Αφαίρεση τριών μισθών από τους εκπαιδευτικούς!

Πήγαινε κάτω

Αφαίρεση τριών μισθών από τους εκπαιδευτικούς!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουλ 24, 2011 11:47 pm

Αφαίρεση τριών μισθών από τους εκπαιδευτικούς!

24/07/2011 - 14:37


Ελένη Ζωγραφάκη και Θέμης Κοτσιφάκης


Αρπαγή ενός ακόμα μισθού από τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται με τις διατάξεις του νέου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-15», που ψηφίστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή στις 28 και 29 Ιουνίου 2011. Την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαού διαδήλωναν έξω από το κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, προφανώς μέσα στο πλαίσιο της «κοινωνικής διαβούλευσης», που διακηρύσσει, απαντούσε με την πρωτοφανή αστυνομική βία και τους τόνους των χημικών προκειμένου να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τις νέες απώλειες που θα έχουν οι εκπαιδευτικοί στο μισθό τους, διαβάζουμε στον παραπάνω νόμο τα εξής:

l Θεσμοθέτηση νέας κράτησης υπέρ ανεργίας 2% στο σύνολο των αποδοχών (άρθρο 38 παρ. 2α).

l Θεσμοθέτηση νέας κράτησης υπέρ του ΤΠΔΥ 1% στο σύνολο των αποδοχών επιπλέον της υπάρχουσας (άρθρο 38 παρ. 2β).

l Νέα φορολογική κλίμακα με μείωση του αφορολόγητου από 12.000  στα 8.000  (άρθρο 27).

l Έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα από το 2010, 1% μέχρι 20.000  και 2% για εισοδήματα πάνω από 20.000  σε όλο το ποσό, (άρθρο 29).

Όπως διαπιστώνουμε και από τον παρακάτω πίνακα που δημοσιεύουμε, όλα τα παραπάνω μέτρα αντιστοιχούν σε απώλεια ενός ακόμα μισθού από το ισχνό εισόδημα των εκπαιδευτικών της χώρας. Να υπενθυμίσουμε πως με τα μέτρα του μνημονίου οι εκπαιδευτικοί είχαν ήδη υποστεί απώλεια άλλων δύο μισθών ετησίως ή ποσοστό μείωσης 12% στο ετήσιο εισόδημα. Σύνολο απώλειας μέχρι στιγμής τριών ολόκληρων μισθών από το ετήσιο εισόδημά μας ή ποσοστό μείωσης 20% στο ετήσιο εισόδημα!

Αν, βέβαια, υπολογίσουμε και την απώλεια που θα έχουν οι εκπαιδευτικοί από το πάγωμα της μισθολογικής τους εξέλιξης από 1/7/11 (40  το μήνα ή 480  το χρόνο), την αύξηση του ΦΠΑ σε πολλά είδη λαϊκής κατανάλωσης, την αύξηση του πετρελαίου με ό,τι αυτή συνεπάγεται, την αύξηση των τελών των αυτοκινήτων κ.λπ., η πραγματική αξία των εισοδημάτων πλήττεται σημαντικά.

Και βέβαια, ας σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα επίκειται η ψήφιση του νέου μισθολογίου, που εύστοχα τα συνδικάτα έχουν ονομάσει φτωχολόγιο, με το οποίο σχεδιάζεται η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο (συνεπώς και των εκπαιδευτικών) και η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και την απόδοση.

Είναι πλέον φανερό πως, αν δεν ανατραπεί άμεσα αυτή η πολιτική, που ασκεί η κυβέρνηση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα βιώσουν μαύρες μέρες. Γιʼ αυτό με ενότητα και αντοχή να σχεδιάσουμε τη δική μας αντεπίθεση στην πολιτική αυτή, που καταστρέφει τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ALFAVITA (άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ)

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=40177

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αφαίρεση τριών μισθών από τους εκπαιδευτικούς!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Ιουλ 25, 2011 12:16 am

Διαβάστε τώρα και τούτο:

[...] Εν μέσω κρίσης, πάντως, ισχυροί έλληνες εφοπλιστές αλλάζουν τα πλάνα τους και στρέφονται στη χρυσοφόρα -όπως αποδεικνύεται- αγορά μεταφοράς φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον οίκο Fearnleys, μόλις την περασμένη εβδομάδα δύο ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων προχώρησαν σε νέες παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Η Maran Gas του ομίλου Αγγελικούση παρήγγειλε τέσσερα πλοία αυτού του τύπου, αυξάνοντας το στόλο του σε πλοία LNG στα δεκαπέντε. «Μπάσιμο» στη συγκεκριμένη αγορά πραγματοποιεί και η «Thenamaris» του εφοπλιστή Ντ. Μαρτίνου, η οποία παρήγγειλε δύο πλοία LNG.[...]

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=295912

Όταν εσύ πεινάς και υποφέρεις, μην ακούς τα ψέματα που σου λένε για την οικονομία της χώρας. Γιατί στην ίδια χώρα βρίσκεται και έχει έδρα η πρώτη εμπορική ναυτιλία στον κόσμο. Που όχι μόνο δεν έχει υποστεί μειώσεις κερδών αλλά και συνεχώς τα αυξάνει.

Κι όμως από τους εφοπλιστές το κράτος δεν τολμά να πάρει χρήματα... Μόνο να τους ενισχύει ξέρει με το πρόσχημα του ανταγωνισμού.

Τα θύματα είμαστε μόνο εμείς. Από μας δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να κόβουν τον ένα μισθό μετά τον άλλο...

Εσύ λοιπόν κάτσε και κοίτα τους και συνέχισε να ψηφίζεις πρώτη δύναμη στον κλάδο την ΠΑΣΚ. Επικροτώντας όσα σου κάνουν! Και καταπίνοντας αμάσητο το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!

Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να εργαζόμαστε αμισθί...

Όχι. Δε μας φταίει καμιά κυβέρνηση. Οι ίδιοι φταίμε. Γιατί έχουμε χάσει την αγωνιστικότητά μας και βολευόμαστε με δεύτερες δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα. Κάνω λάθος;;;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αφαίρεση τριών μισθών από τους εκπαιδευτικούς!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Ιουλ 27, 2011 11:10 am

Δείτε και τούτο:

654 νέα πλοία στα σκαριά

Κυρίαρχοι οι Έλληνες εφοπλιστές σε Κίνα και Κορέα


26/07/2011 07:47

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υπό ελληνική σημαία και ελληνόκτητου στόλου είναι ο κρυφός άσος στο μανίκι των Ελλήνων εφοπλιστών και κατΆ επέκταση της ελληνικής ναυτιλίας σε ένα οικονομικό περιβάλλον το οποίο αν δεν καταρρέει, τουλάχιστον κλυδωνίζεται σε επικίνδυνο βαθμό.

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης τα πρώτα πλοία που ναυλώνονται είναι τα νεότερης ηλικίας. Για τον λόγο αυτό η ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία βρίσκεται στην κορυφή του orderbook των ναυπηγείων της ¶πω Ανατολής.

Αυτή την περίοδο οι παραγγελίες για ναυπήγηση πλοίων ελληνικών συμφερόντων αναφέρονται σε 654 νέα πλοία με συνολική χωρητικότητα 63,2 εκ. τόνους.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας χρηματοδοτικών συμβούλων ναυτιλίας XRTC Business Consultants τα περισσότερα από αυτά κτίζονται στην Κορέα και είναι 310 (47,4%) με συνολική χωρητικότητα 31,7 εκ. τόνους.

Ακολουθεί η Κίνα , που είναι ανερχόμενη δύναμη στα ναυπηγεία της οποίας κατασκευάζονται 297 πλοία χωρητικότητας 28,5 εκ. τόνων (45,4%) και ακολουθούν, Ιαπωνία με 22 πλοία χωρητικότητας 1,3 εκ. τόνων, η Ινδία με 14 πλοία και 902 χιλ. τόνους, οι Φιλιππίνες με δύο πλοία και 359 χιλ. τόνους, το Βιετνάμ με οκτώ πλοία και 264 χιλ. τόνους και η Ελλάδα με ένα πλοίο 15 χιλ. τόνων.

Η Κορέα ήταν ανέκαθεν η χώρα στην οποία προτιμούσαν οι Έλληνες να παραγγέλνουν τα πλοία τους.

Από το 2007 όμως, περίοδο κατά την οποία οι παραγγελίες νεόκτιστων πλοίων είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, ο χρόνος παράδοσης των πλοίων στην Κορέα διπλασιάστηκε με αποτέλεσμα οι Έλληνες πλοιοκτήτες να στραφούν στην Κίνα η οποία προκειμένου να εκμεταλλευτεί την αλματώδη αύξηση ζήτησης πλοίων προχώρησε στην δημιουργία νέων ναυπηγείων.

Ο ελληνόκτητος στόλος περιλαμβάνει σήμερα 3.848 πλοία και αντιπροσωπεύει το 7,7% του παγκόσμιου στόλου και σε επίπεδο χωρητικότητας το 14,6%.

« Μετά την έκρηξη του 2004-2008 παρουσιάστηκε μία αισθητή κάμψη στις παραγγελίες νέων πλοίων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Με εξαίρεση ένα τρίμηνο, το βΆ του 2010, σε παγκόσμιο επίπεδο υπήρχε γενικότερη πτώση των παραγγελιών. Όμως οι μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές έχοντας επενδύσει πολλά κεφάλαια στην ανάπτυξη των εταιρειών τους προσέχουν ώστε να διατηρήσουν τις πελατειακές τους σχέσεις με τις μεγάλες εταιρείες ναυλώσεων που θέλουν να ναυλώνουν πλοία νεαρής ηλικίας. Για αυτό και διατηρούν μία σταθερή ροή παραγγελιών γεγονός που κάνει τον ελληνόκτητο στόλο να απαρτίζεται από πλοίο με μικρό μέσο όρο ηλικίας.» επισημαίνει στο protothema.gr ο Γιώργος Ξηραδάκης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας χρηματοδοτικών συμβούλων ναυτιλίας XRTC Business Consultants:

«Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας αφενός γιατί και πάλι πρωτοπορεί στις επενδύσεις αλλά κυρίως γιατί είναι από τις πρώτες μεγάλες ναυτιλιακές δυνάμεις που συμμορφώνονται με τους νέους περιβαλλοντικούς κανόνες για τη ναυτιλία» και καταλήγει:

«Σημαντικό πρόβλημα για όλες αυτές τις παραγγελίες παραμένει η έλλειψη πηγών χρηματοδότησης γεγονός που οδηγεί τους Έλληνες εφοπλιστές στην καταβολή τεράστιων κεφαλαίων από ίδια κεφάλαια. Βεβαίως από την άλλη πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός ότι νέες δυνάμεις της χρηματοδότησης εισέρχονται όπως οι τράπεζες της Κίνας».

Η Κίνα γίνεται σε ένα μεγάλο βαθμό ο ρυθμιστής της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας επηρεάζοντας τόσο την προσφορά όσο και την ζήτηση των ναυτιλιακών αγορών. Οι κινέζικές τράπεζες έχουν επεκτείνει τις ναυτιλιακές χορηγήσεις σε αρκετά μέρη του εξωτερικού.

Μέχρι σήμερα οι κύριοι χρηματοδότες στην παγκόσμια ναυτιλία είναι:

China Development Bank (CDB)
Export Import Bank of China (EXIM)
Bank of China (BoC)
Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)
Communication Bank of China (CCB)
Agricultural Bank of China (ABC)
Construction Bank of China (CBC)

Στην ευρωπαϊκή ναυτιλία οι κινέζικες τράπεζες άρχισαν την επέκτασή τους από την σκανδιναβική χερσόνησο και ύστερα χρηματοδοτώντας γερμανικές εταιρείες.

Η ουσιαστική αρχή για την ελληνική ναυτιλία έγινε το 2009 όταν πρωτοεπισκέφτηκαν την χώρα μας αρκετοί Κινέζοι τραπεζίτες και μελέτησαν την δυναμική της ελληνικής αγοράς. Τα πρώτο ουσιαστικά δάνειο ήταν αυτό της CDB που δόθηκε στον ναυτιλιακό όμιλο του Γιώργου Οικονόμου ενώ την ίδια στιγμή η ΕΧΙΜ χρηματοδοτούσε μέσω της Νορβηγικής τράπεζας DNB στους ομίλους του Σ. Παλιού και Ι. Αγγελικούση.

Παλαιότερα οι κινέζικες τράπεζες ήταν γνωστές στην ελληνική αγορά από τις εγγυήσεις που παρείχαν προς αυτούς εκ μέρους των ναυπηγείων (refund Guarantees).

ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=136327

Το διαβάσατε; Ωραία... Τώρα μπορείτε να πιστέψετε ότι η χώρα μας είναι μια πάμπτωχη χώρα και γι' αυτό αναγκάζεται να κόβει κάθε τρεις και λίγο και από ένα μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. Διότι μόνο από τους δικούς μας μισθούς μπορεί να σωθεί η οικονομία. Κι όχι από τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου. Διότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, έτσι τα έχουν ρυθμίσει οι δυνατοί της γης. Και απαιτεί και παίρνει όσα θέλει με την απειλή ότι θα πάρει το καπελάκι του (συγνώμη, το καραβάκι του είναι το σωστό) και θα μετακομίσει σε άλλη γη, σε άλλο μέρος. Πχ στα νησιά Μάρσαλ του Ειρηνικού!!! Που μπορεί να μην ξέρουμε ούτε πού πέφτουν πάνω στο χάρτη αλλά τη σημαία αυτού του κράτους έχουν αναρτήσει ουκ ολίγα πλοία. Και ελληνόκτητα. Γιατί εκεί πληρώνουν μηδαμινούς φόρους και γιατί οι κανονισμοί για το πλήρωμα κλπ είναι όσο πιο θετικοί γίνεται για μεγαλύτερα κέρδη των εφοπλιστών.

Τι κάνει η Ελλάδα για όλα αυτά;

Παίζει κάθε τρεις και λίγο με το υπουργείο Ναυτιλίας. Μια το καταργεί, μια το ξαναφτιάχνει και μια το καταργεί και πάλι, ενσωματώνοντάς το στο υπουργείο ανάπτυξης όπως και στον τελευταίο ανασχηματισμό.

Μετά απορούμε που δεν παίρνει μπροστά η οικονομία... Κι αντί για ανάπτυξη πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Hμερομηνία : 27-07-11

Υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor΄s


O αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard&Poor's ανακοίνωσε, σήμερα, ότι υποβαθμίζει άμεσα κατά δύο βαθμίδες, σε CC από CCC, την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Ο οίκος ανέφερε ότι προέβη στην υποβάθμιση εξαιτίας «του κινδύνου για στάση πληρωμών από μέρους της Ελλάδας».

Η Standard&Poor's συνοδεύει την νέα αξιολόγηση με μια «αρνητική προοπτική» για την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί στους ερχόμενους μήνες να προβεί σε νέα υποβάθμιση.

ΠΗΓΗ http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/07/2011_400090

Όταν προχτές μόλις πανηγυρίζανε για τις αποφάσεις στην Ευρώπη, άλλα μας έλεγαν. Πως δεν είναι πιστωτικό γεγονός, είναι μόνο μια τεχνική μανούβρα και θα κρατήσει λίγο, πολύ λίγο... ίσως και μέρες!!!

Τώρα γίνεται λόγος για το τέλος του έτους:

Στα τέλη του έτους έτοιμο για αγορά ομολόγων το EFSF

Το ταμείο διασώσεων EFSF θα λάβει έως τα τέλη του έτους τις απαραίτητες εξουσίες ώστε να αγοράζει το ίδιο ομόλογα προβληματικών κρατών στην δευτερογενή αγορά, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης ανώνυμα στο Reuters.

Ειδικά για την Ελλάδα, στόχος είναι, να μπορεί να κάνει το ίδιο το EFSF τις επαναγορές ελληνικών ομολόγων (και όχι η ελληνική κυβέρνηση), «για τεχνικούς λόγους», όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. [...]

ΠΗΓΗ http://news.pathfinder.gr/finance/news/725948.html

Κι ως τότε αναμένεται και νέο μνημόνιο που θα ρυθμίζει ανάμεσα στα άλλα και τις νέες περικοπές των μισθών μας όπως αναμένεται και το νέο μισθολόγιο...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αφαίρεση τριών μισθών από τους εκπαιδευτικούς!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 28, 2011 2:06 am

Σόιμπλε: «σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα ξαναγίνει ανταγωνιστική»

Μακρύς ο δρόμος εξόδου της χώρας από την κρίση,

σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Πώς οι λίγες μέρες γίνονται χρόνια...

Περισσότερα διαβάστε στο σημερινό ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=412983&h1=true

Φυσικά κάτω από τέτοιες δηλώσεις εσύ που σου έκοψαν τρεις μισθούς οφείλεις να λουφάξεις. Να δείξεις σύνεση μπρος στην οικονομική δυσπραγία της χώρας σου.

Τώρα όμως να διαβάσεις και τούτο:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=295065 ΠΗΓΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 650.000 ευρώ

Πιο ακριβός από τον Ομπάμα ο διευθυντής του «Ελ. Βενιζέλος»


Την ώρα που νοικιάζονται εργαζόμενοι με ενιαία αμοιβή 625 ευρώ το μήνα, ο διευθυντής του αεροδρομίου της Αθήνας, βασικός μέτοχος του οποίου είναι το ελληνικό Δημόσιο, ανανεώνει τη σύμβασή του με ετήσιες αποδοχές 650.000 ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα συζητηθεί -εκτός ημερήσιας διάταξης- η επέκταση της σύμβασης εργασίας του γενικού διευθυντή του «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιάννη Παράσχη, για πέντε χρόνια με απολαβές 650.000 ευρώ το χρόνο. Ως μέτρο σύγκρισης ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ετήσια αποζημίωση 400.000 δολαρίων συν 50.000 δολάρια έξοδα κίνησης. Το ποσό αυτό ισούται με 320.000 ευρώ...

Η σύμβαση του κ. Παράσχη (είναι ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΛ και μέλος της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου) θα έληγε σε εννέα μήνες. Ο διευθυντής του αεροδρομίου αναζητήθηκε, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε επικοινωνήσει με την «Ε».

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) είναι ιδιωτική εταιρεία, στην οποία το ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με 55%, η Hochtief AirPort GmbH διαθέτει το 26,667%, η Hochtief AirPort Capital GmbH το 13,333% και το υπόλοιπο ανήκει σε ιδιώτες επενδυτές.

Είναι απορίας άξιον πώς η γερμανική εταιρεία, την ώρα που επιθυμεί να πουλήσει τη συμμετοχή της στον ΔΑΑ, προωθεί μια τέτοια πρόταση. Το εννιαμελές Δ.Σ. του ΔΑΑ, στο οποίο προεδρεύει ο καθηγητής Ευστράτιος Παπαδημητρίου, είναι προφανώς ενήμερο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται ο αερολιμένας. Η πώληση ποσοστού του Δημοσίου έχει ήδη αποφασιστεί, όπως και η επέκταση της σύμβασης διαχείρισης για τα επόμενα 20 χρόνια, είτε με τους Γερμανούς είτε με όποιον τους διαδεχτεί. Μάλιστα το Δημόσιο έχει προσλάβει ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους την ΒΝΡ Paribas και την Εθνική Τράπεζα.

Το 2010 ο ΔΑΑ παρουσίασε πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 5%, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 356,5 εκατομμύρια ευρώ έναντι 457,4 το 2009. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 96,55 εκατομμύρια έναντι 181,7 το προηγούμενο έτος. Τα δε χρηματικά διαθέσιμα ανήλθαν σε 220 εκατομμύρια, που είναι τοποθετημένα στο σύνολό τους σε προθεσμιακές καταθέσεις.

Λ.Σ.


Πηγή: Ελευθεροτυπία

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του σήμερα. Κοπανιούνται αγρίως οι υπάλληλοι του δημοσίου με πρόσχημα την κρίση και την ίδια ώρα τα γκόλντεν μπόις εισπράττουν αμύθητα ποσά ως μισθούς που ξεπερνούν κατά πολύ ως και το μισθό του προέδρου των ΗΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

650.000 ευρώ ετησίως ο ένας. 625 ευρώ το μήνα οι άλλοι. Οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο που θα προσληφθούν μέσω ΜΚΟ να εργαστούν την επόμενη χρονιά.

Έλεος πια!!!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης