ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πήγαινε κάτω

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Empty ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Οκτ 29, 2012 9:10 am

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

-ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
-ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
-ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
-ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η ΒΑΡΑΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ: συγχωνεύσεις, μηδενικοί διορισμοί, συρρίκνωση λειτουργικών δαπανών, υποκατάσταση της γνώσης από τη χρηστική πληροφορία και δεξιότητα για να κατασκευάζονται οι ευάλωτοι εργαζόμενοι μιας χρήσης που έχει ανάγκη το σύστημα, οικονομική εξαθλίωση και ηθική καταρράκωση του εκπ/κού που με την απειλή της απόλυσης θα «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις»

Και μέσα σΆ όλα αυτά… οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες με τις εκτονωτικές και αδιέξοδες 24ωρες και τη γνωστή όσο και αδιέξοδη λογική υπηρέτησης της νομιμότητας.
* ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗ «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
* ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
* ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠ/ΚΟΥ

Το επόμενο διάστημα οι αιρετοί του κλάδου θα κληθούν να εφαρμόσουν στην πράξη όλες τις πολιτικές επιλογές της περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών μας σχέσεων και της εκρίζωσης κάθε ίχνους δημόσιου χαρακτήρα στην εκπαίδευση. Ο αιρετός της αντίληψης «να τηρηθεί η νομιμότητα» που ορίζει η ΕΕ με τα μνημόνια και την υλοποιεί η τρικομματική κυβέρνηση, μοιραία θα την υπηρετήσει ενάντια στον κλάδο.
ΓιΆ αυτό:

-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ- ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΝΗΣΗ- ΕΕ-ΔΝΤ
-ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ « ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ»
- ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ» ή «ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΥ» ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΟΥΡΤΗ ΙΟΥΛΙΑ

ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ


Υποψήφιες και για το ΑΠΥΣΠΕ και το ΚΥΣΠΕ με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Empty Απ: ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Οκτ 31, 2012 4:00 pm

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στην παλιότερη σχετική ανάρτηση στο φόρουμ:

https://paideia.forumgreek.com/t1372-topic

Στο μεταξύ ενημερώνουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τη Δευτέρα, 5 Νοέμβρη 2012, και όχι την Τετάρτη, στις 7. Ο λόγος της αλλαγής ημερομηνίας οφείλεται αφενός σε απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για τις 6 και 7 Νοέμβρη και αφετέρου σε σχετικό αίτημα της ΔΟΕ.

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=1

Αθήνα 31/10/2012

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς

Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη 2012 οι εκλογές

για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ύστερα από αίτημα της Δ.Ο.Ε. και της ΟΛΜΕ , για αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια , λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοέμβρη 2012, όπως ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Παιδείας, το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον υπουργό , και αύριο θα αποσταλεί η σχετική απόφαση στις Διευθύνσεις της χώρας για αλλαγή ημερομηνίας και οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη 2012.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους συναδέλφους των σχολικών σας μονάδων.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Για το ίδιο θέμα υπάρχει και καταγγελία εκ μέρους των Παρεμβάσεων:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την απόφαση της πλειοψηφίας ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ για την απόφαση που πήραν στη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να προτείνουν προς το Υπουργείο Παιδείας τη μετακίνηση της ημέρας των εκλογών για τα Υ. Σ. από τις 7 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη στις 5 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα. Το ζήτημα προέκυψε λόγω του ότι η 7η Νοέμβρη θα είναι η 2η ημέρα της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, λόγω της κατάθεσης και ψήφισης στη Βουλή του 3ου Μνημονίου.

Οι Παρεμβάσεις προτείναμε τη μετάθεση των εκλογών τη μεθεπόμενη εβδομάδα [και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12 ή την Τρίτη 13 Νοέμβρη ] και εφόσον δεν υπάρχει συνέχεια των απεργιακών και άλλων παρεμβάσεων του εργατικού κινήματος.

Η πρόταση των τριών παρατάξεων για τη μετακίνηση των εκλογών μία μέρα πριν την 48ωρη πανεργατική απεργία δεν στηρίχτηκε σε καμιά επιχειρηματολογία. Ειδικά στην ΟΛΜΕ ο μοναδικός λόγος που υποτίθεται ότι προτάθηκε ήταν ότι αυτό αποφασίστηκε ήδη από τη ΔΟΕ! Δεν είχαν να δώσουν καμιά απάντηση στην καταγγελία μας ότι αυτή τους η απόφαση υπονομεύει και την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, για την προπαγάνδιση της οποίας απομένουν μόλις 3 ημέρες και τη Δευτέρα των εκλογών οι εκπαιδευτικοί θα είναι εκτός σχολείων. Η πρώτη προτεραιότητα της περιόδου είναι να εμποδίσουμε να περάσει το τρίτο μνημόνιο, να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό της Παιδείας, της Υγείας και κάθε κοινωνικής κατάκτησης των εργαζομένων, να μη επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας τόπος ανέργων. Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!

Δεν είναι προτεραιότητα για το κίνημα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ούτε η αγωνία των συνδικαλιστών των Κυβερνητικών Παρατάξεων για το πόσο θα καταποντιστούν και πόσες θέσεις στα Υ.Σ. θα χάσουν, λόγω της οργής των εκπαιδευτικών εναντίον των τριών κομμάτων [ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ] που θα έχουν ψηφίσει αυτά τα μέτρα και των παρατάξεών τους που τα στηρίζουν. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, οι εκπαιδευτικοί θα τους μαυρίσουν με την ψήφο τους και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός θα αποκαθηλωθεί από παντού, όσες μετακινήσεις των εκλογών κι αν κάνουν.

Τέρμα στις ανέξοδες διαμαρτυρίες. Με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις και καθημερινές διαδηλώσεις-καταλήψεις-μπλόκα κλπ, με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις και εντός του Σαββατοκύριακου [3-4/11 και 10-11/11], με καταλήψεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων, κλπ, σε συνεργασία και με άλλες αγωνιζόμενες Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να προκληθεί ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ, στην κατεύθυνση του παλλαϊκού-πανεργατικού ξεσηκωμού και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, και μπορούμε να τα σταματήσουμε. Όσοι τώρα δεν κινηθούν στην κατεύθυνση του παλλαϊκού ξεσηκωμού, δεν στρατευθούν και δεν εμπνεύσουν τους εκπαιδευτικούς, θα είναι συνυπεύθυνοι της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής αθλιότητας, που εξαθλιώνει εργαζόμενους και νεολαία, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση-υγεία και κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ , ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ


Αθήνα 31/10/2012

Καλά κάνουν οι Παρεμβάσεις και τονίζουν ότι προτεραιότητα δεν είναι οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια αλλά ο αγώνας να μην περάσουν τα μέτρα που θα βάλουν ακόμη μία ταφόπλακα στη ζωή μας... Όμως το οι συνάδελφοι θα είναι εκτός σχολείων τη Δευτέρα και έτσι υπονομεύεται η απεργία της Τρίτης και Τετάρτης δεν ισχύει. Ίσα ίσα που αυτό το γεγονός δίνει άλλη δυναμική στην απεργία, καθώς μάλιστα την Παρασκευή έχει κηρυχθεί από τη ΔΟΕ και τρίωρη στάση εργασίας - που ελπίζουμε να αφορά και την επαρχία:

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=9551

Αθήνα 31/10/2012 -

Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. - Μ.Μ.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 2/11/2012


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (11.00΄ - 14.00) την Παρασκευή, 2/11/2012, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Επιστημονικοί φορείς των εκπαιδευτικών Γαλλικής, Γερμανικής, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής και Θεατρικών Σπουδών στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι στις 12 το μεσημέρι.

Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Εμπρός λοιπόν με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει μπούμερανγκ στις επιδιώξεις των συνδικαλιστικολαμόγιων η μεταφορά των εκλογών στις 5 Νοέμβρη. Να κλείσουν και να παραλύσουν τα σχολειά για 6 συνεχόμενες μέρες! Και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για κλιμάκωση των αγώνων. Επιτέλους είναι η πρώτη φορά μετά το 2006 που θα μπορέσουμε να έχουμε μια εξαήμερη αποχή από τα εργασιακά καθήκοντα. Μπορούμε και πρέπει να την μετατρέψουμε σε ακόμη πιο δυναμική μορφή!

Όσο για τις εκλογές; Ποιος ................. (μπιπ).... η ουσία είναι να δούμε τους συναδέλφους που θα έρθουν να ψηφίσουν και να μοιραστούν ανακοινώσεις, να γίνουν συζητήσεις κλπ.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης