ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Empty ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Ιουλ 20, 2011 11:58 pm

Αθήνα 19/7/2011ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο και δυνατότητα ώστε να γίνει κατανοητό ότι εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουμε δώσει τους εαυτούς μας για την προκοπή της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, δεν αντέχουμε άλλο.

Η κυβέρνησή σας μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, προσανατολίζεται στη συνέχιση της τακτικής των βίαιων περικοπών, σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Η πολιτική αυτή δείχνει για άλλη μια φορά τα δόντια της, κόβοντας από τον κόσμο της εργασίας ακόμη και το «οξυγόνο» της επιβίωσης.

Σε αυτή τη λογική για το χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν περικοπές στο επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους ήδη πενιχρούς μισθούς των εκπαιδευτικών , οδηγώντας τους σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τους πιο χαμηλόμισθους του δημόσιου τομέα , θα δουν τα «ψίχουλα» του μισθού τους να εξανεμίζονται μπροστά στη νέα ληστρική επίθεση των οριζόντιων περικοπών.

Σας κάνουμε γνωστό πως οποιαδήποτε σκέψη για περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου. Ο κλάδος των 80.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα βρεθεί για άλλη μια φορά στην πρωτοπορία των αγώνων με στόχο την περιφρούρηση των δίκαιων οικονομικών αιτημάτων για μισθούς αξιοπρέπειας που συνάδουν με το έργο τους.

Σας δηλώνουμε ότι εάν οι σκέψεις αυτές γίνουν πραγματικότητα θα αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά και η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη θα βρει τα σχολεία κλειστά.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ http://www.doe.gr/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Empty Απ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 21, 2011 12:27 am

Τώρα που οι δυο μεγάλες παρατάξεις της ΔΟΕ είδαν την εκλογική τους δύναμη να συρρικνώνεται, αποφάσισαν ως φαίνεται να το παίξουν αγωνιστικά και να πείσουν τη βάση του κλάδου πως ξεσπαθώνουν ενάντια στις αδικίες της κυβέρνησης σε βάρος των δασκάλων.

Είναι όμως γελασμένοι αν θεωρούν πως θα μας σύρουν για μια ακόμη φορά σε απεργίες που το μόνο που αποδίδουν είναι αίγλη στους συνδικαλιστές και τους εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους στις διάφορες καρέκλες που κατέχουν.

Η απεργία του 2006 άφησε άσβηστες μνήμες στους δασκάλους. Και ένα μείον της τάξης των 2000 ευρώ περίπου στον καθένα.

Τέτοιου είδους αγώνες είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία. Και οδηγούν στην απόγνωση και στην απελπισία.

Πρέπει να αλλάξει η μορφή πάλης. Να βρεθεί ο έξυπνος τρόπος που θα πιέσει μεν εκείνους που έχουν βαλθεί να αφανίσουν μισθολογικά το δάσκαλο και αφετέρου δε θα μας γονατίσουν οικονομικά.

Η απεργία δεν μπορεί να έχει τη μορφή της διαρκείας σε όλα τα μαθήματα.

Όσο παράνομο είναι το σημερινό καθεστώς που βιώνουμε, να καλούμαστε να πληρώνουμε εμείς τα λάθη των πολιτικών, να μας κόβουν όχι μόνο μισθούς αλλά και το εφάπαξ που είναι από την τσέπη μας πληρωμένο, άλλο τόσο και η όποια απεργία μας θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.

Μια λύση - για παράδειγμα - θα μπορούσε να είναι η διαρκής αποχή μας από τη διδασκαλία των μαθηματικών. Να βρισκόμαστε μεν στην τάξη αλλά να μη διδάσκουμε μαθηματικά. Δηλαδή λευκή απεργία.

Κι αν αυτό κριθεί ανέφικτο, έστω να γίνει με τη μορφή της στάσης εργασίας.

Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν το αναμένουμε να συμβεί. Γιατί το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι προσκυνημένο και υποδουλωμένο. Και έχει πλέον ξεχάσει τι σημαίνει αγώνας για τα δίκαια της βάσης του κλάδου. Οι αγώνες που σήμερα προκηρύσσονται είναι στη λογική και μόνο των συνδικαλιστάδων. Να διασφαλίσουν τη δική τους καριέρα και όχι να προασπίσουν τον κλάδο από τη διαρκή επιδείνωση τόσο σε οικονομικά ζητήματα όσο και θεσμικά.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Empty Απ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Ιουλ 25, 2011 11:43 pm

Τι σας λέγαμε; Για την απεργία του 2006; Ιδού η επιβεβαίωση:Προειδοποιεί για κινητοποιήσεις η ΠΑΣΚ Δασκάλων και Νηπιαγωγών


Με μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, «όπως και στην απεργία των 42 ημερών του 2006», προειδοποιεί η ΠΑΣΚ Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με ανοιχτή επιστολή της προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Υποστηρίζει ότι θα βρεθεί οριστικά «απέναντί τους», εάν στηρίξουν νέες περικοπές στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που η κυβέρνηση θα φέρει στο αμέσως προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή.

«Οι νέες περικοπές που έχουν συντελεστεί, λόγω του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, έχουν φέρει τους μισθούς μας κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Απαιτούμε το αυτονόητο: δικαιοσύνη και αμοιβή ανάλογη με τα προσόντα μας. Ζητούμε μισθούς αξιοπρέπειας. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε καν σκέψη νέων περικοπών, γιατί απλά δεν αντέχουμε άλλο», τονίζουν.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=40335

Αυτά είναι γελοία πράγματα. Να είναι το δικό σου κόμμα στην εξουσία και να τσιρίζεις για απεργία.

Εσύ το ανέβασες στην εξουσία. Εσύ το στήριξες.

Να απεργήσεις εναντίον ποιου; Του εαυτού σου;

Και τι το ήθελαν εκείνο το 2006; Δεν πέρασαν δα και τόσα χρόνια για να ξεχάσουμε τι έγινε τότε.

Και πώς ο τότε αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε στα ΜΜΕ ενώ είχαμε έξι βδομάδες απεργίας και έκανε δηλώσεις για το άρθρο 16. Στέλνοντας στα σπίτια τους όσους ακόμη απεργούσαν.

Και θυμάμαι τη μάνα μου, στέλεχος κάποτε της ΠΑΣΚ Δασκάλων - Νηπιαγωγών, να βλέπει τις δηλώσεις Παπανδρέου στην τηλεόραση εκείνη τη μέρα. Και να δηλώνει αμέσως μετά:

- Να μου κοπούν τα χέρια αν ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ!

Γι' αυτό και να μην αναζητούν κορόιδα οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ. Αν θέλουν να αντιδράσουν σε όσα σήμερα δεινά έχουν βρει τον κλάδο, τα χειρότερα και μεγαλύτερα δεινά εδώ και δεκαετίες, έχουν άλλη λύση. Κι όχι την απεργία. Χρειάζεται να τους την εξηγήσουμε ποια είναι αυτή;;;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης