ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ - ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ - ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!  Empty ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ - ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Μάης 10, 2013 7:57 amΣτην κόψη του ξυραφιού ΟΛΜΕ και απεργιακές κινητοποιήσεις

Στεφανάκου Π.|10.05.2013

Ανοικτό παραμένει το θέμα της απεργίας μέσα στις εξετάσεις, καθώς η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διακόπηκε περιέργως την ώρα που γραφόταν το πρακτικό της απόφασης που είχε ληφθεί για κινητοποιήσεις. Οι εκπρόσωποι όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, πλην ΠΑΜΕ, μετά από οκτάωρη συνεδρίαση, είχαν ήδη συμφωνήσει σε 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων στις 17 Μαΐου και σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες από τις 20 Μαΐου.

Έξωθεν παρέμβαση του ΠΑΜΕ την τελευταία στιγμή "προκάλεσε" την αποχώρηση των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ, ενώ είχε ληφθεί απόφαση - πρόταση για απεργία στις εξετάσεις

Υπήρχε μάλιστα συμφωνία και στα διαδικαστικά θέματα που έθετε η ΔΑΚΕ και καθαρογραφόταν το πρακτικό της συνεδρίασης. Εκείνη ακριβώς την ώρα εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ και τορπίλισε τη συνεδρίαση με ανακριβείς πληροφορίες. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Αυτό που μπλοκάρισε την απόφαση που είχαν λάβει τα 9 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. (δεν έχει υπάρξει άλλη φορά απόφαση για απεργία διαρκείας με τέτοια συμμετοχή) ήταν η ξαφνική και καθυστερημένη εμφάνιση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, κ. Αρβανιτίδης, που ήταν παλαιότερα μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ο κ. Αρβανιτίδης μετέφερε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε το νομοσχέδιο - ταφόπλακα του συνδικαλισμού.

Η πληροφορία αυτή προέκυπτε, σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτίδη, από πρωινή συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ με την ΑΔΕΔΥ την οποία θυμήθηκε να μεταφέρει στη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ο κ. Αρβανιτίδης κατηγόρησε τη ΔΑΚΕ αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις που συμφώνησαν στην απεργία για «λαγούς του Βρούτση» υποστηρίζοντας ότι η ΟΛΜΕ θα είναι η πρώτη Ομοσπονδία που θα υλοποιήσει το νομοσχέδιο - ταφόπλακα.

Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν η συμφωνία που έγινε μεταξύ των παρατάξεων ώστε στο πρακτικό να συμπεριληφθεί ότι η απόφαση πρέπει να βγει μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συμμετοχή 30% των μελών των ΕΛΜΕ ή με βάση τα καταστατικά τους. Το τελευταίο το ζητούσε η ΔΑΚΕ, η οποία προηγουμένως είχε αποσύρει την πρότασή της για κάλπες στις Γενικές Συνελεύσεις. Μάλιστα η φράση αυτή έμπαινε μέσα σε παρένθεση. Να σημειωθεί ότι η αναλογία του 1/3 προβλέπεται και σήμερα τόσο από τον ισχύοντα νόμο όσο και από τα καταστατικά πολλών ΕΛΜΕ.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ προφασίστηκαν τις θιγμένες και βρήκαν την ευκαιρία να αποσύρουν τις ψήφους τους, με αποτέλεσμα η απόφαση να μείνει στον αέρα και το Δ.Σ. να διακοπεί. Αξίζει να αναφερθεί ότι προηγουμένως υπήρξε υποχώρηση και στη θέση των δύο εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, οι οποίοι είχαν δεχτεί 48ωρη απεργία για τις 16 και 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών και άφηναν ανοικτό και νέο απεργιακό βήμα μετά από Γενικές Συνελεύσεις. Πάντως, η πληροφορία που μετέφερε ο κ. Αρβανιτίδης δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά και ούτε την γνώριζαν, όπως φάνηκε, οι συνάδελφοί του από την παράταξη.

Στο μεταξύ με απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις απειλούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που σήμερα θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο. Αμέσως μετά τη συνάντηση θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προκειμένου να συγκροτήσει την πρόταση που θα καταθέσει στις Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων οι οποίες θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

Υπέρ των κινητοποιήσεων εν μέσω εξετάσεων ψήφισε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διαφοροποιούμενος από την επίσημη θέση του κόμματός του.

Αιχμή των κινητοποιήσεων για τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι η αύξηση του ωραρίου που, αν ισχύσει, εκτιμάται ότι θα επιφέρει την απόλυση περίπου 1.000 εκπαιδευτικών. Η ΟΙΕΛΕ, με μια σκληρή ανακοίνωση - απάντηση στον υπουργό Παιδείας, δηλώνει ότι από την αύξηση του ωραρίου στην ιδιωτική εκπαίδευση θα κερδίσουν οι σχολάρχες περί τα 12 εκατ. τον χρόνο.

Επιπλέον, η ΟΙΕΛΕ εκτιμά ότι η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς απέδωσε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων περί τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ το κράτος έχασε 20 εκατ. από τα ασφαλιστικά του ταμεία.

Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μιλά για υπερεκμετάλλευση και επικαλείται έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ, σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί αμείβονται μόνο για το 57,44% της εργασίας που προσφέρουν, ενώ σχεδόν απλήρωτοι μένουν για την εργασία που προσφέρουν υπό την απειλή της απόλυσης απογεύματα, Σαββατοκύριακα, ακόμη και αργίες.

Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει ότι κερδισμένοι από όλα αυτά τα νομοθετήματα είναι μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων και τονίζει ότι η οριζόντια αύξηση του ωραρίου αποτελεί τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα.
Στο μεταξύ η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τους υπουργούς Εργασίας και Παιδείας τους καλεί να παρέμβουν άμεσα ώστε να καταβληθεί το δώρο Πάσχα που πολλά ιδιωτικά σχολεία παρανόμως δεν απέδωσαν στους εργαζόμενους καθώς και να μην εφαρμοστεί η αύξηση ωραρίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων είναι η μοναδική επιχειρηματική ομάδα του ιδιωτικού τομέα που επιδοτείται απευθείας από το κράτος με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω της εφαρμογής του νέου μισθολογίου και της ενδεχόμενης αύξησης του ωραρίου.

http://www.avgi.gr

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ - ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!  Empty Απ: ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ - ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Μάης 10, 2013 8:11 am

Ιδού τι γράφει και ο σημερινός Ριζοσπάστης για το ίδιο ζήτημα:

Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Αγωνιστική πρόταση, που παίρνει υπόψη τις διαθέσεις του κλάδου, κατέθεσαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών


Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεχιστεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη διαμόρφωση εισήγησης προς τις Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών. Προηγήθηκε μία μαραθώνια συνεδρίαση χτες, γύρω από το ζήτημα της απεργίας στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατέθεσαν, χτες, αγωνιστική πρόταση, που παίρνει υπόψη τις διαθέσεις του κλάδου και εστιάζει στην αναγκαιότητα να δοθεί συνολική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης - τρόικας. Πρότεινε 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μάη, Γενικές Συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα της απεργίας και Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη προκειμένου να καθοριστεί η πορεία των κινητοποιήσεων. Επισήμανε ότι αφού εκτιμηθεί η συμμετοχή στην απεργία και στον αγώνα το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προτείνει κλιμάκωση με νέα απεργία και την επόμενη βδομάδα. Στην ψηφοφορία που έγινε, η πρόταση συγκέντρωσε πέντε ψήφους από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, Συνεργασία (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) και Παρεμβάσεις, ενώ οι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ την καταψήφισαν με διάφορες προφάσεις.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - Συνεργασία - Παρεμβάσεις επανέφεραν την πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις πανελλαδικές. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δήλωσαν την αντίθεσή τους σε αυτή τη μορφή, σημειώνοντας ότι ανοίγει το δρόμο στον εκφυλισμό καθώς δεν λαμβάνει υπόψη τη συμμετοχή που μπορεί να είναι μεταβαλλόμενη και τις πραγματικές διαθέσεις του κλάδου. Επιπλέον, δεν εξασφαλίζει τη συμπόρευση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας που πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική.

Παράλληλα, επισήμαναν ότι ο όρος να παρθούν αποφάσεις στις ΕΛΜΕ με «αυξημένη πλειοψηφία», που έθεσαν οι άλλες παρατάξεις, αποτελεί εφαρμογή στην πράξη των αντιδραστικών ρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος και την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος. Οπως σημείωσαν, η εφαρμογή της σχετικής πρότασης των άλλων δυνάμεων στο ΔΣ, όπως και της πρότασης που κατατέθηκε για ψηφοφορία με κάλπη, καθιστά την ΟΛΜΕ «λαγό» στην εφαρμογή των ρυθμίσεων που θέλει να φέρει η συγκυβέρνηση.

Μετά την παρέμβαση αυτή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η ΔΑΚΕ απέσυρε την πρότασή της προκειμένου να ενημερωθεί περαιτέρω και η συνεδρίαση διακόπηκε χωρίς να παρθεί απόφαση.

Τοποθετήσεις από τα κόμματα


Στο μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών αν προχωρήσουν σε απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις αφήνει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε χτες ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αν. Ασημακοπούλου, μιλώντας χτες το πρωί στο «Μέγκα», καταδίκασε τις απεργιακές κινητοποιήσεις και δήλωσε ότι «δεν πρέπει να πληρώσουν τα παιδιά το γεγονός ότι οι καθηγητές δεν θέλουν να εργαστούν δύο ώρες περισσότερο». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρτέλης, με χτεσινές του δηλώσεις, σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί ενδεχόμενης επιστράτευσης, δήλωσε ότι «η επιστράτευση, ως μέτρο, είναι κάτι που πλήττει ευθέως τη δημοκρατία». Ωστόσο πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις πρέπει κανείς να σκέφτεται την υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου».

Με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, την ώρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, παίζει κομματικά παιχνίδια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Στρέφεται ευθέως, ανεύθυνα και αδίστακτα, εναντίον του κοινωνικού συνόλου». Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε με τη σειρά του τη ΝΔ ότι «παίζει άθλια μικροπολιτικά παιχνίδια με τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας» και κάλεσε την κυβέρνηση «να παγώσει τώρα τις αποφάσεις της και να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω στα πραγματικά προβλήματα του σχολείου, μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων».

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη απεργία των εκπαιδευτικών εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος. «Η στάση μας σε σχέση με την κυοφορούμενη απεργία των εκπαιδευτικών λειτουργών, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, είναι απολύτως καθαρή, απολύτως αρνητική», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7429691


Το ΚΚΕ τι λέει για την απεργία;

Ο Ριζοσπάστης ξέχασε να το πει...

Και ο καθένας ας κρίνει αυτή τη στάση!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ - ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!  Empty Απ: ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ - ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Μάης 10, 2013 8:22 am

Παρά τις ηρωικές προσπάθειες του ΠΑΜΕ, η απόφαση για απεργία κατάφερε σήμερα να ψηφιστεί. Από τους 9 στους 11...

Καταψήφισε η ΕΣΑΚ ΔΕΕ!!!

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://paideia.forumgreek.com/t1772-topic

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ - ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!  Empty Απ: ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ - ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Μάης 10, 2013 10:22 am

Σχετικό με τα παραπάνω:

ΛΟΓΩ ΟΛΜΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΕΘΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!

https://paideia.forumgreek.com/t1775-topic

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης