρεων παρατάξεων" οι δικοί μας πολύχρωμοι ήχοι : ο αντίλαλος από το πολύβουο εκπαιδευτικό κίνημα, από τις μαζικές απεργιακές συνελεύσεις του '97, από τα μεγάλα ελπιδοφόρα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, από τα μπλόκα του Ιούνη του '98, οι μελωδίες από τις μοναχικές και συλλογικές προσπάθειες μέσα στις σχολικές τάξεις όσων επιμένουν να μεθούν με το άρωμα της κιμωλίας, οι εσκεμμένες και συνειδητές παραφωνίες των αιρετικών ιδεών και των νέων υπόγειων ρευμάτων.

ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΗΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΫΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

- ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΑΘΗΣ

- ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ

ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ


Για όλους αυτούς τους λόγους, παίρνουμε το θάρρος να απευθυνθούμε σε σένα. Βαδίσαμε πλάι, πλάι σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Αναπνεύσαμε μαζί μέσα από τα δακρυγόνα του '98, οργιστήκαμε κι αφυπνιστήκαμε από τα ξεπουλήματα του '97. Δώσαμε δύσκολες και πεισματάρικες μάχες για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία, για ένα κίνημα ανεξάρτητο, μαχητικό και νικηφόρο. Στις παράξενες αυτές μέρες μην αφήσεις με την αδράνεια ή τη συνειδητή αποχή σου το πεδίο ελεύθερο στους πλασιέ της κυβερνητικής πολιτικής, πολύ περισσότερο μην αφήνεσαι να βολευτείς με μικροϋποσχέσεις και προσωπικές εξυπηρετήσεις. Δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές για να προβάλλουμε το δικό μας μονομάχο. Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε η "απαντοχή" και η παρηγοριά κανενός. Δεν πρόκειται να παζαρέψουμε την ψήφο σου σε κεντρικά ή τοπικά πολιτικά παιχνίδια - όπως άλλωστε δεν το κάναμε ποτέ. Στις 4 Νοέμβρη, να στείλουμε ηχηρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, μήνυμα υπόσχεσης για τους αγώνες που έρχονται, για το μέλλον που δεν μπορεί παρά να ανήκει στον κόσμο της εργασίας.

(www.paremvasis.gr)

Κι αν έχει κάποιο νόημα δώδεκα χρόνους μετά να ανεβάζεις μια παλιά ανακοίνωση είναι ακριβώς για να την υποβάλεις στο αδιάψευστο τεστ αντοχής στο χρόνο. Να ζυγίσεις την αλήθεια της. Τώρα που ξέρεις τι ακολούθησε.

Τώρα που δεν είναι μόνο ο βασιλιάς γυμνός. Κι έχουν ξεβρακωθεί όλοι όσοι εξαπατούσαν το λαό με φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Και οι εκπρόσωποι του δικομματισμού και οι πρώην αριστεροί - οι οικόσιτοι του τρελού χορού - και όσοι ακόμη παριστάνουν τον αριστερό.

Έχοντας πίσω μας και το μεγαλειώδη αγώνα του κλάδου το 2006 και το δέσιμο της χώρας χειροπόδαρα στη μεγάλη παγίδα του ΔΝΤ. Και βιώνουμε πλέον όχι μόνο την τρόικα των έξωθεν αλλά και την εγχώρια. Με τη Νέα Δημοκρατία να συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη Δημοκρατική Αριστερά!!! Ποιος να μας τα έλεγε αυτά το 2000 και να μην τον λέγαμε τρελό;

Και όμως από τότε οι Παρεμβάσεις εισηγούνταν αυτό το μόνο που και σήμερα μπορεί να μας βγάλει από το τούνελ. Ένα κίνημα ακηδεμόνευτο από κομματικές εξαρτήσεις και θρεμμένο εκ των κάτω. Οργανωμένο στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και με το λαό σε θέση πρωταγωνιστή. Για να τους χαλάσουμε το παιχνίδι! Εσύ κι εγώ και ο άλλος ανώνυμος συνάδελφος. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να σταματήσουμε ανώφελα να καρτερούμε σωτήρες! Εμείς οι ίδιοι όχι μόνο να αγωνιστούμε αλλά και να αποφασίζουμε για όσα μας ανήκουν!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5299
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Οκτ 14, 2012 9:46 am

http://www.doe.gr/012/ykyspe12.pdf

ΘΕΜΑ : Ανακήρυξη υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ )

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

4. Συνδυασμός : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.Αγαπητός Αθανάσιος του Νικολάου
Αγγελή Μαργαρίτα του Ευστάθιου
Αγγελοπούλου Ναταλία του Ανατόλιου
Αθανασόπουλος Αλέξης του Αθανασίου
Αθανασοπούλου Γεωργία του Γεωργίου
Αθανασούλα Ανθή του Ηρακλή
Αναγνωσταράς Ιωάννης του Νικολάου
Ανδριά Ασπασία (Σίσσυ) του Παντελή
Ασβεστά Ειρήνη του Χρήστου
Βαϊνάς Παντελής του Λάμπρου
Βαρδαραμάτος Βαγγέλης του Χαραλάμπους
Βαρσόπουλος Βασίλης του Κων/νου
Βασιλειάδης Θωμάς του Αναστασίου
Βασιλείου Μαρία του Γεωργίου
Βεδουράς Σταμάτης του Γεωργίου
Βεζιρτζής Ιωάννης του Νικολάου
Βέλλη Ανθή του Παναγιώτη
Βουλαλάς Κλεάνθης του Παναγιώτη
Βούλγαρης Θεόδωρος του Ιωάννη
Βουμβάκη Αιμιλία του Στυλιανού
Βουρτσάκη Ευαγγελία (Βάνα) του Γεωργίου
Βυρίνη Κωνσταντίνα του Γεωργίου
Γαλάνης Γεώργιος του Βασιλείου
Γεροντοπούλου Μιχαηλία (Λία) του Δημητρίου
Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Γεωργαντζής Αργύρης του Κων/νου
Γεωργιόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη
Γεωργιοπούλου Κων/να του Χρήστου
Γιακουμάκης Νικόλαος του Αντωνίου
Γιαννάκης Νικόλαος του Δημητρίου
Γιάνναρος Αντώνιος του Σάββα
Γιαννίκου Γιούλα του Ιωάννη
Γιαννόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη
Γκιουλουμίδης Γεώργιος του Στέργιου
Γκλαρνέτατζης Νικόλαος του Γεωργίου
Γκότσης Βασίλης του Γεωργίου
Γκούρα Αντιγόνη του Νικολάου
Γκρέκας Παναγιώτης του Γεωργίου
Γκριντζιά Αικατερίνη του Αργυρίου
Γλωσσιώτης Γιώργος του Κωνσταντίνου
Γούλας Χρήστος του Αθανασίου
Γούνας Παναγιώτης του Νικολάου
Γρηγοριάδου Δέσποινα του Γεωργίου
Δάλλη Μαρία του Ελευθερίου
Δασκαλάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ
Δεληγιαννοπούλου Καλλιόπη του Ιωάννη
Δελώτη Μαριτίνα του Ματθαίου
Δεμέστιχας Παναγιώτης του Πιέρρου
Δενδρινός Κοσμάς του Ματθαίου
Δερμιτζάκη Ελένη του Κων/νου
Δημητριάδη Χριστίνα του Αντωνίου
Δημοπούλου Κατερίνα του Τρύφωνος
Διαμαντή Σταματίνα του Παντελεήμονα
Διαμαντής Κωνσταντίνος του Δημήτρη
Διαμαντίδης Αγαθάγγελος του Χρήστου
Δομούζη Σταυρούλα του Παναγιώτη
Δούκα Ευαγγελία του Πασχάλη
Ευσταθίου Ευστάθιος του Γεωργίου
Ζαγουριανού Μαργαρίτα του Κων/νου
Ζαμπουλάκης Νίκος του Δημητρίου
Ζαρκινού Βασιλική (Βάσω) του Χρήστου
Ζάχου Ελένη του Δημητρίου
Ζώης Βασίλης του Παναγιώτη
Ηλιοπούλου Σταυρούλα του Ευθυμίου
Θαλάσση Ευθυμία του Αθανασίου
Θαλασσινού Κωνσταντίνα του Ιωάννη
Θάνος Ιωάννης του Ευάγγελου
Θεοδοσάτος Γεώργιος του Αποστόλη
Θεοδωρίδου Βούλα του Εμμανουήλ
Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος του Παναγιώτη
Ιακωβίδης Δημήτριος του Νικολάου
Ιακώβου Λεμονιά (Νένα) του Παράσχου
Καβακλής Λουκάς του Ομήρου
Καββαδία Φωτεινή του Ευθυμίου
Καινούργιος Ευάγγελος του Γεωργίου
Κακαρούμπας Βασίλειος του Αλεξάνδρου
Καλαχάνη Αγγελική του Κων/νου
Καλημερίδης Γεώργιος του Αναστασίου
Καλλώνης Σταύρος του Στυλιανού
Καλούσης Ακρίτας του Στυλιανού
Καλπία Βαΐα του Δημητρίου
Καλύβα Μαρία του Παύλου
Καλύβας Κων/νος του Ιωάννη
Κανδηλώρος Χρήστος του Σωτήρη
Καπακτσής Αλέξανδρος του Γεωργίου
Καπακτσής Δημήτριος του Μόσχου
Καπάνταης Σταμάτης του Σταύρου
Καπράλος Ευάγγελος του Βασιλείου
Καραβά Λελούδα (Λίλιαν) του Γεωργίου
Καραβέντζας Θωμάς του Βασιλείου
Καραγκούνη Βασιλική του Παναγιώτη
Καρλή Μαρία του Σταμάτη
Καρρά Φωτεινή του Ιωάννη
Κάσκαρης Γιάννης του Ορφέα
Κατσαρού Ιωάννα του Αποστόλου
Κατσιώλη Αγγελική του Αθανασίου
Κατσορίδα Βαρβάρα του Αθανασίου
Κατσός Χαράλαμπος του Παντελή
Κεφαλά Μαρία του Ιωάννη
Κιου Παρασκευή (Βιβή) του Δημητρίου
Κιτσούλη Ελένη του Γεωργίου
Κλιάφα Άρτεμις του Ιωάννη
Κόλλια Ευφροσύνη του Ιωάννη
Κολωνιώτου Αναστασία του Κων/νου
Κοντελές Αθανάσιος του Λουκά
Κορδίλας Ξενοφών του Σωκράτη
Κοσμοπούλου Φωτεινή του Ιωάννη
Κοτίνης Χρήστος του Ιωάννη
Κοτρώτσιος Νικόλαος του Θωμά
Κουλιούμπας Οδυσσέας του Γεωργίου
Κουλούρης Παναγιώτης του Χρήστου
Κουπατσιάρης Αθανάσιος του Θωμά
Κουρμπέλης Ιωάννης του Αποστόλου
Κουρτέση Κατερίνα του Ευστρατίου
Κούρτη Ιουλία του Επαμεινώνδα (ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ)
Κουτσουρός Νικόλαος του Κων/νου
Κουτσώνης Βύρωνας του Στέργιου
Κουφόπουλος Ιωάννης του Εμμανουήλ
Κυπραίος Μανόλης του Ηρακλή
Κυρίτσης Παναγιώτης του Θωμά
Κωνσταντίνου Ευανθία του Γεωργίου
Κώτση Αγαθή του Γεωργίου
Λαγοπούλου Βικτωρία (Βίκυ) του Νικολάου
Λαδά Χριστίνα του Βασιλείου
Λαθήρα Βάσω του Ιωάννη
Λαλίδης Αστέριος του Κων/νου
Λαμπρίδου Μαρία του Θεόφιλου (ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ)
Λεφάκη Λένα του Σταύρου
Λιάμπας Γεώργιος του Γρηγορίου
Μαγαλιού Μάτα του Σωτηρίου
Μαγγάογλου Παντελής του Νικολάου
Μάζαρης Βασίλειος του Ιωάννη
Μακρής Βασίλης του Κων/νου
Μαλανδράκη Βασιλεία του Κων/νου
Μαλαχά Ελένη του Ιωάννη
Μαντζώρος Φώτιος του Αλέκου
Μαριόλης Δημήτριος του Γεωργίου
Μαρκάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ (συνεργαζόμενος)
Μαρκαντωνάτος Φώτιος του Γρηγορίου
Μαρούτας Ιωάννης του Αθανασίου
Μελαμπιανάκη Ζαμπία (Ζέτα) του Μιχαήλ
Μενδώνης Πέτρος του Γεωργίου
Μερτζανίδου Μαρία του Παναγιώτη
Μιλτσακάκης Μιχαήλ του Νικολάου
Μιχαλίτσης Παναγιώτης του Κων/νου
Μιχάλογλου Στέλα του Θεοχάρη
Μιχαλοπούλου Χριστίνα του Χρήστου
Μότσιου Σπυριδούλα του Ανδρέα
Μούκα Γεωργία του Χρήστου
Μουστάκας Μιχαήλ του Σταύρου
Μπαζώρας Ιωάννης του Γεωργίου
Μπαλκάμος Παναγιώτης του Γεωργίου
Μπαλτάς Χαράλαμπος του Ιωάννη
Μπεβούδα Βάσω του Δημητρίου
Μπεζιργιάννη Άννα του Σταύρου
Μπέλου Λουίζα του Χρήστου
Μπερμπατιώτη Δήμητρα του Νέστορα
Μπίσσια Σταυρούλα του Γεωργίου
Μπιχαρικοπούλου Εύη του Γεωργίου
Μπουλάκης Γεώργιος του Δημητρίου
Μπουργουτζής Ηλίας του Ευσταθίου
Μπουρδουμπούρα Γεωργία του Βασιλείου
Νασιόπουλος Δημήτρης του Χαράλαμπου
Νικολάου Κυριακή του Αντωνίου
Νικολάρας Ιωάννης του Νικολάου
Νικολάρας Λάμπρος του Νικολάου
Νικολοπούλου Παυλίνα του Αριστοτέλη
Νικολούδης Δημήτριος του Νικολάου
Νταλιάνης Πέτρος του Κων/νου
Ντόνα Αικατερίνη του Χρήστου
Ντόνα Θεοπούλα του Χρήστου
Ντούβου Μαρία του Κωνσταντίνου
Ντούμας Παναγιώτης του Χρήστου
Ξιάρχος Δημήτρης του Κων/νου
Πανάγιος Κωνσταντίνος του Ιωάννη
Παντελίδης Ντίνος του Γεωργίου
Παπαγεωργοπούλου Σοφία του Αναστασίου
Παπαδάκη Μάγδα του Θεοδοσίου
Παπαθανασίου Αργύριος του Κων/νου
Παπαμηνά Μαργαρίτα του Γεωργίου
Παπανικολάου Βούλα του Κων/νου
Παπασημάκη Αικατερίνη του Θεοδώρου
Παπασπύρος Νικόλαος του Παύλου
Παπατσίμπας Βασίλειος του Ηλία
Παπαχρόνης Δημήτριος του Θεοδώρου
Παππά Ιωάννα του Αναστασίου
Παραφόρου Αλεξάνδρα (Άντα) του Αθανασίου
Πασσάς Ευάγγελος του Φωτίου
Πατσόγλου Σάββας του Χρυσοστόμου
Πενταγιώτη Αλεξάνδρα του Ιωάννη
Πεταλάς Βαγγέλης του Γερασίμου
Πετρίδου Θεώνη του Νικολάου
Πετρόπουλος Ιωάννης του Νικολάου
Πετροπούλου Έλενα του Ιωάννη
Πιπλικάτση Αλεξάνδρα του Γεωργίου
Πλακονούρη Διονυσία (Σίσυ) του Χρήστου
Πολάκης Γεώργιος του Πέτρου
Πολιτάκη Πολυκλείτη του Μιχαήλ
Πολυχρονιάδης Δημήτρης του Αντωνίου
Ποντικάκης Φώτης του Γεωργίου (συνεργαζόμενος)
Πότσης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη (συνεργαζόμενος)
Προκόβας Χρήστος του Κωνσταντίνου
Προκόπη Αδριανή του Γερασίμου
Προκόπος Σωτήριος του Παναγιώτη
Ρεβίθη Κατερίνα του Φωτίου
Ρέππα Κωνσταντίνα του Νικολάου
Ρέππας Χρήστος του Κωνσταντίνου
Ρήγα Αικατερίνη του Γεωργίου
Ρίζος Σεραφείμ του Νικολάου
Ροντογιάννης Αριστείδης του Σπυρίδωνα
Σαγιάννου Άννα του Γέρβαντ
Σακελαροπούλου Αθηνά του Σαράντου
Σάμιος Παναγιώτης του Δημητρίου
Σγατζός Αριστείδης του Νικολάου
Σεκερτζής Θωμάς του Ιωάννη
Σιδηροπούλου Χριστίνα του Δημητρίου
Σιούλας Ιωάννης του Κωνσταντίνου
Σιουμπάλας Ηλίας του Γεωργίου
Σκέρλου Λαμπρινή του Δημητρίου
Σκλάβος Δημήτριος του Γεωργίου
Σκοπελίτου Ειρήνη του Γεωργίου
Σκόρδου Ανδριάνα του Ιακώβου
Σκούρα Μαρία του Θωμά
Σμήλιος Ηλίας του Νικολάου
Σούλιου Δήμητρα του Τηλέμαχου
Σουρβίνος Χρύσανθος του Σπύρου
Σοφαδίτου Αικατερίνη του Αθανασίου
Σπαντιδάκης Ευάγγελος του Μποτώνη (συνεργαζόμενος)
Σπηλιοπούλου Αικατερίνη του Χρήστου
Σταρακάς Λεωνίδας του Ευαγγέλου
Στενού Μάγδα του Γεωργίου
Στόλης Νικόλαος του Ζαφείρη
Στυλιανού Στέλλα του Νικολάου
Συννεφακοπούλου Κυριακή του Βλάσση
Σύφαντος Νικόλαος του Ιωάννη
Σωτηριάδου Στέλλα του Αποστόλου
Ταζοπούλου Στεργιανή του Αντωνίου
Ταμπάκης Θεολόγος του Δημητρίου
Ταρνάρης Αλέκος του Παναγιώτη
Τζελέτας Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Τζιουμάκης Γιώργος του Δημητρίου
Τζιώρα Ελένη του Σταύρου
Τζωρτζακάκης Γεώργιος του Νικολάου
Τολιάκης Βασίλειος του Μάρκου
Τομαρά Γεωργία του Χρήστου
Τόνας Γεώργιος του Δημητρίου
Τουλγαρίδης Κωνσταντίνος του Φωτίου
Τούλη Σοφία του Γιαννούλη
Τούντα Σταυρούλα (Βούλα) του Παναγιώτη
Τουρλούπης Κων/νος του Βασιλείου
Τραγά Στέλλα του Αντωνίου
Τρώντσιου Ευαγγελία (Λίτσα) του Αλκιβιάδη
Τσαγκαράτου Αιμιλία του Γεωργίου
Τσακανίκα Σταυρούλα του Πέτρου
Τσάμη - Φυσάκη Άρτεμις του Χρίστου
Τσανάκας Νικόλαος του Ευσταθίου
Τσιγκούνης Ιωάννης του Χαραλάμπους
Τσίτσος Άρης του Γεωργίου
Τσιώλη Χριστίνα του Ανδρέα
Τσιώλης Σωτήρης του Παναγιώτη
Τσολακίδης Χρήστος του Παύλου
Τσουκάλης Δημήτριος του Νικολάου
Φακίρης Σταμάτης του Ηρακλή
Φιλοσοφώφ Ιωάννης του Νικήτα
Φόβου Μαρία του Νικολάου
Φουρκαλίδης Στράτος του Ιωάννη
Φρατζή Αννέτα του Γεωργίου
Φρύδα Μαρία του Παναγιώτη
Φωκιανός Στέλιος του Τριαντάφυλλου
Φώλια Στέλλα του Γεωργίου
Χάλαρη Μαρουλία του Νικολάου
Χαλαστάνης Θεόδωρος του Λάμπρου
Χαλβατζιδάκης Δημήτρης του Στυλιανού
Χαλικιά Τατιάνα του Σταύρου
Χαραβιτσίδης Πέτρος του Δημοσθένους
Χαρμάνης Σπύρος του Νικήτα
Χονδρογιάννης Θεοφάνης του Γεωργίου
Χουλιάρας Βασίλειος του Κωνσταντίνου
Χριστοδούλου Αστέριος του Κων/νου
Χριστοπούλου Αφροδίτη του Ιωάννη
Χριστοφόρου Νικόλαος του Γεωργίου
Χρόνη Βαρβάρα του Άγγελου
Χρόνης Γεώργιος του Κωνσταντίνου
Ψαλιδάκου Άντα του Σωτήρη

Προσωπικά τους 2 σταυρούς θα τους βάλω στους συναδέλφους:

Σάμιο Παναγιώτη και Τουλγαρίδη Κωνσταντίνο.

Χωρίς να υποτιμώ κανέναν άλλο υποψήφιο. Αλλά η ψήφος στον Παναγιώτη και στον Κώστα είναι κάτι πέρα από εκλογές. Είναι σεβασμός και φόρος τιμής και για τη στάση τους αλλά και για το τίμημα που πλήρωσαν.

Εξάλλου για τα δύο αυτά πρόσωπα αποφάσισα και να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων. Για τον τραυματισμό του Παναγιώτη σε διαδήλωση και που του άφησε μόνιμο πρόβλημα υγείας και για τις διώξεις σε βάρος του Κώστα.

Πρωταγωνιστές και οι δύο στη μεγάλη απεργία του κλάδου, το Φθινόπωρο του 2006, και μπροστάρηδες σε πολλούς ακόμη αγώνες μας. Πλήρωσαν αυτή ακριβώς τη μαχητικότητα και ο ένας και ο άλλος. Και η ψήφος στις επερχόμενες εκλογές είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να δείξω όσα νιώθω για εκείνους.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5299
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Οκτ 14, 2012 10:10 am

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ


«Έχασα την ακοή μου από κρότου λάμψης»


08:05, 30 Μάιος 2010 | tvxsteam tvxs.gr/node/37941Άλλο ένα «μεμονωμένο περιστατικό», άλλο ένα θύμα των μεθόδων απώθησης των διαδηλωτών, καταγγέλλει τον τραυματισμό του από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 6 Μαϊου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα έξω από τη Βουλή, όπως και στη διαδηλώτρια Μαρία Κασόλα, η χειροβομβίδα κρότου λάμψης έσκασε λίγα εκατοστά από το κεφάλι του, όμως, αυτή τη φορά, το θύμα υπέστη μόνιμο πρόβλημα στο δεξί αυτί.

Ο 45χρονος δάσκαλος, Παναγιώτης Σάμιος, βρισκόταν μαζί με συναδέλφους του μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ενώ η συγκέντρωση πλησίαζε προς το τέλος. Μπροστά από τη Βουλή οι διμοιρίες άρχισαν την επίθεση. «Ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος, ενώ εκρήξεις ακουγόντουσαν από το βάθος. Δεν μπορούσα να τρέξω, ήθελα να βοηθήσω τον συνάδελφό μου, ο οποίος είχε έρθει μαζί με την κόρη του», δηλώνει στο tvxs.gr ο κ. Σάμιος.

«Έξω από το ξενοδοχείο ήταν μία διμοιρία, η οποία χτυπούσε μία ομάδα διαδηλωτών. Γύρισα το κεφάλι μου προς τις διμοιρίες, οι οποίες απωθούσαν τον κόσμο χτυπώντας και ρίχνοντας ότι είχαν. Ξαφνικά μία κρότου λάμψης έσκασε εκατοστά από το αυτί μου και έπεσα κάτω. Τα δακρυγόνα συνέχιζαν να πέφτουν, σερνόμουν, ενώ οι διμοιρίες έδερναν τον κόσμο. Ύστερα από λίγη ώρα κατάφερα να σηκωθώ και κατευθύνθηκα με έντονους πόνους προς το αυτοκίνητό μου».

Όπως λέει ο κ. Σάμιος στο tvxs.gr, οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι από το ωστικό κύμα είχε καταστραφεί τελείως το δεξί του αυτί, ενώ το αριστερό έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. «Από το δεξί δεν ακούω τίποτα, ενώ στο αριστερό έχω μεγάλο ποσοστό βαρηκοϊας. Δεν αντέχω τους οξείς ήχους», σημειώνει. «Στο Ιπποκράτειο μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο, δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση».

Σήμερα ο 45χρονος δάσκαλος προσπαθεί να μαζέψει όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά για τον σοβαρό και μόνιμο τραυματισμό του. Όπως είπε στο tvxs.gr θέλει να κινηθεί νομικά εναντίον της Αστυνομίας, ωστόσο δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος που απαιτείται. «Μακάρι να βρεθούν μέσω της ομοσπονδίας κάποιοι δικηγόροι για να μας στηρίξουν».

«Πρέπει να τους σταματήσουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Έβλεπα κόσμο να τον μαζεύουν από το σορό και να τον ξυλοκοπούν. Ένα παιδί που ήταν πεσμένο του φώναζαν, βρίζοντας τον, να σηκωθεί και μόλις έκανε δύο βήματα, τον χτυπούσαν και τον ξαναέριχναν κάτω, και πάλι από την αρχή», δηλώνει αγανακτισμένος.

«Η έκρηξη της χειροβομβίδας μου πήρε μόνο την ακοή. Δεν μπορούν να μου πάρουν με τίποτε την ψυχή και το μυαλό μου. Πιστός στις ιδέες μου και σ’ αυτά που διδάσκω στα παιδιά μου, θα συνεχίσω να είμαι στις πρώτες γραμμές του αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια ο λαός μας για Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία, Δε φοβόμαστε τις προβοκάτσιες, τη βία και την καταστολή. Μετά τις 5 και τις 6 Μάη ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να τρέμουν την οργή μας», αναφέρει στη καταγγελία του ο Παναγιώτης Σάμιος.

Τον τραυματισμό του Παναγιώτη Σαμίου και την «επίδειξη δύναμης της αστυνομίας» καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αιγαλέου. «Εκατοντάδες άνθρωποι χτυπήθηκαν, ψεκάστηκαν, ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη μανία των ανδρών των ΜΑΤ. Ανάμεσα σε αυτούς που τραυματίστηκαν ήταν και ο συνάδελφός, Παναγιώτης Σάμιος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Αποτέλεσμα της έκρηξης είναι ο συνάδελφος να έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Καταδικάζουμε την επίθεση και τον τραυματισμό του συναδέλφου μας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ζητώντας παράλληλα από το Δ.Σ της ΔΟΕ να καταδικάσει και να καταγγείλει την επίθεση και τον τραυματισμό του κ. Σαμίου, αλλά και να παρθούν όλα τα μέτρα περιφρούρησης των απεργών (νομική βοήθεια, καταγγελία και μηνύσεις στο Υπουργείο «Προστασίας» κλπ).

http://tvxs.gr/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5299
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Οκτ 14, 2012 10:18 am

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ


Για τον Κώστα έχουμε ανεβάσει κι άλλες φορές άρθρα στο φόρουμ σχετικά με τις διώξεις που υπέστη:


http://paideia.forumgreek.com/t496-topic

http://paideia.forumgreek.com/t1174-topic

Και παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις αναρτήσεις αυτές:

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2-11-2011

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του αγωνιστή εκπαιδευτικού, Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου μας ¨Κ. Σωτηρίου¨, αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ.

Και μόνο η ανάγνωση των παραπτωμάτων που του αποδίδονται – «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», «την απείθεια», προξενεί ανατριχίλα, καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρους του συναδέλφου. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου και τα δικαιώματα του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του δ/ντή.

Η δίωξη αποτελεί επιλογή της ανώτερης διοίκησης με στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών - μάνατζερ. Η επιλογή των «παραπτωμάτων» και η «τεκμηρίωσή» τους όσο και η δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ’ Αθήνας και των Κόκλα και Σάββα από το Υπ. Παιδείας και η λυσσασμένη στοχοποίηση της ΟΛΜΕ, ως υπεύθυνης για την λαϊκή έκρηξη στις παρελάσεις, εντάσσονται στο ίδιο συντονισμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπ/ Παιδείας και της Κυβέρνησης.
Τα βάρβαρα μέτρα στην εργαζόμενη πλειοψηφία πηγαίνουν μαζί με το όργιο αυταρχισμού και την καταστολή που εκδηλώνεται απέναντι σε κάθε κοινωνική αντίσταση και αγώνα. Μόνο έτσι, νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επιβάλουν τη μπότα της νέας εποχής – Νέας Τάξης στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Η επίθεση ενάντια στους συναδέλφους είναι επίθεση ενάντια σε κάθε μορφής συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης και θα βρει όλους τους εργαζόμενους απέναντι.

Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.

Η αποφασιστική συλλογική δράση των εργαζομένων θα τα ακυρώσει.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5299
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Οκτ 25, 2012 7:01 am

_____________________________________________________


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5299
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης