ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ!  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6/7 ΝΟΕΜΒΡΗ! -και στους αγώνες για τη ζωή μας-

Πήγαινε κάτω

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ!  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6/7 ΝΟΕΜΒΡΗ! -και στους αγώνες για τη ζωή μας- Empty ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ!  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6/7 ΝΟΕΜΒΡΗ! -και στους αγώνες για τη ζωή μας-

Δημοσίευση από ΗΛΕΚΤΡΑ Την / Το Κυρ Νοε 04, 2012 4:02 am

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ! 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6/7 ΝΟΕΜΒΡΗ!
-και στους αγώνες για τη ζωή μας-

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Βιαστικά, για να μην «χαλάσει η συνταγή» της εντεταλμένης και υποχρεωτικής ψηφοφορίας από τη μια και της ψηφοθηρίας από την άλλη οι εκλογές για τους αιρετούς στα ΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ πραγματοποιούνται τη Δευτέρα ,παραμονή της σαρανταοκτάωρης γενικής απεργίας. Με φανερή αμηχανία η διοίκηση της εκπαίδευσης δεν αφήνει όσους συναδέλφους /ισσες δεν θέλουν να ψηφίσουν ακόμα και την παρουσία τους στο σχολείο! Και είναι απορίας άξιον τι κάνουν γι αυτό οι διάφοροι συνδυασμοί της αριστεράς ακόμα και αν καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σ` αυτή την προκλητική και αντιδημοκρατική διαδικασία.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή μας στις εκλογές για τα ΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ πέρα από να νομιμοποιήσει ένα θεσμό που φτιάχτηκε για να υποκαταστήσει τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση, να καλλιεργήσει τις πελατειακές σχέσεις και την αυταπάτης της «συνδιοίκησης», και να διαμορφώσει ένα ξεχωριστό, από τον υπόλοιπο κορμό των εκπαιδευτικών, σώμα γραφειοκρατών και χαρτογιακάδων!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αν δεν έχει νόημα για τα πραγματικά μας συμφέροντα η συμμετοχή στις εκλογές για τους αιρετούς έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή μας στην σαρανταοκτάωρη γενική απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη.
Γιατί αυτή η γενική απεργία πραγματοποιείται σε μια περίοδο που διογκώνεται η λαϊκή οργή και αγανάκτηση από τα μέτρα που καταδικάζουν τη σημερινή και τις επόμενες γενιές στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Γιατί αυτή η γενική απεργία πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου πίσω από τους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών «για τις δόσεις» σε βάρος του λαού και της χώρας, αποκαλύπτεται ο άγριος ανταγωνισμός τους και ο δικό τους φόβος μήπως οι εξελίξεις –πολύ περισσότερο με την ενεργή συμμετοχή των «κάτω»- πάρουν ανεξέλεγκτο χαρακτήρα. Γιατί αποκαλύπτονται τα τεράστια ρήγματα που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή της αντιλαϊκής λαίλαπας στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης μέσα από τα οποία αναδύεται όλη η σαπίλα του συστήματος που διαχειρίζεται. Αλλά και ο τρόμος, η φυγή μπροστά στη λαϊκή οργή και την διαπόμπευση… Η προετοιμασία πιο αυταρχικών και φασιστικών λύσεων…
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Ναι, είναι αλήθεια, πως η αυριανή η απεργία όπως και αυτές που προηγήθηκαν όχι μόνο δεν υποστηρίχτηκαν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά υπονομεύτηκαν κιόλας.
Ναι, είναι αλήθεια πως αντικειμενικά μεγάλα κομμάτια της αριστεράς επενδύοντας σε ενδεχόμενες κυβερνητικές αναθέσεις και παίζοντας σήμερα το χαρτί της υπεύθυνης αντιπολίτευσης συμβάλλουν σε αυτή την υπονόμευση.
Ναι είναι αλήθεια πως δεν φτάνει να μη συμμετέχεις και να καταγγέλλεις την απάτη των εκλογών για τα ΠΥΣΠΕ/ ΚΥΣΠΕ , ούτε αρκεί μια σαρανταοκτάωρη απεργία.
Χρειάζονται πολλά περισσότερα! Χρειάζεται ένας συνεχής, ανυποχώρητος ,διαρκής και καλά προετοιμασμένος αγώνας. Χρειάζεται να «διεκδικήσουμε» ξανά τα σωματεία και τους συλλόγους μας, να ξαναφτιάξουμε τις συλλογικότητες της αντίστασης σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο.
Όμως η απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη είναι σήμερα ένα «όπλο» σημαντικό για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Αν θέλουμε να τους σταματήσουμε. Να πάρουμε «μιαν ανάσα» όπως λέγεται!
ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές της απατηλής «συνδιοίκησης»
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη σαρανταοκτάωρη απεργία και στις πορείες που θα γίνουν!
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!
ΝΑ ΔΙΕΚΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!
ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ /ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
2/11/2012
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 76
Εγγραφή : 19/09/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης