ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (φαρσοκωμωδία στην πολιτική σκηνή που ξεπερνά το Λαζόπουλο)

Πήγαινε κάτω

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (φαρσοκωμωδία στην πολιτική σκηνή που ξεπερνά το Λαζόπουλο) Empty ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (φαρσοκωμωδία στην πολιτική σκηνή που ξεπερνά το Λαζόπουλο)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Ιουλ 11, 2012 12:46 am


Αυτό είναι μόνο ένα κερασάκι στην ... τούρτα της φαρσοκωμωδίας που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες. Τις πρώτες μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Μια υφυπουργός που καταφεύγει στα τελεβίζια για να αιτηθεί αντικείμενο εργασίας!!! Η κυρία Φωτεινή Σκοπούλη. Και που οι κακές γλώσσες λένε άλλα για την πρωτοφανή της ενέργεια και όχι πως απλά καιγόταν η γυναίκα να δουλέψει και δουλειά δεν της έδιναν:

http://www.iatropedia.com/articles/read/2268

[...] Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν είναι τυχαίο ότι η κ.Σκοπούλη πίεζε με κάθε τρόπο να αναλάβει τα φάρμακα. Ο σύζυγός της γνωστός καθηγητής πανεπιστημίου έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα και θα τη συνέδραμε, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Μετά όμως και το χθεσινό μοίρασμα των αρμοδιοτήτων, η κ.Σκοπούλη εμφανίζεται δυσαρεστημένη για το ...περιορισμένο αντικείμενο που της ανατέθηκε.[...]

Μήνας ολόκληρος ακόμη δεν πέρασε από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Κι ο κόσμος, ανεξάρτητα τι ψήφισε ο καθένας, παρακολουθεί μια φαρσοκωμωδία που ούτε ο Λαζόπουλος δε θα μπορούσε να επινοήσει.

Το γαϊτανάκι άρχισε να ξεδιπλώνεται άμα τη δημιουργία κυβέρνησης. Με διπλό ιατρικό ανακοινωθέν, ένα για το μάτι του πρωθυπουργού και άλλο για τη λιποθυμία του προοριζόμενου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Κι ο κόσμος άκουγε και δεν πίστευε στ' αφτιά του πως τελικά στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής θα μας εκπροσωπούσε ο γηραλέος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προς τι τότε όσα προεκλογικά μας ζάλισαν για τη συγκεκριμένη σύνοδο; Προς τι και οι παχυλές υποσχέσεις για άξια εκπροσώπηση της χώρας ενώπιον των Ευρωπαίων; Άνθρακες ο θησαυρός, αποκολλημένος και λιποθυμισμένος...

Και σχεδόν αμέσως είχαμε και την πρώτη παραίτηση υφυπουργού, του κ. Βερνίκου. Του εφοπλιστή που του ανατέθηκε και θέση κυβερνητική στο Ναυτιλίας. Με καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε ότι ήταν εκτός του γράμματος του νόμου η υπουργοποίησή του. Εκείνοι όμως που τον έχρισαν υφυπουργό προφανώς και δε γνώριζαν αυτό το γράμμα! Θα πρέπει λοιπόν να δεχτούμε πως οι πολιτικοί της χώρας μας ούτε το μνημόνιο πρόκαμαν να διαβάσουν πριν το ψηφίσουν αλλά ούτε και τους ελληνικούς νόμους γνωρίζουν;

Προχτές μια νέα παραίτηση υφυπουργού ήρθε να ταράξει τη θερινή μας ραστώνη. Ο εργασίας κύριος Νικολόπουλος. Κι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τις προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησης. Με επιστολή άκρως εμπιστευτική προς τον πρωθυπουργό. Μόνο που όλως περιέργως η επιστολή ήδη δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Διότι καλά είναι να γνωρίζει ο κόσμος!!!

Διαβάστε ολόκληρη την ... εμπιστευτική επιστολή ΕΔΩ. Και δείτε και τι οδήγησε τον κ. Νικολόπουλο σε παραίτηση, σύμφωνα με όσα ο ίδιος λέγει και άσε τις κακές γλώσσες που του φορτώνουν άλλα.

[...] διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη και οδύνη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ουδόλως προτίθενται να επαναδιαπραγματευτούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, ούτε έστω σε κάποιες πτυχές τους. Αλλά και πως τα όσα προεκλογικά θέταμε ως κυρίαρχα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς και όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική διακήρυξη που έφτιαξες με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, δεν αποτελούν πλέον ούτε τη δική μας πολιτική στρατηγική και πρακτική.

Ετσι, σχεδόν με τρόμο άκουσα τον Γιάννη να επαναλαμβάνει, «για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων... Εμείς συνεχίζουμε την πλήρη εφαρμογή αυτών με αποφασιστικότητα...», ακόμα και όταν ερωτήθηκε σαφώς από τους εκπροσώπους της τρόικας αν αυτές οι δεσμεύσεις υπερβαίνουν ακόμα και την προγραμματική διακήρυξη των τριών αρχηγών! [...]

Η μη διάθεση για επαναδιαπραγμάτευση. Αυτό δηλαδή που κατάλαβε και ο πλέον αφελής ακούγοντας χτες βράδυ και τις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, για τα όσα έκανε στο Eurogroup. Και τις προτεραιότητες να υλοποιήσουμε τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις αντί της προεκλογικής δέσμευσης για επαναδιαπραγμάτευση.

Φυσικά την όλη κατάσταση εκμεταλλεύονται δεόντως οι δύο άλλοι εταίροι της κυβερνητικής συμμαχίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος (που προσπαθεί με νύχια και δόντια να σώσει το ΠΑΣΟΚ) και ο σωτήρας της χώρας κ. Φώτης Κουβέλης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ (που ειρήσθω εν παρόδω έχει και παραιτήσεις στο δικό του κόμμα να αντιμετωπίσει).

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=150923&catid=9

Το μήνυμα ήταν σαφές. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τις θέσεις που εξέφρασε η ελληνική πλευρά στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Το έστειλε άμεσα στον πρωθυπουργό με το τηλεφώνημά του με το οποίο απαίτησε επι της ουσίας να γίνει απόψε η σύσκεψη των αρχηγών.

Όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα -δια του κ. Στουρνάρα- δεν ανέφερε το σημαντικό ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. Δεν έθεσε ούτε καν χρονοδιάγραμμα αλλά και πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης.

Έτσι, με όχι την καλύτερη ατμόσφαιρα θα γίνει στις 19.00 η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Πληροφορίες λένε ότι εκεί ο κ.Βενιζέλος θα ζητήσει να αποσαφηνιστούν τα όρια της επαναδιαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Στουρνάρας είπε ότι μπορεί να μην έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης επισήμως στο Eurogroup, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όταν έρθει η ώρα θα τεθεί επιτακτικά, γιατί είναι δίκαιο». «Είμαστε στον 5ο χρόνο της ύφεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Και διαμαρτύρεται ποιος; Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε τις απαιτήσεις των δανειστών πριν λίγους μήνες και μας κοιτούσε από το γυαλί της τηλεόρασης και μας έλεγε πως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς παρά να υποκύψει...

Όσο για τη ΔΗΜΑΡ:

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=466164

Στη ΝΔ στέλνει τον... λογαριασμό η ΔΗΜ.ΑΡ, σχετικά την παραίτησή του κ. Ν. Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στελέχη από το ηγετικό της επιτελείο δείχνουν προς τη Συγγρού τονίζοντας ότι το ζήτημα αφορά τη ΝΔ και τον κ. Αντ. Σαμαρά, μια και ο κ. Νικολόπουλος ήταν «γαλάζια» επιλογή. [...] Χωρίς, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (9.7.2012), να έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση σχολιασμού, οι επισημάνσεις από το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη εστίαζαν σε δυο σημεία: αφενός στην επιλογή του κ. Νικολόπουλου ως υφυπουργού και αφετέρου στην κίνηση της παραίτησής του από τη θέση αυτή. Παρατηρούσαν ότι ο κ. Νικολόπουλος είναι στέλεχος της ΝΔ, γνωστό για την πολιτική του πορεία ενώ η απόφασή του, που δημιουργεί και «εντυπώσεις κακού συντονισμού» της κυβέρνησης, όπως σημείωναν στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ, βαραίνει τη ΝΔ, η οποία τον επέλεξε.

Πέρα τούτου, πάντως, χαρακτήριζαν βεβιασμένη την κίνηση του κ. Νικολόπουλου να παραιτηθεί, προβάλλοντας το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, προτού, όπως σημείωναν, να ξεδιπλωθεί η πολιτική που εκφωνήθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.

Αυτά τα λέει το Βήμα, που παίζει το δικό του ρόλο στην πολιτική σκηνή. Το διαδίκτυο όμως έχει βουίξει από την πρεμούρα της ΔΗΜΑΡ να κατηγορήσει τον ίδιο το Νικολόπουλο για το θέμα της παραίτησης, πως ζήλευε λέει τον υπουργό Εργασίας και χολώθηκε που αυτός έμεινε υφυπουργός, και πατώντας στο εμπιστευτικό της επιστολής παραίτησης. Να όμως που η επιστολή διέρρευσε. Και λέγει άλλα. Αποτέλεσμα να τα στρίψει η ΔΗΜΑΡ και να προσπαθεί να διορθώσει την ( ; ) γκάφα...

Κι εμείς πρέπει όλους αυτούς να τους παρακολουθούμε και να διατηρούμε τι; την ψυχραιμία μας; τη βεβαιότητα πως θα μας βγάλουν από το τούνελ; τι;

Είναι στην πραγματική ζωή που συμβαίνουν αυτά, όχι στο τσαντίρι του Λαζόπουλου. Και είναι η δική μας ζωή. Κι όμως έχει καταντήσει φαρσοκωμωδία. Που να μην πιστεύεις τι ακούς και τι μαθαίνεις.

Και δεν έχει κλείσει καν μήνας που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση. Τι άλλο θα δούμε στη συνέχεια;

Την ίδια ώρα βεβαίως ο κοσμάκης συνεχίζει να δέχεται τα εγκεφαλικά από τα χαράτσια της εφορίας, ο στρατός των ανέργων να αυξάνεται, μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η απόγνωση να προσθέτει και νέα θύματα στη μόδα της αυτοκτονίας.

Παράλληλα το έγκλημα έχει αποθρασυνθεί και η χώρα διεκδικεί θέση στον τρίτο κόσμο από τις καταγγελίες γυναικών (μεταξύ τους και αλλοδαπών και τουριστριών) για βιασμούς. Προχτές είχαμε ένα ομαδικό βιασμό σε βάρος 16χρονης Βουλγάρας στην Κρήτη (περισσότερα εδώ), προσπάθεια βιασμού 11χρονης στη Ρόδο περισσότερα εδώ), άλλο βιασμό σε βάρος 18χρονης Βρετανίδας αλλά και βιντεοσκόπησης του βιασμού!!! (περισσότερα εδώ) αλλά και ομαδικό βιασμό 18χρονης Σουηδέζας στη Σκιάθο (περισσότερα εδώ )

Σαφώς την ίδια ώρα υπάρχουν κι εκείνοι που ασχολούνται με το νέο έρωτα της Φαρμάκη (μη με ρωτήσετε ποια είναι, δεν την ξέρω) και γιατί η Μελέτη σκέφτεται να αποχωρήσει από την τηλεόραση! Και είχαμε μία σκασίλα...

Αυτή όμως είναι η κατάσταση στη χώρα που ζούμε. Κατάσταση σχιζοφρενική. Και το μέλλον κατασκότεινο.

Κι εμείς πρέπει σε δυο μήνες από σήμερα να παραλάβουμε μια νέα φουρνιά παιδιών και να τους μάθουμε τι;;;;;;

Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά; έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα. Κι εμείς γελοίοι παλιάτσοι - κομπάρσοι της μεγάλης φαρσοκωμωδίας...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (φαρσοκωμωδία στην πολιτική σκηνή που ξεπερνά το Λαζόπουλο) Empty Απ: ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (φαρσοκωμωδία στην πολιτική σκηνή που ξεπερνά το Λαζόπουλο)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Ιουλ 11, 2012 1:29 am

Και φυσικά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πλέουν σε πελάγη ευτυχίας παρακολουθώντας τη φαρσοκωμωδία και που τους δίνει το δικαίωμα να διατυμπανίζουν από τις σελίδες της Αυγής ότι το κυβερνητικό πουλόβερ συνεχίζει να ξηλώνεται:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=700646

Γιατί να χολοσκάσει ο ΣΥΡΙΖΑ; αφού όλα αυτά κουβαλούν νερό στο δικό του μύλο και αισθάνεται πως τον φέρνουν όλο και πιο κοντά στο δικό του όνειρο, να γίνει κυβέρνηση!

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=466375

Σύντομη αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση «βλέπει» ο κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος στην ομιλία του το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι, σημείωσε μεταξύ των άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η μόνη εναλλακτική κυβερνητική λύση στα συνεργαζόμενα κόμματα του Μνημονίου» και προσέθεσε ότι «το προεκλογικό δίλημμα: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιβεβαιώθηκε μετεκλογικά, συντομότερα κι απ' όσο εμείς οι ίδιοι φανταζόμασταν».

Βεβαίως οι κακές γλώσσες έχουν ράμματα και για το ... πουλόβερ του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ένα από τα καινούρια αφορούν το ρόλο της Γιάννας Αγγελοπούλου στην επικοινωνιακή προπαγάνδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή λέει πλήρωσε ομάδα ειδικών εξ Αμερικής! Κι έτσι εξηγείται και η παρουσία του γιου της στις προεκλογικές ομιλίες του Τσίπρα!

Ρε, τι άλλο θα ακούσουμε; Σας ξαναλέω. Ούτε στο Λαζόπουλο δεν υπάρχει τέτοια φαντασία όταν στήνουν φαρσοκωμωδίες...

Γυρνώντας όμως στην Αυγή διαβάζουμε και τούτο:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=700636

Την ώρα που ο πρωθυπουργός προέτασσε τα στήθη του έναντι των "απειλών" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και με απαράμιλλο ηρωισμό δήλωνε "δεν φοβάμαι τη φυλακή", δεν γνώριζε ότι στο πρωθυπουργικό οβάλ γραφείο του βρισκόταν κλειστή η επιστολή παραίτησης του υφυπουργού Απασχόλησης κ. Νικολόπουλου. Αν το γνώριζε ο κ. Σαμαράς, το πιθανότερο είναι να επέλεγε άλλα ποιήματα για να διανθίσει τη δευτερολογία του. Εκτός κι αν η αναφορά του στο ποίημα του Καβάφη "Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον" ήταν ένα μυστικό σχόλιο με αφορμή την παραίτηση του υφυπουργού του.

Απολείπει ο Θεός Αντώνιο και ετοιμάζει αντ' αυτού Αλέξη;

Από τα δυνατά πάντως σημεία του παραπάνω άρθρου η πρόταση:

Τι είδους "αποκρατικοποίηση" είναι αυτή που πουλάει σε άλλο κράτος και τελικώς ταυτίζεται με τον αφελληνισμό των δημοσίων επιχειρήσεων;

και αναφερόμενη στο ξεπούλημα της ελληνικής δημόσιας περιουσίας σε ξένες εταιρείες κρατικού ενδιαφέροντος! Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Κινέζοι, Ρώσοι... όλοι νοιάζονται να μας σώσουν αγοράζοντας κομμάτια του ελληνικού δημοσίου!

Επί των ιματίων της Ελλαδίτσας μας βάζουνε κλήρο κι εμείς δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουμε να γίνει το επόμενο θαύμα. Δεν είναι Καβάφης η ζωή μας σήμερα, δεν υπάρχουν Θερμοπύλες και η Ιθάκη βούλιαξε από την ώρα που άκουσε τον ΓΑΠ να σαλπάρει για εκεί. (Άλλο που αυτός ούτε ποδήλατο δεν μπορεί να καβαλήσει χωρίς να πέσει και μου ήθελε να το παίξει και Οδυσσέας... )

Όσο για μας; Γερο - Βάρναλης είναι η τωρινή μας μοίρα. Μέσα σε υπόγεια, σε καπνούς και βρισιές... Και φως από πουθενά.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης