Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών

Πήγαινε κάτω

Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών Empty Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Απρ 28, 2012 2:38 am

Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 27/4/2012

ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Οι προβληματικές συνθήκες μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες από την Ανατολική Αττική προς το Γυμνάσιο - Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής, επαναφέρουν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς, με απευθείας κρατική χρηματοδότηση και παράλληλα τη δημιουργία τόσων ειδικών σχολείων όσων έχει ανάγκη η χώρα.

Ηδη οι τραγικές συνέπειες από τη μετακύλιση της κρατικής αρμοδιότητας για τη μεταφορά μαθητών στους δήμους αποτυπώνονται στα όσα περιγράφουν γονείς μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Κωφών Αγίας Παρασκευής. Οι γονείς πληροφορήθηκαν από τους οδηγούς ταξί που μετέφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο ότι τα δρομολόγια θα γίνονται με μισθωμένα λεωφορεία από το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Από τις 24 Απρίλη, διαπίστωσαν ότι έχει μισθωθεί ένα μικρό λεωφορείο το οποίο κάνει δρομολόγιο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής, με αποτέλεσμα παιδιά με ειδικές ανάγκες να μένουν 2,5 - 3 ώρες στο πούλμαν μέχρι να φτάσουν στο σχολείο στις 9.30 το πρωί έχοντας χάσει τις δύο πρώτες ώρες, κι άλλες τρεις ώρες για να επιστρέψουν σπίτι τους. «Πολλοί από τους μαθητές με ειδικές ανάγκες έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας, ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, κάτι που είναι απαγορευτικό για την παραμονή τους τόσες ώρες στο όχημα», επισημαίνουν οι γονείς, ενώ η απουσία εξειδικευμένων μόνιμων οδηγών και συνοδών είχε ως αποτέλεσμα «να αφήσουν μαθήτρια στο Πόρτο Ράφτη σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι της, στην κεντρική λεωφόρο, χωρίς καν να διανοηθούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς της (μιλάμε πάντα για παιδιά με ειδικές ανάγκες)»...

Γονείς απαιτούν την άμεση επίλυση του προβλήματος που εκτός των άλλων τινάζει τον οικογενειακό προγραμματισμό στον αέρα και επισημαίνουν ότι για τη σωστή μεταφορά των μαθητών απαιτούνται τουλάχιστον 2 λεωφορεία.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=62949 (άρθρο εφημερίδας Ριζοσπάστης)

Να σημειώσουμε ότι και στη Θεσπρωτία διαπιστώνουμε αρκετά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών. Πχ και εδώ δεν υπάρχουν συνοδοί στα μαθητικά δρομολόγια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα παρατράγουδα κατά καιρούς.

Επίσης ως προς τα ταξί. Οι ταξιτζήδες φροντίζουν να φέρνουν στα μέτρα τους τα δρομολόγια και να μεταφέρουν αδερφάκια που φοιτούν σε δημοτικό και γυμνάσιο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι άλλη ώρα σχολούν τα μαθήματά τους τα παιδιά του δημοτικού και άλλη του γυμνασίου. Έτσι βλέπουμε παιδιά να περιμένουν μόνα τους στο προαύλιο των δημοτικών για μία σχεδόν ώρα μέχρι να έρθει το ταξί με το αδερφάκι από το γυμνάσιο.

Κι ακόμη. Για τη μεταφορά με ταξί παιδιών του ειδικού σχολείου δεν προβλέπεται συνοδός με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι γονείς να συνοδεύουν οι ίδιοι το παιδί τους. Πχ από τους Φιλιάτες στην Ηγουμενίτσα. Και φυσικά να αναγκάζονται να παραμένουν με τις ώρες στην Ηγουμενίτσα μέχρι να σχολάσει το παιδί και να το συνοδεύσουν και πάλι στο σπίτι!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης