ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ σε ...σχεδόν δύο βδομάδες, στις 19/12!

Πήγαινε κάτω

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ   σε ...σχεδόν δύο βδομάδες, στις 19/12! Empty ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ σε ...σχεδόν δύο βδομάδες, στις 19/12!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Δεκ 08, 2012 8:55 am

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ

σε ...σχεδόν δύο βδομάδες, στις 19/12!

Εδώ και κάμποσες εβδομάδες οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε αναβρασμό. Ειδικά όσοι είναι "αορίστου", διοικητικοί και Δ.Ε. νοιώθουν τις απολύσεις να έρχονται, σε λίγο καιρό θα αρχίσει και η αξιολόγηση μέσω της οποίας θα γίνουν και νέες απολύσεις, καθώς μας ...διαβεβαίωσε ο "κύριος" Στουρνάρας. Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ ειδικά είναι σε συνεχείς κινητοποιήσεις παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ΠΟΕ - ΟΤΑ να τις περιορίσει σε καταλήψεις γραφείων. Όπου όμως πραγματοποιούνται συνελεύσεις οι εργαζόμενοι αποφασίζουν απεργία!

Η κυβέρνηση περνάει στην αντεπίθεση, είχε απειλήσει ευθέως ότι "αν δεν σταλούν οι λίστες της διαθεσιμότητας, τότε θα λάβει τα σχετικά στοιχεία από την απογραφή και θα θέσει στη διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους των σχετικών κατηγοριών, χωρίς τις προβλεπόμενες απ' τον νόμο εξαιρέσεις" και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου "να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι Δ.Ε."

Παράλληλα οι διώξεις σε εργαζόμενους, σε αρκετούς χώρους, καλά κρατούν (πώς αλλιώς θα συμπληρώσουν το απαιτούμενο αριθμό οι ...επίορκοι!).

Η ΑΔΕΔΥ μέχρι τώρα περιορίστηκε σε έκδοση "αγωνιστικών" ανακοινώσεων, σε στήριξη 3ωρων στάσεων εργασίας και σε τμηματικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια!

Πλέον αποφάσισε να κηρύξει και απεργία. Στις 19 του Δεκέμβρη, ημέρα Τετάρτη. Προφανώς για να την ...προετοιμάσει καλά. Τώρα αν ως τότε θα υπάρχουν τετελεσμένα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν θα εφαρμοστούν στη ...πράξη! Η κλασική τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών να αντιδρούν "αγωνιστικά" κατόπιν εορτής.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει, είναι ανάγκη ζωής, να αντιδράσουν. Πρώτ' απ' όλα ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, να μην δίνουν βάση στον Μανιτάκη που μιλάει για "κινητικότητα" και όχι για απολύσεις, αλλά στον μάλλον πιο ειλικρινή Στουρνάρα που τον διαψεύδει! Είναι ανάγκη επίσης να ξεπεράσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάνουν ότι μπορούν να τους κρατούν σε αδράνεια. Με συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς να πάρουν αποφάσεις για σοβαρό και παρατεταμένο αγώνα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Να μετατρέψουν την απεργία εκτόνωσης της ΑΔΕΔΥ σε ορόσημο της μάχης να μην περάσουν οι απολύσεις.

Η οργάνωση και η αποφασιστικότητα του αντιπάλου δείχνει και το δρόμο που πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ στη δουλειά, στη γειτονιά, σε κάθε χώρο που δρα ο εργαζόμενος λαός!

Απεργούμε στις 19 Δεκέμβρη. Προσπαθούμε να κλείσει όλο το δημόσιο, παίρνουμε πάνω μας ΟΛΟΙ την επιτυχία της απεργίας. Και κατεβαίνουμε μαζικά στις διαδηλώσεις!

Υ.Γ.: Φίλος, υπάλληλος δήμου από αυτούς που ετοιμάζονται να ...απελευθερωθούν από τη μισθωτή σκλαβιά, ακούγοντας την κήρυξη της απεργίας σχολίασε γιατί δεν ανακοινώθηκε για τις 24 του μήνα. Θα μας προέκυπτε ένα ωραιότατο πενθήμερο. Κι ας μην έχουμε για να πάμε ούτε στα χωριά μας!

http://antigeitonies.blogspot.gr/

Τι καλό! Από τη μια η ανακοίνωση παραδέχεται πως μια τέτοια απεργία αποτελεί απλά εκτόνωση της αγανάκτησης του κόσμου και από την άλλη σπέρνει ψευδαισθήσεις πως τάχα μπορεί να αποτελέσει ορόσημο!

Ή έχουν πλήρες διαζύγιο με τη λογική αυτοί που την έγραψαν ή θεωρούν πως απευθύνονται σε τρελούς και ηλίθιους...

Και μιλάμε μάλιστα για μια απεργία παραμονές Χριστουγέννων... Στις 19 η απεργία, στις 21 τα σχολεία κλείνουν. Πόση έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα χρειάζεται κάποιος για να πιστέψει πως σε τέτοια ημερομηνία μπορεί να γίνει 24ωρη απεργία και να αποτελέσει και ορόσημο;;;;;;;;

Και κυρίως με τη γνωστή σύνθεση της ΑΔΕΔΥ να κρατά το τιμόνι της απεργίας.

Ή θα πάρουμε τα σωματεία στα χέρια μας ή κάθε απεργιακός αγώνας που αυτά τα ξεπουλημένα σωματεία κηρύσσουν είναι χαμένος πριν ακόμη γίνει.

Μόνο με σωματεία ταξικά μπορούμε να ελπίζουμε οι εργαζόμενοι. Μα για να γίνουν τα σωματεία ταξικά θα πρέπει η Αριστερά επιτέλους να αφήσει στην άκρη τα σημεία που διαφωνεί και να καταφέρει επιτέλους να χτίσει μέτωπο εργαζομένων.

Μπορεί να βολεύει η δικαιολογία πως για όλα φταίει η Τρόικα και οι ντόπιοι κομματάρχες που την υπηρετούν.

Η αλήθεια όμως είναι πως ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης το έχει η Αριστερά αυτού του τόπου και η πολυδιάσπασή της σε εκατό κομμάτια...

Και τις απεργίες στα ίδια κομματικά συμφέροντα τις αντιμετωπίζουν. Το κάθε κόμμα και κομματίδιο της Αριστεράς δεν τολμά καν να πει στο λαό πως τέτοιες απεργίες είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί θα χρεωθεί τη σπέκουλα από τους άλλους αριστερούς.

Μόνο που ο κοσμάκης το έχει πάρει χαμπάρι το θέατρο του παραλόγου. Γι' αυτό και κάθεται λουφαγμένος στη γωνιά. Γιατί βλέπει το ξεπούλημα από όλους. Και τα τεράστια ψέματα που από δεξιά και αριστερά του λένε.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ   σε ...σχεδόν δύο βδομάδες, στις 19/12! Empty Απ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ σε ...σχεδόν δύο βδομάδες, στις 19/12!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Δεκ 08, 2012 9:11 am

Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Δελτίο Τύπου

Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2012

Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο

την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012


Δελτίο Τύπου


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εξειδικεύοντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3ης Δεκεμβρίου 2012 για κήρυξη νέας Απεργίας στο Δημόσιο το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, αποφάσισε, στη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση, την πραγματοποίηση 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012.

Η πολιτική του μνημονίου, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της «ακύρωσης» Κοινωνικών Αγαθών, που επιβάλλεται από την Τρόικα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από την τρικομματική Κυβέρνηση, απαιτεί από όλους μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τους σταματήσουμε.

Η συνέχεια του αγώνα είναι επιβεβλημένη.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, εξαιτίας των χιλιάδων απολύσεων και της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της «εγκατάλειψης» των Δημοσίων Υπηρεσιών, όσο και το σύνολο της ελληνικής Κοινωνίας, λόγω της επίθεσης που δέχονται τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά στο πλαίσιο του Μνημονίου, απαιτεί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.

Στην πορεία προς τη νέα Πανελλαδική Απεργία της 19ης Δεκεμβρίου 2012, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

1. Θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη μαζί με τις Ομοσπονδίες-Μέλη της στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζουν.

2. Ήδη, πραγματοποιεί πρόγραμμα δράσης κατά περιφέρεια σε όλη τη χώρα.

Η αρχή έγινε με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου κλιμάκιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισκέφτηκε την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012, Δημόσιες Υπηρεσίες στους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε κεντρική Συγκέντρωση στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους Νομούς της Περιφέρειας.

Ακολουθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, οργανώνονται από τα Νομαρχιακά Τμήματα Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας προγράμματα ενημέρωσης με κλιμάκια που θα πλαισιωθούν από μέλη της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., των Νομαρχιακών Τμημάτων και των Γενικών Συμβούλων της περιφέρειας, ενώ την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πάτρα.

3. Καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία - Μέλη της να προχωρήσουν σε νέες Γενικές Συνελεύσεις, για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων- εργαζομένων στο Δημόσιο.

Τέλος, θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας και η ελληνική Κοινωνία, εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου και της σκληρής λιτότητας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.http://www.adedy.gr

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης