27 άνεργοι τη μέρα στην Ήπειρο - γιορτές και πανηγύρια για 26 θέσεις εργασίας στους Φιλιάτες!

Πήγαινε κάτω

27 άνεργοι τη μέρα στην Ήπειρο - γιορτές και πανηγύρια για 26 θέσεις εργασίας στους Φιλιάτες!  Empty 27 άνεργοι τη μέρα στην Ήπειρο - γιορτές και πανηγύρια για 26 θέσεις εργασίας στους Φιλιάτες!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Απρ 22, 2013 10:15 am

Αυτό που κυρίως κινδυνεύει στις μέρες μας είναι η λογική μας. Το μυαλό μας δηλαδή. Ώρες ώρες το έρμο πιέζεται τόσο από το ΠΑΡΑΛΟΓΟΝ που νομίζεις θα εκραγεί. Εκείνο το ΠΑΡΑΛΟΓΟΝ που η χήρα Μήτση στους 10 ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΗΤΣΟΥΣ καλούσε κάποτε κι εμείς γελούσαμε. Πού να ξέραμε ότι θα το συναντούσαμε αυτοπροσώπως το ΠΑΡΑΛΟΓΟΝ και θα γινόταν και καθημερινότητα στη ζωή μας...

Και ιδού της μέρας τα παράλογα:

ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΩΤΗ:

http://892fm.blogspot.gr/2013/04/27-2211.html

27 άνθρωποι κάθε ημέρα χάνουν τη δουλειά τους στην Ήπειρο!

2.211 νέοι άνεργοι από τις αρχές του έτους

Δεν έχει τέλος, ο εφιάλτης της ανεργίας για χιλιάδες ανθρώπους ειδικά νέους, αλλά και οικογενειάρχες στην Ήπειρο, καθώς η… αιμορραγία συνεχίζεται, παρά τις έως τώρα προσπάθειες της Πολιτείας, αλλά και την δεδομένη ανάγκη για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας.Μέσα στο Μάρτη έχασαν την δουλειά τους 816 νέα άτομα, όπως μαρτυρούν χθεσινά στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Δηλαδή, 27 άτομα την ημέρα έμεναν άνεργα και γράφονταν στα μητρώα του Οργανισμού, με τις συνέπειες βέβαια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους να είναι τεράστιες, αφού η ανεργία σημαίνει ελάχιστες έως και ανύπαρκτες δαπάνες ακόμη και για βασικές ανάγκες και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το βιοτικό επίπεδο να πέφτει συνεχώς.

Τα στοιχεία…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, στην Ήπειρο το Μάρτη υπήρχαν 28.585 άνεργοι, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί στο 3,29% του συνόλου των ανέργων στη χώρα.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 816, ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν προστεθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ 2.211 άνθρωποι!

Πανελλαδικά, στα 870.150 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το μήνα Μάρτιο, ένας αριθμός αυξημένος κατά 1,74% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,43% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 26,22% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,35%.

Ελπίδα ο τουρισμός…

Τα παραπάνω ποσοστά για την Ήπειρο είναι ιδιαίτερα σημαντικά, εάν αναλογιστεί κανείς, ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχουν μεγάλες βιομηχανίες και οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές, με λίγους εργαζόμενους.
Δηλαδή, το γεγονός ότι 27 άνθρωποι έχαναν κάθε ημέρα του Μάρτη τη δουλειά τους, σημαίνει ότι το πλήγμα για τις ίδιες τις επιχειρήσεις που εργάζονταν ήταν πολύ μεγάλο, αφού έχαναν σημαντικό κομμάτι του ανθρώπινου και παραγωγικού τους δυναμικού, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για τις εν γένει τις επιδόσεις τους, τον τζίρο και τα κέρδη τους.

Βέβαια, το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος σε λίγο ξεκινά, αναμένεται να δώσει κάποια ώθηση, ανοίγοντας ορισμένες θέσεις εργασίας. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι θα λυθεί και το πρόβλημα, της ανεργίας!
Κάθε άλλο, αφού για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική, που θα δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις να προσλάβουν κόσμο. Κάτι, που μέχρι σήμερα γίνεται μόνο σπασμωδικά…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ;

Οι διθύραμβοι για τις 26 θέσεις εργασίας σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στους Φιλιάτες!

http://www.katoci.com/2013/04/blog-post_21.html

Διθύραμβοι που διανθίστηκαν από την παρουσία όλων των αρχών του τόπου. Έτρεξαν όλοι στο ακριτικό Φιλιάτι, και σε δραματική αντίθεση με τη τραγική Μαρία που στην ίδια πόλη σφαγιάστηκε αβοήθητη. 37 μαχαιριές στο κορμάκι της και ουδείς πρόκαμε να σταματήσει τον μακελάρη. Ή και δεν τόλμησε...

Για τις 26 όμως θέσεις εργασίας (άραγε με τι μισθό; με τι συνθήκες δουλειάς; ) έσπευσαν όλοι να δώσουν το παρών. Να το πάρει είδηση από την παρουσία των επωνύμων ο κοσμάκης πως η χώρα βαδίζει προς την ανάπτυξη! Κι ανοίγουν δουλειές!

Τι κρίμα που όπως μαθαίνουμε από ανάρτηση στη Βδέλλα δεν τους δόθηκε η δέουσα σημασία από τον οικοδεσπότη της εκδήλωσης!

http://www.vdella.com/epikaira/6382--offshore-.html

Οι offshore... τα θηρία και οι τοπικοί μας άρχοντες!


Κυριακή, 21 Απρίλιος 2013 18:57

Με τον πιο απαξιωτικό τρόπο αντιμετώπισε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, δύο αντιπεριφερειάρχες, το βουλευτή Θεσπρωτίας και άλλους αιρετούς εκπροσώπους της περιοχής, ο βιομήχανος Στέλιος Αργυρός, ο οποίος τους είχε καλέσει στα εγκαίνια της νέας επένδυσής του στους Φιλιάτες.

Ενώπιον του Τούρκου Πρέσβη κι άλλων προσκεκλημένων ο κ. Αργυρός δεν μπήκε καν στον κόπο να τους προσφωνήσει, με μοναδική εξαίρεση τον δήμαρχο της περιοχής που τον φιλοξενεί.

Δεν είχε τη στοιχειώδη ευγένεια να πει ένα ευχαριστώ σε όλες τις τοπικές αρχές που συνέδραμαν από την πλευρά τους στην υλοποίηση της επένδυσης.

Και δεν σταμάτησε εκεί....

Με την ολιγόλεπτη ομιλία του καταφέρθηκε κατά πάντων, όπως και κατά του πολιτικού συστήματος της χώρας, το οποίο μάλλον λησμόνησε ότι το είχε υπηρετήσει εκ των έσω, όντας επί πέντε χρόνια ευρωβουλευτής, τον οποίο πλήρωνε ο Ελληνικός λαός.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι αιρετοί που ήταν παρόντες ανέχτηκαν μία τέτοια επίθεση από τον κ. Αργυρό, χωρίς να πουν ούτε μία λέξη ή χωρίς να έχουν την ευθιξία να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Αρχικά τους αγνόησε, σαν να μην ήταν παρόντες, στη συνέχεια περιέγραψε ως οδύσσεια την επένδυση στους Φιλιάτες, ξεχνώντας ότι όλες οι αδειοδοτήσεις έγιναν σε χρόνους ρεκόρ για το ελληνικό δημόσιο, δεν έκανε καμία αναφορά στην συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Φιλιατών ώστε να ολοκληρωθούν άλλα έργα, όπως η οδός πρόσβασης και στη συνέχεια, το τονίζουμε και πάλι, ενώπιον του Τούρκου Πρέσβη μίλησε με τον πιο απαξιωτικό τρόπο:

«...Το 1975 είχα γράψει σε ένα χαρτί λίγες λέξεις: Η Ελλάδα ισούται με πολιτική συναλλαγή, οικονομική ανασφάλεια, διοικητική αυθαιρεσία, εκπαιδευτικό χάος. Το χαρτί αυτό το έχω συνέχεια μαζί μου και σήμερα δεν θα άλλαζα καμία....»

Και το αποκορύφωμα:

«...Ο επενδυτής στην Ελλάδα αισθάνεται σαν τους πρώτους Χριστιανούς. Περιμένει να τον πετάξουν στη ρωμαϊκή αρένα με τα θηρία. Απλά ελπίζει τα θηρία να έχουν κατασπαράξει κάποιον άλλο πριν από αυτόν....»

Και έκλεισε λέγοντας με έμφαση ότι φέτος η πόλη των Φιλιατών γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της κι ετοιμάζεται για τα επόμενα εκατό χρόνια καταδυνάστευσης από το ελληνικό κράτος. Ακόμη και σε αυτό όμως κανείς δεν αντέδρασε.

Φυσικά αν οι αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής δεν ένιωσαν την ευθιξία να απαντήσουν στον κ. Αργυρό δεν θα το πράξουμε εμείς για λογαριασμό τους.

Από τη στιγμή που δεν βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη λοιπόν, οφείλουν να πουν στους Ηπειρώτες τι μέτρα πρόκειται να λάβουν για να δαμάσουν τα θηρία της περιοχής ώστε να μην κινδυνεύει κανένας υποψήφιος επενδυτής...

Άλλωστε δαμάζοντας τα θηρία πιστεύουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δεν θα καταφεύγουν σε offshore ή σε κοινοτικές επιχορηγήσεις ώστε να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο...

Εγώ τι να πω και τι να σχολιάσω; Μόνο πως άδικα ξεκίνησα αντιβίωση για τον πονοκέφαλο και την τάση εμετού που νιώθω τις τελευταίες μέρες. Γιατί δε με φταίει κανένας ιός μα όλος αυτός ο παραλογισμός! Ενώπιον λέει του Τούρκου πρεσβευτή! Αν κανένας άλλος δεν ντρέπεται σε τούτον τον έρημο τόπο, εγώ ντρέπομαι και αισχύνομαι για όλα αυτά!


Ο Βαγγέλης Αναστασίου του Ράδιο Ηγουμενίτσα φρόντισε να διασώσει και σε βίντεο την ομιλία του βιομήχανου και πρώην ευρωβουλευτή:


Ακούστε το μέχρι τέλους! Ειδικά το σημείο που ο βιομήχανος ανακοινώνει ότι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου του έλαβαν, λέει, την απόφαση μία μέρα της εβδομάδας να την αφιερώνουν σε κοινωνική εργασία!


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης