ΛΥΣΣΑΞΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!

Πήγαινε κάτω

ΛΥΣΣΑΞΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!  Empty ΛΥΣΣΑΞΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 29, 2012 10:55 am

Πριν από μήνες είχαμε τις διώξεις σε βάρος του εξαιρετικού συνάδελφου και σπουδαίου συνδικαλιστή Κώστα Τουλγαρίδη. Γιατί αντιμίλησε λέει στο διευθυντή του!

https://paideia.forumgreek.com/t496-topic

Αυτό όμως δεν ικανοποίησε δεόντως τους πασόκους συνδικαλιστές. Και τώρα επιχειρούν νέα επίθεση κατά του Τουλγαρίδη με αφορμή και την υποψιότητά του στις βουλευτικές εκλογές. Διαβάστε και θαυμάστε τι του καταμαρτυρούν:

ΠΑΣΚ Συλλόγου αν. Αττικής "Κ. Σωτηρίου":

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

Ο ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Κ. Τουλγαρίδης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!

Η αυτοαποκαλούμενη «ανεξάρτητη»!!!, «αυτόνομη», και «ακομμάτιστη» «Ανεξάρτητη Κίνηση» του Συλλόγου μας πέταξε τα χίλια προσωπεία των πλασματικών τίτλων πίσω από τα οποία κρυβόταν και προσπαθούσε να υφαρπάξει την ψήφο των συναδέλφων, πουλώντας το παραμύθι της δήθεν «ανεξαρτησίας». Ο επικεφαλής της και «πρόεδρος» του Συλλόγου Κ. Τουλγαρίδης κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Μετά την επιλογή του αυτή περιμέναμε το αυτονόητο, να παραιτηθεί από «πρόεδρος» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για λόγους συνδικαλιστικής δεοντολογίας και ηθικής και σύμφωνα με τις κατά καιρούς διακηρύξεις του περί ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού. Επιπροσθέτως ήταν υποχρεωμένος να το κάνει, δεδομένου, ότι για να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής, έχει παραιτηθεί από εκπαιδευτικός και δεν υπηρετεί στην εκπαίδευση από 19-4-2012. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να παραμένει μέλος Δ.Σ. Συλλόγου εκπαιδευτικών; Δεν μπορεί να παραμείνει πλέον ούτε για μια ώρα στη θέση μέλους του Δ.Σ., πόσο μάλλον στη θέση του «προέδρου».

Επειδή δεν το έπραξε, ζητήσαμε στο Δ.Σ. της 25ης-4-2012 να αντικατασταθεί από μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου με άλλο μέλος της παράταξής του. Αντί της αυτονόητης και έντιμης στάσης που θα κρατούσε κάθε συνδικαλιστής που σέβεται τον εαυτό του και υπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών με ήθος και αξιοπρέπεια, δεχθήκαμε μια απαράδεκτη φραστική επίθεση, έξω από κάθε λογική, πρακτική και νομιμότητα που εκπορεύεται, προφανώς, από τον ιδιότυπο τρόπο θεώρησης των πολιτικοσυνδικαλιστικών πραγμάτων που έχει συνολικά (καταγγέλλει όλους τους άλλους για κομματισμό και ο ίδιος κάνει τα χειρότερα).

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του αφενός να μην τηρεί κανενός είδους δεοντολογία και αφετέρου να θεωρεί το Σύλλογο εξάρτημα των κομματικών γραναζιών που υπηρετεί. Καλούμε τους Συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πρόσωπο και τις ψευδεπίγραφες διακηρύξεις της παράταξής του. Μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει τι θα έλεγαν οι «Ανεξάρτητοι», εάν κάποιο από τα μέλη των άλλων παρατάξεων επέλεγε να θέσει υποψηφιότητα με πολιτικό κόμμα.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε ο Σύλλογος να γίνει παράρτημα κανενός κόμματος. Δεν πρόκειται με τη συμμετοχή μας να δώσουμε υπόσταση σε αυτές τις πρακτικές και για το λόγο αυτό δε θα συμμετέχουμε σε καμία συνεδρίαση του Δ.Σ., έως ότου η λειτουργία του επανέλθει στις αρχές της συνδικαλιστικής δεοντολογίας και του θεσμικού συνδικαλιστικού πλαισίου, όπως έχουν κατοχυρωθεί από τη συνδικαλιστική πρακτική, την οποία με καθαρότητα θέτουμε και υπερασπιζόμαστε.

ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=62932

Κοίτα ποιος μιλάει! Η ΠΑΣΚ! Που έχει αλώσει την εκπαίδευση και όλο το δημόσιο τομέα με τις κομματικές της σκοπιμότητες. Αυτή η παράταξη που φροντίζει να παίζει παιγνιδάκια μέσω των αιρετών της και να αναδεικνύει σε θέσεις στελεχών τα μέλη της.

Και καταγγέλλει ποιον; Τον Κώστα τον Τουλγαρίδη. Τον ήρωα του κλάδου στην απεργία του 2006.

Το συνεπή συνδικαλιστή εδώ και χρόνια. Και που φέτος πέρασε έναν τεράστιο γολγοθά ακριβώς λόγω της συνεπούς συνδικαλιστικής του δράσης. Γιατί θέλησε να προστατέψει τα εργασιακά δικαιώματα μέλους του συλλόγου του!

Τι ακριβώς επιδικάζει η ΠΑΣΚ στον Τουλγαρίδη;

Πρώτον ότι όπως κάθε Έλληνας έχει συνταγματικό δικαίωμα αποφάσισε να λάβει μέρος στη διαδικασία του εκλέγεσθαι!

Έγκλημα μέγα για την ΠΑΣΚ!!! Μόνο οι δικοί τους συνδικαλιστές έχουν τέτοιο δικαίωμα. Βλέπε πχ την κυρία Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ με την παράταξη της ΠΑΣΚ και αργότερα βουλευτίνα αλλά και νομάρχη Ηρακλείου. Κι ακόμη. Αποσπασμένη ως σύμβουλο στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και κατόπιν στο γραφείο του κ. Τάσου Γιαννίτση!

http://www.parapolitiki.com/2012/02/blog-post_4563.html

Με τι μισθό; Σίγουρα όχι το δικό σου και το δικό μου τους πετσοκομμένους από το Μνημόνιο που ψήφισαν οι σύντροφοί της.

Και φυσικά και στις εκλογές της 6ης Μάη είναι και πάλι υποψήφια για το Κοινοβούλιο. Βεβαίως με το ΠΑΣΟΚ!

http://www.daypress.gr/ekloges2012/index.aspx?id=12&cid=5&scid=&clr=tk

Για να ξανασώσει τη χώρα! Και τους συναδέλφους της βεβαίως βεβαίως! Να τεθεί σε εφαρμογή η αξιολόγηση όπως χρόνια προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ και σιγοντάρει και η ΠΑΣΚ με όλες της τις δυνάμεις! Να μπορούν πλέον να ελέγχουν ως και την ανάσα μας. Και να μας πετάνε και εκτός υπηρεσίας. Να συμπληρώσουν και το στόχο του μνημονίου για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο στα αμέσως προσεχή επεισόδια της σωτηρίας της χώρας!

Άλλο τόσο βεβαίως η ΠΑΣΚ ξεχνάει πως και ο περιφερειάρχης Αττικής που πριν λίγους μήνες εγκαλούσε τον Κώστα Τουλγαρίδη, ο κ. Κουμέντος, προέρχεται επίσης από το χώρο της ΠΑΣΚ. Όπως βεβαίως και τόσα άλλα στελέχη εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα.

Τόσο έχουν χάσει τον έλεγχο οι Πασκίτες που θεωρούν φέουδό τους και την εκπαίδευση και την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί έχουν δικαιώματα και όλοι οι άλλοι οφείλουμε να υπακούμε. Να τους βλέπουμε να στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες με μόνο προσόν οι περισσότεροι την ταυτότητα την κομματική. Και να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την κατάσταση. Ακόμη και τώρα που το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ έχει φέρει τη χώρα στο χάος.

Γι' αυτό και λύσσαξαν τώρα με τον Τουλγαρίδη. Γιατί ξέρουν την εκτίμηση που έχει ανάμεσα στους συναδέλφους. Γιατί ξέρουν τι λέει ο λαός για τους δικούς τους υποψηφίους!

Και προσπαθούν να τον βγάλουν ένοχο και για κάτι ακόμη. Που δεν παραιτήθηκε λέει από πρόεδρος του Συλλόγου ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές!

Επικαλούνται το νόμο εδώ. Που στερεί στους δημοσίους υπαλλήλους το δικαίωμα να ασκούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Και τους αναγκάζει να παραιτούνται προσωρινά από την υπηρεσία.


Δεν είναι σου λένε δημόσιος υπάλληλος ο Τουλγαρίδης! Είναι υποψήφιος βουλευτής! Να παραιτηθεί από το ΔΣ του Συλλόγου! Το λέει ο νόμος!

Εγώ θα συμφωνήσω μαζί τους. Να παραιτηθεί ο Κώστας. Από συνδικαλιστής. Αλλά με την ευχή μέσα από την καρδιά μου να εκλεγεί βουλευτής! Γιατί το αξίζει. Και γιατί είναι βέβαιο πως από τα έδρανα της Βουλής θα δώσει αγώνες για να επιστραφούν στους εκπαιδευτικούς όσα μας άρπαξαν τα μαύρα τούτα χρόνια. Θα υπερασπιστεί τον πολλαπλά βαλλόμενο κλάδο μας όπως δεν το έπραξαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ που βρέθηκαν στα έδρανα αυτά. Κι αντίθετα ευνόησαν τους εαυτούς τους και τους κομματικά υμέτερους.

Και μιλάει η ΠΑΣΚ για νομιμότητα. Όταν το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από τις αποκαλύψεις για τις μίζες του Άκη. Και τον τρελό χορό των εκατομμυρίων. Και κυρίως προσπαθούμε να συνέλθουμε διαβάζοντας πως ο νόμος τον προστατεύει, πως το βασικό του αδίκημα έχει παραγραφεί!!! Τέτοιοι οι νόμοι που στήριξε τόσα χρόνια η ΠΑΣΚ! Νόμοι που προστατεύουν αυτόν που έβαλε εκατομμύρια στο χέρι και καταδικάζουν σε απόλυση έναν αγνό συνδικαλιστή που τολμάει να πολιτευθεί. Να μείνει χωρίς μισθό για δυο μήνες.

Το πώς θα ζήσει αυτό το διάστημα; Αδιάφορον! Αφού υπέπεσε στο μέγα έγκλημα να πολιτευθεί, αυτός ο ανεξάρτητος συνδικαλιστικά, πρέπει να τιμωρηθεί ακόμη και με πείνα! Να μάθει άλλη φορά να διεκδικεί θέση στη Βουλή! Εκεί είναι μόνο για όσους έχουν χρήματα και όχι για τα φτωχαδάκια... Ιδού η Δημοκρατία που προασπίζεται η κατά τα άλλα σοσιαλιστική ΠΑΣΚ!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΛΥΣΣΑΞΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!  Empty Απ: ΛΥΣΣΑΞΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 29, 2012 11:14 am

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ


Η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ:

Βασιλικότερες του βασιλέως – κράτος στη θέση του κράτους - στην παρεμπόδιση των πολιτικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων


Συνεχίζουν την υπονόμευση της λειτουργίας του ΔΣ του συλλόγου, για να μην οργανωθεί η αντίδραση και ο αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα μαύρα σχέδια για την αξιολόγηση – απολύσεις και να διευκολύνουν το πέρασμα της πολιτικής του Μνημονίου στην εκπαίδευση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε πλέον στην τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΣΚ, ή οποία για άλλη μια φορά θέτει θέμα προέδρου του συλλόγου, παρ όλο που το τελευταίο που θα έπρεπε να απασχολεί εμάς αλλά και όλους τους συναδέλφους αυτή την περίοδο είναι τα καμώματα της εν λόγω παράταξης. Συγκεκριμένα :
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 25/4/2012 η ΠΑΣΚ, αφού συζητήθηκε και καθορίστηκε ομόφωνα η ημερομηνία της τακτικής Γενικής μας Συνέλευσης αποχώρησε από τη συνεδρίαση με την παρακάτω πρόφαση :

Πρότεινε την παραίτηση του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη από μέλος του ΔΣ και από τη θέση του προέδρου λόγω της υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες εκλογές, με τη δικαιολογία ότι έχει χάσει την δημοσιουπαλληλική του ιδιότητα και άρα δεν μπορεί να είναι μέλος του ΔΣ καθώς δεν είναι μέλος του συλλόγου αφού έχει προσωρινά παραιτηθεί από την υπηρεσία!

Η θέση αυτή ταυτίζεται με τη θέση του κράτους για τον περιορισμό και την παρεμπόδιση της ισότιμης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει νόμος ο οποίος επιβάλλει στον δημόσιο υπάλληλο που θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές να παραιτηθεί προσωρινά από τη θέση του, ενώ παράλληλα διακόπτεται και η μισθοδοσία του! Η επαναπρόσληψή του γίνεται αυτοδίκαια μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας. Το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και όλες οι παρατάξεις είναι αντίθετες με αυτό τον απαράδεκτο νόμο και διεκδικούν, εδώ και πολλά χρόνια, την κατάργησή του καθώς βάζει επιπλέον εμπόδια στην άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Μέχρι τώρα λοιπόν καμιά παράταξη, ποτέ στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος και σε κανένα σύλλογο, ούτε βέβαια στην ΑΔΕΔΥ και στο ίδιο το ΔΣ ΔΟΕ δεν έθεσε ανάλογο ζήτημα, για παραίτηση και άρση της συνδικαλιστικής κάλυψης των συναδέλφων λόγω της υποψηφιότητάς τους(!) στις εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο παρελθόν αλλά και σήμερα υπάρχει μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ που είναι υποψήφια στις εκλογές και συμμετέχει κανονικά στο ΔΣ της ΔΟΕ και, πολύ σωστά, καμία παράταξη δεν έχει θέσει θέμα γι αυτό.

Η τοπική ΠΑΣΚ πρωτοτυπώντας και δηλώνοντας στο ΔΣ ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η τήρηση της νομιμότητας αποχώρησε διαλύοντας ουσιαστικά τη συνεδρίαση και αφήνοντας σε εκκρεμότητα σοβαρά ζητήματα όπως αυτό της αξιολόγησης, της 1ης Μάη και πολλών ψηφισμάτων (ΕΟΠΥ, καταδίκες – διώξεις συναδέλφων κλπ). Την ακολούθησε κατά πόδας, σε πλήρη ταύτιση, όπως πάντα άλλωστε, και η ΔΑΚΕ.

Αυτή η τακτική αποτελεί συνέχεια της τακτικής των δύο παρατάξεων τόσο όσο αφορά τη βοήθεια που προσφέρουν στην επιβολή των εντολών της διοίκησης και του υπουργείου, όσο και της προσωπικής επίθεσης που διεξάγουν σε κάθε συνεδρίαση στο συνάδελφο Κ. Τουλγαρίδη και αποτελεί τη συνέχεια της δίωξης και της γενικότερης προσπάθειας σπίλωσής του.

Η πρόθεσή τους να παρεμποδίσουν, κωλυσιεργώντας, τη λειτουργία του συλλόγου ώστε να μην ψηφιστούν από το ΔΣ αποφάσεις με συγκεκριμένα μέτρα που θα εμποδίσουν τη διαδικασία της επιχειρούμενης αξιολόγησης αλλά και να καταδικάσουν τη διαδικασία διαλόγου στην οποία μπήκε η ΔΟΕ (με ποιο δικαίωμα και ποιον ρώτησε ; ) με έναν υπηρεσιακό ουσιαστικά υπουργό παιδείας είναι φανερή.

Γίνεται δε ακόμα καθαρότερος ο ρόλος που αποφάσισαν να παίξουν με την «απειλή» τους να μην ξανασυμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση του ΔΣ. Να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε ο σύλλογος σε επίπεδο ΔΣ να αδρανοποιηθεί. Άλλωστε από τη στιγμή που εκλέχτηκε ο συνάδελφος πρόεδρος το μόνο θέμα που τους απασχολούσε στο ΔΣ ήταν ο ίδιος και ουσιαστικά, τίποτα άλλο. Έψαχναν την αφορμή για μια «ηρωική έξοδο» και τους φάνηκε ότι την βρήκαν. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν και τη δημόσια αντιπαράθεση στο ζήτημα της αξιολόγησης και ειδικότερα στο να εξηγήσουν γιατί αρνούνται να βγει κείμενο το οποίο να αναφέρει να μη δεχθούν οι συνάδελφοι κανένα αξιολογητή στην τάξη και να καλέσουμε τη ΔΟΕ να μη συμμετέχει σε κανένα διάλογο για την αξιολόγηση που προετοιμάζει τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Άλλωστε ο Κ. Τουλγαρίδης ποτέ δεν έκρυψε τον πολιτικό του χώρο και δεν είναι και η πρώτη φορά που είναι υποψήφιος τόσο σε βουλευτικές όσο και περιφερειακές εκλογές. Με αυτά του τα χαρακτηριστικά έχει γίνει αποδεκτός στη συλλογικότητά μας. Το ότι τώρα ήρθε στην ΠΑΣΚ να ανακαλύψει την Αμερική και να επιχειρήσει την έξοδο του Μεσολογγίου είναι το περίεργο. Άσε που το παρελθόν και το παρόν τους καθόλου δε δείχνει ότι είναι τα δισέγγονα του Τζαβέλα και του Μπότσαρη.

Επιπλέον, τους ενοχλεί αφόρητα η προοπτική το ΔΣ του συλλόγου, με το συσχετισμό δυνάμεων που πλέον υπάρχουν (και αυτή την ευθύνη οφείλουν να αναλάβουν οι αριστερές δυνάμεις) να αποκτήσει μια πραγματικά αγωνιστική κατεύθυνση και να αποτελέσει σημείο αντίστασης στα μέτρα που επιβάλλουν. Θέλουν να είναι απέξω για να μην έρθουν στη δύσκολη θέση να συγκρουστούν με τη διοίκηση και τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές, αλλά και να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων από το σύλλογο. Παρέχουν μ’ αυτό τον τρόπο τις καλύτερες υπηρεσίες στην εφαρμογή της πολιτικής των κομμάτων τους (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι παραλλαγμένη η γνωστή λαϊκή παροιμία : όταν έχεις τέτοιους εκπροσώπους τι τη θέλεις τη διοίκηση και την κυβέρνηση. Ειλικρινά θαυμάζουμε την τόσο αποφασιστική και «επαναστατική» τους πράξη προς τήρηση της νομιμότητας. Ευχόμαστε να δείξουν ακριβώς την ίδια στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, στις απεργίες και στις διαδηλώσεις. Απορούμε βεβαία πως δεν έδειξαν την ίδια όταν τα λαμόγια του πολιτικού τους χώρου κατέκλεβαν τον ελληνικό λαό. Αλλά εκεί μάλλον χρειαζόταν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Τους ευχόμαστε καλή υπεράσπιση της νομιμότητας του μνημονίου, της αξιολόγησης και της φτώχειας που μας έφεραν οι κομματικοί μηχανισμοί που ακόμα και σήμερα υπηρετούν.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια στο σύλλογό μας, μια συνδικαλιστική συλλογικότητα που συμμετέχει στο δίκτυο των Παρεμβάσεων ΠΕ και την απαρτίζουν συνάδελφοι διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων και τάσεων. Η συμμετοχή και ενεργοποίησή τους βασίζεται στην αποδοχή βασικών αξόνων που υπερασπίζουν τα εργασιακά και παιδαγωγικά μας δικαιώματα. Οι αποφάσεις που παίρνουμε στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στην αποδοχή της διαφορετικότητας του καθενός από εμάς. Η ανεξαρτησία της από το κράτος και το όποιο κόμμα καθορίζεται από το γεγονός ότι οι θέσεις της καθορίζονται από τους συναδέλφους που συμμετέχουν σ΄ αυτή και από τίποτα άλλο. Ο κάθε ένας από εμάς είναι απολύτως ελεύθερος να στρατεύεται όπου αυτός νομίζει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κίνησή μας συμφωνεί, ταυτίζεται και στηρίζει το ένα ή το άλλο κόμμα.

Είναι προφανές ότι οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ αδυνατούν να κατανοήσουν μια τέτοια διαδικασία συναπόφασης για τον απλούστατο λόγο ότι η κουλτούρα του κόμματος το οποίο τόσα χρόνια πιστά υπηρετούν είναι η πελατειακή κουλτούρα της συναλλαγής, της διαπλοκής και της δουλικότητας ανάλογα με το κάθε ντόπιο και ξένο αφεντικό που βρίσκεται στην εξουσία.

Η συλλογικότητα είναι η δύναμή μας.


http://www.alfavita.gr/artro.php?id=63091

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΛΥΣΣΑΞΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!  Empty Απ: ΛΥΣΣΑΞΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 29, 2012 12:58 pm

Και για να καταλάβουμε το βάθος της τωρινής επίθεσης της ΠΑΣΚ κατά του Κώστα Τουλγαρίδη, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=49256

και να δούμε τη βροχή των κειμένων συμπαράστασης προς τον Κώστα κατά την προηγούμενη φάση της δίωξής του. Η φωτογραφία είναι από την παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους.

ΛΥΣΣΑΞΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!  %25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25B3%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B7%25CF%2582

Νόμιζαν πως θα τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί, μα τους βγήκε μπούμερανγκ. Απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας έφταναν οι αποφάσεις των ΔΣ και όχι μόνο από διδασκαλικούς συλλόγους καθώς και τα ψηφίσματα Γενικών Συνελεύσεων.

Παραθέτω χαρακτηριστικά το κείμενο που εξέδωσε ως και η ΑΔΕΔΥ αλλά και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκοκομειακών Γιατρών Ελλάδας:

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2-11-2011

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του αγωνιστή εκπαιδευτικού, Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου μας ¨Κ. Σωτηρίου¨, αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ.

Και μόνο η ανάγνωση των παραπτωμάτων που του αποδίδονται – «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», «την απείθεια», προξενεί ανατριχίλα, καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρους του συναδέλφου. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου και τα δικαιώματα του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του δ/ντή.

Η δίωξη αποτελεί επιλογή της ανώτερης διοίκησης με στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών - μάνατζερ. Η επιλογή των «παραπτωμάτων» και η «τεκμηρίωσή» τους όσο και η δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ’ Αθήνας και των Κόκλα και Σάββα από το Υπ. Παιδείας και η λυσσασμένη στοχοποίηση της ΟΛΜΕ, ως υπεύθυνης για την λαϊκή έκρηξη στις παρελάσεις, εντάσσονται στο ίδιο συντονισμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπ/ Παιδείας και της Κυβέρνησης.
Τα βάρβαρα μέτρα στην εργαζόμενη πλειοψηφία πηγαίνουν μαζί με το όργιο αυταρχισμού και την καταστολή που εκδηλώνεται απέναντι σε κάθε κοινωνική αντίσταση και αγώνα. Μόνο έτσι, νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επιβάλουν τη μπότα της νέας εποχής – Νέας Τάξης στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Η επίθεση ενάντια στους συναδέλφους είναι επίθεση ενάντια σε κάθε μορφής συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης και θα βρει όλους τους εργαζόμενους απέναντι.

Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.

Η αποφασιστική συλλογική δράση των εργαζομένων θα τα ακυρώσει.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2011
Α.Π:2694


Συμπαραστεκόμαστε στον αγωνιστή εκπαιδευτικό Κώστα Τουλγαρίδη, μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωματικό αιρετό στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ.

Ο Κώστας Τουλγαρίδης εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του διευθυντή. Εκφράσεις όπως «αναξιοπρεπής διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «απείθεια», προξενούν ανατριχίλα καθώς ξεθάβονται οι πιο αντιδραστικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρος του.

Η δίωξη αποτελεί επιλογή της διοίκησης με στόχο να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση, να χτυπηθεί η συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατηθεί κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης εξουσίας των διευθυντών - μάνατζερ.

Τα βάρβαρα μέτρα εναντίον των εργαζομένων πηγαίνουν μαζί με το όργιο αυταρχισμού και την καταστολή που εκδηλώνεται απέναντι σε κάθε κοινωνική αντίσταση και αγώνα. Μόνο έτσι, νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επιβάλουν τη μπότα της νέας εποχής στην κοινωνία και την εκπαίδευση.

Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.

Η αποφασιστική συλλογική δράση των εργαζομένων θα τα ακυρώσει.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Το ίδιο μπούμερανγκ θα τους βγει και τώρα. Γιατί δεν έχουν καταλάβει πως πέρασε ο καιρός που έκοβαν και έραβαν. Το μόνο που κατάφεραν για μια ακόμη φορά είναι να στιγματιστούν ανεπανόρθωτα στα μάτια του κλάδου και όχι μόνο...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης