Απούσα η ΔΟΕ από την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων, ούτε το όνομα του Αγαπητού δεν αναφέρει στην ανακοίνωση!

Πήγαινε κάτω

Απούσα η ΔΟΕ από την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων, ούτε το όνομα του Αγαπητού δεν αναφέρει στην ανακοίνωση!  Empty Απούσα η ΔΟΕ από την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων, ούτε το όνομα του Αγαπητού δεν αναφέρει στην ανακοίνωση!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 18, 2012 3:04 pm

Απούσα η ΔΟΕ από την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων, ούτε το όνομα του Αγαπητού δεν αναφέρει στην ανακοίνωση!  181112a22

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ


Ενώ η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής της εξαπέλυαν ανθρωποκυνηγητό συλλαμβάνοντας με γκανγκστερικό τρόπο συναδέλφους μέσα στα σχολεία τους, ποινικοποιώντας τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση εργαζομένων στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης.

Ενώ συνάδελφοι σύρονταν, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια ως κοινοί εγκληματίες παραμονές του Πολυτεχνείου.

Ενώ ο εισαγγελέας διέταξε την παραπομπή τους στο αυτόφωρο απαγορεύοντας την παρουσία κοινού κατά τη διεξαγωγή της δίκης. Ενώ η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ) και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία είχαν άμεσα εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σιωπούσε εκκωφαντικά.

Και όταν ύστερα από 24 σχεδόν ώρες εδέησε να πάρει θέση και αφού οι συλληφθέντες είχαν περάσει μια ολόκληρη νύχτα στο κρατητήριο της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, έβγαλε μια χλιαρή και άνευρη ανακοίνωση:

που δεν κάνει αναφορά στην ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και την κατάλυση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

που δεν κάνει αναφορά ούτε στο όνομα του συλληφθέντος συναδέλφου, Θανάση Αγαπητού.

που στην κατακλείδα της ανακοίνωσης δεν βάζει θέμα απόσυρσης των κατηγοριών εναντίον των συλληφθέντων.

που ο γκανγκστερικός τρόπος της απαγωγής του συναδέλφου Θανάση Αγαπητού μπροστά στα μάτια των μαθητών του, γίνεται σύλληψη στο χώρο του σχολείου.

Που αρνείται να κηρύξει πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα της δίκης, όταν στέλνονται στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική τους δράση συνδικαλιστές μέλη της.

όπου δεν υπάρχει ούτε και η ελάχιστη αναφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που καιρό τώρα απο τη μια καταβυθίζει τη χώρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση και από την άλλη στοχοποιεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και κατρακυλά στην αντιδημοκρατική εκτροπή. Μιας κυβέρνησης που υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες του επιστάτες της Ε.Ε. και εξαπολύει χουντικού τύπου επιθέσεις σε αυτούς που τολμούν να αντισταθούν.

Ξεπέρασαν κάθε όριο


Η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ που συγκροτεί την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει διαλέξει πλευρά. Είναι εχθρική απέναντι στους αναγκαίους αγώνες για την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης των μνημονίων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Με τα όσα αόριστα περί βίας αναφέρονται στην ανακοίνωση υιοθετεί τον καθεστωτικό λόγο που ενοχοποιεί τη δίκαιη οργή και τους αγώνες των εργαζομένων.

Τα συνδικάτα έχουν λόγω ύπαρξης όταν υπερασπίζονται τα μέλη τους, όταν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Δεν βρίσκουν τη δικαίωση τους μπροστά στα μικρόφωνα των καναλιών και τους διαδρόμους της εξουσίας. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ χέρι- χέρι, κάτω από το βάρος των κομματικών τους εξαρτήσεων, βουλιάζουν στην κινούμενη άμμο της υπεράσπισης των μνημονιακών πολιτικών. Αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τους συλληφθέντες γιατί έχουν συνδέσει τη μοίρα και την ύπαρξή τους με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Δεν τους χρειαζόμαστε δεν μας αξίζουν.


Η ανυπόληπτη γραφειοκρατία των κυβερνητικών συνδικαλιστών στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. οχυρωμένη πίσω από τα προνόμια της αρνείται να σταθεί στο ύψος των καιρών ενδιαφέρεται μονάχα για την αναπαραγωγή του εαυτού της και τη διαιώνιση της εξουσίας της. Υπονομεύει κάθε αγωνιστική φωνή. Συντάσσεται με τους διώκτες και στρέφει την πλάτη στους διωκόμενους.

Έστω και τη τελευταία στιγμή, για να σώσουν τα προσχήματα και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους στο Δ.Σ., οφείλουν να κηρύξουν στάση εργασίας για αύριο και να καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στα δικαστήρια και στην Αθήνα στο Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Η σήψη και η παρακμή που εκπέμπουν να μην σκεπάσει τις φωνές μας.

Όλοι στη συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 12:00 έξω από τα δικαστήρια της Θεσ/νίκης

Να βρουν δικαίωση οι αγώνες μας. Να βρουν δικαίωση οι διωκόμενοι αγωνιστές.

_______________________________

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ

http://www.alfavita.gr/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απούσα η ΔΟΕ από την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων, ούτε το όνομα του Αγαπητού δεν αναφέρει στην ανακοίνωση!  Empty Απ: Απούσα η ΔΟΕ από την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων, ούτε το όνομα του Αγαπητού δεν αναφέρει στην ανακοίνωση!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 18, 2012 3:07 pm

Και για του λόγου το αληθές, ιδού η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ και ξέχασε ακόμη και το όνομα του Θανάση Αγαπητού να αναφέρει! Που υπήρξε λίγα χρόνια πριν μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ!!!

http://www.doe.gr/

Αθήνα 17/11/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις συλλήψεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή τα γεγονότα που έγιναν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαμαρτυρίας εργαζομένων της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 15/11/2012 καθώς και τις συλλήψεις εργαζομένων που ακολούθησαν.

Καταδικάζει τις συλλήψεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου εκεί σχεδιάζονταν και συμφωνούνταν, απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και καλεί την Κυβέρνηση αμέσως να παρέμβει, προκειμένου να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να σταματήσει η αστήρικτη και απαράδεκτη δρομολόγηση της δίωξής τους.
Ακόμη καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης εκπαιδευτικού, στο χώρο του σχολείου.
Η βία και οι συλλήψεις είναι λέξεις άγνωστες για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται σε αντίξοες συνθήκες να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους τις έννοιες της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
Ας γνωρίζουν όλοι, ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν μαζί με τους Έλληνες πολίτες, τον αγώνα της ελεύθερης και δημοκρατικής Ελλάδας, για να κρατήσει ακέραια ο Ελληνικός λαός τα δικαιώματά του και η πατρίδα μας την αυτονομία και την ανεξαρτησία της.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Από τη Δ.Ο.Ε.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απούσα η ΔΟΕ από την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων, ούτε το όνομα του Αγαπητού δεν αναφέρει στην ανακοίνωση!  Empty Απ: Απούσα η ΔΟΕ από την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων, ούτε το όνομα του Αγαπητού δεν αναφέρει στην ανακοίνωση!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 18, 2012 3:12 pm

Και τώρα κάντε τη σύγκριση της ανακοινωσούλας της ΔΟΕ με την ανακοίνωση που εξέδωσε μια παράταξη δασκάλων στη Θεσπρωτία:

Να αθωωθεί ο αγωνιστής δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός!

Να αθωωθούν οι αγωνιστές απεργοί εργαζόμενοι!

Οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, δε δίστασαν να στείλουν τους αστυνομικούς μέσα σε σχολείο για να συλλάβουν μπροστά στους μαθητές του, τον αγωνιστή δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, λίγα λεπτά αφού τέλειωσε η σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Με γελοίες και αστήριχτες κατηγορίες οδηγείται τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μαζί με δύο εργαζόμενους στους δήμους, γιατί συμμετείχαν στη μαζική συγκέντρωση των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και άλλων κλάδων έξω από τη ΔΕΘ, με αφορμή την ελληνογερμανική συνέλευση και την παρουσία του προκλητικού Γερμανού υφυπουργού Φούχτελ, την Πέμπτη 15/11.

Το κυνηγητό και οι συλλήψεις που έγιναν μια μέρα μετά την κινητοποίηση, ήταν αποτέλεσμα κυβερνητικής εντολής για να εξευμενιστεί η γερμανική κυβέρνηση και να χτυπηθεί ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στις μαζικές απολύσεις, που η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα αποφάσισαν.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη εξελίσσεται στην πιο βάρβαρη και τρομοκρατική μεταπολιτευτική κυβέρνηση ενάντια στις λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις. Η βία και η τρομοκρατία είναι το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι στην καθολική λαϊκή αντίθεση στην πολιτική των Μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας στους ιμπεριαλιστές.

Κι ενώ δεκάδες σύλλογοι καταδικάζουν τις διώξεις (οι σύλλ. Θεσσαλονίκης έχουν κηρύξει στάση), η ΔΟΕ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, λες και δεν έδωσε αυτή την εντολή, λες και πρόκειται για κάποια παρεξήγηση!

Όμως η τρομοκρατία θα φέρει αντίθετο αποτέλεσμα. Θα δυναμώσει το πέισμα και την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων και του λαού μας να παλέψει για την ανατροπή συθέμελα αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Ό,τι κι αν κάνουν στο τέλος οι αγώνες του λαού μας ενάντια σ΄αυτούς που σήμερα καταστρέφουν τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του , θα νικήσουν!

ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εκπ/κών Π.Ε.Θεσπρωτίας

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης