ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ. ΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ - για ανάρμοστη λέει συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας!

Πήγαινε κάτω

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ. ΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ - για ανάρμοστη λέει συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας!  Empty ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ. ΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ - για ανάρμοστη λέει συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Απρ 22, 2013 7:46 am

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372
e-mail: sylaristo@gmail.com
http://www.sylaristotelis.com/
Αθήνα, 13-4-2013

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΣΤ. ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

O εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό και στο παρελθόν μέλος του συλλόγου μας, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης.

Το «έγκλημα» του Στ. Γκουλιώνη είναι ότι συμμετείχε μαζί με χιλιάδες λαού σε ολόκληρη τη χώρα, στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στον κοινωνικό Αρμαγεδώνα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ. Εκεί συνελήφθηκε εντελώς αναίτια και άδικα από τις αστυνομικές δυνάμεις και παραπέμφθηκε σε δίκη με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής όπου καταδικάστηκε πρωτόδικα με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί να κριθεί στις 24/10/2013 και πάλι στο Εφετείο Λάρισας.

Η καταδίκη τότε καταγγέλθηκε από πλήθος συλλόγων, σωματείων και ομοσπονδιών ως ενέργεια που ποινικοποιεί και θέτει σε αμφισβήτηση στοιχειώδη δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα, όπως αυτό της διαδήλωσης και έρχεται να προστεθεί στο συνολικότερο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο που ζούμε.

Ο κατήφορος αυτός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος μετά την εξέλιξη της παραπομπής του στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Ο νέος πειθαρχικός κώδικας με τον τρόπο αυτό στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπαλλήλου μια και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους!!! Ταυτόχρονα ο 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.
Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος πειθάρχησης και φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι το καθεστώς επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους αγωνιστές του κινήματος και να ποινικοποιήσει κάθε κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Το καθεστώς, με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, έχει απόλυτη ανάγκη το ολοκληρωτικό κράτος για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.

Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη νέα τυραννία και στην αντεργατική πολιτική της. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες της ανατροπής αλλά αντίθετα θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.

Δε θα επιτρέψουμε ο Στ. Γκουλιώνης, αγωνιστής και άξιος παιδαγωγός να απολυθεί για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη του Στ. Γκουλιώνη

Κατάργηση του 4057/2012 και του 4093/2012

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ. ΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ - για ανάρμοστη λέει συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας!  Empty Απ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ. ΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ - για ανάρμοστη λέει συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Απρ 23, 2013 5:52 am

Γ' ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ ΜΑΚΗΣ(6974572086)-ΤΕΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(6936548323)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17-04-2013

ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου (στα σχολεία τους)

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ

Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ& ΔΕ Θεσ/νίκης

Θέμα: Ψήφισμα συμπαράστασης

Εκφράζουμε την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Γκουλιώνη Στέφανο ο οποίος κινδυνεύει να απολυθεί για «απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!

O εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό παραπέμπεται άμεσα στο πειθαρχικό με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Μια σοβαρή πειθαρχική κατηγορία με βάσει το άρθρο 107 παρ. ε του ν. 4057/2012 που επισύρει και τις ποινές της προσωρινής ή οριστικής παύσης.

Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά σε συμμετοχή σε διαμαρτυρία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την ημέρα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου, όπου και συνελήφθη εντελώς αναίτια. Η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.

Όμως και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ποινική υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, είναι προφανές ότι με καμία έννοια και με κανένα τρόπο δεν τεκμαίρεται «απρεπή συμπεριφορά». Ακόμη, διαχωρίζοντας την ποινική από την πειθαρχική δίωξη ο νέος πειθαρχικός κώδικας μπορεί να επιβάλει οποιαδήποτε ποινή ακόμη και αν δεν έχει τελεσιδικήσει η ποινική υπόθεση, που είναι ή υποτίθεται ότι είναι η αιτία παραπομπής του Δημόσιου Υπάλληλου και στην προκειμένη περίπτωση του εκπαιδευτικού Γκουλιώνη Στέφανου. Όμως, καμιά ποινική υπόθεση δεν μπορεί να παράγει αποτέλεσμα αν δεν έχει τελεσιδικήσει. Η δε πειθαρχική κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» δεν ορίζει ποια είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά, η οποία δεν ταιριάζει με την εικόνα του Δημοσίου Υπάλληλου. Μ’ αυτή την γενική και αόριστη κατηγορία «τσουβαλιάζονται» υπάλληλοι που μπορεί να έχουν μια αντιδικεία με έναν ιδιώτη, υπάλληλοι με πολιτική δράση, συνδικαλιστές, επιδειξίες κτλ.

Ο συνάδελφος εκπαιδευτικός μπορεί να είναι ένα από τα θύματα του νέου Πειθαρχικού Κώδικα και από τους πρώτους, μετά την μεταπολίτευση, υπάλληλος που κινδυνεύει να απολυθεί για τα συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά του ενδιαφέροντα και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.Πρέπει να μη χάσει την δουλειά του ο εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, γιατί αντίκειται σε κάθε έννοια δικαίου.

- Ζητούμε την κατάργηση του μνημονιακού νόμου 4093/ 2012.

- Ζητούμε την άμεση αθώωση του συναδέλφου και την παύση κάθε δίωξης του.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να κινητοποιήσουν όλους τους εργαζόμενους.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ

http://www.xkatsikas.gr/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ. ΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ - για ανάρμοστη λέει συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας!  Empty Απ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ. ΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ - για ανάρμοστη λέει συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Απρ 24, 2013 7:38 am

Ξύπνησε και η ΔΟΕ και έβγαλε ανακοίνωση:

Αθήνα 24/4/2013

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Κοιν. Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την παραπομπή του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη στο πειθαρχικό.

O συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης. Το «έγκλημα» του συναδέλφου είναι η συμμετοχή του στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. εις βάρος των εργαζομένων. Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί στις 24/10/2013 μετά την αρχική πρωτόδικη καταδίκη του, με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Η καταδίκη αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις μετά την παραπομπή του συναδέλφου στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Την ίδια στιγμή ο νόμος 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον συνάδελφο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δε χωράει καμία αμφιβολία, ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους εργαζομένους και να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια ανατροπής αυτής της πολιτικής. Με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, το σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.

Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. δηλώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί ειδικότερα, δε θα χάσουν τη φωνή τους, συλλογικά θα παλέψουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Η Δ.Ο.Ε. θα υπερασπιστεί τους συναδέλφους που άδικα διώκονται και δεν θα επιτρέψει να απολυθεί κανείς για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του δράση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη.

Άμεση κατάργηση των νόμων 4057/2012 και του 4093/2012Από τη Δ.Ο.Ε.

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=9945

Είναι τόσο πίσω από τις εξελίξεις και τα γεγονότα η ΔΟΕ που ακόμη και το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών κάνει πλέον δηλώσεις για τις άδικες παρενέργειες των νόμων αυτών. Του 4057/2012 και τους 4093/2012.

Αρκεί να ανοίξει κάποιος τη σημερινή Ελευθεροτυπία, στη σελίδα 5, και να δει τι είπαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, που τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ του χαρακτηρισμού ως επίορκων μόνο με αμετάκλητη δικαστική απόφαση (η εφημερίδα χαρακτηρίζει βόμβα τη δήλωση αυτή), όσο και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδης.

Κι έρχεται εκ των υστέρων η ΔΟΕ και λέει... Άσε μας βρε ΔΟΕ. Έχεις καταντήσει μόνο για φιέστες και ημερίδες σε πολυτελή συνεδριακά κέντρα. Την ώρα που ο κλάδος βουλιάζει κάτω από το βάρος τεράστιων προβλημάτων και συνάδελφοι τίθενται σε αργία...


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης