ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ! (μπαράζ κινητοποιήσεων από Παρασκευή 2 Νοέμβρη ως την Τετάρτη 7 Νοέμβρη)

Πήγαινε κάτω

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ! (μπαράζ κινητοποιήσεων από Παρασκευή 2 Νοέμβρη ως την Τετάρτη 7 Νοέμβρη) Empty ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ! (μπαράζ κινητοποιήσεων από Παρασκευή 2 Νοέμβρη ως την Τετάρτη 7 Νοέμβρη)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Οκτ 31, 2012 5:18 pm

Και ξαφνικά μας μπήκε ο Νοέμβρης, σαν Νοέμβρης! επαναστατικός και αγανακτισμένος! και με τα γεγονότα να τρέχουν!

Το πρώτο είναι βεβαίως η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 6 και 7 Νοέμβρη.

Καπάκι ήρθε και το αίτημα της ΔΟΕ για μεταφορά των εκλογών των αιρετών στις 5 Νοέμβρη - λόγω απεργίας.

Και ταυτόχρονα: Στάση εργασίας από τη ΔΟΕ για την Παρασκευή, 2 Νοέμβρη. Και που ελπίζω να αφορά και την επαρχία... ή τουλάχιστον πρέπει οι τοπικοί σύλλογοι να φροντίσουν να την αφορά! Γιατί η ευκαιρία είναι τεράστια για να κλείσουμε τα σχολεία για έξι συνεχόμενες μέρες! Μοναδική περίπτωση μετά τον αγώνα των έξι εβδομάδων το 2006.

Εμπρός λοιπόν συνάδελφοι με όλες μας τις δυνάμεις. Να μετατρέψουμε αυτή τη συγκυρία που οι συνδικαλισταράδες άφησε να τους ξεφύγει σε γενικό ξεσηκωμό. Και τη μέρα των εκλογών για αιρετούς σε μέρα επικοινωνίας μεταξύ μας, συζητήσεων, αποφάσεων!!! Εξάλλου και η απόφαση της ΑΔΕΔΥ μιλάει για συνελεύσεις εκείνη τη μέρα σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου!

Είναι τεράστια η ευκαιρία, ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη!

http://www.adedy.gr

Πρόγραμμα δράσης και προκήρυξη 48ωρης απεργίας για τα νέα μέτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012


Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, εκτιμώντας αφΆ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφΆ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται η βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση του κάθε πολίτη,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

•1. Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, την πραγματοποίηση Συνελεύσεων σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία – Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.

•2. Σύσκεψη όλων των εκλεγμένων στα Πρωτοβάθμια σωματεία και τις Δευτεροβάθμιες οργανώσεις στις 3:30 μ.μ., σε αίθουσα (θεάτρου ή ξενοδοχείου) που θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας που ακολουθεί.

•3. 48ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.

•4. Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του ¶ρεως.

•5. Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5:00 μ.μ. καλούνται όλοι οι φορείς της Ελληνικής κοινωνίας και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, να ενισχύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, προκειμένου η προσπάθεια ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της Τρόικας και της Κυβέρνησης να έχει θετικό αποτέλεσμα, επιτέλους, με τη μη ψήφιση των νέων μέτρων

•6. Πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις περιφέρειες

Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη - Θεσσαλίας, στο Βόλο - Ηπείρου, στα Ιωάννινα - Κρήτης, στο Ηράκλειο - Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα

Οι συγκεντρώσεις αυτές οργανώνονται από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα με την υποστήριξη των ομοσπονδιών-μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Είναι σε όλους μας πλέον γνωστό ότι όλα τα μέτρα που οι Τροϊκανοί επέβαλλαν και οι Κυβερνήσεις αποδέχονταν τόσα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία, φτώχεια και εξαθλίωση στους φτωχούς πλέον εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο (όταν το βρίσκουν) και τον καθημερινό μόχθο τους.

Συγχρόνως η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζουν, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κανένα περιορισμό (ήδη ψηφίστηκε νόμος που μπορούν να πωλούνται οι επιχειρήσεις του Δημοσίου χωρίς έλεγχο και χωρίς την προϋπόθεση της έγκρισης της Βουλής). Όπως επίσης και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση, την ασφάλεια κτλ του Ελληνικού λαού.

Όλα αυτά τα μέτρα εκτός των άμεσων συνεπειών στον κάθε πολίτη, ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία και την ανεργία χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

•ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

•ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

•ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

http://www.doe.gr

Αθήνα 31/10/2012

Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. - Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 2/11/2012

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (11.00΄ - 14.00) την Παρασκευή, 2/11/2012, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Επιστημονικοί φορείς των εκπαιδευτικών Γαλλικής, Γερμανικής, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής και Θεατρικών Σπουδών στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι στις 12 το μεσημέρι.

Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Από τη Δ.Ο.Ε.

http://www.doe.gr

Αθήνα 31/10/2012

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη 2012 οι εκλογές

για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ύστερα από αίτημα της Δ.Ο.Ε. και της ΟΛΜΕ , για αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια , λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοέμβρη 2012, όπως ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Παιδείας, το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον υπουργό , και αύριο θα αποσταλεί η σχετική απόφαση στις Διευθύνσεις της χώρας για αλλαγή ημερομηνίας και οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη 2012.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους συναδέλφους των σχολικών σας μονάδων.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Ελπίζω, ξαναλέω, να μην αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία. Και να αναδείξει και ο τοπικός μας σύλλογος το θέμα και της στάσης εργασίας αφού μάλιστα είναι καυτό πρόβλημα και για τη Θεσπρωτία που τα σχολεία έχουν τεράστια κενά σε ειδικότητες. Πχ το 2ο δημοτικό Ηγουμενίτσας πάνε δυο μήνες σχεδόν που ξεκίνησε η χρονιά κι ακόμη δεν έχει καθηγητή Αγγλικών και βεβαίως και μουσικό. Χωρίς καμία ειδικότητα και το Ολοήμερο. Στα Σύβοτα πάλι σχολάνε κάθε μέρα στις 12.25 για παρόμοιους λόγους. Και σε πόσα ακόμη σχολεία μας δυο μήνες τώρα περιμένουν τις ειδικότητες και πουθενά...


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης