Πρόταση αγώνα για να σταματήσουμε τώρα τον Εφιάλτη του εργασιακού μας αφανισμού

Πήγαινε κάτω

Πρόταση αγώνα  για να σταματήσουμε τώρα τον Εφιάλτη του εργασιακού μας αφανισμού Empty Πρόταση αγώνα για να σταματήσουμε τώρα τον Εφιάλτη του εργασιακού μας αφανισμού

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Απρ 08, 2013 3:22 pm

Πρόταση αγώνα

για να σταματήσουμε τώρα τον Εφιάλτη του εργασιακού μας αφανισμού

για την επιβίωση των εκπαιδευτικών και της ίδιας της εκπαίδευσης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ1. Με βασική επιδίωξη την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ως το βασικό πεδίο άντλησης των 30.000 απολύσεων φέτος και των 150.000 ως το 2015, όπως απαιτεί η Τρόικα, το Υπ. Παιδείας, με μια αιφνιδιαστική αλλά και συντονισμένη προσπάθεια, επιχειρεί να καταργήσει το 20-30% των οργανικών θέσεων των σχολείων, 500-600 οργανικές θέσεις Π.Ε στην Α΄Αθήνας, 1800 στο Ν. Αττικής, χιλιάδες σε όλοκληρη τη χώρα, δηλαδή περίπου 4-5 οργανικές σε κάθε δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο!

2. Και ετοιμάζουν ακόμα άλλες τόσες καταργήσεις οργανικών με την αύξηση του ωραρίου κατά 3-4 ώρες! Υλοποιείται έτσι από την τρικομματική κυβέρνηση η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, αφού όλα γι αυτούς είναι νούμερα προς περικοπή: μαθητές, σχολεία, εκπαιδευτικοί! Αληθινός Προκρούστης!

3. Παράλληλα, εξελίσσεται μια εκστρατεία τρομοκράτησης και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση-ομηρία, η προοπτική των απολύσεων, τα πειθαρχικά με την αυτοδίκαιη αργία, οι επισκέψεις στα σχολεία ελεγκτών-ράμπο της Δ. Διοίκησης, οι μηδενικοί διορισμοί, οι απολύσεις 10.000 αναπληρωτών την επόμενη χρονιά και η κατασκευή μιας εικόνα μας ως ενός κλάδου, που τάχα βρίθει από «επίορκους, αργόμισθους και ανεπαρκείς», δημιουργούν ένα πλαίσιο ζόφου που στοχεύει στον εργασιακό μας αφανισμό.

4. Αποδείχτηκαν κούφιες οι εκκλήσεις για «γενικό ξεσηκωμό», χωρίς στόχους, σχέδιο σύγκρουσης και απεργιακές μορφές που τον υποστηρίζουν, όταν μετά τρία χρόνια τέτοιων «ξεσηκωμών», «καταλήψεων», άπειρων 24ωρων, 48ωρων, «αγανακτισμένων» στις πλατείες και «αυτο-οργάνωσης» στη διαχείριση της φτώχειας μας, οι κοινοβουλευτικές Χούντες που διαδέχονται η μια την άλλη, εφαρμόζουν στο ακέραιο το πρόγραμμά τους, χλευάζοντας κάθε παρόμοια «αντίσταση».

5. Σαν να μην έφταναν αυτά, εδώ και αρκετό καιρό ακούμε, ως άλλοθι για την κινηματική και αγωνιστική άπνοια που έχει επιβληθεί «άνωθεν» από τον κατεστημένο συνδικαλισμό όλου του φάσματος, το νέο φρούτο: ότι όλα θα αλλάξουν μιαν «άγια νύχτα» που θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στη ΔΟΕ και θα ‘ρθουν «άλλοι» στα πράματα της Ομοσπονδίας. Μόνο που δε μας είπαν, αν μέχρι τότε θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί, δημόσια εκπαίδευση και δικαιώματα εν γένει για υπεράσπιση!

6. Τούτη την ώρα, που θα ‘πρεπε να χαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες, και επειδή η τραγική κατάσταση που βιώνουμε δεν μπορεί απλά να περιμένει την ιστορία που θα κρίνει τον καθένα, εμείς λέμε ότι το χρέος όλου του συνδικαλιστικού φάσματος, αντί να έχει στόχο τα εκλογικά συνέδρια των Ομοσπονδιών και να φλέγεται να εξασφαλίσει ψήφους και έδρες -αδειανά πουκάμισα- προβάλλοντας κούφιες αγωνιστικότητες, θα ‘πρεπε (το χρέος) να είναι ένας και μόνος στόχος : πώς θα ξεσηκωθεί όλος ο κλάδος και όλη η εκπαίδευση, να ξεκολλήσει από την αδράνεια, να ξεπεράσει τη μοιρολατρία και να αγωνιστεί για το διακύβευμα της ίδιας του της επιβίωσης, αλλά και την ύπαρξη της ίδιας της εκπαίδευσης!

7. Πριν μας τελειώσουν όμως όλους, τούτες τις κρίσιμες ώρες εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε το δικό μας χρέος –που δεν έχει άλλο χρόνο να περιμένει το συνδικαλισμό της ήττας και των ερειπίων: να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Καλούμε σε κάθε σχολείο τους συλλόγους διδασκόντων, τους γονείς, τους συναδέλφους να αναλάβουν δράση τώρα! Με σημαίες, δράση και εκδηλώσεις αντίστασης σε κάθε σχολείο. Στο ερώτημα δε, ποιοι φεύγουν από κάθε σχολείο και ποια τμήματα καταργούνται, να απαντήσουμε με μια φωνή: « Κανείς δε θα φύγει, κανένα τμήμα δε θα κλείσει»!

8. Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε, τις ΕΛΜΕ τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων, τους συλλόγους διδασκόντων και όλους τους συναδέλφους σε ένα συντονισμένο μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των ζοφερών σχεδίων που, αν περάσουν, θα αφήσουν ερείπια και βομβαρδισμένο τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση.

9. Τις επόμενες μέρες-αυτήν την εβδομάδα να πραγματοποιήσουμε μαζικές συγκεντρώσεις και καταλήψεις στις Διευθύνσεις, τις Περιφέρειες και το Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας να αποσυρθούν τα απαράδεκτα σχέδια που ακρωτηριάζουν τα σχολεία.

10. Να πραγματοποιήσουμε Γ.Σ σε όλη την κλίμακα της εκπαίδευσης (Αθμια, Βθμια, Γθμια) και με αιχμές την απόσυρση όλων των σχεδίων αξιολόγησης, την αποτροπή αύξησης του ωραρίου, την ανατροπή των περικοπών των οργανικών θέσεων και του σχεδίου «Αθηνά», τα οικονομικά των εκπαιδευτικών (μισθός, σύνταξη, ασφάλιση) και τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, να προχωρήσουμε σε λουκέτο διαρκείας και παντού, ξεκινώντας με πενθήμερη πανεκπαιδευτική απεργία τη Δευτέρα 15 Απρίλη και Γενικές Συνελεύσεις για τη συνέχισή της μέχρι τη νίκη!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ

http://www.alfavita.gr

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης