Σύγκριση αποδοχών άγαμου εκπαιδευτικού με το νέο μισθολόγιο

Πήγαινε κάτω

Σύγκριση αποδοχών άγαμου εκπαιδευτικού με το νέο μισθολόγιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Οκτ 07, 2011 8:49 am


ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Αναδημοσίευση από http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47271

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σύγκριση αποδοχών άγαμου εκπαιδευτικού με το νέο μισθολόγιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Οκτ 07, 2011 8:52 am


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σύγκριση αποδοχών άγαμου εκπαιδευτικού με το νέο μισθολόγιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Οκτ 07, 2011 8:57 am

Ποιους τσακίζει αυτό το μισθολόγιο;

Φυσικά τους νέους... Δείτε τα ποσοστά μείωσης.

Για τους μεγαλύτερους το τσάκισμα θα γίνει με την εφεδρεία. Αλλά και με το βαθμολόγιο που συνοδεύει το νέο μισθολόγιο.

Και μην ξεχνάμε τους πρόσθετους φόρους που ήδη ξεκινήσαμε να πληρώνουμε...

Κατά τα άλλα, λεφτά υπήρχαν! Μεγαλύτερο ψέμα στον ελληνικό λαό δεν ειπώθηκε ποτέ σε προεκλογική εκστρατεία.

Πού θα πάει όμως; Τα δύο χρόνια πέρασαν. Και θα περάσουν, είτε αρέσει είτε όχι στους κυβερνώντες, και τα άλλα δύο. Ας έρθουν λοιπόν να ξαναζητήσουν την ψήφο του Έλληνα εκπαιδευτικού με την κατάντια που τον έφεραν.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σύγκριση αποδοχών άγαμου εκπαιδευτικού με το νέο μισθολόγιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Οκτ 07, 2011 10:40 pm

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47356

Μέχρι και το 50% του εισοδήματός τους χάνουν οι εργαζόμενοι με το νέο μισθολόγιο


Σε μειώσεις αποδοχών μέχρι και 50% οδηγεί το σχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το νέο μισθολόγιο στους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα. Επιπλέον οι απώλειες αυτές μπορεί να αποδειχτούν ακόμα μεγαλύτερες αφού η μισθολογική εξέλιξη θα συνδέεται με τη βαθμολογική, για την οποία η κυβέρνηση θέτει ως αναγκαίο όρο την υποταγή των εργαζομένων και το συνεχές κυνήγι της επίτευξης «στόχων», που ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύγχρονο μαρτύριο του Σίσυφου.

Σήμερα οι βαθμοί είναι πέντε και η απονομή τους είναι ακώλυτη καθώς εξαρτάται αποκλειστικά από το χρόνο υπηρεσίας. Σε καμιά περίπτωση δε συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων. Επίσης πριν τη σφοδρή αντεργατική επίθεση - που πάγωσε τη μισθολογική ωρίμανση, μείωσε επιδόματα και επέβαλλε αυξημένες κρατήσεις - οι μισθοί εξελίσσονταν απρόσκοπτα κάθε δύο χρόνια, συν τις αυξήσεις της εισοδηματικής πολιτικής, όταν αυτές δίνονταν. Το καθεστώς αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες των εργαζομένων. Ομως το σημερινό σχέδιο της κυβέρνησης δημιουργεί όρους ακόμα και απόλυτης εξαθλίωσης.

Το μεγάλο «κόλπο» με το νέο μισθολόγιο είναι ότι η κυβέρνηση διαγράφει με μια μονοκονδυλιά το σύνολο των επιδομάτων που δικαιούνταν μέχρι σήμερα το σύνολο των εργαζομένων. Λόγος γίνεται για σημαντικά ποσά που σε αρκετές περιπτώσεις και με αποκλειστική πρωτοβουλία των κυβερνήσεων, αποτελούσαν σημαντικό κομμάτι των συνολικών αποδοχών των εργαζομένων.


Στο σχετικό πίνακα απεικονίζονται οι εισαγωγικοί βασικοί μισθοί των διαφόρων βαθμών, με βάση το επίπεδο εκπαίδευσης των εργαζομένων. Οι βασικοί και μόνο μισθοί είναι μειωμένοι από 112 μέχρι 32 ευρώ.

Οι μειώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες όσο αυξάνονται τα χρόνια υπηρεσίας. Ο λόγος είναι ότι το νέο μισθολόγιο εξαρτά το μισθό του εργαζόμενου από τον βαθμό που κατέχει. Δηλαδή για να εξελιχθεί μισθολογικά ένας εργαζόμενος πρέπει να προαχθεί στον επόμενο βαθμό αλλιώς μένει στάσιμος. Ουσιαστικά παγώνει ο μισθός του.

Το νέο μισθολόγιο, όπως φαίνεται και στον πίνακα, προβλέπει έξι βαθμούς, από τον εισαγωγικό ΣΤ, με καταληκτικό τον Α.

Σε κάθε βαθμό αντιστοιχεί μια αύξηση επί του μισθού. Από τον ΣΤ στον Ε η αύξηση είναι 10%, από τον Ε στο Δ 15%, από το Δ στο Γ 15%, από το Γ στο Β 20% και από το Β στον Α 10%. Ομως τα χρόνια υπηρεσίας που πρέπει να υπηρετήσει κάποιος για να έχει τη δυνατότητα να κριθεί ότι είναι «άξιος» για προαγωγή είναι από δύο μέχρι και δέκα ολόκληρα χρόνια (αφορά υπάλληλο ΥΕ για να προαχθεί από το βαθμό Δ στο βαθμό Γ).

Για τους υπάρχοντες υπαλλήλους απαιτούνται ακόμα περισσότερα χρόνια υπηρεσίας.

Ετσι για έναν εργαζόμενο που θα προσληφθεί στο μέλλον και είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να προαχθεί από το βαθμό Δ στο βαθμό Γ πρέπει να συντρέχουν πολλαπλές προϋποθέσεις: Παίρνοντας το βαθμό Δ να έχει ήδη 8 χρόνια υπηρεσίας και να διανύσει άλλα 6 χρόνια για να προαχθεί - αν του το επιτρέψουν - στο βαθμό Γ. Ομως ένας παλιός εργαζόμενος ΔΕ για να καταταχθεί στο βαθμό Δ πρέπει να έχει έντεκα χρόνια υπηρεσίας και για να προαχθεί στο βαθμό Γ πρέπει να ξεπεράσει τα 19 χρόνια και άλλα 10 χρόνια για να φθάσει στο βαθμό Β.

Σε αυτή την κατάταξη η κυβέρνηση αντιστοιχεί αυθαίρετα επίπεδα μισθών που είναι πολύ χαμηλότερα των σημερινών επιφέροντας τεράστιες μειώσεις. Τέλος να σημειωθεί ότι μεταξύ των βαθμών προβλέπονται μισθολογικά κλιμάκια τα οποία αλλάζουν ανά διετία εκτός αν οι εργαζόμενοι διατρέχουν τους βαθμούς Β και Α, οπότε αλλάζουν ανά τριετία. Κάθε μισθολογικό κλιμάκιο επιφέρει αύξηση 2%. Δηλαδή 20 ευρώ ύστερα από δύο χρόνια σε ένα μισθό ύψους 1.000 ευρώ!

Τα παραπάνω, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, αποτελούν την ιδανική περίπτωση γιατί το νέο μισθολόγιο συνδέει το βαθμό με το μισθό. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις, που κυμαίνονται μεταξύ 10%-20%, δίνονται με την απονομή του επόμενου βαθμού. Ομως για να γίνει η απονομή, ο εργαζόμενος περνά από τις συμπληγάδες πέτρες της «αξιολόγησης». Με αυτή θα κρίνονται μεταξύ άλλων «η συμπεριφορά στην υπηρεσία». Δηλαδή, τα «πιστεύω» και η δράση του εργαζόμενου μέσα στο χώρο δουλειάς. Ακόμα θα κρίνεται «η απόδοσή του». Δηλαδή εξαναγκάζεται να κυνηγά τους στόχους που βάζει η υπηρεσία και αν δεν τους πιάσει, κρίνεται «μη προακτέος» και του στερούν το δικαίωμα «για προαγωγή για τα επόμενα δύο έτη».

Το μαρτύριο του Σίσυφου
Αφού η κυβέρνηση ρίχνει κατακόρυφα τους μισθούς έρχεται να καθιερώσει το Κίνητρο Επίτευξης Στόχου. Με αυτό θέλει να εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να κυνηγούν τους στόχους που θέτουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Αν οι εργαζόμενοι πιάσουν μέχρι το 90% των στόχων, θα πάρουν «αύξηση» μέχρι 10% επί του ετήσιου βασικού μισθού τους για το έτος που έπιασαν τους στόχους. Και αν ξεπεράσουν το 90% θα πάρουν 25%! Ειδικά για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, δίνονται περισσότερα... κίνητρα!

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός από τα ειδικά επιδόματα που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι σε κάποιους κλάδους και υπουργεία, με το νέο μισθολόγιο καταργούνται μια σειρά επιδόματα που ουσιαστικά προστίθονταν στις αποδοχές σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων. Τέτοια επιδόματα είναι: Το επίδομα γάμου (35 ευρώ), μεταπτυχιακών σπουδών, κατοχή διπλώματος ξένης γλώσσας, και άλλα. Τα μόνα επιδόματα που διατηρούνται και προστίθενται στους βασικούς μισθούς είναι:

Επίδομα τέκνων, που ορίζεται στα 50 ευρώ για ένα παιδί, 70 ευρώ για δύο παιδιά. 120 ευρώ για τρία παιδιά και 170 ευρώ για τέσσερα παιδιά.
Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που ορίζεται μεν στα 150 ευρώ, ωστόσο το ποιοι το δικαιούνται θα οριστεί με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν μέσα σε έξι μήνες.
Επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών το οποίο ορίστηκε στα 100 ευρώ.
Επίδομα θέσης που ξεκινά από τα 700 ευρώ για τους Γενικούς Διευθυντές και φτάνει τα 70 ευρώ για προϊσταμένους Μονοθέσιων, Διθέσεων και Τριθέσιων δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων.
Κίνητρο Επίτευξης Στόχων το οποίο θα αρχίσει να δίνεται από το ...2013.
Πρόστιμο στους απεργούς
Μετά από όλα αυτά πρέπει να θεωρείται σχεδόν αυτονόητη η επιβολή προστίμου στους απεργούς αφού στο σχέδιο ορίζονται τα εξής: Οσοι απέχουν από την εργασία, ο μήνας θα μετριέται για 30 μέρες. Δηλαδή θα υπολογίζεται ότι τα μεροκάματα είναι 30. Αν όμως ο λόγος της αποχής είναι η απεργία τότε τα μεροκάματα θα υπολογίζονται ότι είναι 25! Παράδειγμα: Αν κάποιος παίρνει 1.000 ευρώ μισθό και απέχει μία μέρα από την εργασία, θα του αφαιρούνται 34 ευρώ. Ομως αν αυτή τη μέρα απεργήσει θα του αφαιρεθούν 40 ευρώ!

Το πετσόκομμα με παραδείγματα
Αρκεί να αναφέρουμε τρία παραδείγματα που αναδεικνύουν τις τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων.

Παράδειγμα Α: Εργαζόμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δήμο με είκοσι χρόνια υπηρεσία σήμερα παίρνει καθαρές αποδοχές 1.510 ευρώ. Με βάση το νέο μισθολόγιο και με την προϋπόθεση ότι θα δικαιούται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ), οι αποδοχές του θα διαμορφωθούν στα 1.043 ευρώ! Με άλλα λόγια: Μείωση 467 ευρώ ή 31%! Ο εργαζόμενος αυτός χάνει το 1/3 του μισθού του!

Παράδειγμα Β: Εργαζόμενος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε σχολείο με τρία χρόνια υπηρεσία. Με βάση το νέο μισθολόγιο θα πάρει 900 ευρώ (εδώ έχουν αφαιρεθεί ήδη οι κρατήσεις). Σήμερα παίρνει 1.200 ευρώ. Μείωση 300 ευρώ ή 25%!

Παράδειγμα Γ: Εφοριακός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εργάζεται 33 χρόνια έχει σήμερα αποδοχές 3.149 ευρώ, τα οποία αυτόματα θα πέσουν στα 1.497 ευρώ, δηλαδή θα μειωθούν κατά 52,4%.

Στα παραπάνω παραδείγματα οι απώλειες στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερες, μια και οι φόροι εισοδήματος που θα πληρώνουν οι μισθωτοί στο εξής είναι αισθητά υψηλότεροι από ό,τι ήταν μέχρι σήμερα.

Μείωση θα υποστούν και οι νεοεισερχόμενοι. Σήμερα ο μισθός φθάνει τα 851 ευρώ μεικτά για την ΥΕ κατηγορία. Το νέο μισθολόγιο τον ρίχνει στα 780 ευρώ μεικτά από τα οποία μένουν - όταν αφαιρεθούν οι κρατήσεις - μόλις 581 ευρώ και αυτά φορολογούνται αφού ξεπερνάνε το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 7/10/2011

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σύγκριση αποδοχών άγαμου εκπαιδευτικού με το νέο μισθολόγιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Οκτ 10, 2011 7:21 am

Εκπαιδευτικοί: βασικός μισθός στα 1.460 ευρώ με 35 χρόνια προϋπηρεσίας


09-10-2011 - 16:21:47

Του Αποστολου Λακασα

Πάνω από τρεις μισθούς τον χρόνο χάνουν ορισμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών με το νέο μισθολόγιο. Από την άλλη, λόγω των αναδρομικών κρατήσεων δεν αποκλείεται ένας εκπαιδευτικός, που είχε πάρει και δάνειο, να κληθεί τον Νοέμβριο να πληρώσει, αφού ο μισθός του δεν θα επαρκεί.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία για τις αποδοχές των περίπου 150.000 νηπιαγωγών, των δασκάλων και των καθηγητών, τα οποία διέθεσε στην «Κ» η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η μείωση στις καθαρές αποδοχές τους ξεκινά από τα 16 ευρώ και φθάνει έως και τα 256 ευρώ. Ποσοστιαία με το νέο μισθολόγιο η μείωση στις αποδοχές των εκπαιδευτικών ξεκινά από 1,1% και φθάνει έως το 23,96%.

Ο εκπαιδευτικός που έχει δύο χρόνια υπηρεσίας θα παίρνει καθαρά 875 ευρώ, και άρα θα δει τις καθαρές αποδοχές να μειώνονται κατά 256 ευρώ τον μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η ετήσια απώλειά του είναι 3.072 ευρώ και άρα χάνει πάνω από τρεις νέους μισθούς ετησίως συγκριτικά με τα προηγούμενα δεδομένα. Από την άλλη, οι καθαρές αποδοχές μετά φόρων του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού, χωρίς προηγούμενη εργασία στον δημόσιο τομέα, γίνεται 660 ευρώ τον μήνα και 577 ευρώ για όσους εργάζονται για πρώτη φορά στο Δημόσιο και έχουν κρατήσεις ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, οι μεικτές αποδοχές του νεοδιόριστου μειώνονται από 1.418 ευρώ σε 1.102 ευρώ (-316 ευρώ) και οι καθαρές αποδοχές από 868 ευρώ σε 660 ευρώ (-208 ευρώ). Πλέον οι εκπαιδευτικοί χάνουν τρεις επιδοματικού χαρακτήρα απολαβές: το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης που είναι 288 ευρώ, το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας (85 ευρώ) και το κίνητρο απόδοσης (50 ευρώ).

Από την άλλη, όπως ανέφερε, μιλώντας στην «Κ» ο γραμματέας της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσυφάκης, εάν προσθέσουμε τις περικοπές που έγιναν στους εκπαιδευτικούς από τον Ιούνιο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2011, αναλογικά με βάση τα χρόνια υπηρεσίας, η μείωση κυμαίνεται από 11% έως 41%. «Ενδεικτικά, εκπαιδευτικός με 19 χρόνια υπηρεσίας από 1.437 ευρώ καθαρά με το παλιό μισθολόγιο τώρα θα παίρνει 1.151 ευρώ, δηλαδή πρόκειται για μείωση 286 ευρώ τον μήνα ή 22% τον χρόνο. Επίσης, εκπαιδευτικός με 33 χρόνια υπηρεσίας από 1.629 ευρώ με το παλιό μισθολόγιο τώρα θα παίρνει 1.421 ευρώ, δηλαδή περικοπή 208 ευρώ ή 11% τον χρόνο», ανέφερε ο κ. Κοτσυφάκης.

Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί οξύνεται λόγω των αναδρομικών κρατήσεων, ενώ σε ακόμη πιο δεινή θέση είναι όσοι έχουν δόσεις δανείου, οι οποίες αποπληρώνονται μηναίως μέσω του τραπεζικού λογαριασμού μισθοδοσίας. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί έχουν αναδρομικές κρατήσεις λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου από 1/1/2011, της περικοπής του κινήτρου απόδοσης από 1/7/2011, της εισφοράς αλληλεγγύης από 1/1/2011 και της εισφοράς υπέρ του ταμείου πρόνοιας, η οποία αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Μία άλλη παράμετρο που θέτουν οι εκπαιδευτικοί είναι ότι πλέον καταργείται η αυτόματη αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου. «Ταυτόχρονα, το νέο βαθμολόγιο με τις διαρκείς αξιολογήσεις, την προαγωγή την οποία θα παίρνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι (ποσοστό που φτάνει στο 20%) και όχι το σύνολο των υπαλλήλων, καθώς και την αύξηση των βαθμών, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει ο εκπαιδευτικός», αναφέρει η ΔΟΕ. Μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι με το νέο σύστημα που καθιερώνεται, «υπάρχει σαφής πρόθεση να προάγονται βαθμολογικά και μισθολογικά μόνο οι αρεστοί του συστήματος».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47495 (άρθρο εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Σχόλιο:

Δε νομίζω ότι ήταν κεραυνός εν αιθρία όλα αυτά. Τα περιμέναμε.

Άσχετο αν είχαμε τους μακάκους να κρώζουν πως τάχα μου και καλά είναι υπερβολές...

Τώρα, τα καημένα, κρώζουν και πάλι. Και διαχωρίζουν, λένε τη θέση τους.

Τώρα που κατάντησαν το δάσκαλο να παίρνει 577 ευρώ!!!

Ακόμη και το παράσημο της ανοιχτής παλάμης είναι λίγο.

Και το μόνο που έχει νόημα είναι το σύνθημα που βοά στο face book:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σύγκριση αποδοχών άγαμου εκπαιδευτικού με το νέο μισθολόγιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Οκτ 10, 2011 7:59 am

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το μισθολόγιο της ντροπής

Η κατάθεση από την κυβέρνηση του Νέου Μισθολογίου στη Βουλή, επιβεβαίωσε ακόμη και τους χειρότερους εφιάλτες του κόσμου της εργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί - οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι - βλέπουν τους ήδη πενιχρούς μισθούς τους να εξανεμίζονται.

Ο μισθός του νεοδιόριστου, χωρίς προηγούμενη εργασία στο δημόσιο γίνεται 660€ το μήνα (577€ για όσους εργάζονται για πρώτη φορά στο Δημόσιο και έχουν κρατήσεις ΙΚΑ), ενώ οι νέες τραγικές μειώσεις ξεκινούν από το 1,10% και φτάνουν μέχρι το 23,96% του μισθού ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας. Όλα αυτά προστίθενται στις μειώσεις του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στις περικοπές των επιδομάτων και στα αλλεπάλληλα χαράτσια που έχουν φέρει τους εκπαιδευτικούς κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης.

Ταυτόχρονα το νέο βαθμολόγιο με τις διαρκείς αξιολογήσεις, την προαγωγή την οποία θα παίρνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι (ποσοστό που φτάνει στο 20%) και όχι το σύνολο των υπαλλήλων, καθώς και την αύξηση των βαθμών, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει ο εκπαιδευτικός και με σαφή πρόθεση να προάγονται βαθμολογικά και μισθολογικά μόνο οι αρεστοί του συστήματος.

Αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ η άθλια αντιμετώπιση της Κυβέρνησης στους έλληνες εκπαιδευτικούς. Τώρα που και οι τελευταίες μάσκες έπεσαν, τώρα που οριστικά επέλεξαν να ταυτιστούν με τη βαρβαρότητα η απάντηση δεν μπορεί παρά να δοθεί στους δρόμους. Για την ανατροπή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, για την ανατροπή του μισθολόγιου - φτωχολόγιου, για την ανατροπή όλων αυτών που έχουν κάνει κόλαση τη ζωή μας.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=8441

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης