Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Πήγαινε κάτω

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Empty Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Σεπ 15, 2012 2:52 am

Αρ. Πρωτ:1331 - Αθήνα 13/9/2012

Προς 1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. - 2. Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 12ης /9/2012


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο πρώτος κύκλος αγωνιστικών δράσεων ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που περιλάμβανε: επαφές με τα πολιτικά κόμματα, συνεντεύξεις τύπου, παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε., επιστολή προς τους γονείς των μαθητών, περιφερειακές συσκέψεις, συμβολικούς αποκλεισμούς των Διευθύνσεων Π.Ε. της χώρας, συλλαλητήρια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο-Γιάννενα κ.α., παρουσίαση στοιχείων για τα κενά στα σχολεία και την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ολοκληρώθηκε με την 24ωρη απεργία, η οποία κατάφερε να συσπειρώσει μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων και της κοινωνίας αφού σε αυτή συμμετείχαν με απεργίες ή με στάσεις εργασίας η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Ο.Λ.Μ.Ε., η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και στήριξαν το Τ.Ε.Ε., η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., η Ε.Ι.Ν.Α.Π. κ.ά.

Απολογιστικά το Δ.Σ. θεωρεί πως ο πρώτος στόχος των δράσεων, δηλαδή η ανάδειξη των προβλημάτων των σχολείων και η αδυναμία των εκπαιδευτικών να ζήσουν στοιχειωδώς με τους μισθούς πείνας που παίρνουν, επιτεύχθηκε.

Η κοινωνία παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει από τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού λειτουργήματος και την αναγκαιότητα να υπάρξει επένδυση στην παιδεία, ως απάντηση στην κρίση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα οικονομικά μέτρα έχουν φέρει στα όρια του τον εκπαιδευτικό κόσμο, όμως ο αγώνας είναι μονόδρομος όχι απλά ως απάντηση στη βαρβαρότητα αλλά και ως πράξη ευθύνης και αντίστασης εργαζόμενων που εκτός των άλλων πρέπει να γίνονται παράδειγμα με τη στάση τους στους μαθητές τους.

Η αντίσταση είναι πράξη αξιοπρέπειας, η παράδοση δεν ταιριάζει στην ιστορία και τους αγώνες του κλάδου. Η λογική «δε συμμετέχω γιατί η απεργία έχει οικονομικό κόστος», είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση, σε ακόμα μικρότερους μισθούς, σε περαιτέρω υποβάθμιση της Παιδείας.

Το επόμενο διάστημα και ενόψει της ψήφισης των νέων μνημονιακών μέτρων βαρβαρότητας το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού και αγωνιστικής δράσης με όλο το υπαλληλικό και εργατικό κίνημα (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.), τις οποίες καλεί να προχωρήσουν σε απεργιακούς αγώνες διάρκειας, καθώς τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και η απάντηση πρέπει να είναι μαζική.

Σε περίπτωση μη έκδοσης απόφασης γενικής απεργίας από Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε. η Δ.Ο.Ε. θα εξαγγείλει 24ωρη κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων και θα κινηθεί στην κατεύθυνση συντονισμού και συσπείρωσης όλων των εργαζομένων.

Την ημέρα ανακοίνωσης καθώς και την αντίστοιχη της κατάθεσης των νέων μέτρων βαρβαρότητας των 11,5 δις ευρώ, διοργανώνουμε συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα για να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα στα πλαίσια της ανάδειξης όλων των θεμάτων του διεκδικητικού πλαισίου με συντονισμένες δράσεις η Δ.Ο.Ε, θα συνεχίσει να αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων των σχολικών επιτροπών οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους καθώς και την αδυναμία των νέων κυρίως εκπαιδευτικών να ζήσουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους.

Το Δ.Σ. αποφάσισε, για το προσεχές διάστημα, την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους Δημάρχους όλης της χώρας (Κεντρική και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων) και τους γονείς, οι οποίοι θα δεχθούν το κύριο βάρος κάλυψης των εξόδων των σχολείων, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ενημερώνοντάς τους για το μέγεθος του προβλήματος και προσπαθώντας για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου άσκησης έντονης πίεσης από όλη την κοινωνία.

Παράλληλα, μέσα από διαδικασίες βάσης (Γενικές Συνελεύσεις, Περιφερειακές Συσκέψεις, Ολομέλεια Προέδρων) οι εκπαιδευτικοί θα αποφασίσουν για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να πλαισιώσετε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους γιατί μόνο με μαζική συμμετοχή έχουμε ρεαλιστικές ελπίδες ανατροπής της βαρβαρότητας.

Ο Αγώνας συνεχίζεται.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ http://www.doe.gr

_____________________

Να πάτε στο διάολο ξεπουλημένα τομάρια! Που θα μας πείτε ότι ο πρώτος στόχος σας επιτεύχθηκε!

Ποιος στόχος μωρέ; Γιατί δε λέτε ότι το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία ήταν μονοψήφιο;

Γιατί δε λέτε πως τα γράμματα στους γονείς ποτέ δεν έφτασαν;

Πως τρεις και ο κούκος ήταν στα συλλαλητήρια και στις συμβολικές καταλήψεις των Διευθύνσεων;

ή και πως σε κάποιες πόλεις, όπως στην Ηγουμενίτσα δεν έγινε καν συλλαλητήριο τη μέρα της απεργίας;

Ποιος είναι ο στόχος που επιτεύχθηκε; Να παριστάνετε εσείς τους αγωνιστές και εμείς να έχουμε χάσει το μεροκάματο για το γάμο του Καραγκιόζη;

Τσογλάνια και κομματόσκυλα που ο αληθινός σας ρόλος είναι να στηρίζετε τα κόμματά σας. Αυτά που υπέγραψαν το μνημόνιο και αυτά που έχουν βάλει πλάτη για να εφαρμοστεί.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Empty Απ: Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Σεπ 15, 2012 3:22 am


Επίκαιρο όσο ποτέ!!!!!!


Μουσική : Mίκης Θεοδωράκης
Στίχοι : Ιάκωβος Καμπανέλλης
Πρώτη εκτέλεση: Bασίλης Παπακωνσταντίνου


Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά
αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να είσαι συ και να μην είμαι εγώ
που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
με τη δική μου γη και το νερό.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να 'χω σκέψη που σωπαίνει
να περιμένει μάταια τον καιρό.

Ναι, αρνιέμαι! Να διαφεντεύουν τη δική μου μοίρα τζογάροντας το δικό μου μεροκάματο. Τους δικούς μου αγώνες. Αυτοί οι συνδικαλιστές που ακόμη δε βρήκαν τον αντρισμό να διαγραφούν από τα κόμματα που βούλιαξαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο!!! Που με καλούν να απεργήσω ενάντια στο κόμμα που χωρίς αιδώ οι ίδιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι βουλευτές του όταν γεμίσει αγωνιστικά ένσημα με τις απεργίες των άλλων ο ... ατομικός τους φάκελος!

¶ει σιχτίρ πια!!!!!!

Τη ζωή μας μπορούμε και πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας.

Και να γκρεμίσουμε τους τυράννους συνδικαλισταράδες από τους θώκους και τα αξιώματα που καπηλεύονται!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Empty Απ: Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Σεπ 15, 2012 3:39 am

Και ιδού ο αληθινός στόχος που πέτυχε η ΔΟΕ με την όλη στάση της τα τελευταία χρόνια:

http://greekteachers.gr/index.php/2012-01-21-22-19-06/795-2012-09-13-16-01-19

Δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε πριν λίγο ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος


Φαίνεται πως κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας κατανοούν το σοβαρό ανθρωπιστικό ζήτημα που αφορά την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων Δασκάλων οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης.Δεν φτάνουν όμως αυτά τα μέτρα.Χρειάζονται κι άλλα και άμεσα.

Αρβανιτόπουλος: Κοινωνική Μέριμνα για τις ανάγκες φοιτητών, εκπαιδευτικών, οικογενειών

Δήλωση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, για την κοινωνική μέριμνα φοιτητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους:

«Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας, έχει πλήξει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και την Ελληνική Οικογένεια, η οποία σηκώνει το βάρος των σπουδών των παιδιών της.

Μετά από εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και με τη σαφή πολιτική κατεύθυνση που μου έδωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνουμε σήμερα τρία μέτρα, άμεσης εφαρμογής, για τη στήριξη των νέων, φοιτητών και σπουδαστών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Πρώτον, αυξάνουμε τον αριθμό των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών για δωρεάν σίτιση, από 57.000 σε 70.000.

Δεύτερον, αυξάνουμε τον αριθμό των κλινών των εστιών κατά 700 για δωρεάν στέγαση φοιτητών και σπουδαστών.

Τρίτον, παρέχουμε δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους.

Ξέρω ότι αυτά δεν είναι αρκετά, αλλά μέσα στο πλαίσιο της βαθιάς αυτής κρίσης, είναι αυτό που η Πολιτεία μπορεί να κάνει».

Αυτό είναι το μέγιστο κατόρθωμα των Μπράτηδων, των Μαντάδων, τον Παληγιάννηδων και όλου του σιναφιού τους! Εδώ καταντήσανε το δάσκαλο! Επαίτη που του πετάνε ένα πιάτο φαΐ γιατί ο μισθός του δεν του φτάνει ούτε να φάει!

Αν είχαν τόση δα τσίπα πάνω τους, θα υπέβαλαν παραίτηση. Παραδεχόμενοι τουλάχιστον πως απέτυχαν. Κι όχι ανερυθρίαστα να μας τσαμπουνάνε ότι πέτυχαν τον πρώτο στόχο με μια απεργία που ήταν για τα πανηγύρια!

Λογαριάσανε όμως χωρίς τον ... ξενοδόχο που τους φιλοξενεί με τον ιδρώτα του στο παλάτι της Ξενοφώντος. Με τα γυαλιστερά μάρμαρα και τις θωρακισμένες πόρτες και τα πολυτελή γραφεία. Λες και βρίσκεσαι σε εφοπλιστικό γραφείο και όχι στης ομοσπονδίας ανθρώπων που πεινάνε και κυκλοφορούν ρακένδυτοι...

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ %25CE%25B5%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2582

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης