Μας δουλεύουν ψιλό γαζί με την υπόθεση Τζοχατζόπουλου!

Πήγαινε κάτω

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί με την υπόθεση Τζοχατζόπουλου!  Empty Μας δουλεύουν ψιλό γαζί με την υπόθεση Τζοχατζόπουλου!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Απρ 18, 2012 8:13 am

Ένα κακόγουστο πασχαλιάτικο σίριαλ διάλεξαν αυτό το Πάσχα να παίξουν στο λαό. Θεωρώντας τον ακόμη μια φορά βλάκα και στουρνάρι. Τον Άκη να οδεύει προς τον Κορυδαλλό. Τον πρώην ισχυρό άντρα του ΠΑΣΟΚ που λίγο έλειψε να γίνει ως και πρωθυπουργός της χώρας. Και δείτε παρακαλώ αναλυτικά την πολιτική του σταδιοδρομία σε κυβερνητικές θέσεις:

10. Υπουργός Ανάπτυξης
Θητεία 24 Οκτωβρίου 2001 – 10 Μαρτίου 2004 (2 χρόνια και 5 μήνες περίπου)

9. Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Θητεία 25 Σεπτεμβρίου 1996 – 24 Οκτωβρίου 2001 (5 χρόνια περίπου)

8. Υπουργός Εσωτερικών
Θητεία 13 Οκτωβρίου 1993 – 30 Αυγούστου 1996 (3 χρόνια περίπου)

7. Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών
Θητεία 23 Νοεμβρίου 1989 – 13 Φεβρουαρίου 1990 (τρεις μήνες περίπου)

6. Υπουργός Δημόσιας Τάξης
Θητεία 17 Μαρτίου 1989 – 2 Ιουνίου 1989 (τρεις μήνες περίπου)

5. Υπουργός Εσωτερικών
Θητεία 23 Σεπτεμβρίου 1987 – 2 Ιουνίου 1989 (2 χρόνια περίπου)

4. Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης
Θητεία ..........................................

3.Υπουργός Εργασίας
Θητεία 5 Ιουνίου 1985 – 26 Ιουλίου 1985 (ενάμισης μήνας)

2. Υπουργός παρά τον πρωθυπουργό
Θητεία 5 Οκτωβρίου 1984 – 5 Ιουνίου 1985 (μισός χρόνος)

1. Υπουργός Δημοσίων Έργων
Θητεία 21 Οκτωβρίου 1981 – 5 Οκτωβρίου 1984 (3 χρόνια)

Δηλαδή από το 81 μέχρι το 2004, διάστημα 23 ετών, ο άνθρωπος αυτός υπήρξε υπουργός για 16 και πλέον χρόνια! Το ένα στοιχείο είναι αυτό. Πως δεν πέρασε κατά λάθος από την κυβέρνηση. Δεν ήταν ένα μήνα, ένα χρόνο υπουργός. Αλλά βασικό στέλεχος και μάλιστα σε υπουργεία σημαντικά.

Το άλλο φοβερό είναι πως υπήρξε για πέντε χρόνια υπουργός Άμυνας. Αυτός που δεν υπηρέτησε στο στρατό ούτε μια μέρα:

http://alysida.blogspot.com/2012/03/blog-post_24.html

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΑΚΙ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

Καταβάλλοντας 29.000 δραχμές στις 13 Δεκεμβρίου του 1975, ο κ. Απόστολος - Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος κατάφερε να εξαγοράσει 24μηνη θητεία και πεντάμηνη πρόσθετη υπηρεσία. Μπορεί να υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς Άμυνας, αλλά δεν είχε υπηρετήσει ούτε μια μέρα στον στρατό.


Δεν το γνώριζε ούτε αυτό το κόμμα του; Και τον έβαλε αυτόν που δεν ήξερα να κρατάει ντουφέκι να στέκονται κλαρίνο μπροστά του οι πτέραρχοι και οι ναύαρχοι της χώρας;

Το αντίστοιχο στο υπουργείο παιδείας θα ήταν να διοριστεί υπουργός ένας αναλφάβητος! Και στο υγείας ένας αλκοολικός...

Δε με νοιάζουν λοιπόν οι δικαιολογίες τους. Πως τάχα μου διέγραψαν τον Άκη μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις μίζες... Πως δεν ήξεραν λέει. Πως τους ξεγέλασε κι αυτούς. Στον πανικό τους μέσα να μη χάσουν και άλλες ψήφους από την αναμόχλευση του οικονομικού σκανδάλου.

Εξάλλου στα ψιλά γράμματα διαβάσαμε ότι τα αδικήματα του Άκη έχουν παραγραφεί! Και δεν έχει σβήσει από τη μνήμη μας η υπόθεση Μαντέλη. Υπουργού του ΠΑΣΟΚ επίσης:

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=334008

Ο κυνικός κ. Μαντέλης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2010

Ο κυνικός κ. Μαντέλης, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια απομόνωσης και σιωπής, βγήκε από την κρυψώνα του - ζει στο μακρινό Μπακού, στις όχθες της Κασπίας, όπου «συμβουλεύει» την κυβέρνηση της νεότευκτης μετασοβιετικής ισλαμικής «Δημοκρατίας» του Αζερμπαϊτζάν- και με θράσος περισσό προσήλθε στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Εξεταστική Επιτροπή και τις πολλές κατηγορίες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Siemens.

Εκεί ομολόγησε προκλητικά, χωρίς αιδώ ή όποια άλλη επιφύλαξη, ότι ελάμβανε χορηγίες από τη γερμανική πολυεθνική και ένας Θεός ξέρει από πόσους άλλους, για την κάλυψη, υποτίθεται, των προεκλογικών δαπανών του.

Είχαν προηγηθεί εδώ και μήνες αποκαλύψεις από τις ελβετικές αρχές και τον είχε «καρφώσει» ο έμπιστος κουμπάρος του, στον οποίο είχε αναθέσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, όπου συγκέντρωνε τις πολιτικές μίζες για τις καλές υπηρεσίες τις οποίες κατά καιρούς προσέφερε σε μεγαλοπρομηθευτές του ΟΤΕ, του ΟΣΕ και άλλων πολύπαθων κρατικών οργανισμών, που είτε πουλήθηκαν έναντι ευτελούς τιμήματος είτε παραπαίουν πνιγμένοι στα χρέη και στα ελλείμματα. Ο κ. Μαντέλης δεν είχε περιθώρια άρνησης των πολλών δωροληψιών.

Πιάστηκε, όπως θα έλεγε και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, με τη γίδα στην πλάτη και του απέμενε μόνο η ομολογία, η ειλικρινής μεταμέλεια, έστω μια συγγνώμη από τον δοκιμαζόμενο και εξοργισμένο, τούτο τον καιρό, ελληνικό λαό.

Αντί αυτών, υπήρξε προκλητικός, προσήλθε χαμογελαστός και με θράσος χιλίων πιθήκων ομολόγησε τη δωροληψία, ωσάν να επρόκειτο για πράξη καθημερινή, στην οποία όλοι οι πολιτικοί άνδρες προβαίνουν. Το άφησε μάλιστα κάποια στιγμή, απευθύνοντας προς τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής τη ρητορική ερώτηση: «Ολοι το ίδιο δεν κάνετε;».

Και αφού ολοκλήρωσε, με τη σιγουριά του καθεστώτος ατιμωρησίας που τον περιβάλλει η νομοθεσία παραγραφής των υπουργικών αδικημάτων, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο μακρινό Μπακού, προκειμένου να συνεχίσει τα μαθήματα πολιτικής και κοινοβουλευτικής ηθικής στους σύγχρονους μαχαραγιάδες της Κεντρικής Ασίας, αφήνοντας πίσω του μέγα κουρνιαχτό και απίστευτο θυμό.

Η περίπτωσή του είναι χαρακτηριστική της κατάπτωσης του μεταπολιτευτικού συστήματος.

Ο κ. Μαντέλης δεν είναι απλή περίπτωση. Είναι κεντρικό πρόσωπο, με ρόλο πολύ συγκεκριμένο. Διετέλεσε πρόεδρος του ΟΤΕ κατά την επίμαχη περίοδο της νομιμοποίησης της προμήθειας των πρώτων ψηφιακών κέντρων του Οργανισμού, καθώς και υπουργός Μεταφορών, υπεύθυνος για τις τηλεπικοινωνίες, το 1997, όταν «έτρεξαν» οι περιβόητες προγραμματικές συμφωνίες. Και επιπλέον απολάμβανε την πλήρη εμπιστοσύνη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος πέραν των άλλων τού είχε αναθέσει καθήκοντα γραμματέως του Υπουργικού Συμβουλίου. Επί της ουσίας, ο κ. Μαντέλης κλονίζει ακόμη περισσότερο το ήδη πληγωμένο πολιτικό σύστημα. Με τη στάση του επιβεβαιώνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι έχει τελειώσει και όπως πάει κάποια μέρα θα αυτοαναφλεγεί.

Αν δεν υπάρξουν γρήγορα κινήσεις, το μοιραίο θα επέλθει και θα είναι βαρύ και ασήκωτο.

akarakousis@dolnet.gr

Πριν από δύο χρόνια λοιπόν ήταν ο Μαντέλης. Που τελικά όπως αναφέρεται στη Βικιπαίδεια:

Στις 13 Απριλίου 2011 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών με ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ψευδή υποβολή «πόθεν έσχες» την περίοδο 2006-2007

Τώρα είναι ο Τζοχατζόπουλος. Κατηγορούμενος και αυτός για απίστευτες κραιπάλες ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

Και στο μεταξύ πολλοί άλλοι εμφανίστηκαν κάποια στιγμή με μεγάλα γράμματα στην τηλεόραση και μετά πάει χάθηκαν και ξεχάστηκαν. Πχ Τσουκάτος. Του ΠΑΣΟΚ και αυτός πρωτοκλασάτος... Που παραδέχτηκε ότι έλαβε φακελάκι 1 εκατομμυρίου μάρκων. Τι απέγινε όμως; Ότι απέγινε με ολόκληρο το σκάνδαλο Siemens... Η Βικιπαίδεια στο λήμμα για την Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει:

Τον Αύγουστο του 2011 τελικώς έληξαν τα καθήκοντα της εξεταστικής επιτροπής χωρίς να παραπεμφθεί κανένα πολιτικό πρόσωπο, αφού αποσύρθηκαν οι όποιες κατηγορίες και δεν συνεχίστηκε η διερεύνηση. Η διαλεύκανση του σκανδάλου χαρακτηρίστηκε απο Μ.Μ.Ε. ως φιάσκο, ενώ τα πολιτικά κόμματα αλληλοκατηγορήθηκαν για κουκούλωμα της υπόθεσης.

Ή και με την υπόθεση Βατοπεδίου. Που κατάφερε μεν να στείλει στη φυλακή τον ηγούμενο Εφραίμ αλλά στους τρεις μήνες να τον βγάλει έξω και αυτόν. Κρίθηκε πως ήταν αρκετό διάστημα για να τον συνετίσει! Εξάλλου όπως φαίνεται τους χρειαζόταν και το κελί! Αφού στο ίδιο ακριβώς κελί οδηγήθηκε τώρα ο Άκης Τζοχατζόπουλος.

Πόσους μήνες θα χρειαστεί αυτός για να συνετιστεί;

Κι αν αυτή την απάντηση την υποψιαζόμαστε, εκείνο που μένει ως μεγάλο ερώτημα είναι πότε ο λαός θα συνετιστεί και θα καταλάβει το παιχνίδι και την κοροϊδία. Που βλέπω ανθρώπους να κρέμονται στην τηλεόραση περιχαρείς που ο Άκης πάει φυλακή. Και μόλις τους λες για την παραγραφή των αδικημάτων τους έρχεται κόλπος. Σε κοιτάνε με μάτια τεράστια και αδυνατούν να καταλάβουν τι τους λες. Πώς να χωρέσει στα κεφαλάκια τους τόση κοροϊδία;


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης