ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ

Πήγαινε κάτω

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ Empty ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Απρ 23, 2013 4:42 am

Του Χρήστου Κάτσικα


ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ


Επιστροφή στις διώξεις με οδηγό το μαύρο παρελθόν

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Τις τελευταίες μέρες, η εκπαίδευση αλλά και το σύνολο του Δημόσιου τομέα, βιώνει για μια ακόμη φορά το «θέατρο του παραλόγου» με την «παραγωγή» επιόρκων και το μέτρο της «αυτοδίκαιης αργίας».

Με βάση το μνημονιακό νόμο 4093/2012 επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας (η υπόθεση δεν έχει εκδικασθεί οριστικά) , που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Αποτελεί στην ουσία πολιτική δίωξη και απαγόρευση κάθε διαμαρτυρίας. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου, που δεσμεύει κάθε δημόσιο υπάλληλο, καθώς αφορά στην καθημερινότητά του και σε ζητήματα στα οποία θα μπορούσε ανθρωπίνως να εμπλακεί ο καθένας. Επιπλέον η κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι εντελώς ασαφής και αυθαίρετη και όπως είναι εύκολα κατανοητό μπορεί να τυλίξει σε «μια κόλλα χαρτί» οποιονδήποτε υπάλληλο «μπει στη μύτη» του προϊσταμένου του.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα σελίδα στη «στρατηγική φόβου» για τους Δημόσιους υπαλλήλους που καλλιεργούν Κυβέρνηση και ΜΜΕ.

Όλα τα στοιχεία φανερώνουν ότι ο πραγματικός στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν τελέσει μια αξιόποινη πράξη και έχουν καταδικαστεί γι αυτήν (κλοπή, παιδεραστία, δωροδοκία κλπ). Αυτοί «χρησιμοποιούνται» επικοινωνιακά από την Κυβέρνηση για να αποσπάσουν τη συναίνεση της κοινής γνώμης.

Ο πραγματικός στόχος είναι η παραγωγή επίορκων δημοσίων εκπαιδευτικών προκειμένου να δικαιολογηθούν οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, απαραίτητων για τη στοιχειώδη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών που κινδυνεύουν με οριστική κατάρρευση, θυσία τάχα στην ανάγκη εκταμίευσης της επόμενης δόσης. Με το στόχο αυτό συνδέεται με ένα νήμα και η προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε αντίδρασης των δημοσίων υπαλλήλων (ακόμη και διατύπωσης γνώμης) στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, στις αντιλαϊκές πολιτικές και στην καταστολή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μια σειρά εκπαιδευτικοί, ανά τη χώρα, τέθηκαν ή απειλούνται με αργία με την παραπομπή τους στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας» και χωρίς τελική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή άλλη δικαστική ετυμηγορία (ούτε καν πρωτόδικη) σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του μνημονιακού νόμου 4093/12.

Πρόκειται για μια ευθεία προσβολή στο νομικό πολιτισμό και παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας.

Καθημερινά νέα επεισόδια έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ και όσα παραθέτουμε παρακάτω είναι μόνο κάποιες περιπτώσεις και δεν αφορούν σε καμιά περίπτωση το όργιο των απειλών διώξεων και αργιών που έχουν ξεδιπλωθεί στο σύνολο του δημόσιου τομέα.

Πριν λίγες μέρες ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Αχείμαστος από το Λύκειο Πελοπίου Ηλείας τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία» επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές. Ο μηνυτής κοινοποίησε την μήνυσή του και το σχετικό κατηγορητήριο στο ΠΥΣΔΕ Ν. Ηλείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κοινοποίησαν στον εκπαιδευτικό την υπαγωγή του στις διατάξεις του νόμου 4043/12 «περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»!

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δάσκαλος σε Ειδικό σχολείο της Λάρισας Στέφανος Γκουλιώνης παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με κίνδυνο την άμεση απόλυσή του. Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά συμμετοχή του σε διαμαρτυρία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όπου και συνελήφθη. Αποτελεί στην ουσία πολιτική δίωξη και απαγόρευση κάθε διαμαρτυρίας.

Παράλληλα ο Δντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας έχει ασκήσει πειθαρχικές διώξεις εναντίον του Προέδρου, της Γ. Γραμματέως και των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης με στόχο τη φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης και της άσκησης κριτικής στις πράξεις της διοίκησης, καθώς και την παρακώληση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η καθηγήτρια Σοφία Ποταμιάνου, αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας επειδή στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.

Το γεγονός έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό την αντίδραση των εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζουν τη συμπαραστασή τους στους συναδέλφους τους και ζητούν να σταματήσουν οι αυθαίρετες και στοχευμένες διώξεις και να καταργηθεί ο μνημονιακός νόμος που θυμίζει άλλες εποχές.

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΟΠΙΣΘΕΝ

Κατά το έτος 1963 και με αφορμή το γεγονός ότι μια δασκάλα πήγε σε ένα χορό με κάποιο κύριο, ο επιθεωρητής της περιοχής εγκαλεί τη δασκάλα με το παρακάτω έγγραφο:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΟΙΧ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Αρ. πρωτ. 91
Εν Φιλιάταις τη 15-1-63

Π Ρ Ο Σ: Την δημοδιδασκάλισσαν του σχολείου Κεραμίτσης Κ. Σ…Π…(μέχρι σήμερα διατελέσασαν εν αποσπάσει εις σχολείον Αγίου Νικολάου)

Έχοντες υπ΄ όψιν τα αναγραφόμενα εις την υπό σημερινήν ημερομηνίαν τηλεγραφικήν αναφοράν σας, γνωρίζομεν εις υμάς ότε η προ τριημέρου (12ην τρέχοντος μηνός και ημέραν Σάββατον) επιδειχθείσα εκ μέρους σας επαίσχυντος συμπεριφορά επροξένησεν εις ημάς τε, ως Νόμω εντεταλμένον δια την παρακολούθησιν και τον έλεγχον των πράξεών σας ως δημοσίου υπαλλήλου, καθώς και εις την ευυπόληπτον κοινωνίαν της πόλεως Φιλιατών οδυνηράν εντύπωσιν.

Διερωτώμεθα: Κατά ποίαν λογικήν, Διδασκάλισσα υμείς, έχετε το δικαίωμα να περιφρονήτε ασυστόλως και ανερυθρυριάσθως το Δημόσιον αίσθημα και να περιέρχησθε νύκτωρ τη συνοδεία ανδρός ουδεμίαν επισήμως έχοντος θεμιτήν σχέσιν με υμάς και δι΄ ιδιωτικού του αυτοκινήτου την περιοχήν της περιφερείας μας και να προσέρχησθε μετ΄ αυτού εις δημόσιον χορόν (ως ο προχθεσινός) εις την Λέσχην φρουράς Φιλιατών;

Εις ποίαν πώρωσιν άραγε έφθασεν η συνείδησία σας, όταν προσερχόμενη εις τον εν λόγω δημόσιον χορόν μετά του εν λόγω ανδρός καταλαμβάνητε θρασύτατα μετ΄ αυτού θέσιν εις τράπεζαν γειτονικήν προς την του προϊσταμένου Επιθεωρητού σας και παραλείπητε και την στοιχειωδεστέραν εκδήλωσιν κοινωνικής αγωγής, την του χαιρετισμού προς αυτόν;

Ποίος σας έδωσε το δικαίωμα να διασύρητε κατά τον επαίσχυντον αυτόν τρόπον την υπόληψιν και την τιμήν της εναρέτου οικογενείας των Διδασκάλων μου;

Πού κατεχωρήσατε τας επί ώραν μακράν και κατ΄ επανάληψιν απευθυνθείσας προς το άτομόν σας εκ μέρους υμών νουθεσίας και συμβουλάς επί του ιδίου θέματος της συμπεριφοράς σας;

Πώς είναι δυνατόν να έχωσι πλέον εμπιστοσύνην εις την διαδασκάλισσαν των αθώων τέκνων των οι ταλαίπωροι κάτοικοι του χωρίου Άγιος Νικόλαος, όταν παρακολουθούν μετά βδελυγμίας τας ανόμους νυκτερινάς δι΄ αυτοκινήτου περιπλανήσεις σας; Κατόπιν τοων ανωτέρω και συμφώνως προς τας διατάξεις των άρθρων 131,132,160 και 161 του Νόμου 1811/51 καλούμεν υμάς, όπως εντός εικοσιτετραώρου από λήψεως παρούσης απολογηθήτε εγγράφως αναφέρουσα τους λόγους του ως ανωτέρω ολισθήματός σας.

Εν τη περί ής ο λόγος απολογία σας δέον όπως δώσητε απόκρισην και εις τα εξής ερωτήματα:

1. Πού διανυκτερεύσατε από της 3ης μετά μεσονύκτιον ώρας και μετά το πέρας του χορού;

2. Πώς απεμακρύνθητε εκ της έδρας σας άνευ αδείας της υπηρεσίας και

3. Αναφέρατε εις τον κ. Διευθυντήν του σχολείου σας περί της απομακρύνσεώς σας εκ της έδρας, περί του σκοπού της εις Φιλιάτες ελεύσεώς σας και περί του τρόπου και χρόνου αναχωρήσεως και επανόδου σας.

Ο επιθεωρητής

Α… Χ. Γ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ:
http://www.alfavita.gr

Στα παραπάνω περιστατικά θα πρέπει να προσθέσουμε και το σημερινό κρούσμα στη Χαλκιδική:

https://paideia.forumgreek.com/t1744-topic#4735

Δασκάλα τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία για αναξιοπρεπή κατά το κατηγορητήριο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας και για καθαρά προσωπικό της θέμα όπως καταγγέλλει ο σύλλογός της.

Ας μην ξεχνάμε επίσης την υπόθεση του Θανάση Αγαπητού που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

Ή και άλλων συναδέλφων που οι υποθέσεις τους δεν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως και αν έχει το ζήτημα, δυνητικά είμαστε όλοι στο στόχαστρο. Αρκεί κάποιος να σου "καθίσει" μια μήνυση κι εσύ βρίσκεσαι εκτός υπηρεσίας για μερικά χρόνια. Μέχρι δηλαδή η υπόθεση να εκδικαστεί από τα ιδιαιτέρως βραδυπορούντα ελληνικά δικαστήρια.

Και το ερώτημα είναι το εξής. Αν κάποιος από αυτούς που τέθηκαν ή θα τεθούν σε αργία κατ' εφαρμογή του ανωτέρω νόμου, κριθεί αθώος στα δικαστήρια, τι μέλλει γενέσθαι σε αποκατάσταση της αδικίας που του έγινε; Ποιος θα πληρώσει για τον άδικο διωγμό ενός αθώου;

Και άλλο ερώτημα μεγάλο είναι τι ρόλο βαράνε η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ;

Είναι ή δεν αντισυνταγματικό αυτό το μέτρο της κατάφωρης παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας;

Αρκούν μονάχα οι δηλώσεις των συνδικαλιστών και η τζάμπα χαρτούρα;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ Empty Απ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Απρ 23, 2013 5:01 am

από Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Δημοσιευμένο Τρίτη 23 Απρίλιος 2013

Διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη αργία επί δικαίους και αδίκους

Άννας Ανδριτσάκη

Η συμμετοχή σε διαδήλωση μπορεί να οδήγησα στην έξοδο

Δι' ασήμαντον αφορμήν εκπαιδευτικοί διώκονται με κίνδυνο να απολυθούν.

Ζητούν κατάργηση του νόμου 4093 2012


ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ καταστάσεις οδηγεί η εφαρμογή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Για διάφορους λόγους, σχετικούς ή άσχετους με το εκπαιδευτικό τους έργο, σοβαρούς ή όχι, με ή χωρίς έρευνα, εκπαιδευτικοί διώκονται και αποπέμπονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Ένας δάσκαλος στη Λάρισα παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό λόγω της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς που επέδειξε εκτός υπηρεσίας , αποφασίζοντας να συμμετάσχει σε διαδήλωση, ενώ ένας άλλος εκπαιδευτικός στην Ηλεία τέθηκε σε αργία μετά τη μήνυση που δέχτηκε από κάποιον με τον οποίο έχει οικονομικές διαφορές.

0 κανόνας για την καταδίωξη είναι απλός: Μια καταγγελία αρκεί. Η έρευνα, όχι.

Τα κρούσματα πληθαίνουν ανησυχητικά και ενισχύουν τους φόβους για την εξαπόλυση ενός κυνηγητού που προσπερνά τον στόχο απομάκρυνσης των επίορκων και φτάνει να ακροβατεί στα όρια της νομιμότητας, ρίχνοντας στο κενό βασικά δικαιώματα, υπολήψεις, προσωπικότητες.

Μεταξύ των όπλων που χρησιμοποιούνται, βαρύγδουπες και ασαφείς κατηγορίες οι οποίες θυμίζουν σκοτεινούς, παλιούς καιρούς.

Οι διαμαρτυρίες για την άκριτη εφαρμογή του μέτρου εντείνονται. Οι εκπαιδευτικοί πρώτοι τη τάξει και στις αντιδράσεις και στις διώξεις κινητοποιούνται όλο και πιο δυναμικά. Με συγκεντρώσεις έξω από γραφεία εκπαίδευσης, έως και πιέσεις για ερωτήσεις στη Βουλή, επιχειρούν να δώσουν την πραγματική εικόνα.

Κάτω από τη διαφορική ερμηνεία της κατηγορίας της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός είναι δυνατό ανά πάσα στιγμή να κατηγορηθεί για οποιαδήποτε ενέργεια του από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε σκοπό. Δηλαδή, επί της ουσίας αίρεται η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα προστασία του δημοσίου υπαλλήλου για την εκτέλεση του έργου του .

Με αυτή την επισήμανση η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων ζητεί την κατάργηση του νόμου (4093 2012) που, όπως τονίζει, επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο ο οποίος παραπέμπεται από πειθαρχικό συμβούλιο, ανεξάρτητα από τον λόγο παραπομπής και της υπαιτιότητάς του ή μη, ακόμα και αν η παραπομπή αφορά προσωπική ιδιωτική αντιδικία και η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό .

Έχει ειπωθεί και με άλλα λόγια. Στη Βουλή έχουν διατυπωθεί ερωτήματα θέτοντας με σαφήνεια το πλαίσιο: Οποιαδήποτε κακόβουλη καταγγελία ή υποβολή μήνυσης σε βάρος του εκπαιδευτικού είναι αρκετή να τον θέσει σε αργία και να τον στιγματίσει επαγγελματικά και κοινωνικά, πριν ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία και πριν καν του δοθεί το δικαίωμα της απολογίας και της υπεράσπισης της αθωότητάς του.

Η αυτοδίκαιη αργία ενεργοποιείται από οποιαδήποτε γενική και αφηρημένη κατηγορία παράβασης καθήκοντος. Αρκεί κάποιος να προβεί σε καταγγελία για έλλειψη αφοσίωσης του εκπαιδευτικού στην πατρίδα και τη δημοκρατία, για φθορά λόγω ασυνήθιστης χρήσης αντικειμένου το οποίο ανήκει στην υπηρεσία, για απώλεια ενός εγγράφου, για ανάρμοστη για υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας.

Αρκεί επίσης κάποιος να θελήσει να προχωρήσει σε ένδικα μέσα εναντίον του εκπαιδευτικού .

Προς το παρόν, καμία ανταπόκριση από τους εμπνευστές του μνημονιακού μέτρου που όπως πολλά άλλα πέρασε από τη μια άκρη της γραμμής στην άλλη. Από τη συλλήβδην ασυλία στη συλλήβδην καταδίωξη.

Οι αντιδράσεις, όμως, συνεχίζονται. Σήμερα, π ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει κηρύξει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προκειμένου οι καθηγητές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον εκπαιδευτικό που τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές. Ο μηνυτής κοινοποίησε τη μήνυσή του και το σχετικό κατηγορητήριο στο ΠΥΣΔΕ Ν. Ηλείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κοινοποίησαν στον εκπαιδευτικό την υπαγωγή του στις διατάξεις του νόμου 4093 12 περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας !

Στη Λάρισα, έχει βουίξει η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία για τη δίωξη του δασκάλου που συμμετείχε σε τοπική διαδήλωση στις 25 Μαρτίου 2012, ημέρα κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για αντίσταση κατά της αρχής. Η ΕΛΜΕ Λάρισας έχει ζητήσει την άμεση απαλλαγή του εκπαιδευτικού και την παύση κάθε δίωξής του έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του. Τα κρούσματα είναι πολλά. Σε πολλές περιοχές της χώρας. Και γίνονται ολοένα περισσότερα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ:

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=3&p2_articleid=9940

Και η ΔΟΕ τι κάνει; Κοιμάται με τα τσαρούχια;

Γιατί στη Λάρισα ο συνάδελφος που τέθηκε σε αργία είναι της Πρωτοβάθμιας.

Της Πρωτοβάθμιας και η εκπαιδευτικός στη Χαλκιδική.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης