ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!

Πήγαινε κάτω

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!  Empty ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Απρ 25, 2013 7:04 am

Το έγγραφο από χτες το βράδυ κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ένα έγγραφο που απέστειλε στους διευθυντές των σχολείων της ΔΕ Λακωνίας η εκεί Διευθύντρια ΔΕ. Λακωνικό σε μέγεθος αλλά απίστευτο σε περιεχόμενο. Η κ. Διευθύντρια με ύφος κοφτό ζητούσε να την ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε συμβάν εμπλέκονται μαθητές ή εκπαιδευτικοί εντός και εκτός σχολείου! Το άμεσα συνοδευόταν και ενισχυόταν και από τον αριθμό κινητού τηλεφώνου της Διευθύντριας. Στη συνέχεια ζητούσε να της στέλνουν και γραπτή αναφορά. Με εμπιστευτικό πρωτόκολο! Και τέλος υπήρχε η υπενθύμιση πως η μη τήρηση των ανωτέρω θα επιφέρει αντίστοιχες συνέπειες!

Με λίγα λόγια. Ο κάθε διευθυντής σχολείου που είδε, άκουσε, έμαθε ότι ο χι εκπαιδευτικός της σχολικής του μονάδας ενεπλάκη στο χι συμβάν εκτός σχολείου είναι υποχρεωμένος πάραυτα να πάρει τηλέφωνο τη Διευθύντρια ΔΕ και να της αναφέρει το περιστατικό. Κατόπιν να πιάσει και να γράψει χαρτί και καλαμάρι τι έγινε και τι ενέργειες έκανε. Αλλιώς... αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος για μη ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του.

Να πω την αλήθεια, όταν είδα το έγγραφο αναρωτήθηκα για την αυθεντικότητά του. Δεν μπορεί, σκέφτηκα, να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Περίμενα λοιπόν και δεν ανέβασα την είδηση στο φόρουμ μέχρι να τσεκάρω ότι η είδηση ευσταθεί. Και πράγματι σήμερα εκδόθηκε σχετική καταγγελία από την ΟΛΜΕ:

http://www.alfavita.gr/

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 3230073 – 3221255
FAX: 210 3311338
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr Αθήνα, 24/4/13

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Διευθύντριας ΔΔΕ Λακωνίας, που με έγγραφό της ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να της αναφέρουν άμεσα (τηλεφωνικά και με εμπιστευτικό έγγραφο) «οποιοδήποτε συμβάν εντός ή εκτός σχολείου» στο οποίο «εμπλέκονται μαθητές ή καθηγητές», απειλώντας τους πως αν δεν το κάνουν θα έχουν τις «αντίστοιχες συνέπειες».

Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή της Διευθύντριας, που εντείνει το κλίμα απειλής προς τους εκπαιδευτικούς που υπάρχει στα σχολεία από την εφαρμογή των απαράδεκτων διατάξεων του ν.4093/12 και την προσπάθεια για την κατασκευή ενόχων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς για να τίθενται σε αργία ή και να οδηγούνται σε απόλυση.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καταδικάσει χωρίς καθυστέρηση αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή της Διευθύντριας ΔΔΕ Λακωνίας, λαμβάνοντας και τα απαραίτητα μέτρα. Αλλιώς θα είναι συνένοχη.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!  Empty Απ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Απρ 25, 2013 10:04 am

Αφού λοιπόν η κ. Διευθύντρια θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να ενημερώνεται για όλα τα εντός και εκτός σχολείου συμβάντα που εμπλέκονται μαθητές ή καθηγητές, ας ενημερωθούμε και εμείς για τα ακόλουθα και που είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://politistikosgeron.blogspot.gr/2012/04/blog-post_30.html

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κοινοβούλιο και να γνωρίσει από κοντά τις δραστηριότητές του, καλωσορίζει οργανωμένες ομάδες επισκεπτών στους χώρους του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, οι ευρωβουλευτές έχουν τη δυνατότητα να προσκαλούν και να φιλοξενούν έναν αριθμό ατόμων κάθε χρόνο.

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, θέλοντας να προσφέρουν αυτή την ευκαιρία στους μαθητές τους να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απευθύνθηκαν στην συμπατριώτισσά μας ευρωβουλευτή, κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Η κυρία Γιαννάκου με χαρά αποδέχθηκε την αίτηση και προσκάλεσε ομάδα του Γυμνασίου Γερακίου που αποτελούνταν από μαθητές και μαθήτριες της Β΄και Γ΄τάξης, τους συνοδούς καθηγητές και το διευθυντή του σχολείου.

Την αποστολή επίσης συνόδευσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λακωνίας κα Αικατερίνη Χριστοπούλου, η οποία με κάθε ευκαιρία στηρίζει το σχολείο μας και τις δράσεις του.

Το ταξίδι στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα, στις 10, 11 και 12 Απριλίου, και αποτέλεσε μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετείχαν. Μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ αυτών και στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας, ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τα καθήκοντα και τις εργασίες των ευρωβουλευτών, από την ίδια την κα Γιαννάκου, και από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Γεώργιο Παπαστάμκο.

Επίσης, συμμετείχαν σε τηλεοπτική εκπομπή για το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο κυρία Ματρώνη Δικαιάκου, που έγινε προς τιμήν της κυρίας Γιαννάκου και με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψης του σχολείου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής τους αυτής στο Βέλγιο, η ομάδα των μαθητών και των καθηγητών είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί στην πόλη των Βρυξελλών, κατά τη δεύτερη ημέρα της διαμονής τους. Έτσι, επισκέφθηκαν την Αψίδα του Θριάμβου και το Μουσείο Πολέμου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, τη Μίνι Ευρώπη , το Μνημείο του Ατόμου (Atomium), το Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών, την πλατεία Grand Sablon. Τέλος, θαύμασαν την επιβλητική πλατεία της Μεγάλης Αγοράς (Grand Place), που αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της πόλης και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Ευρώπης.

Την τρίτη ημέρα, ταξίδεψαν στα βόρεια της χώρας και περιηγήθηκαν στα γραφικά καλντερίμια της μεσαιωνικής πόλης Μπρυζ. Εκεί θαύμασαν τα μοναδικά καλοδιατηρημένα κτίριά της, τις πανέμορφες πλατείες και εντυπωσιάστηκαν από τα πολυάριθμα κανάλια που διασχίζουν την πόλη.

Η άριστη οργάνωση και η ζεστή φιλοξενία εκ μέρους της κυρίας Γιαννάκου, η οποία περιλάμβανε το ταξίδι, τη διαμονή, τα γεύματα, τις ξεναγήσεις, αλλά και την πολύτιμη συντροφιά της , προσφέροντας πολύ από τον πολύτιμο χρόνο της με ατελείωτες συζητήσεις για το αγαπημένο χωριό, το Γεράκι συνετέλεσαν αποφασιστικά ώστε το ταξίδι αυτό να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για όλους και να διευρύνει πολύπλευρα τους ορίζοντες των μαθητών του σχολείου μας.

Για τους παραπάνω λόγους, το σχολείο μας εκφράζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Γερακίτισσα ευρωβουλευτή κυρία Μαριέττα Γιαννάκου και της εύχεται υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίζει το πλούσιο έργο της.

Στον επίλογο του άρθρου περιλαμβάνεται και φωτογραφία που επίτηδες δεν αναδημοσιεύουμε. Αξίζει όμως να επισκεφθείτε το λινκ http://politistikosgeron.blogspot.gr/2012/04/blog-post_30.html και να τη δείτε. Με την κ. Μαριέττα Γιαννάκου στη μέση και την κ. Διευθύντρια ΔΔΕ Λακωνίας εκ δεξιών.

Ο καθένας ας διαβάσει το άρθρο και ας βγάλει συμπεράσματα. Και σε σχέση με το τωρινό έγγραφο που ζητά άμεση ενημέρωση για τη συμπεριφορά των μαθητών και των εκπαιδευτικών εντός και εκτός σχολείου.

Ας συνδυάσει και την αυτοδίκαιη αργία του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη στη Λάρισα. Γιατί εκείνος αντί για ταξιδάκι στις Βρυξέλες και συμμετοχή σε εκπομπή προς τιμήν της κ. Γιαννάκου, προτίμησε την ίδια περίπου εποχή να πάρει μέρος σε διαδήλωση. Η συμπεριφορά η δική του θεωρήθηκε αναξιοπρεπής για δημόσιο υπάλληλο. Καθώς μάλιστα κατηγορήθηκε και για αντίσταση κατά της αρχής!

Κανένα πρόβλημα όμως δεν υπάρχει ( ; ) όταν παίρνεις μαθητές και τους φτάνεις Βρυξέλλες και εκπαιδευτικούς σε μέρες διακοπών για να γίνονται εκπομπές προς τιμή ενός ευρωβουλευτή και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Θυμίζω ότι στις 11 Απριλίου 2012 έγινε το διάγγελμα για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μάη. Εκλογές που δεν αποτέλεσαν κεραυνό εν αιθρία και όλοι ήξεραν πως θα προκηρυχθούν από ώρα σε ώρα.

Να πω ακόμη ότι και στο ελληνικό Κοινοβούλιο συνηθίζονται επισκέψεις μαθητών σχολείων. Μα είναι επισκέψεις που αφορούν το ίδιο το Κοινοβούλιο και όχι το βουλευτή ενός συγκεκριμένου κόμματος. Με το Ευρωκοινοβούλιο δεν μπορεί να γίνει το ίδιο; Ή μήπως οι Ευρωβουλευτές από τη στιγμή της εκλογής τους παύουν να έχουν και κομματική ιδιότητα; Προς τι λοιπόν επιτρέπεται σε Ευρωβουλευτές να κάνουν τέτοιες προσκλήσεις μαθητών και σε προεκλογική περίοδο;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης