«¶ΞΙΟΙ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Πήγαινε κάτω

«¶ΞΙΟΙ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ   ΕΝΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ  Empty «¶ΞΙΟΙ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιαν 13, 2013 5:37 am

«¶ξιοι» συνδικαλιστές – Περιφερειακοί Διευθυντές

ενός αυταρχικού μηχανισμού


Στις σημερινές συνθήκες που οι αμερικανοευρωπαίοι τροϊκανοί κάνουν κουμάντο και πλιάτσικο στη χώρα σε συμμαχία με την κυβέρνησης και το κεφάλαιο, εντείνοντας την επίθεση στο λαό και στα δικαιώματά του με την κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, την εκτόξευση της ανεργίας, της φτώχειας, το γκρέμισμα του «κράτους – πρόνοιας», οι μάσκες πέφτουν. Αυτό έγινε και τις πρώτες ώρες του 2013 με την επιλογή των δεκατριών Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Η… συνταγή της τρικομματικής αξιοκρατίας είχε τις σωστές αναλογίες:

7 Ν.Δ.- 4 ΠΑ.ΣΟ.Κ – 2 ΔΗΜ.ΑΡ.


Με ανθρώπους που εμφανίζονταν ως συνδικαλιστές – υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Η επιλογή των 13 Περιφερειακών Διευθυντών αποδεικνύει ότι ο κυβερνητικός-μνημονιακός συνδικαλισμός έχει βγάλει αρκετή βρώμικη δουλειά για να μην ενωθούν και κλιμακωθούν οι αγώνες, για να περάσει η λογική ότι με τους αγώνες δε γίνεται τίποτα βάζοντας πλάτη στην κυβερνητική πολιτική.

Δε σταματούν όμως εκεί. Αυτοί που την μία μέρα εμφανίζονται «υπερασπιστές» των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση της τρόικας, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, την επομένη αναλαμβάνουν κρίσιμα πόστα προώθησης αυτής της πολιτικής. Ένας από αυτούς είναι και το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά με τη ΔΑΚΕ Δημήτρης Γκίνης.

Δεν τρέφουμε και -πολύ περισσότερο- δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των στελεχών της εκπαίδευσης.

Γνωρίζουμε ότι υπηρετούν την ιεραρχική πυραμίδα του ελέγχου, του διοικητικού αυταρχισμού, της πειθάρχησης και της τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών. Με την επιλογή των στελεχών που έκανε (και με όποιες άλλες ακολουθήσουν) η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να ολοκληρώσει το πλαίσιο ελέγχου, ασφυκτικής χειραγώγησης και υποταγής, έτσι ώστε να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα «εργαλεία» που θα επιβάλουν τις σαρωτικές αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση.

Το αμάρτημα του σάπιου κυβερνητικού-μνημονιακού συνδικαλισμού είναι πολλαπλό γιατί:

- Στις μέρες μας ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν διοικεί, κάπως ουδέτερα, την εκπαίδευση στην Αττική, αλλά εκτελεί τα συμβόλαια θανάτου στα σχολεία που απαιτεί η Τρόικα. Κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, 30άρια τμήματα, μετακινήσεις συναδέλφων, καθηγητές σε αργία, λιτότητα στα σχολεία, λίστες απολύσεων αύριο-μεθαύριο. Το μενού της μνημονιακής πολιτικής δεν προβλέπει την παραμικρή παρέκκλιση. Και όλοι αυτοί που έπαιζαν θέατρο μιλώντας για αγώνες, αύριο θα συμπεριφερθούν κυνικά, αντιεκπαιδευτικά, αντιλαϊκά. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Μανούλες στην απεργοσπασία και το μοίρασμα Φύλων Ατομικών Προσκλήσεων (ΦΑΠ) από την απεργία του Ά90 ως σύγχρονη Πέμπτη φάλαγγα του συστήματος μέσα στους εργαζόμενους.

- Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής συσπειρώνονται στην μάχη ενάντια στον συνδικαλισμό, σπεκουλάροντας πάνω στην σαπίλα του κυβερνητικού-μνημονιακού συνδικαλισμού και των πελατειακών σχέσεων του για να χτυπήσουν όχι αυτήν την σαπίλα, αλλά τον συνδικαλισμό γενικά. Όλος αυτός ο εσμός των καθεστωτικών συνδικαλιστών τροφοδοτεί το «όλοι ίδιοι είναι», που στόχο έχει την περαιτέρω απαξίωση του συνδικαλισμού.

- Οι μεταπηδήσεις συνδικαλιστών στον κρατικό μηχανισμό, αν πριν το μνημόνιο ήταν μια διαλυτική για τα συνδικάτα πρακτική, σήμερα είναι ανοιχτή προδοσία, συνειδητή συμμετοχή στο άνευ προηγουμένου σχέδιο φτωχοποίησης και εξαθλίωσής μας. Οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ για δεκαετίες στηρίχθηκαν στις πελατειακές σχέσεις για μια ευνοϊκή απόσπαση, για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για μια καλύτερη τοποθέτηση. Σήμερα θα συνεχίσουν με τις πελατειακές σχέσεις με διαφορετικό όμως διακύβευμα. Ποιος θα μπει στις λίστες αξιολόγησης και απόλυσης και ποιος όχι, ποιος θα την γλιτώσει από την αργία, από την αναγκαστική μετακίνηση σε άλλο ΠΥΣΔΕ κοκ. Αυτοί θα γαντζώνονται έτσι στον κρατικό μηχανισμό και θα κάνουν τους τροχονόμους της εξαθλίωσής μας και της μιζέριας μας. Εμείς;

- Να αποκαθηλώσουμε τους κυβερνητικούς – μνημονιακούς «συνδικαλιστές» από τα σωματεία! Καμία αυταπάτη για τα στελέχη ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ – ΔΗΜΑΡ που τρέχουν να πιάσουν θέσεις πάνω στα συντρίμμια της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων μας!

- Να ενωθούμε, να αγωνιστούμε, να οικοδομήσουμε τα δικά μας σωματεία των εργαζομένων. Να κρατήσουμε την ανεξαρτησία μας από την διοίκηση, από συμβούλους, από το ΠΥΣΔΕ. Ο καθένας κρίνεται στην πράξη, στον αν αντιστέκεται ή αν στρώνει το έδαφος στην αξιολόγηση-απόλυση, στις συγχωνεύσεις, στην διάλυση των δικαιωμάτων μας, στο χτύπημα του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Παρασκευή 11 – 1 – 2013

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2013
Αναδημοσίευση στο παρόν φόρουμ από http://pekp.gr/?p=35259

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης