ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Πήγαινε κάτω

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Empty ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δημοσίευση από ΗΛΕΚΤΡΑ Την / Το Πεμ Μαρ 14, 2013 9:52 am

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12μμ πλατεία δημαρχείου
Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών των τμημάτων των ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας που εδώ και μέρες βρίσκονται σε κατάληψη με κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά  Η ουσιαστική διάλυση του παραρτήματος στην Ηγουμενίτσα με την μεταφορά του τμήματος Ιχθυοκομίας- Αλιείας και συγχώνευσή του με αυτό του Μεσολογγίου καθώς και η μετονομασία του τμήματος Εφαρμογών Ξένων γλωσσών σε Διοίκηση Επιχειρήσεων με αλλαγή αντικειμένου, είναι κομμάτι συνολικότερων επιδιώξεων από την πλευρά της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Το σχέδιο «Αθηνά» -που προβλέπει τη συγχωνεύση-καταργήση πολλών ΑΕΙ-ΤΕΙ σε όλη τη χώρα- αποτελεί ισχυρό χτύπημα στο δικαίωμα χιλιάδων φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και την ίδια στιγμή φραγμό για την είσοδο δεκάδων χιλιάδων μαθητών στην Τρίτη Βαθμίδα. Είναι μέρος της ίδιας πολιτικής που στερεί στοιχειώδη δικαιώματα στη δωρεάν εκπαίδευση (σίτιση, στέγαση, βιβλία), ετοιμάζει μαζικές διαγραφές από τις σχολές καθώς και σκλήρυνση των προϋποθέσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. 
Η πολιτική των ταξικών φραγμών στην παιδεία γνωρίζει πρωτόγνωρη ένταση σε αντιστοιχία με το κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνει στη χώρα η πολιτική της εξάρτησης, της αποβιομηχάνησης, των απανωτών μνημονίων, της φτώχιας και της ανεργίας του 60% στους νέους.
Στρατηγικός στόχος είναι η δραστική μείωση των εισακτέων και των αποφοίτων και η αφαίρεση του δικαιώματος στις σπουδές και στην διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας για τα παιδιά δεκάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών. Στη βάση αυτή, προωθείται ένα σχέδιο το οποίο βρίσκεται μόλις στην αρχή του.
Οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φραγμό σ΄αυτή την πολιτική είναι ο λαός και η νεολαία με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να απλώσουν κόντρα στην προσπάθεια να παρουσιαστεί το ζήτημα ως «συντεχνιακό» και «τοπικό» την ίδια στιγμή μάλιστα που αυτή επιβεβαιώνεται ως η πάγια πολιτική της κυβέρνησης για την «απομόνωση» και εν τέλει καταστολή κάθε κοινωνικού κινήματος που ξεσπά.
 Οι «ρεαλιστικές προτάσεις» των τοπικών παραγόντων,  δεν αφορούν τις ανάγκες των σπουδαστών καθώς θα καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ολοένα και πιο αφόρητες συνθήκες σπουδών. Τέτοιοι «ελιγμοί» εξυπηρετούν την πολιτική που θέλει να διασπάσει και εν τέλει να κάμψει τις κινητοποιήσεις με σκοπό την προώθηση και την ολοκληρωτική εφαρμογή του σχεδίου.
Καμία διαπραγμάτευση! Ούτε συγχώνευση, ούτε μεταφορά τουΤΕΙ! Να δυναμώσουν και να απλώσουν οι κινητοποιήσεις για τη συνολική ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά»! Αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος της νεολαίας στις σπουδές!

ΗΛΕΚΤΡΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 76
Εγγραφή : 19/09/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης