ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, κ. ΜΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πήγαινε κάτω

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, κ. ΜΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Empty ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, κ. ΜΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Απρ 01, 2013 3:26 pm

Με το ακόλουθο σχόλιο μας απάντησε ο κ. Μαντάς σχετικά με χτεσινό μας άρθρο* που αναφέρεται και σε εκείνον, όχι βεβαίως ως πρόσωπο αλλά ως Πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

Komninos Mantas Κυρία Maria Lampridou, δεν κατανοώ από που προκύπτει ότι είναι βίντεο της Χ.Α. ένα απόσπασμα (χωρίς μοντάζ) από εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη στο mega, όπου η Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. δίνει συνέντευξη και κανείς από εμάς ούτε καν τις σχολιάζει.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι αυτό ακριβώς που εσείς κάνετε, η βρώμικη δηλαδή και χωρίς επιχειρήματα επίθεση σε όσους έχουν διαφορετική από εσάς άποψη.

Αν και έχω ξεκινήσει την επαγγελματική μου ζωή ως ναυτικός σε ποντοπόρα πλοία, και ξέρω καλά τη γλώσσα των λιμανιών, δε θα τη χρησιμοποιήσω για να απαντήσω στις ύβρεις του κ. Μαντά. Το τονίζω αυτό για να μη νομίζει ότι ως γυναίκα δεν μπορώ να του απαντήσω κι εγώ στο δικό του στιλ. Μπορώ, αλλά είναι επιλογή μου να μην κατεβαίνω σε αυτό το επίπεδο. Επίπεδο που ως ναυτικός ουδέποτε αντιμετώπισα από τους άντρες συναδέλφους μου στα καράβια, κ. Μαντά. Αλλά το συνάντησα ουκ ολίγες φορές από συνδικαλιστές στη στεριά.

Εγώ δε σας είπα στο άρθρο μου ούτε φασίστα ούτε βρώμικο. Εσείς γιατί με αποκαλείτε έτσι;

Μιλάτε ακόμη για έλλειψη επιχειρημάτων όταν το άρθρο που ανέβασα βρίθει και από επιχειρήματα και από ντοκουμέντα.

Χαρακτηρίζετε επίσης επίθεση την κριτική που άσκησα ως μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και για όσα εσείς κάνατε όχι ως πρόσωπο αλλά ως πρόεδρος αυτής της Ομοσπονδίας.

Έχουμε ή δεν έχουμε, κ. Μαντά, τα μέλη της Ομοσπονδίας το δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική; Έχουμε ή δεν έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τη γνώμη μας για όσα ως πρόεδρος κάνετε;

Επιλογή δική σας είναι κ. Μαντά να αυτοπαρουσιάζεστε στο face book ως Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Οφείλετε λοιπόν και έτσι να συμπεριφέρεστε. Αλλιώς ανοίξτε έναν άλλο λογαριασμό ως φυσικό πρόσωπο και να είστε σίγουρος πως δεν πρόκειται καθόλου να ασχοληθώ με το τι θα γράφετε και πού θα πατάτε like.

Λέτε ακόμη ότι στράφηκα κατά όσων έχουν διαφορετική άποψη από μένα. Η διαφορετική άποψη, κ. Μαντά, σαφώς και είναι δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Και απόλυτα σεβαστό δικαίωμα και από μένα. Να την έχετε λοιπόν και να τη χαίρεστε τη διαφορετική άποψη αλλά ως Μαντάς, ή και ως ΠΑΣΚ κλπ, ως Πρόεδρος όμως της Ομοσπονδίας οι απόψεις που εκφράζετε δημόσια οφείλουν να συνάδουν με τις αρχές και τις θέσεις της ΔΟΕ. Και εκείνες που πρόσφατα σε εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου εσείς ο ίδιος υπερασπιστήκατε λέγοντας, σας θυμίζω, ότι δε νομιμοποιείται κανένας συνάδελφος να εμπλέκετε με την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής σε μικρά παιδιά.

Φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σας. Μα με την ίδια λογική θα σας ρωτήσω όπως το έκανα και στο χτεσινό μου άρθρο από πού νομιμοποιείστε εσείς ως Πρόεδρός μας να γίνεστε κλακαδόρος της αντι - ΚΚΕ προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής;

Ως Μαντάς, το λέω για πολλοστή φορά, κάντε ό,τι θέλετε. Την Ομοσπονδία όμως δεν έχετε καμιά νομιμοποίηση να την εκθέτετε με τέτοιες τακτικές και που και ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται ό,τι ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

Κι αν ο Γενικός Γραμματέας ανέβασε το επίμαχο βίντεο με σχόλιο για ασυνέπεια λόγων και έργων, τη δική σας στάση τη μια να βγαίνετε στα κανάλια και να λέτε ότι "κανείς συνάδελφος δε νομιμοποιείται... " και την άλλη εσείς ο ίδιος να πατάτε like σε βίντεο της Χρυσής Αυγής, πώς πρέπει να τη χαρακτηρίσουμε;

Και έρχομαι στο θέμα του βίντεο. Και την ερώτηση:

Από πού προκύπτει ότι είναι της Χρυσής Αυγής.

Αν και το έγραψα και στο χτεσινό μου άρθρο, ευχαρίστως να σας το εξηγήσω και πάλι και πιο αναλυτικά:

1. Το βίντεο είναι δημοσιευμένο εδώ: https://youtu.be/XQznxXuWlH0

Όχι αναδημοσιευμένο, εκεί ανέβηκε για πρώτη φορά από τον άνθρωπο που το δημιούργησε. Και από κει το αναδημοσίευσε στο face book και ο κ. Πετράκης.

Πατήστε λοιπόν ένα κλικ στο σύνδεσμο και ελέγξτε μόνος σας ποιος το ανέβασε και τι αναφέρεται στα σχόλια του βίντεο. Το ψευδώνυμό του είναι Ι. Μεταξάς 2012. Και στα σχόλια αναφέρεται ξεκάθαρα η Χρυσή Αυγή. Με λινκ στο επίσημο σάιτ της.

2. Από το προφίλ του χρήστη αυτού σας δίνω και τις ακόλουθες εικόνες, διότι πιθανόν και να μην είστε τόσο εξοικειωμένος με το χώρο του you tube για να τις εντοπίσετε και μόνος σας:

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, κ. ΜΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ %25CE%25A7%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3%2520%25CE%259C%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259E%25CE%2591%25CE%25A3

Το βλέπετε, κ. Μαντά μου, ότι δεν είναι απλή συνωνυμία του χρήστη με τον πρώην δικτάτορα; Βλέπετε ότι ξεκάθαρα αναφέρει ότι πρόκειται για τη Χρυσή Αυγή;

Δείτε τώρα από το κανάλι αυτού του χρήστη και τα σχετικά με το επίμαχο βίντεο:

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, κ. ΜΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ %25CE%25A7%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3%2520%25CE%259C%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259E%25CE%2591%25CE%25A3%25202

Το βλέπετε με τα ματάκια σας ότι και εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα πως ανέβηκε από τη Χρυσή Αυγή;

Βλέπετε ακόμη ότι πριν από λίγο που πήρα τη φωτογραφία και σε τέσσερις μόλις ημέρες που έχει ανεβεί το βίντεο έχει κιόλας 9.051 προβολές; Αυτό το κρίνετε ως θετικό; Θα σας σημειώσω όμως ότι η ανάρτηση που έκανε ο κ. Πετράκης βοήθησε και αυτή να ανεβεί η θεαματικότητα του βίντεο στον αριθμό αυτό. Ήταν λοιπόν σωστή η ενέργειά του να κάνει κάτι τέτοιο σε χώρο που φέρει την επωνυμία της ΔΟΕ;

Κι έπρεπε όσοι πήραμε είδηση τι έγινε να το αφήσουμε να περάσει ασχολίαστο; Να μη διαμαρτυρηθούμε; Να μην ασκήσουμε κριτική;

Περιμένω την απάντησή σας. Και παρακαλώ σε ύφος κόσμιο.


Υπόψη, κ. Μαντά, η μητέρα μου υπήρξε από τα παλαιά στελέχη της ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας. Και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη των άλλων τη διδάχτηκα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι και εξ απαλών ονύχων. Το όνομα της μητέρας μου είναι Σπυριδούλα Διώχνου. Τελευταίος σύλλογος που υπηρέτησε (μέχρι και τον Ιούνη του 2007) ήταν του Περιστερίου. Μπορείτε να το ελέγξετε.


Μπορείτε επίσης να ελέγξετε και για μένα. Εγώ δε θεωρώ φακέλωμα να έρχονται στο φως στοιχεία που αφορούν τη στάση μας ως συνδικαλιστών αλλά διαφάνεια στους θεσμούς. Να ελέγξετε αν το 1998 - 2000 ήμουν Γενική Γραμματέας στο ΔΣ της Νέας Σμύρνης με το ΕΝΩΤΙΚΟ ψηφοδέλτιο. Ψηφοδέλτιο που συμμετείχαν και συνάδελφοι της ΠΑΣΚ και συνάδελφοι της ΔΑΚΕ. Λάθος άνθρωπο βρήκατε, κ. Μαντά, να κατηγορήσετε πως δε σέβεται τη διαφορετική άποψη των άλλων. Άνθρωπο που στη συνδικαλιστική του διαδρομή έχει δεχτεί πυρά ακριβώς για το αντίθετο, για συνεργασία δηλαδή με συναδέλφους από παρατάξεις που τα κόμματά τους ήταν ιδεολογικά αντίθετα με τα δικά μου πολιτικά πιστεύω. Την ενότητα του κλάδου πάντα υπερασπίστηκα και όχι τις κομματικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Ακόμη και όταν έτρωγα πισώπλατες μαχαιριές από τους ιδεολογικούς μου συντρόφους. Ακόμη και τότε έβρισκα τη δύναμη να τα βάζω με τους δικούς μου ακόμη και να αποχωρώ παρά να κάνω βήμα πίσω στις αρχές μου για ενότητα.

Ακριβώς γι' αυτό και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ανήκω στον κλάδο μου. Χωρίς ταμπέλες και χωρίς κομματικές σφραγίδες. Βεβαίως και είμαι πολιτικοποιημένη, βεβαίως και βρίσκομαι στο χώρο της Αριστεράς, και ουδέποτε το έκρυψα αυτό. Αλλά είμαι και η πρώτη που θα τα βάλει με την Αριστερά όταν κάνει στραβοπατήματα. Το αποδεικνύει και τούτο δω το φόρουμ.

Άλλο όμως αυτό και άλλο η αντι - ΚΚΕ υστερία.

Και η λαϊκίστικη τακτική να κατηγορούμε το ΚΚΕ γιατί η κόρη της Παπαρήγα σπούδασε στο deree. Το θέμα λοιπόν δεν είναι απλά και μόνο γιατί έστω και από άγνοια του ίντερνετ πατήσατε like σε βίντεο της Χρυσής Αυγής. Αλλά γιατί με το like αυτό εντελώς συνειδητά επικυρώσατε το λαϊκισμό που διαπνέει και το περιεχόμενο του βίντεο. Κι όταν το θέμα είναι γνωστό στο πανελλήνιο από το 2007 και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση από τότε και με επιχειρήματα ατράνταχτα, δημοσιευμένη επίσημα στο Ριζοσπάστη:

Είναι κατά των ιδιωτικών κολεγίων το ΚΚΕ, είναι και κατά των φροντιστηρίων. Και παλεύει να καταργηθούν και τα μεν και τα δε. Όμως αυτή είναι η κατάσταση στη χώρα μας και τα παιδιά τους όπως και όλα τα άλλα Ελληνόπουλα αναγκαστικά θα πάνε με την υπάρχουσα κατάσταση και σε φροντιστήρια για να μπούνε στο πανεπιστήμιο και σε κολέγια ιδιωτικά όταν για χι λόγους δεν μπορούν σπουδάσουν σε δημόσιο πανεπιστήμιο ή σχολή.

Άλλο τόσο και οι ΚΚέδες εκπαιδευτικοί μπορεί να είναι ιδεολογικά αντίθετοι με πολλά που συμβαίνουν στο σχολείο. Αλλά ως υπάλληλοι εκεί θα εφαρμόσουν το σύνταγμα και τους νόμους. Εσείς δηλαδή τι θα τους λέγατε; Να πράξουν το αντίθετο; Για να μην κατηγορηθούν από τον κ. Πετράκη για ασυνέπεια λόγων και έργων;

Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα το λέγατε. Μα σκεφθείτε λίγο πού ωθείτε τις καταστάσεις κάνοντας λόγο για ασυνέπεια λόγων και έργων με τον τρόπο που το έθεσε ο κ. Πετράκης. Τι θα γινόταν αύριο το πρωί αν ο κάθε κάτοικος αυτής της χώρας αποφάσιζε πως θα κάνει μόνο όσα τον βρίσκουν ιδεολογικά σύμφωνο. Σε ποια κατάλυση του πολιτεύματος και έκρυθμες καταστάσεις θα φτάναμε.

Και ξέρετε; εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή.

Γιατί έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν την όποια ιδεολογία, είτε μας αρέσει στους υπόλοιπους είτε όχι, μα δεν έχουν δικαίωμα να την επιβάλουν με το ζόρι στους άλλους και ενάντια στους νόμους και στα κοινωνικά δεδομένα. Δεν είναι δηλαδή δημοκρατικά ανεκτό να προπηλακίζουν μετανάστες γιατί είναι ιδεολογικά αντίθετοι στην παρουσία τους στη χώρα μας.

Και σας προκαλώ να μου απαντήσετε: Εσείς θα τους συμβουλεύατε να κάνουν την ιδεολογία τους πράξη και να επιδοθούν σε πογκρόμ κατά των μεταναστών;

Ξέρετε, κ. Μαντά, όποιος κατηγορεί την Παπαρήγα που αν και ιδεολογικά είναι αντίθετη με τα κολέγια έστειλε την κόρη της σε κολέγιο, είναι υποχρεωμένος στην παραπάνω ερώτηση να απαντήσει ναι. Και ελπίζω ότι ως παιδαγωγός και ως συνδικαλιστής έχετε την πολιτική ωριμότητα να καταλάβετε γιατί σας το λέω. Μόνο που θα περίμενα από σας να τη δείξετε αυτή την ωριμότητα από την πρώτη στιγμή που είδατε αναρτημένο το βίντεο και να ζητήσετε από τον κ. Πετράκη να το αποσύρει. Κι όχι να πατήσετε και like...

Περίμενα επίσης από σας όταν διαβάσατε την κριτική μου να πείτε lapsus. Ή mea culpa. Και όχι να τη θεωρήσετε επίθεση και να περάσετε στην αντεπίθεση. Και να με ρωτάτε και από πάνω από πού προκύπτει ότι είναι το βίντεο της Χρυσής Αυγής αφού πρόκειται για απόσπασμα εκπομπής του Mega.

Από εκατό μεριές προκύπτει, κ. Μαντά. Και όχι μόνο από την αναζήτηση των στοιχείων του βίντεο και ποιος το ανέβασε:

Μια τεμαχισμένη συνέντευξη δοσμένη στο κοινό χωρίς τη διευκρίνιση πως το θέμα είναι γνωστό από το 2007 και από τότε έχει απαντήσει ευθέως και με επιχειρήματα η Παπαρήγα.

3. Επιπλέον το βίντεο δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει πρόσφατη ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη βουλή, του Π. Ηλιόπουλου. Όπως αποδεικνύεται από δεκάδες αναρτήσεις αυτών των ημερών σε χώρους της Χρυσής Αυγής στο διαδίκτυο. Όπως πχ ετούτη:

http://xryshayghvp.blogspot.gr/2013/03/blog-post_28.html

Ομιλία, κ. Μαντά, που έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή για το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση. Φαντάζομαι πως ως πρόεδρος της ΔΟΕ την παρακολουθήσατε αυτή τη συζήτηση. Ή διαβάσατε έστω τα πρακτικά. Άρα και γνωρίζετε το επεισόδιο με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Και με ρωτάτε, μετά από όλα αυτά που σας εξέθεσα και τα έγραψα και στο χτεσινό μου άρθρο από πού προκύπτει ότι το βίντεο είναι της Χρυσής Αυγής;

Έλεος. Και στα Πρωτάκια μου να το είχα πει, ακόμη και με τα μισά επιχειρήματα, θα το είχαν καταλάβει σε πέντε λεπτά. Τι να σας κάνω που δεν μπορώ για τέτοιο θέμα να μιλήσω στα παιδιά.

Πιστεύω λοιπόν ότι εσείς κάνατε πως δεν καταλάβατε.

Θεωρώ εντελώς απίθανο το αντίθετο.


Εξ ου και η υβριστική επίθεση σε βάρος μου. Και όλα τα άλλα σχόλια της παρέας σας στο face book. Ενορχηστρωμένη επίθεση για να καλυφθεί σε προπετάσματα καπνού το τεράστιο ατόπημα.

Μην ανησυχείτε όμως. Εγώ ενημέρωσα το σύλλογό μου και αύριο θα σας περιμένουν στα Γιάννενα να σας τα πουν και τετ α τετ. Αν καταφέρω θα έρθω και η ίδια.

Αν νομίζετε ότι με τακτικές βρισίματος θα φιμώσετε τη φωνή των μελών της Ομοσπονδίας είστε μακράν νυχτωμένος.

Ες αύριον λοιπόν. Και όπως συνηθίζουμε εδώ στην Ήπειρο να λέμε τέτοιες ώρες, καλό σας ξημέρωμα.

Λαμπρίδου Μαρία

νυν εκπαιδευτικός και πρώην ανθυποπλοίαρχος Εμπορικού ναυτικού


που αναγκάστηκε να αλλάξει επάγγελμα το 1982 και να ξανασπουδάσει δεύτερο λόγω της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Και που εσείς, κ. Μαντά, χρειάστηκε να φτάσει το 2011 για να καταλάβετε ότι είναι αντιλαϊκή. 21 χρόνια... Ελπίζω να μη χρειαστούν άλλα τόσα για να καταλάβετε και όσα σας είπα για το βίντεο της Χρυσής Αυγής.


______________________________

* https://paideia.forumgreek.com/t1683-topic (το χτεσινό μας άρθρο)

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης