Εδώ ο κόσμος λιμοκτονεί κι αυτοί κάνουν Διεθνή συνάντηση για να ταΐσουν τους ... γύπες!!!

Πήγαινε κάτω

Εδώ ο κόσμος λιμοκτονεί κι αυτοί κάνουν Διεθνή συνάντηση για να ταΐσουν τους ... γύπες!!!  Empty Εδώ ο κόσμος λιμοκτονεί κι αυτοί κάνουν Διεθνή συνάντηση για να ταΐσουν τους ... γύπες!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Οκτ 18, 2012 3:49 am

Διεθνής συνάντηση εργασίας του ΦΔΣΕΚΑ στην Παραμυθιά

Εδώ ο κόσμος λιμοκτονεί κι αυτοί κάνουν Διεθνή συνάντηση για να ταΐσουν τους ... γύπες!!!  %25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2591%2520%25CE%2591%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2591

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 15-10-2012 η διεθνής συνάντηση εργασίας ειδικών επιστημόνων σε θέματα διαχείρισης πτωματοφάγων πουλιών, μεγάλων θηλαστικών και κτηνοτροφίας, που διοργανώθηκε από τον ΦΔ Καλαμά-Αχέροντα με χρηματοδότηση του ΕΠΠΕΡΑΑ, υπό την αιγίδα του Δήμου Σουλίου, στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά», του ¶ξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας», του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013»

Επιστήμονες από χώρες της Μεσογείου και της Βαλκανικής (Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Σκόπια, Τουρκία και Ελλάδα) παρουσίασαν δεδομένα από προγράμματα και δράσεις διαχείρισης και συζήτησαν προτάσεις και ιδέες για τη διαχείριση των πληθυσμών των απειλούμενων ειδών γυπών σε σχέση με τη διατήρηση και ενίσχυση της παραδοσιακής κτηνοτροφίας και των τοπικών προϊόντων. Τονίστηκε, επίσης, η διεθνής σημασία της περιοχής του Σουλίου και της Δυτικής Ελλάδας για τη διατήρηση των γυπών που ξεχειμωνιάζουν στην περιοχή, προερχόμενοι από τις άλλες χώρες της Βαλκανικής, όπου πολύχρονα προγράμματα διαχείρισης εφαρμόζονται ειδικά για την προστασία τους.

Επιβεβαιώθηκε έτσι η ανάγκη για περαιτέρω στενότερη συνεργασία, ενώ οι ξένοι προσκεκλημένοι ενθουσιάστηκαν από την φυσική ομορφιά της περιοχής, την βιοποικιλότητα αλλά και τον αρχαιολογικό και πολιτισμικό της πλούτο, κυρίως όμως από την πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα για να δώσει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις για τη μείωση των ζημιών που προκαλούν οι λύκοι στα κτηνοτροφικά ζώα, όπως χρήση κατάλληλων ποιμενικών σκύλων, βελτίωση υποδομών, ηλεκτροφόρες περιφράξεις, κλπ.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για άμεση δημιουργία ενός δικτύου ασφαλών περιοχών τροφοληψίας των γυπών και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων που σκοτώνει αδιακρίτως τόσο τα απειλούμενα είδη πουλιών αλλά και πολύτιμα σκυλιά φύλαξης κοπαδιών.

Ο συνδυασμός της ανάδειξης της φυσικής και πολιτισμικής αξίας των γυπών μέσα από τον οικοτουρισμό και την προώθηση των τοπικών προϊόντων μπορεί να δώσει βιώσιμες οικονομικές διεξόδους στις αγροτικές περιοχές που δυστυχώς συνεχίζουν να εγκαταλείπονται από τους νέους. Τέλος, τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος που μπορούν να παίξουν οι τοπικές αρχές, οι κρατικές υπηρεσίες και οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών μέσω της διεθνούς συνεργασίας και δικτύωσης ώστε τα επιτυχημένα παραδείγματα γειτονικών χωρών να αποτελέσουν υποδείγματα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και την προώθηση προϊόντων που συνδέονται με την παραδοσιακή εκτατική κτηνοτροφία που αποτελεί το μεγαλύτερο προσόν, προτέρημα και συγκριτικό πλεονέκτημα ολόκληρης της Ηπείρου.

Αναδημοσίευση στο φόρουμ από http://892fm.blogspot.gr/

Πολύ καλό! Όταν στη χώρα σου υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμμάτων εσύ να φτιάχνεις δίκτυο τροφοληψίας για τους γύπες! Μη μας ψοφήσουν από πείνα οι γύπες και βουρκώσουν από συγκίνηση οι Ευρωπαίοι φίλοι μας που τόσο αγαπούν την πράσινη ανάπτυξη! Ευτυχώς μόνο που για τα μέρη αυτά, που κατοικοεδρεύουν οι γύπες, δεν υπάρχει συγκοινωνία, μας την έχουν κόψει εδώ και μήνες. Έτσι δε θα δούμε το φαινόμενο να συμπαλεύουν άνθρωποι και γύπες για το ίδιο κομμάτι ψαχνό...

Κατά τα άλλα έχουν και το θράσος να μας μιλάνε για οικοτουρισμό. Και να μας περιγράφουν και τα κάλλη της περιοχής. Όταν αυτή την περιοχή την έχουν καταδικάσει με χίλιους τρόπους στην πλήρη ερημοποίηση. Και απορούν κιόλας που οι νέοι την εγκαταλείπουν!!! Ρε όρνια! και δεν εννοώ τους γύπες... πάτε να ρωτήσετε τη μικρή Αρετή, ετών 16, που κάθε μέρα ξεκινάει από το Βλαχώρι για να πάει λύκειο στην Ηγουμενίτσα. Πώς τα καταφέρνει να φτάσει στο σχολειό. Και μετά κάντε μας και διακηρύξεις για τους νέους που εγκαταλείπουν τον τόπο που τον έχετε τελείως εγκαταλείψει στην τύχη του!

Πήγα χτες κι εγώ βόλτα στο χωριό. Και τρόμαξα από τη Μενίνα και πάνω με τις κοτρόνες και τα χαλίκια που συνάντησα στο οδόστρωμα. Ποιος τουρίστας θα πάει εκεί πάνω βάζοντας τη ζωή του σε κίνδυνο; Φτιάξτε πρώτα τους δρόμους, βάλτε έστω και στοιχειώδη συγκοινωνία, ένα λεωφορείο τη βδομάδα έστω (εδώ καταντήσαμε, να ζητάμε ένα τη βδομάδα!!!) και μετά να έχετε μούτρα να μας λέτε πως νοιάζεστε για τον τουρισμό!!!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Εδώ ο κόσμος λιμοκτονεί κι αυτοί κάνουν Διεθνή συνάντηση για να ταΐσουν τους ... γύπες!!!  Empty Απ: Εδώ ο κόσμος λιμοκτονεί κι αυτοί κάνουν Διεθνή συνάντηση για να ταΐσουν τους ... γύπες!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Οκτ 18, 2012 7:30 am

και κάντε σύγκριση του ανωτέρω με την ακόλουθη σημερινή είδηση:

ΜΑΡΙΟΡΗ έγραψε:
Ν.Χουντής: Αδιαφορία της Κομισιόν για τα 200 παιδιά του Σικιαρίδειου

Κυνισμός κι αδιαφορία της Κομισιόν για τα 200 παιδιά του «Σικιαρίδειου Ιδρύματος» που πετιούνται στο δρόμο, λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

«Ενώ από την μία, η Κομισιόν ως μέλος της Τρόικα, επιβάλλει τεράστιες περικοπές στους τομείς της Πρόνοιας και της Εκπαίδευσης με αποτέλεσμα παιδιά με νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, όπως τα 200 παιδιά του «Σικιαρίδειου Ιδρύματος» να πετιούνται στο δρόμο, από την άλλη επικαλείται υποκριτικά τις Συνθήκες της Ε.Ε. για να ισχυριστεί ότι «η ευθύνη για το περιεχόμενο και την οργάνωση των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης ανήκει εξ ολοκλήρου στα κράτη μέλη». Αυτό προκύπτει από εξαιρετικά λιτή αλλά ακραία κυνική ως προς το περιεχόμενο απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο οποίος έθετε το ζήτημα της άμεσης επαναλειτουργίας του «Σικιαρίδειου Ιδρύματος». Συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι :

«Φέτος οι ελληνικές αρχές έχουν καταβάλλει μόλις το 16% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του 2012, ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες λειτουργίας με αποτέλεσμα την αδυναμία πλέον του Ιδρύματος να καλύψει τις λειτουργικές του δαπάνες» και παρέθετε επιστολή της Διοίκησης του Ιδρύματος προς τους γονείς η οποία ανέφερε: «Σας γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από εβδομήντα χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, το ίδρυμα αδυνατεί να καλύψει τις λειτουργικές του δαπάνες. Το ίδρυμα μας δεν θα είναι σε θέση να παράσχει στις εγκαταστάσεις του τις υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας και κατάρτισης τις όποιες παρείχε και οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές. Κατόπιν τούτου θα πρέπει να μεριμνήσετε για εναλλακτικές λύσεις για την φροντίδα και κατάρτιση των αγαπημένων και σε μας παιδιών σας».

Καταλήγοντας στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής ζητούσε από την Κομισιόν να αναλάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσει το ίδρυμα και τα 200 παιδιά με νοητική στέρηση να συνεχίσουν να λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα και κατάρτιση.

Η πλήρης απάντηση της Κομισιόν, ενδεικτική της υποκρισίας, του κυνισμού και της αδιαφορίας όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής : «Σύμφωνα με το άρθρο 165 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ευθύνη για το περιεχόμενο και την οργάνωση των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης ανήκει εξ ολοκλήρου στα κράτη μέλη. Το εν λόγω άρθρο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη χρηματοδότηση ιδρυμάτων»

http://gr.news.yahoo.com/

Έτσι είναι! Στην Ενωμένη Ευρώπη μπορεί να δίνονται χρήματα για να ταϊστούν οι γύπες, όπως γράψαμε σε άλλο σημερινό μας δημοσίευμα, δεν περισσεύουν όμως χρήματα για 200 παιδιά με νοητική υστέρηση!!!

https://paideia.forumgreek.com/t1405-topic#3860

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Εδώ ο κόσμος λιμοκτονεί κι αυτοί κάνουν Διεθνή συνάντηση για να ταΐσουν τους ... γύπες!!!  Empty Απ: Εδώ ο κόσμος λιμοκτονεί κι αυτοί κάνουν Διεθνή συνάντηση για να ταΐσουν τους ... γύπες!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Οκτ 18, 2012 7:39 am

Τι είναι αυτό το ΕΠΠΕΡΑΑ που χρηματοδότησε τη διεθνή!!! συνάντηση για να ταϊστούν οι γύπες; Πρόγραμμα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ! Με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρώπης...

Δηλαδή πληρώνουμε εμείς χαράτσια για να ταΐζονται οι γύπες!!!!!!!!!!!!!

Περισσότερα για το ΕΠΠΕΡΑΑ δείτε εδώ

http://www.epper.gr/el/Pages/description.aspx

και εδώ αναφέρονται στοιχεία για το κόστος:

http://www.epper.gr/el/Pages/Funding.aspx

Χρηματοδότηση Προγράμματος

Το Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.117.647.060 ¤.

Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η κοινοτική συνδρομή ανέρχεται στο πόσον των 1.800.000.000 ¤ και η εθνική συμμετοχή ανέρχεται στο ποσό των 317.647.060 ¤.

2 δις συνολικό κόστος

και 300 τόσα εκατομμύρια η συμμετοχή της Ελλάδας!!!

Ω, τριακόσιοι σηκωθείτε και ξανάρθετε να δείτε τι κουλά πράγματα συμβαίνουν στη χώρα που εσείς πεθάνατε για να την κρατήσετε λεύτερη...

και μια τελευταία απορία: Πόσα να κόστισαν οι γύπες;;;;;;;;

Και μετά σου λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά! και πρέπει ... δυστυχώς να σου σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι! και να απολυθούν κι άλλοι...

κι όταν οι μακροχρόνια άνεργοι αυτοκτονούν ή πέφτουν νεκροί στις διαδηλώσεις από την ένταση και τα χημικά, όπως ο άτυχος άνεργος ναυτεργάτης σήμερα στο Σύνταγμα, αυτοί νίπτουν τας χείρας τους!!! ιδέα δεν έχουν πώς φτάσαμε ως εδώ!!!!!!!


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης