ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΗ 2013

Πήγαινε κάτω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΗ 2013 Empty ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΗ 2013

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Απρ 08, 2013 2:38 pm

Δελτίο Τύπου - Στήριξη της στάσης εργασίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας από ΑΔΕΔΥ

Δημοσιευμένο Δευτέρα 8 Απρίλιος 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζεται η σχεδιασμένη και προγραμματισμένη μεθόδευση της σταδιακής αποδιοργάνωσης και τελικά της απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η πολιτική των μνημονίων δεν βάζει φραγμό ούτε και στις υψηλού κοινωνικού περιεχομένου υπηρεσίες, όπως είναι η παιδεία και η υγεία.

Με τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης περιορίζονται δραματικά βασικές δράσεις και παροχές της εκπαίδευσης προς τους μαθητές και τη μόρφωσή τους. Οι δρομολογημένες και εφαρμοζόμενες ενοποιήσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, μεγιστοποιούν επικίνδυνα την υποβάθμιση των παρεχόμενων μορφωτικών προγραμμάτων, με στόχο την απαξίωσή της στα μάτια των γονέων και της κοινωνίας, γενικότερα.

Συγχρόνως, αφού, οργανωμένα αφαιρείται ο δημοκρατικός ρόλος του σχολείου, επιχειρείται με πρωτοφανείς εκβιαστικούς τρόπους και βάρβαρες πολιτικές να προκληθεί πανικός, τρομοκρατία και χειραγώγηση, στους εκπαιδευτικούς για να διευκολύνουν το σχέδιο της νέας έμπνευσης που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και τελικά στις απολύσεις.

Εντάσσονται, δε και αυτές οι απολύσεις στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που έχουν συναποφασίσει Κυβέρνηση και Τρόικα για μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι και 150.000-180.000 έως το 2015, τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και την κατάργηση των κοινωνικών αγαθών.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παρακολουθώντας όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές για την παιδεία, που απαιτεί η Τρόικα και εφαρμόζει με απόλυτη ακρίβεια η τρικομματική Κυβέρνηση, στηρίζει τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων που προσπαθούν να αντισταθούν στον κατήφορο, την ισοπέδωση και την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές εδώ και τρία χρόνια.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στέκεται αλληλέγγυα στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013.

Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε έλληνα πολίτη να ενισχύσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες εκπαίδευσης όλης της χώρας και όπου αλλού πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις, προκειμένου να ανακληθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αφορά τη μείωση των οργανικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Πρέπει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία να αντιδράσει και να αντισταθεί.

Με ηχηρό και καθαρό ΟΧΙ στην κατάργηση και την ενοποίηση σχολείων.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=73&p2_articleid=9908

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης