Η Moody's λέει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε και ο Μπένι πως μας έσωσε. Θα μας τρελάνουνε;

Πήγαινε κάτω

Η Moody's λέει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε και ο Μπένι πως μας έσωσε. Θα μας τρελάνουνε;  Empty Η Moody's λέει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε και ο Μπένι πως μας έσωσε. Θα μας τρελάνουνε;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Μαρ 10, 2012 2:32 am

Το περιλάλητο PSI έγινε. Και θεωρήθηκε και επιτυχές. Βγάλαν και κάτι ποσοστά που αγγίζανε σχεδόν το το εκατό στα εκατό για να μας πείσουν. Και ο υπουργός των Οικονομικών εμφανίστηκε πανευτυχής με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά πως επιτέλους μας έσωσε. Πως αφαίρεσε δισεκατομμύρια χρέος από τις πλάτες των Ελλήνων.

Έτσι λοιπόν, απαλλαγμένος κι ο ίδιος από τέτοιο τιτάνιο αγώνα, τη σωτηρία της Ελλάδας από το επαχθές χρέος, παίρνει μέρος σήμερα στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Και λογικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αυτή την ώρα ακούει μαζί με τους άλλους συνέδρους έναν ακόμη φιλιππικό του Γιωργάκη. Που πανηγυρίζει κι αυτός ως σωτήρας της Ελλάδας.

http://www.newsbomb.gr

Δήλωση Παπανδρέου - 9 Μαρτίου 2012

"Ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία. Η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, το λεγόμενο PSI, ολοκληρώνεται με θετικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του χρέους, αλλά και για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.

Μετά από μια προσπάθεια που κράτησε δυο χρόνια, η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, αίρεται.

Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, όπως ήθελαν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους.

Με σοβαρότητα και συνέπεια, αγωνιστήκαμε για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, που και αυτές ήρθαν μετά από σκληρές προσπάθειες σε ένα αντίξοο διεθνές περιβάλλον.

Τώρα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε αυτήν την μεγάλη κατάκτηση, επιδεικνύοντας την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτείται, προκειμένου να κάνουμε και τα αναγκαία βήματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Οι Έλληνες, με την ωριμότητα που επέδειξαν και τις θυσίες που έκαναν, πήραν στους ώμους τους αυτό το εγχείρημα που τους απαλλάσσει από ένα μεγάλο μέρος του βάρους από το χρέος.

Είναι η πρώτη φορά που το χρέος μειώνεται και μάλιστα, δραστικά.

Παράλληλα, διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον, που μας δίνει το χρόνο για να συνεχίσουμε τις βαθύτερες αλλαγές που απαιτούνται. Μπορούμε τώρα πια να οικοδομήσουμε βάσιμες και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη.

Να δημιουργήσουμε τις βάσεις για ανάπτυξη, στηριζόμενοι στα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας και συνεπώς, η διαπραγματευτική της δυνατότητα, ενώ γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση μιας νέας, πιο ελκυστικής εικόνας της χώρας διεθνώς, που μπορεί να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις για μια βιώσιμη και περιφερική ανάπτυξη.

Τώρα είναι στο χέρι μας και να υπερασπιστούμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα και να αλλάξουμε τη χώρα για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε στέρεες βάσεις.

Η συνέχιση των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον.

Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στη μέση.

Και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο.

Ήδη, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας δίνουν και ελπίδα και αισιοδοξία, καθώς ανοίγουν νέες προοπτικές".

Κοίτα τώρα τι λέει. Ο κύριος "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". Που μας οδήγησε με την ανικανότητά του στη μεγαλύτερη τραγωδία της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά. Έχει και μούτρα να πανηγυρίζει. Δε λαμβάνει καν υπόψη τη δημοσκόπηση που λίγες μέρες νωρίτερα αποκάλυψε ότι 3 στους 4 Έλληνες ζητάνε να περάσει ο Παπανδρέου από δίκη και να τιμωρηθεί για όσα προκάλεσε με την πολιτική του στη χώρα.

Πανηγυρίζουν. Τι πανηγυρίζουν;

Τους ανέργους που έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο;

Τα λουκέτα στα μαγαζιά;

Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά;

Τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που δε φτάνει το εισόδημά τους να πληρώσουν τα χαράτσια;

Ή μήπως εκείνους τους συμπολίτες μας που χώνονται σε κάδους σκουπιδιών για να φάνε;


Αυτή την Ελλάδα δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του. Κοροϊδεύοντας το λαό ότι λεφτά υπάρχουν. Και με καταγγελίες πως πάλι ψέματα είπε και για το έλλειμμα του 2009:

https://paideia.forumgreek.com/t1041-topic#2917

Έτσι επιμένει η Γεωργαντά. Πως φούσκωσαν τεχνηέντως το έλλειμμα και κατέστρεψαν τη χώρα!

Ποιος λέει τελικά την αλήθεια; Και μάλιστα την ίδια ώρα η Moody's ανακοινώνει πως η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει:

http://www.newsbomb.gr


Η Moody’s αντιλαμβάνεται ότι το 85,8% των κατόχων ομολόγων χρέους που υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή, με τη μεγαλύτερη πλειονότητα των μετόχων που έχουν απομείνει, να ακολουθούν μετά από την ενεργοποίηση των CACs. Οι όροι της ανταλλαγής περιλαμβάνουν ζημιά για τους επενδυτές τουλάχιστον 70% στην καθαρή παρούσα αξία του υπάρχοντος χρέους.

Σύμφωνα με τους προσδιορισμούς της Moody’s, αυτή η ανταλλαγή είναι «υποχρεωτική και για αυτό αποτελεί χρεοκοπία. Αυτό είναι εξαιτίας του ότι η ανταλλαγή ανέρχεται σε μια πιο περιορισμένη χρηματοοικονομική υποχρέωση σε σχέση με την αρχική, καθώς και στο ότι η ανταλλαγή έχει την επίδραση του να επιτρέψει στην Ελλάδα να αποφύγει πληρωμές στο μέλλον.

Η Moody΄s θα επανεξετάσει την αξιολόγηση της Ελλάδας ώστε να αξιολογήσει την επίδραση της ανταλλαγής στη βιωσιμότητα του χρέους μαζί με άλλους σχετικούς παράγοντες, όπως η εφαρμογή των μέτρων που λήφθηκαν ως προϋπόθεση της βοήθειας που έλαβε καθώς οι αναπτυξιακές προοπτικές.

Η Moody΄s υποβάθμισε την Ελλάδα σε C από Ca στις 2 Μαρτίου μετά την ανακοίνωση των προτάσεων για την ανταλλαγή του χρέους.

Τότε εκτίμησε πως οι αναμενόμενες απώλειες για τους επενδυτές θα ξεπεράσουν το 70% ποσοστό που είναι σύμφωνο με τα κριτήρια για την αξιολόγηση C.

Εκείνη τη στιγμή η Moody΄s είχε σημειώσει πως ο κίνδυνος για default, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής, είναι υψηλός.

Για ποιο λοιπόν πράγμα πανηγυρίζουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Που παρά τα όσα μας έταζαν σήμερα και επίσημα η Ελλάδα θεωρείται χρεοκοπημένη;

Πού βρίσκουν το θράσος να μας κοιτούν χαμογελώντας αντί να σκύψουν το κεφάλι και να πούνε και καμιά συγνώμη; Όχι πως θα μας σώσει η συγνώμη τους, αλλά είναι άνω ποταμών να πουλάνε εξυπνάδες και να μοιράζουν χαμόγελα ακόμη και τώρα που μόνο άνθρωποι παλαβοί δεν καταλαβαίνουν πού βρισκόμαστε. Στο σημείο που ο μισθός μας δεν επαρκεί να ζήσουμε. Δεν επαρκεί για τα βασικά.

Που μετράμε τις μπουκιές του ψωμιού. Που κρυώνουμε και δεν ανοίγουμε καλοριφέρ. Που αφήνουν ακίνητο το αυτοκίνητο γιατί δεν έχουμε λεφτά για βενζίνη. Που φοράμε τα παλιά και τα μπαλωμένα. Που αρρωσταίνουμε και δεν πάμε στο γιατρό. Και τρέμουμε μην χαλάσει κάτι γιατί λεφτά δεν υπάρχουν.

Κι άλλοι, ακόμη χειρότερα είναι ισοπεδωμένοι από δάνεια και δέχονται καθημερινά απειλές για κατασχέσεις ή και φυλακή ακόμη! Κι άλλοι άνεργοι. Κι άλλοι στα παγκάκια άστεγοι.

Πού το βρίσκουνε το θράσος, ξαναρωτώ, να κοιτάνε αυτό το λαό που στενάζει, χαμογελώντας;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η Moody's λέει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε και ο Μπένι πως μας έσωσε. Θα μας τρελάνουνε;  Empty Απ: Η Moody's λέει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε και ο Μπένι πως μας έσωσε. Θα μας τρελάνουνε;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Μαρ 10, 2012 3:00 am

http://www.tovima.gr/

Η συνέντευξη Βενιζέλου

«Βγάζουμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού ένα τεράστιο χρέος βάρος 105 δισ. ευρώ από το χρέος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη του Eurogrοup που έχει προγραμματισθεί για τις 13.30. «Η ελληνική κυβένρηση εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξαιρετική επιτυχία» πρόσθεσε.

Έτσι λοιπόν. Ικανοποίηση για την εξαιρετική επιτυχία. Μόνο που αυτό το κούρεμα αφορά και λεφτά του ελληνικού λαού. Και καταθετών, μικροκαταθετών, που βρίσκονται σε απόγνωση με όλα αυτά, αλλά και ασφαλιστικών ταμείων. Πχ από το ΤΕΑΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων κουρεύτηκαν και μάλιστα με το έτσι θέλω ομολόγα ύψους 14 δισεκατομμυρίων. Που σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνο από το ταμείο αυτό έχασαν πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ! Και με απλά μαθηματικά σημαίνει πως το ταμείο αυτό δε θα μπορεί αύριο να καταβάλει στους ασφαλισμένους όσα τους χρωστάει.

Βέβαια ο κ. Βενιζέλος έχει τη δική του λογική επί του θέματος. Υποστηρίζει πως αν δεν είχε γίνει το PSI θα τα είχαμε χάσει όλα. Αυτός λοιπόν δε νοιάζεται για τα 7 δις που χάσαμε αλλά για τα άλλα 7 δις που δε χάσαμε. Τα άλλα μισά δηλαδή. Ξεχνάει όμως ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ μας έφερε σ' αυτό το σημείο. Και βεβαίως και του άλλου κόμματος εξουσίας, της ΝΔ, που τώρα συγκυβερνά τον τόπο μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Τα δικά τους τραγικά λάθη μας κατέστρεψαν.

Πίσω λοιπόν από την αντιστροφή της αλήθειας, πίσω από τα μεγάλα χαμόγελα, κρύβεται μόνο η επιθυμία να συνεχίσουν να κυβερνούν τον τόπο. Οι αποτυχημένοι και οι ανίκανοι. Για να ολοκληρώσουν την καταστροφή... Και για να συνεχίσουν να εισπράττουν εκείνοι παχυλούς μισθούς και να εξάγουν καταθέσεις εκατομμυρίων σε ξένες τράπεζες. Ώστε μόλις γίνει το τελικό μπραφ, να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Και να συνεχίσουν τη ζωή τους σε κάποιο μακρινό σημείο του πλανήτη. Τρώγοντας και πίνοντας από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού την ώρα που ο λαός θα πεθαίνει.

Κι ας αφήσουμε έναν επώνυμο δημοσιογράφο να μιλήσει σε όσους πανηγυρίζουν με το PSI, γιατί εμείς απλοί άνθρωποι είμαστε και η γνώμη μας δε μετράει:

http://www.tovima.gr

Δημήτρης Δανίκας

Σκασμός!

Οποιος πανηγυρίζει με το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι παντελώς αναλφάβητος η αθεράπευτα χαζοχαρούμενος. Χειρότερος και από κάθε ανεγκέφαλη γλάστρα πρωινάδικων και μεσημεριάτικων. Γιατί μαζί με το κούρεμα της κεφαλής ξυρίσαμε ακόμα και την τελευταία μας παρθενορραφή. Τουτέστιν ρωτάει η δασκάλα γερμανικού βρεφονηπιακού σταθμού: Παιδάκια τι μέρος του λόγου είναι η Ελλάδα; Πετάγεται ο μικρός Φριτς. «Εγώ εγώ κυρία» Για πες μας λοιπόν τι είναι η Griechenland; «Πτυελοδοχείο κυρία». Ετσι ακριβώς. Γιατί το κούρεμα είναι δημόσια ομολογία της ολοκληρωτικής μας χρεοκοπίας και της συνακόλουθης παταγώδους ανυποληψίας. Δανεικά και αγύριστα. Τον βλέπεις εκείνον εκεί; Ποιον; Αυτόν που παριστάνει τον μορφωμένο και τον κοσμικό; Ε λοιπόν μακριά απ αυτόν. Αν έρθει και σου ζητήσει δύο ευρώ για να αγοράσει τυρόπιτα επειδή τάχα μου ξέχασε το πορτοφόλι του στο σπίτι, ούτε μισό σεντς.

Κοπανατζής, τσαμπατζής και απατεώνας ολκής. Κάπως έτσι και η χώρα. Και αν οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα κινδύνευαν να καταρρεύσουν πληρώνοντας ένα σκασμό λεφτά για τα ασφάλιστρα κινδύνου. Και αν η Ευρωζώνη δεν έτρεμε στην ιδέα ενός ντόμινου που θα προκαλούσε ο έλληνας τσαμπατζής στην ευρωπαική οικονομία, ε τότε πάπαλα το κούρεμα. Θα μας έστελναν μαζί με τα μούσια, τις περούκες, τα περουκίνια και τα βαμμένα μαλλιά μπόλικων θηλυκών και αρσενικών βουλευτών να καταλήξουμε στον τάφο για τα καλά.

Και κάτι ακόμα. Για σένα το λέω που σαν χάνος έχεις ανοίξει το στόμα σου πιστεύοντας ότι το κούρεμα είναι περίπου εθνική σωτηρία. Ταυτόσημου μεγέθους με την επανάσταση του ' 21. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Το άμεσο επακόλουθο απ αυτό το κούρεμα του χρέους θα είναι το επόμενο κούρεμα σε μισθούς, συντάξεις και σε όλες σχεδόν τις αξίες γης ακινήτων και άλλων εμπράγματων στοιχείων. Πόσα παίρνεις το μήνα; Χίλια; Ωραία. Πάρε πεντακόσια και κάθε μέρα να ανάβεις μια λαμπάδα στο μπόι του αφεντικού σου. Εσύ πόσα παίρνεις; Πεντακόσια. Ωραία Πάρε τώρα τα μισά και να κάνεις την προσευχή σου που δεν σε έχουν διώξει και ακόμα έχεις δουλειά. Ολα στα μισά. Ολα πλην των ειδών πρώτης ανάγκης. Γιατί εκεί το κομπραδόρικο και αεριτζίδικο σύστημα ζει και βασιλεύει και από κούρεμα δεν καταλαβαίνει.

Με απλά λόγια. Το δίλημμα που θα μπει σε λειτουργία και από το σφυροκόπημα θα μας καθηλώσει στα καναβάτσα είναι το εξής: Από εδώ η Ελλάδα του ευρώ με μισθούς Βουλγαρίας. Από εκεί η Ελλάδα με την απομόνωση και την πείνα του Χότζα και της παλιάς Αλβανίας. Εδώ είσαι και εδώ είμαι. Εκείνοι μας έκοψαν το μισό χρέος, εμείς κόψαμε τους έλληνες στο μισό. Και παρόλα αυτά. Μακάρι να διαψευστώ θριαμβευτικά. Θα σου λένε σκάσε και κολύμπα και τον δικομματισμό προσκύνα. Κι εσύ, εγώ, εμείς, θα σκάσουμε, θα κολυμπάμε και τον δικομματισμό θα προσκυνάμε!


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η Moody's λέει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε και ο Μπένι πως μας έσωσε. Θα μας τρελάνουνε;  Empty Απ: Η Moody's λέει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε και ο Μπένι πως μας έσωσε. Θα μας τρελάνουνε;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Μαρ 10, 2012 3:11 am

Κι ενώ οι πολιτικοί θριαμβολογούν, ας δούμε τι λέει ο διορισμένος πρωθυπουργός, που δεν είναι πολιτικός. Και δεν έχει ανάγκη το λαό, ό,τι κι αν λέει και ό,τι και αν κάνει:

http://www.tovima.gr/

Ενας πρωθυπουργός που λέει την αλήθεια

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του μετά την επιτυχή έκβαση του PSI όχι μόνο απέφυγε τις θριαμβολογίες, αλλά πρώτα απ' όλα έσπευσε να δηλώσει τη συμπάθειά του και ουσιαστικά τη συγνώμη του προς τους πολλούς χαμένους της ρύθμισης των ελληνικών χρεών. Προς εκείνους δηλαδή , που όλα τα προηγούμενα χρόνια, μας εμπιστεύθηκαν και εμείς δεν μπορέσαμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Κάτι που οι περισσότεροι πολιτοκολογούντες προσπερνούν, θεωρώντας ότι το μεγάλο και αδηφάγο κεφάλαιο χρηματοδοτούσε το ελληνικό Δημόσιο και αγνοώντας προφανώς ότι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές ελληνικών ομολόγων ήταν το ασφαλιστικό ταμείο των Σουηδών εκπαιδευτικών.

Ορθώς λοιπόν ο κ.πρωθυπουργός έκανε τη σχετική αναφορά και ορθότερα όταν στο μήνυμά του επέμεινε ότι παρά τη ρύθμιση καθοριστική παραμένει η ευθύνη σε εμάς για την έξοδο από την κρίση. Χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμη για να βγει η χώρα από την κρίση και οι πολιτικές δυνάμεις που ετοιμάζονται να ριχτούν στην εκλογική μάχη οφείλουν να μην ξεχνούν το πλήθος των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πολιτεία. Οι περιστάσεις οφείλουν αδιατάρακτη προσπάθεια προσαρμογής ακόμη και κατά την προεκλογική περίοδο και εντατικοποίηση αυτής μετά τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός , ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός λέει την αλήθεια. Την οποία δυστυχώς απέκρυβαν οι προηγούμενοι..

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης