Το φόρουμ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, πιάσαμε πάλι τους 1.000 και πλέον επισκέπτες την εβδομάδα!

Πήγαινε κάτω

Το φόρουμ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, πιάσαμε πάλι τους 1.000 και πλέον επισκέπτες την εβδομάδα!  Empty Το φόρουμ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, πιάσαμε πάλι τους 1.000 και πλέον επισκέπτες την εβδομάδα!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Σεπ 12, 2012 3:31 am

Το φόρουμ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, πιάσαμε πάλι τους 1.000 και πλέον επισκέπτες την εβδομάδα!  Statistika%25203

Αυτά είναι τα στατιστικά στοιχεία του φόρουμ για την τελευταία εβδομάδα. Ξεπεράσαμε και πάλι τους 1.000 επισκέπτες την εβδομάδα, όπως συνέβαινε πριν κλείσουν τα σχολεία για καλοκαιρινές διακοπές. Η επιστροφή δηλαδή στα θρανία των μαθητών και η δική μας στις έδρες, μας έβαλε και ξανά και σε ρυθμούς καθημερινής ενημέρωσης για τα συνδικαλιστικά μας ζητήματα αλλά και όλα τα άλλα θέματα τα σχετικά με την εκπαίδευση που ανεβαίνουν στο συγκεκριμένο φόρουμ των Εκπαιδευτικών της Θεσπρωτίας, το Χάριν Παιδείας (ονομασία που αφήνει επίτηδες ελεύθερους τους συνειρμούς και για το χάριν πεδιάς...)

Είμαστε ευχαριστημένοι; Αν λάβουμε υπόψη ότι αφενός δεν έχουμε κλείσει παρά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και αφετέρου καλώς ή κακώς ουσιαστικά ένας άνθρωπος γράφει και ανεβάζει θέματα, θα είμαστε πολύ αχάριστοι προς όσους μας επισκέπτονται αν γκρινιάξουμε πως βρίσκουμε λίγους τους επισκέπτες. Όμως και χωρίς να μας απασχολεί ο αριθμός σαν αριθμός μα η ουσία, θέλουμε και επιθυμούμε να συμβάλουμε όσο γίνεται περισσότερο και στην ενημέρωση των συναδέλφων του ακριτικού νομού μας αλλά και στην επικοινωνία. Αυτό το τελευταίο είναι και η ειδοποιός διαφορά σε ένα φόρουμ, η δυνατότητα επικοινωνίας των μελών. Σε αντίθεση με άλλες μορφές ιστοχώρων στο διαδίκτυο. Επικοινωνία όμως με έναν άνθρωπο να γράφει και τους άλλους μόνο να διαβάζουν δε γίνεται! Καταντά μονόδρομη διαδικασία ενημέρωσης.

Σίγουρα το στόχο της επικοινωνίας τον καλύπτει σε ένα βαθμό το γκρουπ που έχουμε στο face book:

https://www.facebook.com/groups/322550215003/

αλλά και η συμμετοχή σε μεγάλα γκρουπ εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας στην ίδια γωνιά του διαδικτύου, στο "φατσοβιβλίο"... Μάλιστα από τα γκρουπ αυτά έρχονται και οι περισσότεροι επισκέπτες μας όταν ανεβάζουμε κάτι ενδιαφέρον και το κοινοποιούμε εκεί. Άρα οι χίλιες τόσες επισκέψεις την εβδομάδα δεν αφορούν αποκλειστικά εκπαιδευτικούς που εργάζονται στη Θεσπρωτία αλλά από όλη την Ελλάδα. Δεν είναι κακό αυτό. Ειδικά όταν προβάλουμε τον τόπο μας και ζητήματα που αφορούν την παιδεία του. Γιατί έτσι το φόρουμ γίνεται φωνή ενημέρωσης και έξω από τα σύνορα του νομού μας και βοηθά να σπάσει η απομόνωση από την υπόλοιπη Ελλάδα. Κατά κάποιον τρόπο αυτό ακριβώς είναι και η δύναμή μας. Η δυνατότητα να φέρνουμε στο φως και σε επίγνωση όλων καταστάσεις που συμβαίνουν στη Θεσπρωτία και μέχρι τώρα θάβονταν.

Ξέρουμε ότι αυτό μπορεί και να ενοχλεί κάποιους. Και δεν το ξέρουμε μόνο θεωρητικά. Δεν πειράζει. Λέμε πως έχουμε τη δύναμη και αντέχουμε. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας δίχως να το βάζουμε κάτω μπρος στις όποιες αντιξοότητες ή και πισώπλατα καμιά φορά μαχαιρώματα.

Θα είμαστε λοιπόν και αυτή τη χρονιά εδώ, στις επάλξεις. Κι ελπίζουμε και οι επισκέπτες να αυξηθούν και οι αρθρογράφοι στο φόρουμ. Κυρίως όμως ευελπιστούμε να αποτελέσει το φόρουμ και βήμα για τις θεσμοθετημένες συλλογικότητες των εκπαιδευτικών του τόπου μας. Εμείς τους το έχουμε προτείνει κατ' επανάληψη. Να τους δώσουμε αν θέλουν και ειδικό χώρο να ανεβάζουν ανακοινώσεις προς τους συναδέλφους. Ή να μας στέλνουν έστω με e-mail τις ανακοινώσεις τους και να τις ανεβάζουμε εμείς. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση και ας έχει ικανοποιητική πλέον επισκεψιμότητα ο χώρος του Χάριν Παιδείας.

Οφείλουμε πάντως να υπογραμμίσουμε πως από τα πρώτα βήματα λειτουργίας μας δόθηκε στήριξη από τη μεριά της Διεύθυνσης της ΠΕ Θεσπρωτίας που χωρίς καν να το ζητήσουμε πρόσθεσαν την ηλεκτρονική μας διεύθυνση στους συνδέσμους της σελίδας τους. Τους ευχαριστούμε. Και λυπόμαστε παράλληλα για τα σχόλια που ακούσαμε ότι αυτό το φόρουμ αποτελεί προέκταση της σελίδας της Διεύθυνσης!!! τόσα ξέρουν από διαδίκτυο και τόσο ξέρουν κι εμάς που φτιάξαμε το φόρουμ και τα λένε... Διότι μπορεί πολλές φορές να αναδημοσιεύουμε υλικό και από τις ανακοινώσεις της Διεύθυνσης, για να ενημερώνονται και τα δικά μας μέλη για καθετί σημαντικό, αλλά αυτό δε σημαίνει πως αποτελούμε πλοκάμι του σάιτ της Πρωτοβάθμιας. Έχουμε αυτονομία και διαδικτυακά και βεβαίως ουσιαστικά ως προς τις απόψεις που δημοσιεύουμε. Εκτός βεβαίως και κάποιοι αναζητούν προσχήματα για να μην αξιοποιούν το δικό μας χώρο, κάτι που δε θα ήθελα να πιστέψω αλλά και τι να πω πια!

Όπως και αν έχει, εμείς θα διευκρινίσουμε για μια ακόμη φορά ότι είμαστε ανοιχτοί και προς συναδέλφους αλλά και προς τις συνδικαλιστικές συλλογικότητες των εκπαιδευτικών. Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να δημοσιεύσουν απόψεις τους και ανακοινώσεις τους στο χώρο μας, ακόμη και αν ιδεολογικά μας βρίσκουν αντίθετους. Αρκεί βεβαίως να τηρούνται οι κανονισμοί περί διαδικτύου, πχ να μη θίγονται πρόσωπα, να μην παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα, να μην αποκαλύπτονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κλπ. Λογοκρισία όμως δεν κάνουμε. Αυτό νομίζουμε επιβάλλει και η λογική ενός φόρουμ. Να υπάρχει πολυφωνία και πλουραλισμός ιδεών και απόψεων.Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΜΑΡΙΟΡΗ στις Τετ Σεπ 12, 2012 4:29 am, 1 φορά

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Το φόρουμ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, πιάσαμε πάλι τους 1.000 και πλέον επισκέπτες την εβδομάδα!  Empty Απ: Το φόρουμ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, πιάσαμε πάλι τους 1.000 και πλέον επισκέπτες την εβδομάδα!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Σεπ 12, 2012 3:34 am

Το φόρουμ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, πιάσαμε πάλι τους 1.000 και πλέον επισκέπτες την εβδομάδα!  Statistika%25201

Αναλυτικά οι επισκέψεις της τελευταίας βδομάδας, όπως μας τους έστειλε ο "ρουφιάνος" που τις παρακολουθεί... Και ακολουθούν τα στατιστικά και για τον αριθμό σελίδων που διαβάστηκαν από τους επισκέπτες μας:

Το φόρουμ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, πιάσαμε πάλι τους 1.000 και πλέον επισκέπτες την εβδομάδα!  Statistika%25202

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης