Συναδέλφισσα Διευθύντρια καλείται σε απολογία! Διαβάστε να φρίξετε...

Πήγαινε κάτω

Συναδέλφισσα Διευθύντρια καλείται σε απολογία! Διαβάστε να φρίξετε...  Empty Συναδέλφισσα Διευθύντρια καλείται σε απολογία! Διαβάστε να φρίξετε...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Φεβ 29, 2012 1:35 pm

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε καταδικάζει την ενέργεια , του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής να καλέσει σε απολογία τη συναδέλφισσα - διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας, Μαρία Φραγκάκη.

Η συναδέλφισσα καλείται σε απολογία γιατί όπως υποστηρίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν υλοποίησε την εγκύκλιο 1477/8-2-12 και διέπραξε το «πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης υπαλληλικού καθήκοντος» γιατί αρνήθηκε να εκτυπώσει και να αναρτήσει την αφίσα της ευρωπαϊκής πράξεως «Στήριξη των σχολειών με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα».

‘Όλα αυτά γιατί η συνάδελφος παρουσίασε , με αφορμή τη σχετική εγκύκλιο, τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή το σχολείο και αφορούν την έλλειψη πετρελαίου, χαρτιού, μελανιού κ.α. που υποβαθμίζουν την καθημερινή λειτουργία του.

Αυτή , όμως, είναι η πραγματικότητα που βιώνει το σχολείο σήμερα. Χωρίς να είμαστε αντίθετοι σε υλοποίηση προγραμμάτων, διατυπώνουμε την απαίτηση το Δημόσιο σχολείο να έχει πρώτα και πάνω από όλα θέρμανση , χαρτί και μελάνι για την κάλυψη των πρωταρχικών και ουσιωδών του αναγκών του.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε :

Στηρίζει τη συναδέλφισσα , που έκανε το καθήκον της σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα , αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα του σχολείου.

Καλεί τον περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης να σταματήσει, άμεσα, κάθε δίωξη εις βάρος της συναδέλφισσας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Από τη Δ.Ο.Ε.


http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=8707

Προφανώς θα έπρεπε η συνάδελφος να βάλει χρήματα από την τσέπη της. Για να εκτυπώσει την περίφημη αφίσα.

Να σημειώσουμε ότι αυτός που καλεί σε απολογία την κ. Φραγκάκη είναι ο κ. Κουμέντος. Που κατ' επανάληψη έχει προκαλέσει καταγγελίες σε βάρος του από τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Ο κ. Κουμέντος επί σειρά ετών υπήρξε και συνδικαλιστής. Με την παράταξη της ΠΑΣΚ. Τώρα όμως έχει ως φαίνεται βαλθεί να τον γράψει η ιστορία της εκπαίδευσης στον κατάλογο εκείνων που διώκουν τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο. Και ξέχασε όσα μεγαλόστομα μας έλεγε στις συνελεύσεις, στις εποχές που είχα την ατυχία να βρίσκομαι στον ίδιο σύλλογο μαζί του, στη Νέα Σμύρνη...

Πώς αλλάζουν έτσι οι άνθρωποι...

Και σε κάνουν ειλικρινά να λυπάσαι που συνυπήρξες με τέτοιους ανθρώπους στον ίδιο σύλλογο. Αλλά και κάνουν επιτακτική την ανάγκη να τεθεί αίτημα διαγραφής τους από τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συναδέλφισσα Διευθύντρια καλείται σε απολογία! Διαβάστε να φρίξετε...  Empty Απ: Συναδέλφισσα Διευθύντρια καλείται σε απολογία! Διαβάστε να φρίξετε...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Μαρ 02, 2012 6:57 pm

Ο χαρταετός, της Μαρίας Φραγκάκη


29-02-2012

Εντάξει, αυτές τις Απόκριες δεν τις κατάλαβα. Δεν τις ντύθηκα, δεν τις γλέντησα. Κατάλαβα μόνο λίγο από τους μασκαράδες της κι από τα γέλια των παιδιών στο προαύλιο την Παρασκευή.

Εντάξει, χαρταετό δεν πέταξα. Άλλοτε ετοίμαζα με τους φίλους μου τα ζύγια του από την προηγούμενη κι ανήμερα έβλεπα τον χαρταετό μου να ανυψώνεται πάνω στον καθαρό ουρανό, να αντρειεύει και να φλερτάρει με τις αχτίδες του ήλιου.

Αυτές τις απόκριες, πού να χεις ψυχή να πετάξεις αετό. Γιατί ο αετός θέλει ψυχή για να πετάξει. Αλλιώς «πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός».

Ήμουν προβληματισμένη, εάν έπρεπε να αναρτήσω στο BLOG του σχολείου μας πως εγώ, η Διευθύντρια του, Μαρία Φραγκάκη του Στυλιανού, καλούμαι σε απολογία για «το πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης υπαλληλικού καθήκοντος…» από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ήμουν προβληματισμένη για τους παρακάτω λόγους:

•To blog μας διαβάζεται αλλά και σχολιάζεται ελεύθερα, όχι μόνο από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και από τους μαθητές μας, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, έχοντας προσωπικά κάνει ιδιαίτερες ενέργειες για να είναι αυτό «ανοικτό» και «ευέλικτο.

•Αναρωτήθηκα, πώς θα ένιωθαν οι κοντά 300 μαθητές μας, τα νιόβγαλτα βλαστάρια μας, εάν έβλεπαν πως τη Διευθύντρια του Σχολείου την πηγαίνουν για τιμωρία στο γραφείο ενός άλλου Διευθυντή. Ξέρουν βέβαια, πως η «τιμωρία στο γραφείο της διευθύντριας» δεν είναι κάτι «κακό» στο σχολείο μας, διότι έχει κουβεντούλα, αγκαλιά, φιλί, χειραψία συμφωνίας και τουλάχιστον ένα σοκολατάκι. Η «τιμωρία στο γραφείο του δ/ντη» είναι μια μεθοδολογική προσέγγιση συμπεριφοριστικών προτύπων που δε με εκφράζει ως ύπαρξη.

•Αναρωτήθηκα πως θα ένιωθαν οι συνάδελφοί μου εκπαιδευτικοί, κοντά 30 δάσκαλοι, νέα παιδιά υπέροχοι πρωτοδιόριστοι ανθοί, αναπληρωτές ΕΣΠΑ, αλλά και ώριμοι δάσκαλοι με παιδαγωγική εμπειρία χρόνων, όταν θα δουν τη Διευθύντριά τους να καλείται να «απολογηθεί εγγράφως για πειθαρχικό παράπτωμα» και να έχει και «πειθαρχικό φάκελο». Τα παιδιά των 500 ευρώ και οι απαξιωμένοι δάσκαλοι «αυξημένων προσόντων» θα έχαναν όποιο λογισμό και όνειρο τους έχει απομείνει και προσπαθούμε με κόπο να υποστηρίξουμε από την αρχή της χρονιάς με το παιδαγωγικό μας έργο, ακόμα και τα απογεύματα στις εθελοντικές συναντήσεις της «Παιδαγωγικής Συντροφιάς» μας.

•Αναρωτήθηκα πώς θα ένιωθαν οι κοντά 600 γονείς των μαθητών μας, που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους για τη (νέα) διευθύντρια, η οποία σύμφωνα με το Νόμο «βρίσκεται στην κορυφή της σχολικής κοινότητας και είναι διοικητικός αλλά και επιστημονικός παιδαγωγικός υπεύθυνος στο χώρο αυτό», όταν θα έβλεπαν να καλείται για «πλημμελείς ενέργειες», για «ύφος ειρωνικό» και για «άρνηση».

Θεώρησα, προς στιγμήν, πως το σχολείο μας θα έχανε την ισορροπία του, τη διοικητική και παιδαγωγική του επάρκεια, την καινοτόμο του ματιά, το όραμά του για ένα μέλλον που του πρέπει, το ψυχικό του σθένος σε δύσκολες εποχές, στις οποίες χρειάζεται να υπάρχει και να συνυπάρχει ο «ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ». Αυτό είναι και το σύνθημα του σχολείου μας που φωνάζουμε όλοι το πρωί μετά την πρωινή μας προσευχή και διαπερνάει το νου και τη ψυχή μας για να μη ξεχνάμε.

Φοβήθηκα. Τέσσερις ημέρες τώρα, από τη στιγμή που παρέλαβα τον «εμπιστευτικό φάκελο», σκεφτόμουν να μην το κάνω. Σκέφτηκα να κρύψω από τα παιδιά και τους γονείς τους ένα πραγματικό γεγονός. Αυτό, για να μη θιγεί το κύρος μου ως «manager», για να μπορεί ο λόγος και οι πράξεις μου να «πιάνουν τόπο» και να μπορώ να διοικήσω το σχολείο, όπως πριν. Ακόμα για να μη δημιουργήσω σύγχυση στους μαθητές μου, που τους νουθετώ από την αρχή μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς με τη ψυχή μου, εγώ μια «κακή» και «διωκόμενη» διευθύντρια. Βγήκε μέσα μου εκείνο το παραπονιάρικο κορίτσι με τα κοτσιδάκια, που φοβήθηκε μήπως του τα τραβήξουν και πονέσει. Βγήκε εκείνος ο στίχος της Κικής Δημουλά «ερασιτέχνης άνθρωπος είμαι, πόσο καλύτερα παράπονα να φτιάξω…».

Σκέφτηκα τότε τον πατέρα μου το Στυλιανό και τη μητέρα μου την Αντωνία, που με μεγάλωσαν με τόσες οικονομικές δυσκολίες, σε τόσο δύσκολες εποχές, αλλά με έμαθαν να έχω δροσερό νου, ζεστή καρδιά και καθάριο βλέμμα. Σκέφτηκα την κόρη μου, τη δεκαεξάχρονη Νεφέλη, που τη μεγαλώνω με πολύ κόπο, αλλά μπορώ και κοιτώ βαθιά στα μάτια την ατίθαση εφηβεία της και αγκαλιάζω ολόκληρα την τρυφερή ψυχή της. Σκέφτηκα και τους Δασκάλους των μαθητικών και φοιτητικών μου χρόνων. Τον κύριο Νίκο Δρίλη, που τον είχα στην Τετάρτη Δημοτικού, που του άρεσε να του μιλώ και να με ακούει, καθησυχάζοντας τους φόβους μου. Το Δημήτρη το Λιαντίνη που τον είχα στη Μετεκπαίδευση Κι έλεγε «Μ’ ένα λόγο, ο δάσκαλος είναι ο ποιητής του ανθρώπου… αν έλειπαν οι δάσκαλοι, η γη μας θα ΄ταν τυφλή. Και το σύμπαν ανυπόστατο… Φροντίσαμε, να κατεβάσουμε το δάσκαλο από το φυσικό του πρωτάτο στα στερνά και στα έσχατα της υπόληψης και της ζωής». Το Βασίλη Μακράκη, που ήταν ο μέντορας των διδακτορικών μου σπουδών, που μου τόνιζε πως «οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναστοχάζονται κριτικά, να μετασχηματίζουν τις απόψεις τους και να δρουν ως στοχαζόμενοι και ενεργοί πολίτες».

Όλοι τους με μάθανε να σκέφτομαι με τη ψυχή μου κι αυτή να ναι η πυξίδα μου.
Να υποστηρίζω την αλήθεια μου, χωρίς να κατηγορώ κανέναν κι αυτή να ναι πρίμο αεράκι στα πανιά μου.
Και να τη λέω, όχι για να τη μαθαίνουν επειδή το λέω ΕΓΩ.
Να τη λέω για να την κρίνουν ΕΚΕΙΝΟΙ, οι μαθητές, οι φοιτητές μου, η κόρη μου, οι συνάδελφοί μου, ΟΛΟΙ εσείς.

Αποφάσισα, λοιπόν, να γράψω, για να μην ακούγονται πιθανόν, σκόρπιες και ανυπόστατες κουβέντες, υποστηρίζοντας το δίκιο μου που πλήττεται, την προσωπικότητά μου που θίγεται, το κύρος μου που διαπομπεύεται, τους συναδέλφους μου που αγωνιούν για μένα, τους μαθητές μου που θα απορούν με τα μεγάλα τους μάτια όταν μάθουν, τους γονείς που θα χουν αναστατωθεί κι ας μην το λένε, την κόρη μου που δεν πέταξε μαζί μου σήμερα το χαρταετό της.

Αν ελέγχομαι, διότι δήθεν δεν εκτέλεσα την εντολή για δημοσιότητα της πράξης «Στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα», δηλώνω ότι η πληροφόρησή είναι λαθεμένη: οι ‘έγχρωμες αφίσες’ των οποίων το ψηφιακό αποτύπωμα μας έστειλε το Υπουργείο, είχαν τοποθετηθεί εγκαίρως και δεόντως, ασπρόμαυρες όμως γιατί ντράπηκα πια να ζητάω μελάνι, πληρωμένο από τις τσέπες των γονιών, και έγχρωμο!
Δεν μου είναι σαφές αν, πέρα από τις «παραλείψεις» μου, επίσης ελέγχομαι για τα λόγια και τα γραπτά μου, δηλαδή για την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης καθώς και της υποχρέωσης υπεράσπισης της υγείας και ασφάλειας των μαθητών μου, αλλά και της συνεργασίας με τους συναδέλφους μου μαθητές των άλλων σχολικών μονάδων.

Συμμετέχω, εκτός του διδακτικού μου έργου στο Πανεπιστήμιο, σε «ευρωπαϊκές πράξεις αναπτυξιακών προγραμμάτων» εδώ και δεκαπέντε χρόνια, στα είκοσι της υπηρεσίας μου, ως επιμορφώτρια, σχεδιάστρια εκπαιδευτικού λογισμικού, ειδικός εμπειρογνώμονας παιδαγωγικών θεμάτων, επιστημονικός σύμβουλος στα έργα αυτά, συγγραφέας των τεχνικών τους δελτίων. Γνωρίζω καλά και αποδέχομαι πλήρως τις υποχρεώσεις, που προκύπτουν από τα έργα αυτά, μεταξύ των οποίων και τις πράξεις δημοσιότητας. Λυπάμαι όμως, που αντί να στέλνονται στα σχολεία αισθητικά και λειτουργικά εκτυπωμένες και πλαστικοποιημένες αφίσες, στέλνονται ψηφιακά αρχεία που μας ζητιέται να τυπώσουμε σε χαρτί και να αναρτήσουμε, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μην το κάνω.

Τα κύρια καθήκοντά μου, από την άλλη μεριά είναι διαφορετικά, και μια διευθύντρια σχολείου πρέπει να βάζει προτεραιότητες σύμφωνα με το Νόμο: προέχει η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών, η παιδεία και η εκπαίδευσή τους, η φροντίδα για την συντήρηση και ολοκλήρωση των υποδομών του σχολείου, η επικοινωνία και συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία -μεταξύ πολλών. Η απάντησή μου στο mail που δέχτηκα από το Τμήμα ΕΣΠΑ, της Διεύθυνσης στην οποία ανήκει το σχολείο που υπηρετώ, δήλωνε την αγωνία τη δική μου και των συναδέλφων μου για τις επαναλαμβανόμενες δηλωμένες ανάγκες του σχολείου μας στους ιθύνοντες από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ήταν υπενθύμιση, η οποία εννοείται πως δε συνάδει με το περιεχόμενο της ευρωπαϊκής πράξης «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα», απαιτεί όμως απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία του σχολείου μας, που λειτουργεί στη βάση αυτής.

Λυπάμαι που την υπενθύμιση κάποιοι εξέλαβαν ως ειρωνεία. Δεν έχω καμιά πρόθεση ή ενδιαφέρον να ειρωνευτώ. (Ποιόν και γιατί, άραγε; ) Θα συνεχίσω όμως να απευθύνομαι, αρμοδίως αλλά και αποτελεσματικά, παρακαλετά και απαιτητικά, ήρεμα και έντονα, παντού όπου χρειάζεται, ώστε η στήριξη του σχολείου την διεύθυνση του οποίου μου εμπιστευτήκαν, να είναι κατά το δυνατό πληρέστερη και να επιτρέπει την ουσιαστική εφαρμογή ενός Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Με ολοκάθαρη ματιά,

Δρ. ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

Η Διευθύντρια του 2ου Δ.Σ. Παιανίας

Η κόρη του Στυλιανού και της Αντωνίας
Η μητέρα της Νεφέλης
Η συνάδελφος και διευθύντρια της Δώρας, του Νίκου, της Μαρίας, της Φανής, του Πέτρου, της Χριστίνας, της Αλκμήνης, της Νίκης, της Ελισάβετ, της Ειρήνης, της Ματίνας, της Βασιλικής, της Ντάνιας, της Γιώτας, της Χρύσας, της Κατερίνας, της Χαράς, της Βαρβάρας, της Εβίτας, του Γιάννη, της Μαρίας, της Γιούλας, της Σοφίας, της Κάτιας.
Η δασκάλα των μαθητών του σχολείου μας & των φοιτητών μου στο Πανεπιστήμιο
Η φίλη του Μάκη, της Άντας, του Σωτήρη, της Τζένης, του Αλέξανδρου, του Νεκτάριου, της Τόνιας, του Μανώλη, του Θανάση, της Έλενας, της Κασσιανής, του Νίκου, του Παναγιώτη, της Ολυμπίας, της Δήμητρας, της Φανής, του Νίκου, της Πωλίνας, του Δημήτρη, του…, της…

Η ανθρώπινη ύπαρξη Μαρία

« ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ», Μίκης Θεοδωράκης
https://www.youtube.com/watch?v=pSujHbm-rG8

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ALFAVITA

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συναδέλφισσα Διευθύντρια καλείται σε απολογία! Διαβάστε να φρίξετε...  Empty Απ: Συναδέλφισσα Διευθύντρια καλείται σε απολογία! Διαβάστε να φρίξετε...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Μαρ 03, 2012 12:02 pm

Έκανε πίσω στη δίωξη

κατά της συναδέλφισσας Μαρίας Φραγκάκη

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου 2/3/2012

των παραβρισκομένων στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη δίωξη της Μαρίας Φραγκάκη.

Το μαζικότατο ρεύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε άμεσα και συνεχίζει να εκδηλώνεται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ανέτρεψε τα σχέδια για τρομοκράτηση και παραδειγματισμό της μαχόμενης εκπαίδευσης, στο πρόσωπο της συναδέλφου Μαρίας Φραγκάκη.

Ο περιφερειακός διευθυντής δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη και δε θα μπει καμία ποινή στο φάκελο της συναδέλφου.

Σήμερα, Παρασκευή 2/3, πραγματοποιήθηκε μαζικότατη συγκέντρωση συμπαράστασης στη διωκόμενη συνάδελφο Μαρία Φραγκάκη, στην περιφέρεια Αττικής. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι από εκπαιδευτικούς συλλόγους, συλλόγους και Ενώσεις γονέων, πανεπιστημιακούς, ο βουλευτής Κριτσιωτάκης.

Μαζικότατη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών με τη μαχητική παρουσία τους, με τις εκατοντάδες ψηφίσματα από σχολεία και τις χιλιάδες υπογραφές τους. Σύσσωμοι παραβρέθηκαν και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΔΣ Παιανίας, το οποίο έκλεισε με στάση εργασίας. Το κύμα συμπαράστασης από τη ζωντανή εκπαίδευση στα σχολεία ήταν τόσο μεγάλο που τα ψηφίσματα συνεχίζουν να φτάνουν στους συλλόγους, καθώς δεν πρόλαβαν να αποσταλούν πριν από την παράσταση!

Προκλητική και φοβική ήταν η στάση του περιφερειακού διευθυντή, καθώς επιδίωξε να παρεμποδίσει την παρουσία όλων των φορέων που παραβρίσκονταν, βάζοντας όριο στην αντιπροσωπεία (μέχρι 15 άτομα) και δίνοντας εντολές στην αστυνομία που είχε καλέσει και σε θυρωρούς με συμπεριφορά μπράβων, να κλειδώσουν την είσοδο της περιφερειακής δ/νσης(!!!) και να προπηλακίσουν εκπαιδευτικούς, θυμίζοντας αντιδημοκρατικές εποχές με πρακτικές ξένες προς το εκπαιδευτικό κίνημα. Τελικά Κάτω από την αποφασιστική στάση των παρευρισκομένων μπήκαν τελικά περίπου 30 εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Με τις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι αποκάλυψαν την επιδίωξη του Υπ. Παιδείας και του διοικητικού μηχανισμού, να γίνει νόμος η υποταγή στις άνωθεν εντολές και η αντίσταση να θεωρείται αδίκημα και αποδόμησαν πλήρως τους ισχυρισμούς του κου Κουμέντου, ο οποίος μη μπορώντας να δικαιολογήσει την κλήση σε απολογία, απέμεινε να ισχυρίζεται ότι το «τρομερό» παράπτωμα της Μαρίας Φραγκάκη ήταν ότι δημοσιοποίησε την προσωπική της άποψη μέσα από το υπηρεσιακό μέιλ του σχολείου!!!

Ύστερα από το μεγάλο άμεσο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε από τον εκπαιδευτικό κόσμο σε όλη τη χώρα και κάτω από την πίεση των εκπροσώπων των συλλόγων εκπαιδευτικών, ο κος Κουμέντος δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη τη διαδικασία και δεν πρόκειται να αναφέρεται τίποτα στο φάκελο της συναδέλφου Μαρίας Φραγκάκη.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική νίκη του εκπαιδευτικού κόσμου και δείχνει ότι όταν στέκεται με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και ενότητα μπορεί να ακυρώσει τον αυταρχισμό και την επιβολή.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κος Κουμέντος σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το πώς έφτασε το μέιλ της Μ. Φραγκάκη στα χέρια του ώστε να προβεί στην κλήση σε απολογία, αποκάλυψε ότι το διορισμένο (από τον ίδιο) μέλος στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής που είναι δ/ντής σε ΕΑΕΠ του διαβίβασε το μέιλ!!!

Γίνεται φανερό ότι το εκπαιδευτικό κίνημα με τη δράση του θα βγάζει την κουκούλα από τους επίδοξους «ανώνυμους» καταδότες και θα φερθεί όπως αρμόζει στα στηρίγματα του μηχανισμού που με κάθε μέσο προσπαθεί να επιβάλει την βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου και να κατεδαφίσει ότι έχουμε κατακτήσει στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα συνεχίσει το κύμα αλληλεγγύης μέχρι την επίσημη ανακοίνωση – μέχρι την Τρίτη δεσμεύτηκε ο περιφερειακός διευθυντής– της υπόθεσης Φραγκάκη αλλά και σε ετοιμότητα απέναντι σε κάθε άλλη προσπάθεια αυταρχισμού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση από τους συλλόγους «Κ. Σωτηρίου», «Αλ. Δελμούζο», Αριστοτέλη, Α΄ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, «Ν. Πλουμπίδης» – Κερατσίνι Πέραμα, Α. Λιοσίων, Μακρυγιάννη, Αθηνά, Γλυφάδα, Έλλη Αλεξίου – Περιστέρι, Καλλιθέας, Παρθενώνας, Βύρωνας, Ν. Σμύρνη, Αιγάλεω, Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, τα δύο μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ Καλούσης και Παπασπύρου (η ΔΟΕ δεν πήρε απόφαση να συμμετέχει στην παράσταση), τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΔΣ Παιανίας, τους συλλόγους γονέων του Καλλιτεχνικού Γέρακα, του 2ου ΔΣ Αναβύσσου, του ΔΣ Σαρωνίδας, αιρετών από το ΑΠΥΣΠΕ, την Α΄, Γ΄και Δ΄ Αθήνας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://pekp.gr/?p=11790

Μπράβο ρε ΔΟΕ! Ακόμη μια φορά πουλημένη και σε ρόλο κλακαδόρου των κομματικών ημετέρων...

Ο Κουμέντος είναι γνωστό πως υπήρξε παιδί της ΠΑΣΚ. Πώς να την πάρουν λοιπόν την απόφαση οι Πασκίτες της ΔΟΕ να κάνουν παράσταση στο γραφείο του;

Προτίμησαν λοιπόν να αφήσουν τη Φραγκάκη ακάλυπτη! Παρά να φέρουν σε δύσκολη θέση το σύντροφο Κουμέντο...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης