ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!

Πήγαινε κάτω

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!  Empty ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 07, 2013 9:11 am

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!  7413cca10

Με τη μαζική τους παρουσία στο Μαράσλειο επέλεξαν να απαντήσουν οι νηπιαγωγοί σε όσους τις κατηγορούσαν πως προσπαθούν να διασπάσουν τον κλάδο. Ένας από αυτούς ήταν δυστυχώς και η ΔΟΕ:

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=9849

Αθήνα 14/3/2013

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την πανελλήνια συνάντηση του αυτοαποκαλούμενου

«συντονιστικού Νηπιαγωγών»

Με αφορμή ερωτήματα για την πανελλήνια συνάντηση που διοργανώνει το αυτοαποκαλούμενο «Συντονιστικό Νηπιαγωγών» το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχει αυτό με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Πρόκειται για ομάδα συγκεκριμένου παραταξιακού σχήματος, η οποία ασφαλώς και έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί όποια δράση επιθυμεί, αλλά είναι αντιδεοντολογικό να αυτοπαρουσιάζεται ως συνολική δήθεν έκφραση όλων των Νηπιαγωγών και να ζητάει μάλιστα οικονομική κάλυψη από τη Δ.Ο.Ε. και τους Συλλόγους.

Στη δυσκολότερη συγκυρία για το μαζικό κίνημα ο διαχωρισμός των συναδέλφων για μικροπαραταξιακούς λόγους σε μικρότερα σχήματα (ξεχωριστά νηπιαγωγοί, ξεχωριστά γυμναστές, ξεχωριστά δάσκαλοι, ξεχωριστά διευθυντές, ξεχωριστά αναπληρωτές, ξεχωριστά ειδικής αγωγής, κλπ.) αποδυναμώνει την προσπάθεια που πρέπει να είναι του συνόλου του κλάδου.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Από τη Δ.Ο.Ε.

Την έπιασε ο πόνος τη ΔΟΕ για ενότητα και την έπιασε να μιλήσει και για δεοντολογία!

Μόνο που την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ είχε ανοίξει γκρουπ στο face book με τον τίτλο ΔΟΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ χωρίς έγκριση από το ΔΣ! Και στους διαχειριστές συμμετείχαν ένας ακόμη πασκίτης από το ΔΣ της ΔΟΕ και από τη ΔΑΚΕ ο νυν αρχηγός της παράταξης στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παριστάνοντας τι; Πως εκπροσωπούν νομίμως και δεοντολογικά την ομοσπονδία;

Το συντονιστικό όμως των νηπιαγωγών ουδέποτε προσπάθησε να παραστήσει τίποτε άλλο από αυτό που είναι. Και αφήνουμε τις ίδιες τις συναδέλφισσες να απαντήσουν στις άδικες κατηγορίες από τη ΔΟΕ:

Τρί, 19/03/2013

Συντονιστικό Νηπιαγωγών - www.nipiagogoi.gr

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΟΕ


«...σαν θα σμίξουν οι ανάσες
θα φουσκώσουν τα πανιά..»


Χαΐνηδες.

Το έναυσμα για τη δημιουργία του Συντονιστικού Νηπιαγωγών το Φλεβάρη του 2007 ήταν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Νηπιαγωγείο, ως υποχρεωτική βαθμίδα στην εκπαίδευση. Από τότε πολλά προβλήματα παραμένουν άλυτα, με κίνδυνο ακόμα και την επιβίωσή του ως δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών λειτουργεί με οριζόντιες διαδικασίες βάσης, συνελευσιακού τύπου και απαρτίζεται από Νηπιαγωγούς, μέλη της ΔΟΕ, οι οποίες/οι με αίσθηση ευθύνης και βασικό γνώμονα την ενίσχυση του δημόσιου Νηπιαγωγείου και την προάσπιση των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων Νηπιαγωγών, αναδεικνύουν, επεξεργάζονται και προωθούν προς τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ θέματα σχετικά με την Προσχολική Αγωγή. Οι απόψεις μας σε πολλά ζητήματα μπορεί να είναι διαφορετικές και δεν αποτελεί θέσφατο η άποψη κανενός, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που μας ενώνουν. Καταρχήν μας ενώνει η αγωνία μας για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, δημιουργικό για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η ενίσχυση της Προσχολικής Αγωγής και πιστεύουμε ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια ενωμένη εκπαιδευτική κοινότητα.

Στη βάση αυτή ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να αναδεικνύουμε στους συναδέλφους, στους γονείς και στην κοινωνία τα προβλήματά μας, να συζητάμε, να κινητοποιούμαστε άμεσα, να διεκδικούμε, να συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου που αφορούν τη στήριξη του δημόσιου σχολείου, του δημόσιου και δωρεάν Νηπιαγωγείου.

Με τη ΔΟΕ έχουμε συνεργαστεί και παλιότερα, στις 30 Μάη του 2009, όταν συνδιοργανώσαμε στο Σύνταγμα δράσεις για το Νηπιαγωγείο. Επίσης, στην τελευταία συνάντηση της ΔΟΕ στο Υπουργείο για θέματα του Νηπιαγωγείου, παρουσιάσαμε τις θέσεις της πλειοψηφίας των Νηπιαγωγών, αφού οι Νηπιαγωγοί ενώνονται κάτω από την κοινή τους αγωνία για το μέλλον του δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Τώρα που το Νηπιαγωγείο, τα νήπια και οι Νηπιαγωγοί έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς καταστάσεις εξαιτίας της κρίσης, κρίνεται αναγκαίο να προχωρήσουμε στη διοργάνωση 2ης Πανελλαδικής Συνάντησης Νηπιαγωγών «για ένα Νηπιαγωγείο όλων, ίσων, διαφορετικών» με την παρουσίαση της νέας πραγματικότητας στο Νηπιαγωγείο (φασισμός – υποσιτισμός – «σχολείο της αγοράς» - Νηπιαγωγεία νέου τύπου κλπ.), καθώς και για την επικαιροποίηση θέσεων και προτάσεων και την ανάδειξη όλων των προβλημάτων του Νηπιαγωγείου και των Νηπιαγωγών.

Εξάλλου υπάρχει έλλειψη αντίστοιχης διοργάνωσης από τη ΔΟΕ, αφού η τελευταία Πανελλαδική ημερίδα της ΔΟΕ πραγματοποιήθηκε στις 28/2/2005, πριν να γίνει το Νηπιαγωγείο υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η διοργάνωση της 2ης Πανελλαδικής Συνάντησης των Νηπιαγωγών είναι συμπληρωματική και εποικοδομητική ως προς το έργο της Ομοσπονδίας και όχι διασπαστική. Οι αναφορές περί μικροπαραταξιακών συμφερόντων υποτιμούν τη νοημοσύνη των Νηπιαγωγών, οι οποίες πολύ καλά γνωρίζουν τις δράσεις του Συντονιστικού, αφού συμμετέχουν σ` αυτό.

Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ γνωρίζουμε το Νηπιαγωγείο και σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο πιο καλά από οποιονδήποτε άλλον στην Ελλάδα. Το Συντονιστικό είναι η δύναμη των Νηπιαγωγών.

Σας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

7 Απρίλη, 9:30 π.μ. στο Μαράσλειο


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ:

http://www.alfavita.gr/

Σήμερα λοιπόν οι νηπιαγωγοί ήταν εκεί. Στο Μαράσλειο. Και οι φωτογραφίες που ήδη δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους κλαίγονταν για δήθεν διάσπαση του κλάδου!

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!  7413cca11

Απάντησαν και με το πανό τους. Με το δικό τους όραμα για το νηπιαγωγείο που θα έπρεπε να είναι και όραμα της ΔΟΕ για τη δική της λειτουργία. Ομοσπονδία όλων των εκπαιδευτικών, ίσων, διαφορετικών...

Η ΔΟΕ όμως τόσα χρόνια ούτε καν τον τίτλο της δεν έχει σκεφθεί να αλλάξει. Παραμένει Διδασκαλική ομοσπονδία όταν στους κόλπους της ανήκουν πλέον χιλιάδες εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων. Κι αν ο τίτλος είναι ιστορικός, και αν θεωρήσουμε ότι όλοι δάσκαλοι είμαστε, τότε τι πρέπει να πούμε για τη συμμετοχή των άλλων ειδικοτήτων στα διάφορα συνδικαλιστικά όργανα; Πόσες νηπιαγωγοί έχουν περάσει από το ΔΣ της ΔΟΕ;

Σαφώς δε φταίει μόνο που είναι νηπιαγωγοί. Είναι και γυναίκες στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Και οι γυναίκες είναι επίσης είδος υπό εξαφάνιση στα ανώτερα συνδικαλιστικά μας όργανα. Κατά τα άλλα πασχίζουν τώρα να μας πείσουν πως υπερασπίζονται την ενότητα του κλάδου! Όταν ουδέποτε σκέφτηκαν να πάρουν μέτρα για εκπροσώπηση όλων και μια χαρά βολεύτηκαν στη διαμόρφωση των συνδικαλιστικών οργάνων από τη μεγάλη μερίδα των δασκάλων... Κι όταν ουδέποτε πάρθηκαν μέτρα για δίκαιη εκπροσώπηση των γυναικών και μάλιστα σε ένα κλάδο που γυναικοκρατείται στη βάση του. Ούτε όλοι λοιπόν, ούτε και ίσοι.

Και μηδαμινή η προστασία της διαφορετικότητας. Αλλιώς δε θα χρειαζόταν να συγκροτούν μόνοι τους οι συνάδελφοι συντονιστικές επιτροπές, θα τις είχε κιόλας δημιουργήσει η ίδια η ομοσπονδία. Όπως το έχουν κάνει κατά καιρούς διάφορα πρωτοβάθμια σωματεία προσπαθώντας να προάγουν την ανάδειξη των προβλημάτων που ταλανίζουν την κάθε διαφορετική ομάδα, πχ των αναπληρωτών.

Ακόμη και η ΑΔΕΔΥ θυμάμαι πολύ καλά ότι κάποτε κάλεσε τις γυναίκες συνδικαλίστριες για να αναδείξουν τα ξέχωρα ζητήματα των γυναικών. Από τη ΔΟΕ όμως καμιά ευαισθησία. Ούτε στις γυναίκες, ούτε και στις νηπιαγωγούς.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!  Empty Απ: ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 07, 2013 9:28 am

Ευτυχώς που η δήλωση της ΔΟΕ πως ουδεμία σχέση έχει με το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών, δεν έπεισε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πράξουν το ίδιο. Ιδού και η απόδειξη:

Ημερ/νία: 01/04/2013

Α.Π. 65 Προς: Μέλη Συλλόγου

Θέμα: 2η Πανελλαδική Συνάντηση Νηπιαγωγών.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Θεόφιλος Καΐρης» αποφάσισε τη συμμετοχή μας στη 2η Πανελλαδική συνάντηση Νηπιαγωγών που διοργανώνεται από το συντονιστικό νηπιαγωγών στην Αθήνα (Μαράσλειο – Μαρασλή 4, στάση μετρό Ευαγγελισμός) την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στις 09:30.

Θεωρούμε άδικη την καταγγελία της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ ενάντια στο Συντονιστικό Νηπιαγωγών και την προσπάθειά του να γίνει η 2η πανελλαδική συνάντηση των νηπιαγωγών.

Πιστεύουμε ότι ο συντονισμός τόσο των πρωτοβάθμιων Συλλόγων όσο και μερίδων συναδέλφων ειδικοτήτων βοηθά τόσο στην καλύτερη οργάνωση του κλάδου, όσο και στην ανάληψη από την πλευρά της βάσης των εκπαιδευτικών, πρωτοβουλιών για την οργάνωση του αγώνα, ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

Θεωρούμε ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα έπρεπε να αγκαλιάζει, να προβάλλει και να διευρύνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, αντί να τις καταγγέλλει, παρέχοντας στους συναδέλφους τις απαραίτητες διευκολύνσεις για να συμμετέχουν.

Καλούμε τις νηπιαγωγούς μέλη του Συλλόγου μας να συμμετάσχουν μαζικά στη 2η πανελλαδική συνάντηση των νηπιαγωγών με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν νηπιαγωγείου, αλλά και την κατοχύρωση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Β. ΛΑΘΗΡΑ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ:
http://www.alfavita.gr/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!  Empty Απ: ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 07, 2013 9:43 am

Δείτε εδώ

http://www.nipiagogoi.gr/

την πρόσκληση που έστειλε το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών προς τη ΔΟΕ καλώντας την στη σημερινή συνάντηση. Η ΔΟΕ όχι μόνο δεν την αποδέχθηκε αλλά έβγαλε και φιρμάνι εναντίον του Συντονιστικού!!!

Έτσι παλεύουν για την ενότητα του κλάδου; Καταγγέλλοντας τα ίδια τα μέλη που τους ζητάνε συνεργασία;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!  Empty Απ: ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 07, 2013 9:50 am


Να και το βίντεο των ... επικίνδυνων διασπαστών του κλάδου, των νηπιαγωγών!!! Το βίντεο κάλεσμα για τη σημερινή τους συνάντηση στο Μαράσλειο.

Για δείτε το. Και ψάξτε να βρείτε έστω και ένα μήνυμα διάσπασης του κλάδου!!!

Αντί για τέτοιο μήνυμα θα ανακαλύψετε πως προβάλλουν τη σχέση τους με τη ΔΟΕ. Δείχνοντας μία από τις συνεδριάσεις του συντονιστικού τους μέσα στα γραφεία της Ομοσπονδίας και ζουμάροντας στο έμβλημα της ΔΟΕ...

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. Να δείξουν τέτοια συμπεριφορά απέναντι στις νηπιαγωγούς που ήταν πάντα το κόσμημα του κλάδου!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!  Empty Απ: ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - η καλύτερη απάντηση στη ΔΟΕ και όποιον άλλο μιλούσε για διάσπαση του κλάδου!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Απρ 08, 2013 3:37 pm

Και για την ιστορία. Ποιοι είναι με τις νηπιαγωγούς και ποιοι με τους γραφειοκράτες της ΔΟΕ:

Με τους νηπιαγωγούς!- Όχι με τους γραφειοκράτες της ΔΟΕ και των παραταξιακών μηχανισμών.

Όλοι στην πανελλαδική συνάντηση νηπιαγωγών,

Κυριακή 7 Απρίλη

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία θεωρεί το ζήτημα της υπεράσπισης του δημόσιου νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών, που βάλλονται σφοδρά στα πλαίσια της συνολικής επίθεσης απέναντι στο δημόσιο σχολείο και την κοινωνία, ως σημαντική αναγκαιότητα για το εκπαιδευτικό κίνημα.

Από την, προ δεκαπεντετίας, απόπειρα παράδοσης των νηπιαγωγείων στους Δήμους και τους ιδιώτες που συνάντησε σθεναρή αντίδραση και έφερε τη νίκη του κινήματος και της αυτοοργάνωσης των νηπιαγωγών- έχοντας απέναντι μια εχθρική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αλλά και από όλες τις επιθέσεις που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, έγινε φανερό πως το νηπιαγωγείο επιχειρήθηκε να γίνει ο αδύναμος κρίκος για την άλωση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων των νηπιαγωγών και κατΆ επέκταση όλων των εκπαιδευτικών.

Στη μάχη αυτή που συνεχίζεται, την οποία η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και ο κυβερνητικός και κομματικός συνδικαλισμός όχι μόνο δε στήριξαν, αλλά στάθηκαν απέναντί της εχθρικά και υπονομευτικά- όπως εχθρικά στάθηκαν απέναντι σε όλες τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εκπαιδευτικών, αναδείχτηκαν όμως ελπιδοφόρες κινήσεις αυτοοργάνωσης της βάσης, όπως το συντονιστικό των νηπιαγωγών, το συντονιστικό των ωρομισθίων, επιτροπές αγώνα, δυναμικοί πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, που ξεπέρασαν τη δυσκίνητη και υποταγμένη γραφειοκρατία.

Απέναντι στην επίθεση που δέχτηκαν τέτοιες κινήσεις από τον κατεστημένο συνδικαλισμό, το ανεξάρτητο ριζοσπαστικό ρεύμα δεν κρύφτηκε. Θυμίζουμε μόνο πως το 2009 με τη συμμετοχή στο προεδρείο του συλλόγου «Αθηνά» των μελών που σήμερα βρίσκονται στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, άνοιξε ο δρόμος για τη συγκρότηση του συντονιστικού των ωρομισθίων και την δράση του ΜΕΣΑ από τους πρωτοβάθμιους εκπαιδευτικούς συλλόγους. Και, βέβαια, την ίδια χρονιά το συντονιστικό των νηπιαγωγών και η πρώτη μαζική και επιτυχημένη πανελλαδική συνάντηση βρήκε γενναίες αποφάσεις πολιτικοσυνδικαλιστικής στήριξης και οικονομικής συνδρομής από τους πρωτοβάθμιους εκπαιδευτικούς συλλόγους, με το σύλλογο «Αθηνά» να κάνει την αρχή (σχετική απόφαση 23-2-2009).

Η προσπάθεια περιθωριοποίησης των κινήσεων αυτών από τη γραφειοκρατία της ΔΟΕ δεν πέρασε. Ούτε η λάσπη και η ρετσινιά των τάχα «διασπαστικών κινήσεων». Η συσπείρωση όλων και περισσότερων εκπαιδευτικών γύρω από τα συντονιστικά και τη δράση τους, η στήριξη των εκπαιδευτικών συλλόγων επέβαλαν την παρουσία τους στη συλλογική ζωή και δράση, ενώ σε πλείστες περιπτώσεις ανάγκασε τη γραφειοκρατία στη συνεργασία μαζί τους, στην κάλυψη και στην παραχώρηση βήματος, λόγου και χώρου για την προβολή των θέσεων και των αιτημάτων τους.

Δεν υποτιμάμε βέβαια, ούτε κλείνουμε τα μάτια στις απόπειρες που συχνά κάνει ο κομματικός συνδικαλισμός για να κηδεμονεύσει, να κατευθύνει ή να εκμεταλλευτεί τη δράση τέτοιων κινήσεων προσπορίζοντας παραταξιακά ή εκλογικά οφέλη. Όλες οι διεργασίες στο κίνημα της ζωντανής εκπαίδευσης είναι ανοιχτές σε τέτοιους κινδύνους. Η μαζική συμμετοχή όλων και περισσότερων συναδέλφων σε ανοιχτές συνελευσιακές διαδικασίες, η ανοιχτή καταγγελία και η απομόνωση κάθε τέτοιου φαινομένου καμαρίλας και παραταξιακού παρασκηνίου, από όπου κι αν προέρχεται, αποτελούν τη μόνη εγγύηση για την ενωτική και ακηδεμόνευτη δράση του συντονιστικών.

Σήμερα, γύρω από την επικείμενη δεύτερη πανελλαδική συνάντηση των νηπιαγωγών, Κυριακή 7 Απρίλη, παίζεται ένα σκληρό πόκερ του κατεστημένου συνδικαλισμού και διεξάγονται μικροπαραταξιακά παιχνίδια των δυνάμεων όλου του συνδικαλιστικού φάσματος, που έχουν ως διακύβευμα τις εκλογές των αντιπροσώπων του Ιούνη.

Με μια κατάπτυστη απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ- με τη συνεπικουρία του ΠΑΜΕ) αποκηρύσσεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς η δεύτερη πανελλαδική συνάντηση και το συντονιστικό των νηπιαγωγών. Ο λόγος προφανής: Το κυβερνητικό δίδυμο παίζει τα ρέστα του, για να γαντζωθεί ξανά από τις καρέκλες της συνδικαλιστικής εξουσίας - παρά την εξωνημένη στάση του που μας οδήγησε στην ήττα, συκοφαντώντας ό,τι–μα ό,τι κινείται από τη ζωντανή εκπαίδευση, τις ανάγκες που προβάλλει και τους αγώνες της, ενώ το ΠΑΜΕ «πυροβολεί» τη δράση των «από κάτω» και ό,τι αγωνιστικό δεν εμπίμπτει στον γραφειοκρατικό του έλεγχο.

Στο θέμα που έχει ανακύψει η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία δεν έχει ούτε τώρα διλήμματα! Είμαστε με τους νηπιαγωγούς! Όχι με τους γραφειοκράτες της ΔΟΕ και των παραταξιακών μηχανισμών. Τα συνδικάτο, οι σύλλογοι είναι το κοινό σπίτι όλων των εκπαιδευτικών και όχι τσιφλίκι μιας ανυπόληπτης δράκας συνδικαλιστών, που βγάζει φιρμάνια αποκήρυξης κάθε ανυπότακτης δράσης και επιχειρεί να στραγγαλίσει κάθε μορφή αυτοργάνωσης, των νηπιαγωγών σήμερα και του εκπαιδευτικού κινήματος ευρύτερα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ συλλόγου «Αθηνά», της Τρίτης 19 Μάρτη 2013, πήραμε με τις προτάσεις μας, την ευθύνη για να επανατοποθετηθεί θετικά ο Σύλλογος ως προς την πολιτικοσυνδικαλιστική στήριξη του συντονιστικού των νηπιαγωγών και της δεύτερης πανελλαδικής συνάντησης που θα γίνει στις 7 Απρίλη-9.30πμ στο Μαράσλειο, για την απεύθυνση σε όλους τους συλλόγους Π.Ε. καλώντας σε ανάλογες αποφάσεις, για το κάλεσμα σε όλους τους νηπιαγωγούς και τους εκπαιδευτικούς σε μαζική παρουσία στη συνάντηση και για τη στήριξη μιας ακηδεμόνευτης και αγωνιστικής δράσης των νηπιαγωγών στα πλαίσια του ευρύτερου εκπαιδευτικού κινήματος.

Συναδέλφοι-ισσες νηπιαγωγοί,

Μπροστά στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, με όλα τα κεκτημένα να γκρεμίζονται για τη δουλειά και τη ζωή μας, το νηπιαγωγείο βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα: νέα αμφισβήτηση του ωραρίου, 60.000 παιδιά εκτός νηπιαγωγείου, υποχρηματοδότηση-εγκατάλειψη των νηπιαγωγείων, συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, κενά–τεράστιες ελλείψεις, νέες πιέσεις για πρωινή ζώνη, νηπιαγωγεία εαεπ-δουλειά μέχρι τις 2μμ, σχολειοποίηση-εντατικοποίηση, έλεγχος-αξιολόγηση, εργασιακή τρομοκρατία-ομηρία-απολύσεις. Σας καλούμε να ανιχνεύσουμε συλλογικά το δρόμο του δίκιου και των αναγκών μας, να δυναμώσουμε την μαχητική δράση του συλλόγου και του κινήματος- ενάντα στην πολιτική της βαρβαρότητας και των μνημονίων, αλλά και να απομονώσουμε τον υποταγμένο κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό.

http://www.alfavita.gr/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης