Αναστολή λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πήγαινε κάτω

Αναστολή λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Empty Αναστολή λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2012 2:51 am

Αναστολή λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στην αναστολή της λειτουργίας του οδήγησαν το αδιέξοδο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Την απόφαση αυτή έλαβε η Γενική Συνέλευση του πανεπιστημίου, επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα σπουδών του.

Την ίδια ώρα, εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Παιδείας για τον μη διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ & ΕΤΕΠ που εκκρεμούν εδώ και τρία χρόνια στο Τμήμα, τη μη αποστολή πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες (ΠΔ/407) αλλά και τον μικρό αριθμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Η απαγόρευση απασχόλησης συμβασιούχων διδασκόντων που καλύπτουν τα τελευταία χρόνια πάγιες διδακτικές ανάγκες του Τμήματος, όπως παραδόσεις υποχρεωτικών μαθημάτων, σεμιναρίων, εποπτεία Σχολικής Πρακτικής Άσκησης και των Πτυχιακών Εργασιών, έχει οδηγήσει το Τμήμα σε αδιέξοδο και σε αδυναμία υλοποίησης του προγράμματος σπουδών του. Ως εκ τούτου δεν δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε τέσσερα χρόνια φοίτησης, πράγμα που «...αποτελεί ανελαστική συμβατική υποχρέωση του Τμήματος και της πολιτείας», σύμφωνα με τη διεύθυνση του συγκεκριμένου Τμήματος.

Η Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος διαπιστώνει, ότι «τα προβλήματα στην παρούσα φάση έχουν οξυνθεί και το πρόγραμμα σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2012-13, το οποίο εγκρίθηκε τον Ιούνιο με σημαντικές προσαρμογές και αναπόφευκτες υποχωρήσεις για την υλοποίησή του, δεν μπορεί να υποστεί περαιτέρω μειώσεις χωρίς να φαλκιδευτεί η άρτια εκπαίδευση των μελλοντικών εκπαιδευτικών».

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ http://www.newsbomb.gr

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης