Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Πήγαινε κάτω

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ Empty Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Νοε 07, 2012 3:36 am

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας

για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 29/10/2012 αφού συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» ομόφωνα καταθέτει το παρακάτω ψήφισμα :

ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ».

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκεται ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος, του Δήμου μας, της Ηπείρου και γενικά ο λαός της βορειοδυτικής Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση, για πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.

Είναι έγκλημα για μια παραγωγική μονάδα που χαρακτηριζόταν από κυβερνητικά στελέχη ως η «ναυαρχίδα» στον κτηνοτροφικό τομέα, όπου οι εισαγωγές ζωοκομικών ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 2 δις ευρώ.

Ήδη οι αγροτοκτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και ο λαός της Ηπείρου βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις κάθε μορφής, για να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση και μετεξέλιξη της βιομηχανίας σε επιχείρηση σκληρής εκμετάλλευσης μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, εργαζομένων, λαϊκής κατανάλωσης με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους του ιδιώτη.

Η ΔΩΔΩΝΗ με τον κρατικοσυνεταιριστικό χαρακτήρα, που έχει, θεωρείται στήριγμα των κτηνοτρόφων, λειτουργεί σαν στάθμη αναφοράς για τη διαμόρφωση τιμών γάλακτος όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή αλλά για όλη την Ελλάδα και δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές, για την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.
Δεδομένου ότι η ΔΩΔΩΝΗ είναι δημιούργημα των ίδιων των κτηνοτρόφων, και η κρατική ΑΤΕ για χρόνια εκμεταλλεύτηκε τον ιδρώτα τους, είναι λογικό και δίκαιο το αίτημά τους για να μη ιδιωτικοποιηθεί και να παραμείνει δημόσια.

Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε τις άμεσες και οδυνηρές επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, ότι δηλαδή συμβαίνει και με τις άλλες ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες, που αποτελούν καρτελ. Δεν θα παραλαμβάνουν το γάλα των μικρών παραγωγών και των απομακρυσμένων χωριών.

Οι τιμές γάλακτος παραγωγού θα μειωθούν σημαντικά.

Η εξόφληση του γάλακτος δεν θα γίνεται κανονικά αλλά μετά από 6-8 μήνες και περισσότερο.

Η ποιότητα των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων θα υπονομευθεί, αφού μπορούν να χρησιμοποιούν υποπροϊόντα, υποκατάστατα και σκόνες γάλακτος.

Οι μορφές απασχόλησης θα γίνουν πιο ελαστικές. Με την ιδιωτικοποίηση θα έχουμε ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων, αύξηση της ανεργίας και αποδυνάμωση της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας.

Η σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης με τις οδηγίες της ΤΡΟΪΚΑΣ (δηλαδή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ) δίνει βορά στο μεγάλο κεφάλαιο τα πάντα, ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της χώρας.

Η πολιτική αυτή είναι αναποτελεσματική και σε βάρος της ύπαρξης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και της ντόπιας παραγωγής.

Λύση για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας είναι η αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας στην κατεύθυνση ικανοποίησης των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού μας, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δημιουργώντας παραγωγικούς συνεταιρισμούς που με την ουσιαστική στήριξη του κρατικούς τομέα θα παράγονται καλά, ποιοτικά, ασφαλή και φτηνά εγχώρια τρόφιμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΘΩΜΑΣ Α. ΠΑΠΠΑΣ

http://892fm.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5883.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης