Στήριξη στην Ελλάδα μόνο αν τηρηθούν οι συμφωνίες; Εγώ, ο ψηφοφόρος, δε θυμάμαι να έκανα καμιά συμφωνία!

Πήγαινε κάτω

Στήριξη στην Ελλάδα μόνο αν τηρηθούν οι συμφωνίες; Εγώ, ο ψηφοφόρος,  δε θυμάμαι να έκανα καμιά συμφωνία!  Empty Στήριξη στην Ελλάδα μόνο αν τηρηθούν οι συμφωνίες; Εγώ, ο ψηφοφόρος, δε θυμάμαι να έκανα καμιά συμφωνία!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Μάης 23, 2012 12:54 pm

Μας έχουν μουρλάνει τις τελευταίες μέρες. Προσπαθούν να μας επιβάλουν τι να ψηφίσουμε. Και ως πολίτης είμαι εξοργισμένη και αγανακτισμένη με την τακτική αυτή. Που ουδεμία σχέση έχει με έναν ηθικά επιτρεπόμενο προεκλογικό αγώνα. Εδώ μιλάμε για εκφοβισμό και διαρκή πλύση εγκεφάλου με απειλές. Πάρτε παράδειγμα:

http://gr.news.yahoo.com

Στήριξη στην Ελλάδα μόνο αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Είδε Μέρκελ και Ολάντ ο Π. Πικραμμένος


Ιδιαίτερες συναντήσεις με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση διάρκειας 20 λεπτών με το Γάλλο πρόεδρο, ο Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι η κοινοτική βοήθεια θα έπρεπε να είχε δοθεί νωρίτερα και εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές στην Ελλάδα. Ο Π. Πικραμμένος υπέβαλε υπόμνημα στον Φ. Ολάντ με τις ελληνικές θέσεις για τα θέματα ανάπτυξης.

Στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο που διήρκεσε 40 λεπτά η Α. Μέρκελ υπογράμμισε τη σημασία να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρώπης να στηρίξει τη χώρας μας υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δύσκολη κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες ο κ. Πικραμμένος συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τσιόδρα και τον διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου Δημήτρη Παρασκευόπουλο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε κατ΄ ιδίαν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ αλλά και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, αναμένεται να επαναλάβει μετά το τέλος των εργασιών την ομόθυμη θέση των Ευρωπαίων ότι θέλουν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, αλλά και ότι αυτό συναρτάται ευθέως με τις τηρήσεις των δεσμεύσεών της.

Λοιπόν. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Εγώ, ο χι και άγνωστος ψηφοφόρος, ουδεμία συμφωνία έχω κάνει με καμία Μέρκελ, κανέναν Ολάντ και κανέναν άλλο Ευρωπαίο για βοήθεια στη χώρα μου με παράλληλη δέσμευση να ζούμε όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον γνωρίζουν όλοι οι Ευρωπαίοι ότι ο νόμιμα εκλεγμένος από το λαό πρωθυπουργός της χώρας τον περασμένο Οκτώβρη θέλησε μπρος στις γιγαντιαίες λαϊκές αντιδράσεις να κάνει δημοψήφισμα. Και η Ευρώπη φρόντισε να τον αποκεφαλίσει. Να τον αντικαταστήσει από το πρωθυπουργικό αξίωμα, το δημοψήφισμα να μη γίνει και τους επόμενους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε με διορισμένο πρωθυπουργό που δεν αναδείχθηκε με ψήφους δικούς μας.

Ήταν αυτός που προχώρησε σε συμφωνίες με τους Ευρωπαίους. Αυτός που προσυπέγραψε τη βοήθεια και τις δεσμεύσεις. Απ' αυτόν να πάνε να ζητήσουν τα ρέστα. Εμείς, οι απλοί άνθρωποι αυτής της χώρας, καμία συμφωνία δεν κάναμε, καμία νομιμοποίηση δεν προσφέραμε στα μαγειρέματα της Ευρώπης για να μας δέσουν χειροπόδαρα στην αβάστακτη λιτότητα που βιώνουμε σήμερα.

Και προσπαθούν τώρα να μας τρομοκρατήσουν. Να δώσουμε την ψήφο μας με τον ίδιο τρόπο που κάποτε ο Αλή πασάς ζητούσε από τους υπηκόους του να του φιλήσουν το ποδάρι.

Δεν είμαστε σκλάβοι, δεν είμαστε ραγιάδες. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, είμαστε Έλληνες.

Μας λένε και μας απειλούν πως θα μας πετάξουν από την Ευρωζώνη. Πως θα γυρίσουμε στη δραχμή. Αν δεν ψηφίσουμε αυτά που εκείνοι θέλουν!

Ε, λοιπόν, τα ψέματά τους δεν έχουν πια πέραση. Ό,τι και να ψηφίσουμε από την Ευρωζώνη θα μας πετάξουν. Ό,τι και να ψηφίσουμε στους επόμενους μήνες θα αναγκαστούμε βίαια να εγκαταλείψουμε το ευρώ. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ ο απλός ψηφοφόρος. Ο απλός Έλληνας πολίτης. Πως μας περιμένουν μαύρες, κατάμαυρες μέρες. Γιατί η Ευρώπη θέλησε να παίξει με τη μοίρα αυτού του τόπου που της χάρισε όχι μόνο τον πολιτισμό της αλλά και το ίδιο της το όνομα. Ένα πειραματόζωο η Ελλάδα στα νύχια των κερδοσκόπων. Και στις πλάτες μας τα απάνθρωπα σχέδιά τους για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Θέλουν λοιπόν αλλά δε θα καταφέρουν να πάρουν τη δική μου έγκριση, τη δική μου ψήφο, για την πορεία προς το χάος. Θέλουν μα δεν μπορούν να με πείσουν να ψηφίσω κόμματα που συνδιαλέγονται μαζί τους. Κόμματα που σπέρνουν αυταπάτες περί Ευρώπης και άλλα παραμύθια.

Λέμε ΟΧΙ στην ξενόδουλη πολιτική. Λέμε ΟΧΙ στην πολιτική του ραγιαδισμού.

Με πλήρη επίγνωση του τι μας περιμένει. Και ξέροντας πως το μόνο που μας έμεινε είναι να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι, να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Αυτοί θέλουν να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση; Για να εφαρμόσει τα συμφωνημένα της προηγούμενης;

Ας την ψηφίσουν μόνοι τους. Ας την επιβάλουν μόνοι τους. Ας μην τους δώσουμε το δικαίωμα να παριστάνουν ότι έχουν τη συναίνεση του ελληνικού λαού.

Εμείς στις επάλξεις. Και με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν το δρόμο του αγώνα και το ξεκάθαρο ΟΧΙ προς όσα καταστρέφουν τη χώρα μας. Τις δυνάμεις εκείνες που δε χρειάζονται καρέκλα στην κυβέρνηση. Έχουν ήδη διαλέξει θέση στο μετερίζι της αντίστασης.

Αυτή τη φορά ψηφίζουμε αντίσταση. Ψηφίζουμε αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε ΟΧΙ!

Γιατί το δικό μας κράτος το θεμελίωσαν άνθρωποι που υπέγραψαν με το αίμα τους το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. Κι αν δεν μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι, τότε ας πεθάνουμε! Με το κεφάλι όμως ψηλά. Ως Έλληνες. Κι όχι ως υποτακτικοί της κάθε Μέρκελ, του κάθε Ολάντ, του κάθε Κάμερον.

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στους παππούδες και στην ιστορία μας, το χρωστάμε στην πατρίδα. ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ - ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Κι αυτή είναι η μόνη συμφωνία που έχω υπογράψει εγώ ο απλός Έλληνας πολίτης. Να αγαπώ την πατρίδα μου. Και να πεθαίνω γι' αυτήν!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης