ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...

Πήγαινε κάτω

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...  Empty ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Οκτ 29, 2012 12:52 pm

Την πρόθεση του να παραιτηθεί ανακοίνωσε φανερά ενοχλημένος, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Παππάς .
Ο κ. Παππάς ανακοίνωσε πως αποχωρεί και από τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Κάτσινου.
Στο ίδιο Δ.Σ. παραιτήθηκε και ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Κώστας Δημητρίου με επιστολή του που διάβασε ο ίδιος στο σώμα.
Ο κ. Δημητρίου παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος τηρώντας την συμφωνία που είχε κάνει με τον κ. Λευτέρη Λιώνη, με τον οποίο είχε ισοψηφήσει στις Δημοτικές εκλογές.
Τέλος όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος ζήτησε τις παραιτήσει όλων των Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Νομικών προσώπων, ακολουθώντας και εδώ την συμφωνία που είχαν κάνει σαν συνδυασμός για αλλαγή της θητείας τους μετά από 22 μήνες.
Στο βίντεο του Ράδιο Ηγουμενίτσα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την στιγμή της έντασης μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Σ. ΗγουμενίτσαςΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://892fm.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8136.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...  Empty Απ: ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Νοε 07, 2012 3:46 am

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Παππά στον Δήμαρχο


Διαβάστε ΕΔΩ το κείμενο του Δημάρχου Ηγουμενίτσας
http://892fm.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3946.html

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δημοκρατικός θεσμός που σήμερα δοκιμάζεται.

Βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και της Τρόικας.

Η οικονομική της υποβάθμιση και αφαίμαξη των πόρων της δεν είναι απλά μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική. Είναι μια ευθεία επίθεση στην αυτοτέλειά της αυτοδιοίκησης , μια επίθεση στην ίδια της την ύπαρξη. ΤΙΠΟΤΕ δεν είναι τυχαίο , τίποτε δεν γίνεται χωρίς πρόγραμμα και χωρίς στόχους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε πάντοτε θεμελιώδες κύτταρο της Νεοσύστατης Ελληνικής Δημοκρατίας ,υπήρξε η ελπίδα και το καταφύγιο του Λαού σε δύσκολες εποχές και ΜΠΟΡΕΙ να αποτελέσει ΞΑΝΑ το Σύμβολο Ενότητας και αντίστασης στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα.

Αυτόν ακριβώς τον συμβολισμό θέλουν να τον καταστρέψουν .

Αυτόν τον ρόλο θέλουν αναιρέσουν.

Ο καλύτερος τρόπος να το κάνουν είναι :

Να οδηγήσουν τους Δήμους σε οικονομικό Μαρασμό
Να συκοφαντήσουν τα πρόσωπα που το υπηρετούν.
Να απαξιώσουν θεσμούς και πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα.

ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ως πολίτης που αντιλαμβάνεται πλήρως τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας δεν θα εμπλακώ καθόλου σε έναν ανούσιο και μικρόψυχο διάλογο με κεντρικό στοιχείο τις όποιες «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ» και έχουν στόχο το μοίρασμα της εξουσίας σε τοπικό επίπεδο. Οι προσωπικές μας φιλοδοξίες όσο θεμιτές και αν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ δεν απασχολούν τον δοκιμαζόμενο σήμερα πολίτη του Δήμου μας.

Η Θητεία μου ως προέδρου λήγει σε λίγες βδομάδες , η ιδιότητά μου όμως ως ΠΟΛΙΤΗ – ΔΗΜΟΤΗ που αγαπά τον τόπο του και τους ανθρώπους αυτού του τόπου δεν θα λήξει ποτέ.

Τα κονκλάβια ,η ψυχοσωματική εξάρτηση από την καρέκλα, η πολιτική του παρασκηνίου ,το κουτσομπολιό ,οι φήμες ,τα μου είπες σου είπα και όλα τα συναφή δεν είναι «ΙΔΙΟ» του χαρακτήρα μου ούτε του πολιτικού και κοινωνικού μου προσανατολισμού. Αν οι εξωθεσμικές λύσεις βαφτίζονται πολιτικές συμφωνίες και γίνονται σύστημα, τότε όντως υπάρχει πρόβλημα.

Η μόνη μου φιλοδοξία είναι η ανάπτυξη του τόπου μας. Σε πείσμα των καιρών προσδοκώ να παραμείνω ΑΝΘΡΩΠΟΣ και γύρω μας , δυστυχώς, στην γειτονιά μας στην πόλη μας υπάρχουν συνάνθρωποί μας που υποφέρουν .

Η προστασία του Θεσμού της αυτοδιοίκησης είναι υπόθεσή όλων μας , αν δεν μπορούμε να την προστατεύσουμε τουλάχιστον να μην την ευτελίζουμε με την συμπεριφορά μας.

ΓιΆ αυτό οποιαδήποτε παραπέρα συζήτηση για θέματα που ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ δεν αφορούν και μένα.

Η ΕΥΘΥΝΗ μου απέναντι στους φίλους μου και τους συμπολίτες μου αλλά και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους είναι να τους γίνει απολύτως κατανοητό, με τις πράξεις μου και όχι με τα λόγια μου, ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ δεν είναι για μένα ένα όνομα αλλά η καθημερινή μου πρακτική , ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΠΑΠΠΑΣ Α. ΘΩΜΑΣ

http://892fm.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1631.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...  Empty Απ: ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Νοε 07, 2012 3:48 am

Για λόγους δεοντολογίας αναδημοσιεύουμε από το Ράδιο Ηγουμενίτσα και την επιστολή του Δημάρχου που είχε προηγηθεί της απάντησης του κ. Θ. Παππά:

10/30/2012 05:52:00 μ.μ.

Διευκρινιστική δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας

με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο


Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και τις από βήματος του προέδρου του Δ.Σ. δηλώσεις, περί μεθόδευσης παραίτησής του, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προχώρησε στην κάτωθι διευκρινιστική δήλωση (Διαβάστε εδώ και δείτε το βίντεο από την συνεδρίαση):

Πριν ακόμη αναλάβω τη Δημοτική Αρχή, το Δεκέμβριο του 2010, έγινε πολιτική συμφωνία ολόκληρης της δημοτικής ομάδας, ότι η θητεία των οργάνων διοίκησης του Δήμου συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου θα είναι 22 μήνες, ήτοι στις 31.10.2012 δηλαδή το ½ της θητείας της Δημοτικής Αρχής, η οποία λήγει στις 31 Αυγούστου του 2014.

Πριν από το Δημοτικό συμβούλιο της 29.10.2012, εκλήθησαν όλοι οι Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι ΔΕΥΑΗ και ΠΑΚΠΠΟ και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου για να φέρω προς συζήτηση την πολιτική συμφωνία μας και για να σχεδιάσουμε από κοινού αλλαγές που ενδεχομένως θα πραγματοποιηθούν στο δεύτερο μισό της εναπομείνασας θητείας και εν συνεχεία θα ακολουθούσε η συζήτηση με ολόκληρη τη Δημοτική Ομάδα των θεμάτων του Δημ. Συμβουλίου όπως είθισται να γίνεται.

Ο πρόεδρος όμως δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση αυτή, χωρίς να με ενημερώσει για το λόγο της μη προσέλευσης του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα και όλοι οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του ΠΑΚΠΟ και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, αποδεχόμενοι την πολιτική συμφωνία που είχε γίνει, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή μου, προκειμένου εντός της εβδομάδος να σχεδιάσω εκ νέου το σχήμα των προσώπων που θα αποτελέσουν την πολιτική ηγεσία του Δήμου, ομόφωνα αποδεχόμενοι την πρότασή μου για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού.

Το θέμα του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου, συζητήθηκε και εξουσιοδοτήθηκα από τους παρευρισκομένους, να καλέσω εκ νέου τον κ. πρόεδρο και να συζητήσω μαζί του το θέμα. Πράγματι την επομένη της συνεδρίασης, εγώ προσωπικά κάλεσα τηλεφωνικά τον κ. πρόεδρο στο γραφείο μου να του γνωστοποιήσω το περιεχόμενο της συζήτησης και να με ενημερώσει για τις προθέσεις του. Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, διότι δεν προσήλθε ο κ. πρόεδρος.

Η αλήθεια λοιπόν είναι, πως δεν υπήρξε καμία «ειλημμένη απόφαση» να μεθοδευτεί η παραίτησή του και όλα αυτά που επικαλέστηκε από βήματος ο κ. Πρόεδρος, δεν ευσταθούν.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ότι η πολιτική συγκυρία ευνοεί πράξεις αυτοπροσδιορισμού, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν το άλλοθι για το τέλος μιας προδιαγεγραμμένης πορείας την οποία είχε ο ίδιος επιλέξει και είχε διαφανεί πολλές φορές στη διάρκεια της θητείας του.

Στη μέχρι τώρα πορεία μου ως Δήμαρχος, εφήρμοσα την πρακτική της ομαδικής λειτουργίας της δημοτική ομάδας και της συλλογικότητας των αποφάσεων, αναλαμβάνοντας κάθε φορά την ευθύνη αυτής της επιλογής.

Είναι δικαίωμα καθενός να μη το αποδέχεται και να λειτουργεί με βάση μόνο προσωπικές στρατηγικές, που ενδεχομένως ευνοεί το πολιτικό κλίμα, όπως αυτό έχει δημιουργηθεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

Ως Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας, θα κάνω πράξη την εξουσιοδότηση που έλαβα από τους οκτώ (8 ) Αντιδημάρχους και προέδρους, που συμμετείχαν στη συνάντηση και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κοινοποιήσω τις αποφάσεις μου.

Ο κ. πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, που ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας πρότεινα στο αξίωμα που βρίσκεται μέχρι σήμερα, μπορεί να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του δίνει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του έναντι των ψηφοφόρων του, που ο ίδιος επικαλέστηκε, αλλά και της υπόλοιπης δημοτικής ομάδας με την οποία εκλέχτηκε ως δημοτικός σύμβουλος.

http://892fm.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3946.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης