Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... Μαζικότατη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.

Πήγαινε κάτω

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... Μαζικότατη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.  Empty Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... Μαζικότατη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Νοε 22, 2012 9:13 am

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... Μαζικότατη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.  %25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591%2520%25CE%2597%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259C%2520022

"ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ"

Από τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα. Και το σύνθημα και η φωτογραφία...

και είναι άλλο πράγμα να μιλάς γενικά για τις απολύσεις. και άλλο να πηγαίνεις στη συγκέντρωση και να σου γνωρίζουν τη Γιώτα. και να σου λένε: Αυτή απολύθηκε κιόλας. Μετά από 24 χρόνια δουλειάς. Στη "Νομαρχία". ένα φίδι παγωμένο σέρνεται απότομα στη ραχοκοκαλιά σου. και κοιτάς γύρω σου και αναρωτιέσαι πότε θα έρθει και η σειρά των άλλων. και η δική σου βεβαίως. κι έπειτα αρχίζεις να προσέχεις και τα ενοικιάζεται. γεμάτη η πόλη ενοικιάζεται... και η ψυχή μας γεμάτη συναισθήματα που δε θέλουν να ξέρουν όσοι μας έφεραν σ' αυτή την κατάσταση και με την απορία που την άκουσα σήμερα από πολλούς: ΣΕ ΤΙ ΕΠΟΧΗ ΖΟΥΜΕ;;;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... Μαζικότατη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.  Empty Απ: Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... Μαζικότατη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Νοε 22, 2012 9:35 am

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας


Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... Μαζικότατη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.  1

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας αλλά και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου (Γιάννενα, Πρέβεζα, Άρτα), εκφράζοντας την αγωνία των συναδέλφων μας μπροστά στο ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται για μας, αλλά και για όλο τον Ελληνικό λαό, που πέρα από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απειλούμαστε σήμερα με απολύσεις, φτώχεια και ανεργία.

Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μαζικών Γ. Σ. συνεχίζουμε τις καταλήψεις, πραγματοποιούμε ενωτικές συγκεντρώσεις και μαζικές πορείες για να μη περάσουν τα μέτρα της διαθεσιμότητας. Μαζί μας βρίσκεται στο πόδι ένας οργισμένος λαός. Xιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια, Δήμους, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς.

Προχθές κάτω από την αγωνιστική παρουσία και παρέμβαση εργαζομένων απ΄ όλη την Ήπειρο στα Γιάννενα, το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου πήρε μια κατ΄ αρχήν θετική απόφαση, ότι αντιτίθεται στο μέτρο των απολύσεων και ότι δεν θα στείλει στοιχεία υπαλλήλων προς απόλυση στα Υπουργεία.

Αν περάσει το πρώτο κύμα των 2.000 απολύσεων, θα ακολουθήσουν απολύσεις όλων των εργαζόμενων αορίστου χρόνου αλλά και μονίμων, μέσα από την τροποποίηση των Οργανισμών, την κατάργηση των οργανικών θέσεων κλπ. Ήδη η ανεργία σαρώνει τον ιδιωτικό τομέα και τα λουκέτα στα μαγαζιά πολλαπλασιάζονται.

Το νέο Μνημόνιο αποδεικνύεται πιθάρι των Δαναϊδων, αφού κάθε μέρα μπαίνουν σε εφαρμογή ένα-ένα τα μέτρα που θα φέρουν κι άλλη φτώχεια, πείνα, πόνο και δάκρυα. Ο λαός μας θα οδηγηθεί σε απόλυτη εξαθλίωση. Μια νέα μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου μας άνοιξε. Δεν έχει ξαναγίνει, σε ειρηνική περίοδο, ανάλογης σφοδρότητας επίθεση σε λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Η χώρα μας έχει περιέλθει σε ένα νεοαποικιακό καθεστώς εξάρτησης, στα πρόθυρα του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Έχει καταρρακωθεί κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Επειδή επιχειρείται από πολλές πλευρές και από τα ΜΜΕ η επιβολή ενός κλίματος ανθρωποφαγίας και κοινωνικού αυτοματισμού με τους δημοσίους υπαλλήλους τώρα στο στόχαστρο, δηλώνουμε ότι παρά τις ελλείψεις, τις αδυναμίες, τα λάθη και τις παραλείψεις στο Δημόσιο, που και εμείς παλεύουμε να τα βελτιώσουμε, το πολιτικό σύστημα ήταν εκείνο που χρόνια τώρα με όλες τις κυβερνήσεις, εξέθρεψε αυτό το γραφειοκρατικό και πελατειακό σύστημα, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη συνανθρώπων μας για δουλειά.. Σε κάθε περίπτωση αν προστεθούν άλλοι 150.000 άνεργοι στο 1,5 εκ. ανέργων, από αυτό δεν θα ωφεληθεί ο ελληνικός λαός. Τουναντίον, η ανεργία θα αυξηθεί κι άλλο και στο ιδιωτικό τομέα.

Οι Σύλλογοί μας, εκτιμώντας τις δυσκολίες και σεβόμενοι τις ανάγκες των πολιτών, αποφάσισαν, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε Κατάληψη, να εξυπηρετούνται περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... Μαζικότατη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.  3

Σήμερα Πέμπτη 22-11-2012 και ώρα 12.30 πμ., με αφορμή και στην στάση εργασίας, όλοι οι Σύλλογοι (Περιφερειακής Ενότητας, Δήμου Ηγουμενίτσας, ΕΛΜΕ, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εφοριακών) πραγματοποιήσανε κοινή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου.

Καλούμε όλο το λαό σε συμπαράσταση και συντονισμό σε έναν Πανεργατικό αγώνα, σε μια παλλαϊκή αντίσταση, πέρα από διαχωριστικές γραμμές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε - Όλοι ενωμένοι

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.


Σύλλογος Yπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ http://892fm.blogspot.gr

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... Μαζικότατη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.  4


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης