Χορτάσαμε παραμύθια, κ. Αρβανιτόπουλε. Νισάφι πια με τις υποσχέσεις για τους μισθούς μας...

Πήγαινε κάτω

Χορτάσαμε παραμύθια, κ. Αρβανιτόπουλε. Νισάφι πια με τις υποσχέσεις για τους μισθούς μας...  Empty Χορτάσαμε παραμύθια, κ. Αρβανιτόπουλε. Νισάφι πια με τις υποσχέσεις για τους μισθούς μας...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2012 4:13 am

Η είδηση που διάβασα λίγο πριν λέγει τα κάτωθι:

Αρβανιτόπουλος: Οι μισθοί των δασκάλων είναι ντροπή

Σε στρεβλώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος αποδίδει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, τα τυχόν εκπαιδευτικά κενά που μπορεί να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες στα σχολεία.

Επισημαίνει ότι στο υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζεται το πρόβλημα δομικά έτσι ώστε από του χρόνου η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα είναι διασφαλισμένη.

Συγχρόνως, για την επίλυση των προβλημάτων, μια ειδική υπηρεσία τύπου help desk, επιφορτίζεται για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει «ντροπή» τους πενιχρούς μισθούς των δασκάλων και τονίζει ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει πρωτίστως για τους εκπαιδευτικούς, όταν θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

Συγχρόνως τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πόρισμα για την αξιολόγηση που δεν θα είναι τύπου τιμωρίας, ενώ προσθέτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση αλλαγής του συστήματος είναι η αξιολόγηση. Αναφέρει ότι δίδεται κονδύλι 21 εκατομμυρίων ευρώ για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενώ λαμβάνεται μέριμνα και για τη σίτιση των μαθητών, αλλά με διακριτικότητα.

Όσο για τα Πανεπιστήμια, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί και αν οι πρυτάνεις, δεν κάνουν εκλογές των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρεται και στις προσδοκίες που καλλιεργούνται με αφορμή τις δηλώσεις Ντράγκι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σημαντικές και «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://gr.news.yahoo.com

Ήμουν νια και γέρασα με τις υποσχέσεις των πολιτικών για τους μισθούς μας. Τάχα μου φταίει τώρα η κρίση αλλά είδαμε και τι έκανε η Πολιτεία όταν ήταν ο καιρός των παχιών αγελάδων. Πάλι στην ψάθα οι εκπαιδευτικοί. Το μάθαμε πλέον το παραμύθι. Και άλλα παραμύθια δε θέλουμε, χορτάσαμε...

Μια ζωή ο δάσκαλος στην Ελλάδα θα κυκλοφορεί με μπαλωμένο παντελόνι και θα τσιγκουνεύεται και το ευρώ να πιει έναν καφέ στη δουλειά του. Με πλαστικό μπουκαλάκι θα τον κουβαλάει από το σπίτι και ως άλλος Παπαμιχαήλ στο Ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο, θα ξεδιπλώνει το σακουλάκι με το κολατσιό του.

Κι αυτά βεβαίως είναι τίποτα μπρος στο χάλι της περίθαλψης που πλέον είναι ανύπαρκτη. Αρρωσταίνουμε και δεν έχουμε να πάμε στο γιατρό και να πάρουμε φάρμακα. Πονάει το δόντι και του βάζουμε ούζο και αγοράζουμε γυαλιά πρεσβυωπίας από τα ετοιματζίδικα του φαρμακείου...

Κι ο κ. Αρβανιτόπουλος παίζει τώρα με τον πόνο μας. Πως θα μας ανταμείψει όταν και αν επανέλθει η οικονομία της χώρας!

Κουβέντα βέβαια για τα τόσα χρήματα που άδικα των αδίκων κόπηκαν από κρατήσεις δικές μας. Βλέπε Εφάπαξ. Πληρώναμε τόσα χρόνια και ελαφρά τη καρδία οι πολιτικοί αποφάσισαν να μας τα αρπάξουν για να μπαλώσουν τις τρύπες που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Κουβέντα και για τα περίφημα 176 ευρώ που επί σειρά ετών δίνονταν σε όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους πλην εκπαιδευτικών και κανά δυο ακόμη κλάδων...

Σε τέτοια πενία καταντήσανε σήμερα τους εκπαιδευτικούς που τις προάλλες βγήκε ο υπουργός να ελεήσει με δωρεάν γεύματα τους νέους δασκάλους, τους αναπληρωτές, που εργάζονται λέει μακριά από το σπίτι τους. Γιατί λίγο ακόμη και θα τους μαζεύουμε λιπόθυμους από την πείνα.

Κι όμως ακόμη περισσεύουν φράγκα για παχυλά επιδόματα στους υψηλά ιστάμενους, λες και το δικό τους στομάχι πεινάει περισσότερο από των νέων εκπαιδευτικών. Σε ορισμένους μάλιστα το επίδομα από μόνο του είναι μεγαλύτερο από το μηνιάτικο των αναπληρωτών. Και όταν οι αναπληρωτές δεν παίρνουν καν για όλους τους μήνες του χρόνου μηνιάτικο.

Αστείο λοιπόν και ανέκδοτο αυτό με την κρίση είναι θα περάσει. Γιατί για άλλους υπάρχει η κρίση και για όλους εξακολουθεί το ζωή και κότα.

Κι αφού η κρίση είναι τόοοοοοοοοοοσο μεγάλη η δική μου απλή λογική λέει πως όλοι στη χώρα θα έπρεπε να παίρνουμε τον ίδιο μισθό. Μηδενός εξαιρουμένου, και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα, και χωρίς να διαφέρουν ούτε τα κέρδη όσων είναι αφεντικά στις δουλειές τους μέσα από ανάλογη φορολογία. Δίκαια και ίσα να μοιραστούμε τις συνέπειες. Και όχι μια ζωή να τις φορτώνουν στα συνήθη υποζύγια, τους χαμηλόμισθους και πάντα μα πάντα και στους εκπαιδευτικούς.

Κι αν αυτό για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν μπορεί να γίνει, ας πάψουν τουλάχιστον να μας παραμυθιάζουν. Ή έστω όποιος όντως ντρέπεται για την οικονομική κατάντια των εκπαιδευτικών ας δηλώσει πρώτα προς το δημόσιο ταμείο πως και από το δικό του μισθό θα κρατά μόνο όσο παίρνει και ένας εκπαιδευτικός...

Μόνο όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποποιηθεί εντελώς την αμοιβή του. Ουδείς άλλος.

Και μόνο ο λαουτζίκος που βιώνει πρωτοφανή δυστυχία κρεμάει θηλιά στο λαιμό του.

Όλοι οι άλλοι ξέρουν μόνο να μας λυπούνται στα λόγια.

Ερωτώ λοιπόν τον κ. Υπουργό που μας λυπάται. Την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί η μητέρα μου για εγχείριση σε δημόσιο νοσοκομείο. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, με 43,5 χρόνια στην εκπαίδευση. 10 στην ιδιωτική και τα υπόλοιπα στη δημόσια. Να ελπίζω πως με τόσα χρόνια δουλειάς δε θα χρειαστεί να πληρώσει; Και δε θα χρειαστεί να ξεπουληθούμε για να τα βγάλουμε πέρα;

Δε θέλουμε τη λύπη σας, κ. Αρβανιτόπουλε. Θέλουμε μισθό που να μας επιτρέπει να ζούμε αξιοπρεπώς. Και τον θέλουμε εν ζωή και όχι μετά θάνατο! Διότι εύκολο είναι να τάζετε στους εν ενεργεία μα στους συνταξιούχους μας; Που τους έχετε φέρει σε απελπιστική κατάσταση; Τι να την κάμουν την υπόσχεσή σας για αποκατάσταση της αδικίας στο μέλλον;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης