Αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών-Μηδενίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Πήγαινε κάτω

Αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών-Μηδενίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών! Empty Αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών-Μηδενίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 09, 2012 2:35 am

Αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών-Μηδενίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών! %25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BF%2520%25CE%25B5%25CE%25BA%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25B4

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Τύπου της Κυριακής» (9/9), εντός του επόμενου τριμήνου, αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών, γίνεται δραστική μείωση των ειδικοτήτων, έρχονται συγχωνεύσεις σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης. Συγκεκριμμένα:

- Οι δάσκαλοι φορτώνονται με δύο ώρες επιπλέον, οι καθηγητές δευτεροβάθμιας με τρεις ώρες επιπλέον, οι πανεπιστημιακοί με τρεις ώρες επιπλέον και οι καθηγητές των ΤΕΙ με δύο ώρες επιπλέον.

- Σχεδιάζεται δραστική μείωση των ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδίως στην επαγγελματική εκπαίδευση.

- Σχεδιάζεται κύμα συγχωνεύσεων σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

- Μηδενίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

- Σχεδιάζεται ανακατανομή οργανικών θέσεων με μεταφορά από περιοχές όπου πλεονάζουν σε περιοχές που παρουσιάζουν έλλειψη.

- Οι εκπαιδευτικοί με διοικητικά καθήκοντα (διευθυντές και υποδιευθυντές, επικεφαλείς τομέων κ.λπ.) είναι υποχρεωμένοι να μένουν στο σχολείο για χρόνο έως και 6 ώρες ημερησίως και 30 ώρες εβδομαδιαίως.

Οι ανακοινώσεις για όλα τα παραπάνω θα γίνουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο από τον υπουργό Παιδείας.
πηγή: http://www.arada.gr/

Αναδημοσίευση στο φόρουμ από http://gmakrakis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8.html?spref=fb

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών-Μηδενίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών! Empty Απ: Αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών-Μηδενίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 09, 2012 2:41 am

Αλλάζει το ωράριο εργασίας για τους εκπαιδευτικούς

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Βασίλης Φουρτούνης: δάσκαλος, αναπληρωματικός Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Πρώτοι απΆ όλους εμείς στο fourtounis.gr, την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, είχαμε ασχοληθεί με το ωράριο των εκπαιδευτικών και την παρέμβαση του ΟΟΣΑ. Τότε γράφαμε ανάμεσα στα άλλα.

«Η σχεδιαζόμενη επέκταση των ωραρίου των εκπαιδευτικών έχει ως αφετηρία την πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για την κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δουλεύουν λιγότερο συγκριτικά με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, γεγονός που αυξάνει το κόστος ανά μαθητή. Τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι στη χώρα μας η αναλογία εκπαιδευτικών - μαθητών είναι τέσσερις προς 14, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη είναι ένας εκπαιδευτικός προς δέκα παιδιά, πράγμα που δεν αποδεικνύει τους ισχυρισμούς περί υπερπληθώρας διδασκόντων… Περισσότερα ΕΔΩ»

Και να που σήμερα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ το θέμα ξαναεπιστρέφει, βέβαια όχι από τη φετινή σχολική χρονιά αλλά από την επόμενη.

Μεταξύ των άλλων γράφει η κα ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΝΩΛΗ στον ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

«Μέχρι το τέλος του χρόνου τίποτε δεν θα έχει μείνει το ίδιο στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας. Αυξάνεται το ωράριο δασκάλων, καθηγητών, πανεπιστημιακών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, ενώ σχεδιάζεται δραστική μείωση των περίπου 140 ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδίως στην επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία θα υποστεί το αμέσως επόμενο διάστημα το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων μονάδων και προσωπικού. Το πρώτο κύμα ξέσπασε πέρυσι στη γενική εκπαίδευση.

Ο υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προαναγγέλλει μέσω του Τύπου της Κυριακής αλλαγές εντός του επόμενου τριμήνου, οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι το υπουργείο δεν θα ξαναδώσει άλλη χρονιά τη «μάχη για το αυτονόητο», για να βρίσκονται στις θέσεις τους καθηγητές και βιβλία. Διαβεβαιώνει ότι φέτος το υπουργείο Παιδείας θα κερδίσει τη μάχη («τα βιβλία έχουν φθάσει και τα κενά καλύπτονται σε ποσοστό 80% από την ημέρα του Αγιασμού»), την οποία δεν θα χρειαστεί να ξαναδώσει, διότι «το επόμενο τρίμηνο θα αλλάξουμε όλοι μαζί παθογένειες και στρεβλώσεις χρόνων που μετέτρεψαν τη δωρεάν Παιδεία σε μία ακριβοπληρωμένη σπατάλη σε βάρος του Έλληνα φορολογουμένου».

Στο επίκεντρο του άμεσου προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σχεδιάζει και ενεργεί υπό την ασφυκτική πίεση των μεγάλων περικοπών που προβλέπονται στο πακέτο Στουρνάρα για την επόμενη διετία, βρίσκονται το ανθρώπινο δυναμικό και οι υποδομές της εκπαίδευσης. Στόχος είναι να περιπέσει σε αχρηστία ο θεσμός των αναπληρωτών με την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών σε διδακτικό προσωπικό από την αύξηση του ωραρίου των μονίμων.

Αυτό σημαίνει ότι η ανεργία στους κλάδους των εκπαιδευτικών θα αυξηθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια. Έχει υπολογιστεί ότι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά 2 ώρες αντιστοιχεί σε περίπου 5.000 θέσεις αναπληρωτών. Το σχέδιο που μελετά το επιτελείο του κ. Αρβανιτόπουλου, και παρουσιάζει σήμερα ο «ΤτΚ», φορτώνει με επιπλέον 2 ώρες τους δασκάλους, 3 τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 3 τους πανεπιστημιακούς και με άλλες 2 ώρες το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ.

Παράλληλα σχεδιάζεται ευρύτατη ανακατανομή των οργανικών θέσεων που καλύπτονται στις δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης από περίπου 160.000 δασκάλους και καθηγητές. Η ανακατανομή οργανώνεται με άξονα τη μεταφορά θέσεων από περιοχές όπου πλεονάζουν σε περιοχές που παρουσιάζουν αντίστοιχη έλλειψη. Κατά την πρώτη φάση του σχεδιασμού προβλέπονται κίνητρα προαιρετικών μετακινήσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού.»

Αναδημοσίευση στο φόρουμ από

http://www.fourtounis.gr/download/2012/09/09/09-09-2012.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης