ΦΡΙΚΤΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Πήγαινε κάτω

ΦΡΙΚΤΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ Empty ΦΡΙΚΤΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Μάης 02, 2012 12:15 pm

Όσο περνάνε οι ώρες και μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για την υπόθεση με τις ιερόδουλες που εντοπίστηκαν να έχουν aids, τόσο η φρίκη μεγαλώνει. Αλλά και η οργή για την απύθμενη ανευθυνότητα.

Προσπαθούν όλοι τους να μας πείσουν ότι πολύ σωστά έδωσαν τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Μάλιστα βιάστηκε να τοποθετηθεί και ο συνταγματολόγος και υποψήφιος πρωθυπουργός κ. Βενιζέλος:

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=194322

Υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος της απόφασης δημοσιοποίησης των φωτογραφιών των οροθετικών ιερόδουλων. Στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σχολίασε ότι πρέπει να «σέβεσαι τα συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα όλων, γιατί δικαιώματα έχει και αυτός που μπορεί να έχει μολυνθεί και να μην το ξέρει». «Εχει δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην προστασία της υγείας», πρόσθεσε.

«Δεν μπορείς να δίνεις προφανώς την εικόνα ενός προσώπου που συλλαμβάνεται ή που πάσχει από AIDS, παρά μόνο όταν υπάρχει υπέρτερο αγαθό το οποίο θίγεται, αγαθό δημόσιας υγείας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Αρα», συνέχισε, «όταν υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι είσαι υποχρεωμένος να τους προτρεψεις να πάνε να κάνουν μια εξέταση».

Εγώ δεν είμαι συνταγματολόγος. Όμως θέλω να ρωτήσω αυτούς όλους που κόπτονται για τα νέα παιδιά. Πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι για να μην καταλαβαίνουν τι έχουν προκαλέσει; Και ειδικά στα νέα παιδιά που υποτίθεται τα νοιάααααααζονται...

Πρώτον. Αν κάποιος κόλλησε aids κλάψτε τον. Κανένας και τίποτε δεν μπορεί να τον σώσει από την κόλαση που θα μετατραπεί πλέον η ζωή του.

Και έρχονται και του το ανακοινώνουν πώς; Ότι έχει το θάνατο στο αίμα του; Μέσα από το διαδίκτυο!!!!!

Χαρακτηριστική είναι και η ανώνυμη συνέντευξη που έδωσε χτες ένας νεαρός 21 ετών. Αναγνώρισε στο πρόσωπο της πρώτης κοπέλας που εντοπίστηκε, της Ρωσίδας, την ιερόδουλη που είχε συνευρεθεί και μάλιστα χωρίς προφύλαξη πριν λίγο καιρό. Τώρα λέει ντρέπεται να πάει για εξέταση... Και τρέμει βεβαίως για το τι του συμβαίνει.

Για μία αληθινή τρέλα που βιώνει έκανε λόγο ο νεαρός, μιλώντας στην εκπομπή. «Το διάβασα στο ίντερνετ και ταράχθηκα. Είχα μπει στο ίντερνετ και είδα τις φωτογραφίες της και μόλις συνειδητοποίησα ότι είναι μία γυναίκα με την οποία έχω πάει κι εγώ τρελάθηκα.» εξομολογείται φανερό ανήσυχος για την υγεία του ο 21χρονος.

«Είμαι πολύ ταραγμένος. Ανησυχώ για μένα γιατί όποιος άνθρωπος το μάθαινε αυτό δεν θα ήξερε τι να κάνει. Ειδικά στην ηλικία μου. Ανησυχώ... Δεν ξέρω πού να μιλήσω. Ντρέπομαι πάρα πολύ να πάω να κάνω εξετάσεις, να πάω σε γιατρό ή να μιλήσω κάπου. Έχω τρελαθεί. Τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ.... » ανέφερε κλείνοντας.

Και ρωτώ. Αυτός είναι 21. Και αντί να σπεύσει για εξετάσεις συμπεριφέρεται έτσι. Τι θα κάνουν άλλα πιο νεαρά άτομα; Και ανήλικα αν θέλετε; Γιατί ακούσαμε και τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη που μας μίλησε για την πρώτη εμπειρία ενός ανήλικου...

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=455716

[...] Ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτηρίζει ως υπερβολικές τις αντιδράσεις «για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών αυτών, διότι αγνοούν ότι εδώ υπάρχει σύγκρουση δύο δικαιωμάτων. Από τη μια πλευρά, του δικαιώματος στην προσωπικότητα της ιερόδουλης και από την άλλη πλευρά του υπέρτερου δικαιώματος στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνει ακόμα: «Τι μετράει περισσότερο επομένως στη ζυγαριά στάθμισης των συμφερόντων και των δικαιωμάτων από την πλευρά της οργανωμένης Πολιτείας; Το δικαίωμα στην υπόληψη και την προστασία των προσωπικών δεδομένων ή το δικαίωμα στη διάσωση της ζωής έστω και ενός ανθρώπου, που μπορεί να έχει μολυνθεί εν αγνοία του από τη νόσο; Ποιά είναι η ευθύνη ενός ανήλικου που πηγαίνει για την πρώτη του "εμπειρία" με ένα από αυτά τα κορίτσια; Τι θα πούμε στην οικογένειά του; Ότι φταίει και πρέπει να πληρώσει γι' αυτό;».

Ας έρθουμε λοιπόν στη θέση ενός ανήλικου. Που σερφάρει στο διαδίκτυο. Και βλέπει ξαφνικά τη φρικαλέα ανακοίνωση που του αλλάζει μία και έξω τη ζωή. Βλέπει την κοπέλα που ήταν η πρώτη του εμπειρία.

Πώς θα αντιδράσει;

Η μαρτυρία του νεαρού των 21 ετών το αποκαλύπτει. Και δυστυχώς αφήνει τρομακτικά ενδεχόμενα για το επόμενο βήμα.

Ήδη γνωρίζουμε πως για πολύ πιο αθώα πράγματα ανήλικοι έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία. Ακόμη και για κακούς βαθμούς στον έλεγχο. Τι θα κάνει λοιπόν ένα ανήλικο παιδί αν βρεθεί κατάφατσα με τον πανικό του aids;

Θα μιλήσει; Θα ζητήσει βοήθεια; Εδώ ο άλλος είναι 21 ετών και ντρέπεται να μιλήσει. Και τρελαίνεται μ' αυτό που του συμβαίνει.

Θα σκεφτεί έστω πως μπορεί να πήγε μ' αυτή την κοπέλα και όμως να γλίτωσε; Ή θα τον τυφλώσει η απελπισία;

Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί για τις επιπτώσεις αυτής της ανεύθυνης μεθόδευσης της δημοσιοποίησης των στοιχείων;

Αν υπήρχε υπευθυνότητα δε θα ζητούσαν απλά την έγκριση των δικαστικών αρχών όπως μας λένε και μας ξαναλένε ότι έκαναν.

Θα συγκαλούσαν ομάδα εκτάκτου ανάγκης από επιστήμονες. Γιατί το πρώτο και χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ο πανικός. Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα συμβούλευαν ειδικοί ψυχολόγοι για το πώς η είδηση θα διοχετευθεί στο κοινό.

Βάζω τον εαυτό μου στη θέση ενός τέτοιου παιδιού. Και σκέφτομαι πώς θα αντιδρούσα εγώ η ώριμη αν έβλεπα ξαφνικά στην οθόνη του υπολογιστή μου πως έχω μια θανατηφόρα ασθένεια. Ξέρω και έχω την εμπειρία από συγγενικά μου πρόσωπα πως αντέδρασαν ακόμη και όταν γιατρός τους ανακοίνωσε πιθανότητα καρκίνου ή σκλήρυνσης κατά πλάκας. Και τρέμω για όσα τις επόμενες μέρες θα διαβάσουμε στις ειδήσεις.

Ειλικρινά όσο περνούν οι ώρες εξοργίζομαι με την ανευθυνότητα. Και θυμάμαι τότε με τη γρίπη. Τι ήταν το πρώτο που συμβούλεψαν τότε οι γιατροί; Πώς χειρίστηκαν την όλη υπόθεση; Το ίδιο (κατ' αναλογία βέβαια) δεν έπρεπε να γίνει και τώρα;

Να βγει επιστημονική ανακοίνωση που να ενημερώνει τον κόσμο. Για τον αυξημένο κίνδυνο μεγάλη μερίδα πληθυσμού να έχει προσβληθεί από τον ιό. Και να συστήσουν άμεση εξέταση για όλους όσους κινδυνεύουν. Και από τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά να τρέξουν αμέσως είτε έχουν υποψία για το παιδί τους είτε και όχι.

Γιατί κοίτα να δεις πώς έχει η κατάσταση. Να πάρουμε τον ανήλικο και την πρώτη του εμπειρία που μας λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης και εννοώντας σίγουρα αγοράκια. Μετά την πρώτη εμπειρία ποιος μας εγγυάται ότι δε θέλησε να επεκτείνει τις εμπειρίες του και με συνομήλικες φίλες του; Με κορίτσια της τάξης, με γειτονοπούλες κλπ. Και μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε από ποια ηλικία αρχίζουν σήμερα και τα κορίτσια τις δικές τους εμπειρίες...

Ή μη μου πείτε ότι δε γνωρίζετε πως οι ιοί (ιός είναι και το aids) δεν κολλάνε μόνο με τη σεξουαλική επαφή.

Αλήθεια. Ποιος από σας θα ήξερε ότι ο άλλος έχει aids και θα τον φιλούσε στο στόμα; Από ποια ηλικία τα παιδιά μας πειραματίζονται με φιλιά; Από το δημοτικό!!!

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αν ισχύουν τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν ήδη, για 1600 τουλάχιστον ύποπτους φορείς, τι κίνδυνος τεράστιος απειλεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο;

Κι αυτοί οι 1600 δεν είναι μόνο άντρες που πήγαιναν σε πορνεία. Είναι ακόμη και οι επίσημες και αξιοσέβαστες σύντροφοι της ζωής τους. Που ιδέα δεν είχαν για τα καμώματα του συντρόφου τους.

Νομίζω ότι είναι σωστό αυτό που ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας:

Ο ΙΣΑ καταλήγει ότι «τόσο η γνώση των αρμοδίων εδώ και ένα έτος για συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και η δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των θυτών-θυμάτων, γεννά ενδεχόμενα ζήτημα ποινικών ευθυνών που θα πρέπει να διερευνηθούν».

http://gr.news.yahoo.com

Αν έχουν δίκιο οι γιατροί με όσα καταγγέλλουν, τότε πρέπει όσοι ευθύνονται να καθίσουν στο σκαμνί. Και σίγουρα όχι σε καρέκλα εξουσίας ξανά. Γιατί πολλά μπορείς να συγχωρέσεις, πολλά να ανεχθείς, αυτό όμως που αντιμετωπίζουμε τώρα ξεπερνά κάθε όριο.

Και να είναι τυχεροί να μην αρχίσουν αυτοκτονίες. Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η ανεπιβεβαίωτη είδηση πως αυτοκτόνησε στη γειτονική Βουλγαρία η μητέρα μιας από τις ιερόδουλες, μόλις είδε στην τηλεόραση τι έγινε με την κόρη της. http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=194344


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΡΙΚΤΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ Empty Απ: ΦΡΙΚΤΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Μάης 06, 2012 2:38 am

Τα λέγαμε για την ανευθυνότητα της δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων των ιερόδουλων που εντοπίστηκαν να είναι φορείς του aids και ιδού που όσο υποχωρεί το αρχικό σοκ έρχονται και άλλοι να το επιβεβαιώσουν:

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ... ΕΠΙΔΗΜΙΑ AIDS

«Σαφάρι» για 8.000 άτομα που ίσως έχουν μολυνθεί με τον HIV
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη διάδοση του ιού του AIDS στην Αττική διαπιστώνουν ανήσυχοι από τις εξετάσεις των τελευταίων ημερών οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού μία στις δέκα εκδιδόμενες βρίσκεται θετική!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη διάδοση του ιού του AIDS στην Αττική διαπιστώνουν ανήσυχοι από τις εξετάσεις των τελευταίων ημερών οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού μία στις δέκα εκδιδόμενες βρίσκεται θετική! Μέχρι την περασμένη Πέμπτη είχαν εξεταστεί 174 γυναίκες, σχεδόν όλες νεαρής ηλικίας, από τις οποίες βρέθηκαν θετικές στον ιό οι 18 (!), δηλαδή ποσοστό 10%. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, το σύνολο των εκδιδομένων αγγίζει πανελλαδικά τις 20.000, από τις οποίες μόνο 1.117 είναι δηλωμένες.

Με αυτά τα δεδομένα, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του στο «Εθνος της Κυριακής», αφού, αναλύοντας αυτά και μια σειρά άλλα δεδομένα με ειδικά επιστημονικά μοντέλα εργασίας και με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, εκτιμά ότι τουλάχιστον 2.000 εκδιδόμενες, καθώς και 6.000 πελάτες τους είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV. «Πρόκειται για μια επιδημία σε εξέλιξη, με επίκεντρο την Αθήνα», λέει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι συγκεκριμένοι 8.000 άνθρωποι πρέπει «πάση θυσία να εντοπιστούν το συντομότερο, να εξεταστούν και να τύχουν ιατρικής βοήθειας, με τελικό στόχο να αποσυρθούν από τον ''κύκλο διάδοσης του ιού''», κάτι που στην περίπτωση των εκδιδόμενων γυναικών καθίσταται, τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα δύσκολο.

Και αυτό γιατί, μετά την καθιέρωση δημοσιοποίησης των ονομάτων και των φωτογραφιών των προσβληθεισών από HIV (πρακτική που έχει συναντήσει έντονες αντιδράσεις, με το ΚΕΘΕΑ να κάνει λόγο για «διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών»), έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι εκδιδόμενες, κυρίως από τα γνωστά «στέκια» της Αθηνάς, της Λ. Καβάλας, της 3ης Σεπτεμβρίου, της Λ. Συγγρού, της Βουκουρεστίου, της πλ. Ομόνοιας, της πλ. Βάθη, του Μεταξουργείου, της Αχαρνών, του Γκαζιού, της πλ. Δαβάκη, της πλ. Κουμουνδούρου κ.α., υπό τον φόβο σύλληψης και διασυρμού.

Ηδη μεταξύ και των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ διατυπώνονται προβληματισμοί για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιοποίηση στοιχείων των μολυσμένων ιερόδουλων. Συγχρόνως, αναζητούνται τρόποι ώστε εθελοντικά οι εκδιδόμενες γυναίκες να προσέρχονται για εξετάσεις, ενδεχομένως χωρίς τον φόβο δημοσιοποίησης των προσωπικών τους στοιχείων και με παράλληλη έναρξη αντιρετροϊκής θεραπείας και ιατρικής παρακολούθησης.

Κλήσεις από 16άρηδες


Με έκπληξη οι επιστήμονες, κατά τις επισκέψεις τους στους οίκους ανοχής, αντικρίζουν νέα παιδιά πελάτες, πολλά από τα οποία είναι 16 και 17 ετών! Σε αυτές τις «τρυφερές» ηλικίες ανήκουν και πολλά από τα άτομα που τηλεφωνούν τις τελευταίες ημέρες στο Κέντρο Ελέγχου ζητώντας οδηγίες για εξετάσεις, αφού παραδέχονται ότι συνευρέθησαν χωρίς προφύλαξη με εκδιδόμενες.

Στον αντίποδα, δεκάδες είναι οι περιπτώσεις οικογενειαρχών «υπεράνω υποψίας» που αναζητούν βοήθεια: «Στην περίπτωση που οι εξετάσεις μου δείξουν ότι έχω μολυνθεί, πρέπει να το μάθει και η γυναίκα μου;» είναι το αφελές ερώτημα που έθεσαν πολλοί από τους 2.000 άνδρες, οι οποίοι ανήσυχοι τηλεφώνησαν στο Κέντρο, δείχνοντας σαν να μη γνωρίζουν τους κινδύνους που διατρέχουν οι ίδιοι και οι οικείοι τους από την «ελεύθερη» συνεύρεση με παράνομες ιερόδουλες. Παρόμοια ερωτήματα έθεσαν και πολλοί άλλοι λαμβάνοντας την άβολη απάντηση των ειδικών ότι «εφόσον βρεθούν θετικοί, αν παράλληλα έκαναν σεξ με τις συντρόφους τους, θα πρέπει να τις ενημερώσουν ώστε να εξεταστούν και εκείνες».

Γνωρίζοντας τα σημεία και τις περιοχές όπου συγκεντρώνονται και εργάζονται εκδιδόμενα άτομα (δρόμος, οίκοι ανοχής, μπαρ), επιστήμονες της περιφερόμενης ομάδας εργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ προσεγγίζουν τα εκδιδόμενα άτομα στον «δικό τους» χώρο όπου μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στα ελληνικά, αγγλικά, φαρσί, ουρντού, αραβικά, γαλλικά και βουλγάρικα.

Επίσης διανέμει προφυλακτικά με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα εκδιδόμενα άτομα σχετικά με τη σωστή χρήση προφυλακτικού στη σεξουαλική επαφή, με σκοπό τη μείωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Ενημερώνει για τις υπάρχουσες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και παραπέμπει στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ενώ γίνεται ενημέρωση και για την τηλεφωνική γραμμή για το AIDS: 210.72.22.222.
Η ομάδα έχει επισκεφθεί 7.200 μαγαζιά αλλοδαπών και Ελλήνων (582 στον Πειραιά) και 400 οίκους ανοχής, ενώ συνάντησε και ενημέρωσε μεγάλο αριθμό ατόμων που εμπλέκονται στην παράνομη πορνεία και δρουν στους δρόμους.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63652849

Και το ερώτημα είναι: Γιατί αυτά τα μέτρα που τώρα βλέπουμε να παίρνονται δεν είχαν παρθεί εδώ και καιρό;

Έπρεπε να γίνουν εκλογές για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία;

Και σε τι πραγματικά ωφέλησε το σκηνικό με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των πρώτων ιερόδουλων που εντοπίστηκαν με aids; Εδώ σου λένε πως αφενός οι εκδιδόμενες που έχουν προσβληθεί είναι γύρω στις 2.000 και αφετέρου οι πελάτες τους πολλαπλάσιοι και αδύνατον να εκτιμηθούν τα άλλα άτομα που προσβλήθηκαν από τους πελάτες!!!

Ακόμη. Ενώ πλέον γνωρίζουν ότι πολλοί 16άρηδες ήταν πελάτες οίκων ανοχής πάνε και μοιράζουν φυλλάδια στους οίκους ανοχής και στις εκδιδόμενες. Στους 16άρηδες; Και στα άλλα αθώα θύματα αυτής της ανευθυνότητας όλων των "υπευθύνων"; Σ' αυτούς πότε έχουν σκοπό να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό και να δώσουν από τα ΜΜΕ οδηγίες και κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη ώστε να τολμήσουν να πάνε για εξέταση;

Μα ποιος θα τολμήσει εύκολα να πάει για εξέταση; Με όλο αυτό τον ντόρο που προκάλεσαν με τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων; Και ειδικά ποιος 16άρης δε θα φοβηθεί ότι αν βρεθεί θετικός μπορεί στο επόμενο βήμα και τα δικά του στοιχεία να δοθούν στη δημοσιότητα; Εδώ οικογενειάρχες και ρωτάνε αν θα πρέπει να το πουν και στη γυναίκα τους σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί...

Πραγματικά αγανακτεί κάποιος αν σκεφτεί ότι οι ίδιοι που γνωρίζανε εδώ και ένα χρόνο πως το aids βρίσκεται σε έξαρση και δεν έκαναν τίποτε, το είχαν ρίξει στο κυνήγι των καπνιστών και επιδίδονταν σε σαφάρι εντοπισμού παραβατών του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Ήξεραν και μπορούσαν λοιπόν να ρίχνουν πρόστιμα στους καπνιστές και άφηναν ασύδοτους τους φορείς του aids να διαδίδουν το θάνατο και μάλιστα σε παιδιά 16 ετών!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης