ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κλείνουν το δρόμο στη Γωνιά;

Πήγαινε κάτω

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κλείνουν το δρόμο στη Γωνιά;  Empty ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κλείνουν το δρόμο στη Γωνιά;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Ιουν 13, 2012 11:05 am

ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΖΗΤΑΕΙ Η ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΙΝΑ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

¶μεση ήταν αντίδραση της Δημοτικής Συμβούλου Τίνας Μπότσαρη, στο δημοσίευμά μας με τον τίτλο «ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ».

Μη ανεχόμενη τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις και συμπεριφορές και με την απαίτηση να λαμβάνονται απΆ όλους υπόψη οι θέσεις και απόψεις του λαού, όπως εκτίθενται από τους εκπροσώπους του (Δημοτικό Συμβούλιο κλπ) είναι η πρώτη που σηκώνει το πολιτικό ανάστημα.

Κάνοντας χρήση του σχετικού άρθρου του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για έκτακτη σύγκλισή του.

Τέτοιοι εκπρόσωποι τιμούν τόσο τους θεσμούς που υπηρετούν όσο και τον ίδιο τον λαό που εκπροσωπούν.
Τις αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ημερομηνία 13/06/2012

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, κύριο Παππά Θωμά

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, αγνοώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και την πολλάκις εκφρασμένη αντίθεσή του, αποφάσισε (αρ. πρωτ. 14467): Να διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας από Χ.Θ. 2+420 έως 2+950 σε δύο χρονικές περιόδους, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2012 έως 31 Μαϊου 2012 και από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως την 31η Μαϊου 2013, ώστε να προχωρήσει η εκτέλεση του έργου για την κατασκευή της Γ1 φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Η ανάδοχος εταιρεία, με έγγραφό της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας την 31η Μαϊου 2012, ζητά την ρύθμιση της κυκλοφορίας για το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως την 31η Μαϊου 2013!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, εξέδωσε τη σχετική απόφαση στις 07 Ιουνίου 2012!

Με αφορμή τα παραπάνω, ζητώ την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας - σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 7 του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων - έτσι ώστε να δοθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους τοπικούς φορείς, η δυνατότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους, σχετικά με το θέμα.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΙΝΑ ΜΠΟΤΣΑΡΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ http://892fm.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9987.html

Αν καταλάβατε καλά όλο τον ερχόμενο χειμώνα η Πλαταριά θα επικοινωνεί με την Ηγουμενίτσα μέσω Εγνατίας... ωραία νέα!!!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κλείνουν το δρόμο στη Γωνιά;  Empty Απ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κλείνουν το δρόμο στη Γωνιά;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Ιουν 13, 2012 11:09 am

ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ

Από 1 Οκτωβρίου 2012 έως 31 Μαϊου 2013


Φαίνεται πως του πέρασε του Υφυπουργού των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων, τον αξεπέραστο σε γραφικότητα Γιάννη Μαγκριώτη.
Αν κρίνουμε από την απόφαση που υπέγραψε ο Αστυνομικός Διευθυντής, για αρκετούς μήνες οι κάτοικοι του νομού, αλλά και οι επισκέπτες του, θα κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκειμένου να πάνε στα χωριά και τα σπίτια τους.

Και αυτό, μόνο και μόνο, για να εξυπηρετηθεί ο μεγαλοεργολάβος που θα εκτελέσει το έργο της ΓΆ Φάσης του λιμανιού.

Η υπόθεση θέλει πολύ … συζήτηση.

Γιατί ο εργολάβος έχει εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να εκτελέσει το έργο, όπως του υποδείχθηκε από τους τοπικούς φορείς.

Μια τέτοια εναλλακτική λύση είναι η παράκαμψη και εξυπηρέτηση του κοινού από τον δρόμο και τον χώρο του Βιολογικού.

Όμως ο μεγαλοεργολάβος, δεν φτάνει που κατόρθωσε να πείσει τον αρμόδιο Υφυπουργό ώστε να προμηθευτεί τα αδρανή υλικά, «επί τόπου» διαπράττοντας έτσι το χειρότερο περιβαλλοντικό έγκλημα. Αρνείται να διαθέσει από τα κέρδη του, έστω και ένα ΕΥΡΩ, προκειμένου να κατασκευάσει ένα μικρό τμήμα για τις ανάγκες της παράκαμψης!!!

Έτσι οι κάτοικοι της Πλαταριάς, ή όσοι εξυπηρετούνται από τις κεραίες θα υποχρεωθούν αν αυτό τελικά το επιτρέψει ο Θεσπρωτικός λαός, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για απόσταση 2-7 χιλιομέτρω, να διανύσουν έως και εκατό χιλιόμετρα, μέσω της Εγνατίας οδού!!!!

Γιατί, γιΆ αυτήν, την υπόθεση δηλαδή, έχει διεξαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα διάλογος μεταξύ της Ε.Υ.Δ.Ε./Μ.Ε.Δ.Ε. και της τοπικής κοινωνίας. Από τον οποίο προέκυψε ότι οι τοπικοί φορείς, ως εκπρόσωποι του Θεσπρωτικού λαού, δεν θα επιτρέψουν αυτήν την εύκολη, μόνο για τον μεγαλοεργολάβο, λύση.

Είναι δε βέβαιο πως τη δύναμη αυτή τη διαθέτει και καλά θα κάνουν οι αρμοδιοαναρμόδιοι να μην την αγνοήσουν ούτε και να την προκαλέσουν.

Γιατί η αιρετή Περιφέρεια, δεν δικαιούται να παίρνει αποφάσεις, σε βάρος των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, αγνοώντας τις θέσεις των φορέων της.

Φαίνεται πως αυτό το γνωρίζει ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και γιΆ αυτό δεν έβαλε την υπογραφή του στο έγγραφο 29273/3010/19.04.12, αλλά και για τον ίδιο λόγο, απέφυγε να πάρει απόφαση όπως προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι.

Είναι πασιφανές πως όποια απόφαση και αν ληφθεί, στηριζόμενη στο έγγραφο αυτό για τους παραπάνω λόγους θα είναι … άκυρη, παράνομη και καταχρηστική.

Γιατί η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας, πέρα από την ακυρότητά της, για τον παραπάνω λόγο, είναι προϊόν διαλόγου τόσο για την επιλογή του χρόνου έκδοσης και ισχύς της, όσο και για τις όποιες σκοπιμότητες.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, πως αυτή η ταπεινωτική για τους Θεσπρωτούς, πράξη των οργάνων της Πολιτείας, επειδή έχει να κάνει αποκλειστικά με τα συμφέροντα του μεγαλοεργολάβου και τις … δεσμεύσεις του εξαφανισθέντος, με την ψήφο του Ελληνικού λαού, ανεκδιήγητου Υφυπουργού, όχι έργων, αλλά … εργολάβων, δεν θα περάσει και θα ακυρωθεί πριν καν αρχίσει.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ http://892fm.blogspot.gr/2012/06/blog-post_13.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης