ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Πήγαινε κάτω

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Empty ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δημοσίευση από ΗΛΕΚΤΡΑ Την / Το Τετ Σεπ 19, 2012 10:34 am

Μάλλον μπερδεύτηκες. Αν με θεωρείς κομμάτι του ξεπουλημένου συνδικαλισμού να το πεις ξεκάθαρα για να ξέρουμε αν υπάρχει λόγος να κουβεντιάζουμε. Αν πάλι όχι να ξεκαθαρίσεις σε ποιούς απευθύνεσαι λέγοντας αυτά που λες κάθε φορά -για ξεπουλημένους που δε δουλεύουν , για κομματικά παραμάγαζα, γραφικούς, χωριστες συγκεντρώσεις κλπ. ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ! Επιμένω ότι θα απεργήσω γιατί θα απεργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες κι όχι από ντροπή μην τους πουν απεργοσπάστες.Όσο για τις διαδικασίες βάσης δεν έχω σε τι να διαφωνήσω. Μόνο που δεν καταλαβαίνω πώς με ανύπαρκτες διαδικασίες βάσης θα κηρυχτεί γενική απεργία. Και τι θα σε πείραζε εσένα αν ο κόσμος συμμετέχοντας στην απεργία απαιτούσε παράλληλα και συνέχεια και κλιμάκωση ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΑΣΗΣ. Και πώς μπορεί να το πετύχει αυτό;Όταν είναι στο δρόμο ή να στείλει το μήνυμα με το ταχυδρομείο από το σπίτι του; Εκτός κι αν έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος δε θέλει καθόλου απεργίες και προτιμά τις εκλογές των αιρετών να του λύσουν το πρόβλημα! Οι οποίες για μένα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΩΝ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ!

Τέλος έχω να σου πω ότι μη συμμετέχοντας στην απεργία κάνεις αυτό ακριβώς που θέλουν αυτοί που κατηγοράς.

ΗΛΕΚΤΡΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 76
Εγγραφή : 19/09/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Empty Απ: ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Σεπ 19, 2012 5:52 pm

Ηλέκτρα,

ξέχασες να γράψεις σε ποιον απευθύνεσαι. Και δε νομίζω να μπερδεύτηκα. Μιλάς σε δεύτερο πρόσωπο, γενικά το γυρίζεις στο προσωπικό, και λαμβάνοντας υπόψη όσα άλλα έχουν γραφτεί στο φόρουμ αυτό το διάστημα, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα πως φωτογραφίζεις δικά μου κείμενα και τοποθετήσεις.

Σέβομαι τις απόψεις σου, για το λόγο αυτό και δεν απάντησα στα άλλα κείμενα - τοποθετήσεις που έκανες στο φόρουμ, όπως για παράδειγμα το κάνω εδώ, αλλά τον ίδιο σεβασμό θέλω κι εγώ για τις όποιες διαφορετικές απόψεις έχω.

Αν ήθελα λοιπόν να μιλήσω προσωπικά για σένα και να σε χαρακτηρίσω, όπως θεωρείς και μου ζητάς το λόγο, θα το έκανα. Δε συνηθίζω να μασάω τα λόγια μου.

Από κει και πέρα. Δε με ενδιαφέρει αν εσύ απεργήσεις, ούτε θεωρώ γραφικό όποιον απεργήσει. Έχω όμως το δικαίωμα να μη θέλω να αισθανθώ εγώ γραφική συμμετέχοντας σε μια απεργία κάτω από αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα. Όσο γραφική αισθάνθηκα στις 12 Σεπτέμβρη στην πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας.

Αυτή τη φορά λοιπόν, στις 26 Σεπτέμβρη, εγώ δε θα απεργήσω. Είναι η δική μου απάντηση σε όσους απουσίαζαν από το αγωνιστικό κάλεσμα στις 12 Σεπτέμβρη.

Μπλέκεις επίσης και το θέμα των αιρετών. Σεβαστή και στο σημείο αυτό η άποψή σου και η απόφασή σου να μη συμμετάσχεις. Δικαίωμά μου και να διαφωνώ και να κατέβω υποψήφια. Διαμαρτύρεσαι πως τα δικά μου γραφόμενα σε πρόσβαλαν και σε ενέταξαν στους ξεπουλημένους κλπ μα δεν καταλαβαίνεις την προσβολή που κάνεις εσύ σε όσους θα κατεβούμε υποψήφιοι στις εκλογές ανάδειξης αιρετών. Και που ειρήσθω εν παρόδω γνώριζες ότι θα κατεβούμε πριν γράψεις το άρθρο για το γύρισμα της πλάτης και για κινηματικές διαδικασίες κλπ. Και είναι άλλο να ανακοινώσεις πως εσύ δεν κατεβαίνεις υποψήφια και άλλο να μιλάς για γύρισμα της πλάτης σε όσους κατεβαίνουν στις εκλογές αυτές. https://paideia.forumgreek.com/t1353-topic#3694

Να στηρίξουμε, γράφεις, το πραγματικό κίνημα. Δηλαδή με λίγα λόγια θεωρείς πως όσοι κατεβούμε υποψήφιοι και δε γυρίσουμε την πλάτη δε στηρίζουμε το πραγματικό κίνημα.

Επειδή μεγάλη κουβέντα χωράει για το κίνημα αυτό, αν είναι κίνημα και αν είναι πραγματικό, αυτή τη φορά βάζω κι εγώ τους δικούς μου όρους σε τι θα συμμετέχω και σε τι όχι. Σαφέστατα έπαιξε ρόλο το κείμενό σου για να πάρω απόφαση να να μην κάνω απεργία. Όχι γιατί σε θεωρώ κομμάτι του ξεπουλημένου συνδικαλισμού, αλλά γιατί κι εγώ ενδιαφέρομαι να υπάρξει πραγματικό κίνημα. Και να μην ξαναβρεθώ σε μια άδεια πλατεία να ψάχνω το πανό του συλλόγου που μου είχαν τάξει την προηγούμενη μέρα ότι θα είναι εκεί και τους άλλους συναδέλφους που απεργούσαν.

Άλλοθι με την απεργία μου δε θα δώσω αυτή τη φορά. Να επαναπαύονται κάποιοι ότι γίνεται απεργία. Ότι στέλνουμε μήνυμα διαμαρτυρίας στην εξουσία και μήνυμα ξεσηκωμού στον κόσμο.

Θα αφήσω τους άλλους να χαρούν χαρά μεγάλη να με πουν απεργοσπάστρια στις 26 του Σεπτέμβρη. Και ίσως και στην αίθουσα της συνέλευσης και όχι μόνο. Θα τους δώσω την ικανοποίηση να νιώσουν εκείνοι μεγάλοι αγωνιστές και επαναστάτες. Προτιμώ αυτό και όχι να με θεωρούν δεδομένη και κορόιδο.

Αφήνω μόνο ένα περιθώριο να αλλάξω γνώμη. Να υπάρξει απόφαση από τα κάτω. Ή με συνέλευση του συλλόγου ή έστω με δήλωση προφορική των συναδέλφων του σχολείου μου πως η πλειοψηφία θα απεργήσει. Απεργίες όμως κατ' εντολή των ανωτέρω που δεν τις ακολουθεί ο κόσμος, δεν κάνω. Γιατί όχι μόνο δεν αλλάζουν την κατάσταση που επιθυμώ να αλλάξω μα και την κάνουν χειρότερη. Σπέρνοντας ψευδαισθήσεις. Πως αυτό το φιάσκο είναι απεργία και πως η απεργία είναι ανίκανη να λύσει τα προβλήματά μας. Δεν είναι απεργία αυτό!!! Γι' αυτό και η μόνιμη αποτυχία!

Και δεν είναι και κίνημα και δη αριστερό. Δε ρίχνω την κατηγορία σε σένα, το υπογραμμίζω, που ξέρω και πιστεύω ότι θα ήθελες να υπάρξει ένα τέτοιο κίνημα. Μα και δεν πείθομαι από αυτά που προτείνεις πως μπορεί έτσι να ανδρωθεί το κίνημα που ονειρευόμαστε. Με γυρίσματα πλάτης και συμμετοχή σε απεργίες φαντάσματα.

Εξάλλου το αποδεικνύει η σημερινή κατάσταση. Πως με τέτοιες τακτικές δε βγαίνουμε από το τούνελ και όλο πιο βαθιά πάμε.

Η διαφωνία μου λοιπόν δεν είναι ούτε σε προσωπικό επίπεδο μαζί σου, ούτε στη στρατηγική. Τις τακτικές καταδικάζω και για τις τακτικές διαμαρτύρομαι.

Και εύχομαι εγώ να διαψευστώ και εσύ να επιβεβαιωθείς. Δεν είναι ξαναλέω προσωπικό το ζήτημα. Ας καώ εγώ ως πρόσωπο, ας αποκτήσω τη ρετσινιά του απεργοσπάστη, κι ας αποτελέσει η θρυαλλίδα μου το μπουρλότο που θα αγανακτήσει όλους τους άλλους να ξεχυθούν επιτέλους στους δρόμους.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης