ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 Empty ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Φεβ 29, 2012 11:38 am

Η πληροφορία μου δόθηκε από φίλους. Ελπίζω να ευσταθεί. Για Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. Την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012, ώρα 18.30. Στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας.

Ελπίζω ξαναλέω να είναι σωστά τα στοιχεία που δημοσιεύω γιατί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών παρά τις κατ' επανάληψη παρακλήσεις μας να μας στέλνει τις ανακοινώσεις του και να ενημερώνονται οι συνάδελφοι, δε μας καταδέχεται.

Ποιος ξέρει; Ίσως ακόμη να πιστεύουν ότι το παρόν φόρουμ αποτελεί τμήμα της ιστοσελίδας της διεύθυνσης. Το ακούσαμε και αυτό σε κάποια άλλη έκτακτη συνέλευση.

Ακόμη όμως και έτσι να ήταν, που δεν είναι, ο Σύλλογος θα έπρεπε να φροντίζει να αξιοποιεί το διαδίκτυο για να ενημερώνει τα μέλη του. Εκτός και δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Τι να πούμε πια! Γιατί και στα σχολεία προβληματική είναι η έντυπη ενημέρωση εκ μέρους του Συλλόγου.

Πχ σήμερα υπήρχε στάση εργασίας. Και καμιά ενημέρωση δεν έφτασε στα σχολειά μας...

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 Adedy%2520afisa%25202

Η σημερινή στάση εργασίας για την οποία ουδέποτε μας ενημέρωσαν οι συνδικαλιστές μας!

Τα θερμά μας συγχαρητήρια, και σ' ανώτερα!

http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/front-page/center+column/sort-units/front.csp

Για τη συνέλευση πάντως που επίσης δεν έχουν ακόμη ενημερώσει, προφανώς ισχύουν όσα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από τη ΔΟΕ:

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=8696

Αρ. Πρωτ:764 - Αθήνα 21/2/2012

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γ.Σ. των Συλλόγων της χώρας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Δ.Σ. της Δ Ο.Ε. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 7 και 10 του Φλεβάρη καθώς και στην κινητοποίηση της Κυριακής 12 του Φλεβάρη. Οι Εκπαιδευτικοί απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγωνιζόμενου λαού που βγήκε στους δρόμους και έμεινε όρθιος, δε λύγισε από τα σχέδια διάλυσης των κινητοποιήσεων, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο μνημόνιο και στην αδιέξοδη πολιτική των περικοπών που καταργούν κατακτήσεις γενεών.

Στο Σύνταγμα και στους δρόμους της Αθήνας, στην Αριστοτέλους και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της Ελλάδας, οι Εκπαιδευτικοί ήταν παρόντες, διαδηλώνοντας μαζικά, αγωνιστικά και ενωτικά, ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, μια βαρβαρότητα που δεν έχει τελειωμό.

Οι έλληνες εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν καταστάσεις οικονομικής εξαθλίωσης, βλέποντας τις αποδοχές τους να εξανεμίζονται και ταυτόχρονα νέοι φόροι και χαράτσια να απειλούν την προσωπική και οικογενειακή τους επιβίωση.

Οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται επικίνδυνα, με τη νέα γενιά να είναι καταδικασμένη στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να αναζητά διέξοδο με τη φυγή στο εξωτερικό.

Ο έλληνας Εκπαιδευτικός, για πολλά χρόνια ο χειρότερα αμειβόμενος δημόσιος υπάλληλος, έχει υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Ο μισθός των 630€ του νέου Εκπαιδευτικού μόνο ως προνοιακό επίδομα μπορεί να χαρακτηριστεί και όχι ως αποδοχές για αξιοπρεπή διαβίωση. Καθώς μάλιστα είναι υποχρεωμένος για πολλά χρόνια να εργαστεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, είναι καταδικασμένος στην απόλυτη εξαθλίωση.

Η Εκπαίδευση στην πατρίδα μας είναι το μεγάλο θύμα των μνημονιακών πολιτικών βιώνοντας μια πρωτοφανή περίοδο όπου ακόμη και «αυτονόητες ανάγκες» έχουν μπει στη μέγγενη των περικοπών (χωρίς βιβλία μέχρι το Φλεβάρη, χωρίς θέρμανση στην καρδιά του χειμώνα, Εκπαιδευτικοί που είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν ακόμη και τις κιμωλίες) ενώ ταυτόχρονα δεκάδες τιμωρητικές διατάξεις κάνουν ακόμη δυσκολότερη τη ζωή των Εκπαιδευτικών (2ετής υποχρεωτική παραμονή στην οργανική, περιορισμένες μεταθέσεις και αποσπάσεις, αναστολή των μισθολογικών και βαθμολογικών προαγωγών, συνέχιση της επιστημονικής υποβάθμισης, απουσία ουσιαστικής και οργανωμένης επιμόρφωσης κ.ά.)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, τα δύο τελευταία χρόνια, έδωσε σημαντικές μάχες που είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση της κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης σε ευρύτερα τμήματα των εργαζομένων και γι αυτό πρέπει να συνεχίσει με πιο έντονο, συντονισμένο και αποφασιστικό τρόπο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, συνεχίζουμε και εντείνουμε τους συλλογικούς μας αγώνες. Τώρα είναι η εποχή των εργαζομένων, να αγωνιστούν για την επιβολή των δικών τους αναγκών και δικαιωμάτων ενάντια στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ταυτόχρονα πρέπει να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα για τους Εκπαιδευτικούς και το λαό και ότι αξίζει ν' αγωνιστούμε γι' αυτήν. Πρέπει επομένως να προωθήσουμε με υπομονή, σοβαρότητα και συνέπεια κοινές κινηματικές δράσεις τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά. Η αναγκαιότητα για μαζικούς - ενωτικούς αγώνες όλων των εργαζομένων καθώς τα προβλήματα είναι κοινά, είναι επιτακτική. Οι φωνές απόγνωσης που έρχονται από όλη την Ελλάδα, για αγώνες που θα αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση της εκπαίδευσης χωρίς να εξοντώνουν οικονομικά ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, ασφαλώς και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Έχουμε χρέος να σπάσουμε το κλίμα τρομοκράτησης των εργαζόμενων, ότι δηλαδή εάν δεν υποταχτούν, τους περιμένουν χειρότερες μέρες. Οφείλουμε να συμβάλουμε με τη δράση μας ώστε οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες της επόμενης περιόδου να έχουν ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την εφαρμόζουν.

Σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεών του το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εισηγείται στις Γ.Σ. των Συλλόγων:

•A. Διεκδικητικό πλαίσιο

Διεκδικητικό πλαίσιο, όπως έχει διαμορφωθεί στην 80η Γ.Σ. του κλάδου, εμπλουτισμένο με τα τρέχοντα ζητήματα και την απαίτηση για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, των μνημονίων και όσων τα εκφράζουν. Ζητήματα άμεσης προτεραιότητας και διεκδίκησης είναι το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα θέματα των επικουρικών ταμείων, της συνεχιζόμενης λεηλασίας των εισοδημάτων μας και της δραματικής οικονομικής κατάστασης κυρίως των νέων συναδέλφων.

•B. Δράσεις

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτείνει ανάληψη πρωτοβουλιών για τη γιγάντωση του μεγάλου πανεργατικού - πανυπαλληλικού κινήματος, που ενωτικά, μαζικά, αγωνιστικά θα παρεμβαίνει κινητοποιώντας όλους τους εργαζόμενους, στην κατεύθυνση της ανατροπής των ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτείνει συνεχείς οργανωμένες κινητοποιήσεις - δράσεις με μορφές που θα επιλέγονται από κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο σε όλους τους εργασιακούς χώρους (Σχολεία, Γραφεία, Υπηρεσίες) για να είναι καθημερινή και δυναμική η αιχμή απόκρουσης αυτής της πολιτικής του νέου μνημονίου και της υποταγής στα μεγάλα και πολυεθνικά συμφέροντα του κεφαλαίου. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια συμπόρευσης με το φοιτητικό, το γονεϊκό κίνημα, την τοπική αυτοδιοίκηση και των δυο βαθμίδων, τους φορείς και συλλόγους και γενικότερα την κοινωνία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτείνει ο χώρος της εκπαίδευσης μαζί με όλους τους εργαζόμενους να αναδεικνύει με πολύμορφες δράσεις (συνεντεύξεις τύπου, συλλαλητήρια, συναυλίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων κλπ.) τα επιμέρους προβλήματα της εκπαίδευσης. Η φράση «επένδυση στη γνώση - απάντηση στην κρίση» που αποτελεί το σύνθημα της επιτυχημένης πρωτοβουλίας της ΔΟΕ, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αγγίξει τις πλατιές λαϊκές μάζες. Συνεχίζουμε τις δράσεις στις έδρες των Περιφερειών της χώρας, στις έδρες των Παιδαγωγικών Τμημάτων και σε κάθε πόλη.

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών συγκαλούν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις στο διάστημα από 22/2 έως και 8/3 και προσπαθούν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων για την παραπέρα πορεία του κλάδου.

Γ. Ολομέλεια Προέδρων

Σύγκληση Ολομέλειας Προέδρων των Συλλόγων όλης της Χώρας στις 9 Μαρτίου 2012 ώστε να αποφασιστούν και να συντονιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου.

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή, στις απολύσεις, στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στην κατάργηση της περίθαλψης, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στη μνημονιακή πολιτική.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας, ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί και να ακυρώσουμε τα εφιαλτικά, καταστροφικά και υφεσιακά σχέδια των ευρωπαίων ισχυρών, που προωθούν μια Ευρώπη των «αγορών» και των τραπεζιτών και όχι μια Ευρώπη των πολιτών.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Να ανατραπεί ΤΩΡΑ αυτή η πολιτική, η Κυβέρνηση που την εφαρμόζει

αλλά και κάθε άλλη που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Να καταργηθεί το μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο

και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.

Να καταργηθεί ο νόμος 4024/2011 (μισθολόγιο - βαθμολόγιο)

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=8710

Αρ. Πρωτ: 798 - Αθήνα 29/2/2012

Προς Τους Προέδρους των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε.

Θέμα: ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 09/03/2012

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ της χώρας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 του Μάρτη 2012 στο Ξενοδοχείο Novotel (Μ. Βόδα 4-6, Αθήνα).

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 09:00 το πρωί και θα τελειώσουν στις 18:00.

Η αποζημίωση για την Ολομέλεια ορίζεται στα 150 Ευρώ για τους εξ επαρχίας Προέδρους και στα 30 Ευρώ για τους Προέδρους του Λεκανοπεδίου. Για τα έξοδα μετακίνησης, ο Πρόεδρος αποζημιώνεται με το εισιτήριο του μαζικού μεταφορικού μέσου που χρησιμοποίησε (αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο, πλοίο). Η μετακίνηση με Ι.Χ. αυτοκίνητο αποζημιώνεται με το αντίτιμο του ακριβότερου χερσαίου μαζικού μεταφορικού μέσου. Τα χρήματα θα τα λάβουν οι Πρόεδροι από το ταμείο του σύλλογό τους και θα αφαιρεθούν από τη συνδρομή του συλλόγου προς τη Δ.Ο.Ε.. Τα παραστατικά στοιχεία (αποδείξεις εισιτηρίων, κάρτα επιβίβασης) θα κατατεθούν στο σύλλογο και θα αποσταλούν στη Δ.Ο.Ε. .

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης