ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΌΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ… ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ!

Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΌΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ… ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ! Empty ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΌΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ… ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιαν 13, 2013 6:28 am

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Όταν αρρωσταίνουν πάνω από 15 μέρες… κινδυνεύουν με απόλυση!


Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Σπύρος Χαλβατζής.

Στο κείμενο της Ερώτησής τους σημειώνουν:

«Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 του υπουργείου Παιδείας καθορίστηκε το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης (επαπειλούμενη κύηση), ειδικότερα αν και πότε αυτές αναγνωρίζονται ως χρόνος πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας από το σχολικό έτος 2012-13 και εφεξής.

Στην 3η παράγραφο της εγκυκλίου λέει ότι οι αναπληρωτές “…δικαιούνται πάντοτε αδείας, διάρκειας όχι μεγαλύτερης του μισού μήνα συνολικά…“.

Η διάταξη αυτή μπήκε και στη “ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ” που υπογράφουν οι αναπληρωτές όπου συγκεκριμένα λέει “Δεν αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας, σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 657 και 658 του Αστικού Κώδικα, περί χρονικού διαστήματος αξίωσης καταβολής μισθού σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας, και του αριθμ. 1470/22/08/2008 γνωμοδοτικού εγγράφου του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., περί αδειών εκπ/κών ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου“.

Επιπλέον στην τέταρτη παράγραφο της εγκυκλίου λέει ότι “οι ίδιοι εκπαιδευτικοί (οι αναπληρωτές) μετά τη συμπλήρωση… μισού μήνα, με αποδοχές, απολύονται εφόσον ήθελε κριθεί ότι η περαιτέρω απουσία τους συνιστά σπουδαίο λόγο, που, κατά τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δικαιολογεί καταγγελία σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου…”!

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι αναπληρωτές, όταν αρρωσταίνουν πάνω από 15 μέρες, θα τιμωρούνται, όχι μόνο με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και παρακράτηση μισθού, αλλά και με απόλυση!

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, για τις γυναίκες εκπαιδευτικούς που παρουσιάζουν επιπλοκές στην κύηση (επαπειλούμενη εγκυμοσύνη) και απουσιάζουν από την εργασία τους για περισσότερες από 15 ημέρες δεν θα αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής προϋπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας!

Τα μέτρα αυτά είναι βαθιά αντεργατικά αλλά και απάνθρωπα και θίγουν χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και έγκυες εκπαιδευτικούς. Θα οδηγούν σε απολύσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εκπαιδευτικούς αυτούς.

Ταυτόχρονα, οι γυναίκες εκπαιδευτικοί θα φοβούνται να μείνουν έγκυες γιατί σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης θα χάνουν την προϋπηρεσία τους»!

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό:

Τι μέτρα θα πάρει για να αρθεί η παραπάνω απάνθρωπη διάταξη, ώστε να εξασφαλιστεί και στους αναπληρωτές το δικαίωμα να παίρνουν όση άδεια χρειαστεί για να αναρρώσουν, χωρίς κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους και χωρίς να τους αφαιρείται η προϋπηρεσία τους.

Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, με μπλοκάκι…) από την πρώτη μέρα δουλειάς τους και καθΆ όλη τη διάρκεια τόσο της εργασίας τους όσο και της ανεργίας τους.

Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 12/1/2013

Link : http://xenesglosses.eu/2013/01/anaplirotes-ekpaideutikoi-otan-arro/#ixzz2HrifnxPy

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης