ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!!

Πήγαινε κάτω

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!! Empty ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Μάης 12, 2013 9:49 am

Μου φάνηκε απίστευτο όταν το είδα στο φέις μπουκ αρχικά πως απεργούν αυτές τις μέρες και οι εκπαιδευτικοί στη Γερμανία και μάλιστα εν μέσω εξετάσεων:

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!! 283685_10200942839873896_1597688196_n

Και όμως είναι αλήθεια! Και μπορούν οι γερμανομαθείς να επισκεφθούν τα ακόλουθα λινκ για περισσότερες πληροφορίες:

1. http://www.tagesspiegel.de/

Streit über Notdienstvereinbarung in Berlin: Lehrer streiken über die ganze Woche - Schule - Berlin.

2. http://www.gew-berlin.de/25889.php

GEW Berlin / GEW ruft angestellte LehrerInnen zur Streik- und Aktionswoche vom 13. - 17.05.2013 auf

Η είδηση ήδη κάνει τον κύκλο και στο ελληνικό εκπαιδευτικό διαδίκτυο:

Απίστευτο!! Σε απεργία διαρκείας από αύριο

οι εκπαιδευτικοί στο Βερολίνο!!!

on 12 Μαΐου 2013

Δεν απεργούν μόνο οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί. (πλέον επιστρατευμένοι). Απεργούν και στο Βερολίνο οι Γερμανοί συνάδελφοί μας.Η απεργία τους ξεκινά αύριο.

Η Εθνική Ένωση της Παιδείας και Επιστημών (GEW) της Γερμανίας, καλεί τους μισθωτούς δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς σε «Απεργία και την Εβδομάδα δράσης» από τις 13 έως 17 Μαϊου. Καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε τριήμερες διαδηλώσεις.

Όπως μας λένε συνάδελφοι Έλληνες Εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία:

- Πρόκειται για απεργία εκπαιδευτικών στο Βερολίνο για κάποια οικονομική διαφορά που υπάρχει μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών

- Ξεκινά αύριο

- Πέφτει πάνω στις εξετάσεις των μαθητών

Oι εκεί συνδικαλιστές προτείνουν να μη γίνει απεργία πάνω στις μέρες των εξετάσεων, αλλά μέχρι τελευταία στιγμή δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης

Δηλαδή, η διαφορά είναι ότι εκεί συζητάνε, ψάχνουν λύση και εδώ προβήκαμε σε προληπτικές επιστρατεύσεις.
Αυτό κάνει αυτούς Ευρώπη (έστω για τα προσχήματα) και εμείς είμαστε τι;»

http://greekteachers.gr

Βέβαια, ψάχνοντας λίγο καλύτερα το θέμα, μπορεί κάποιος να εντοπίσει και άρθρα προηγουμένων ημερών τα οποία αναφέρουν πως οι γερμανικές αρχές προσπάθησαν να επιβληθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά των απεργών μα δεν κατάφεραν να πείσουν το αρμόδιο Πρωτοδικείο. Έτσι η απεργία δεν κρίθηκε παράνομη και πρόκειται να γίνει κανονικά. Όσο για τις εξετάσεις αναβλήθηκαν!

http://www.tagesspiegel.de/berlin/schule/erfolg-fuer-die-gewerkschaft-gericht-bestaetigt-lehrer-duerfen-am-dienstag-streiken/8105094.html

Παραθέτω το κείμενο από τον αυτόματο μεταφραστή:

Επιτυχία για την Ένωση

Το ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ : εκπαιδευτικοί πρέπει να πάει σε απεργία την τρίτη


22.04.2013 16:37 από Sylvia Vogt


Το εργατοδικείο επιβεβαίωσε τη γνώμη της Ένωσης: ο δάσκαλος απεργία προγραμματισμένη για τρίτη είναι θεμιτό - αν και σε αυτήν την ημέρα βαθμολόγηση εξετάσεις και άλλες εξετάσεις είναι γραμμένα.

Η απεργία της Εθνικής Ένωσης της συνδικαλιστικής εκπαίδευσης και επιστήμης (GEW) Βερολίνο είναι νόμιμη. Το εργατοδικείο αποφάσισε τη Δευτέρα. Έτσι προσέλαβε καθηγητές όπως έχει προγραμματιστεί για την τρίτη να καταθέσετε εργασία - μια ημέρα κατά την οποία γραπτής εξέτασης για τις μεγάλες εταιρείες της βιολογίας είναι γραμμένο και κατείχε επίσης εξετάσεις για το γυμνάσιο (MSA). Δάσκαλος απεργούσε την ημέρα της εξέτασης: αυτή η ανακοίνωση της εμπόριο Ένωση Παιδείας και Επιστημών είχε η Γερουσία προφανώς τόσο προκάλεσε ότι αυτός που ζητούνται ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας.

Αλλά τα επιχειρήματα του Υπουργείου Οικονομικών της Γερουσίας δεν έπεισε την αίθουσα.

Η συνεδρία πριν το εργατοδικείο κράτησε τρεις ώρες. Το μήκος της διαδικασίας και την ένταση του δείχνει πόσο σημαντική είναι η απόφαση του Δικαστηρίου στη Γερουσία, καθώς και για την Ένωση. Επειδή θα ασχοληθεί όχι μόνο με την ημέρα ενιαία απεργία την Τρίτη, αλλά επίσης το ερώτημα εάν η Γερουσία είναι ανάγκη να διαπραγματευτούμε την Εθνική Ένωση των βάρος καθόλου με το τείχος. Οι εκπρόσωποι της οικονομικής διοίκησης Γερουσία είχε αρνηθεί αυτό.

Σε απεργία τους, το GEW είχε κάνει δύο απαιτήσεις: από την άλλη πλευρά τα τιμολογιακά συστήματα ταξινόμησης για μισθωτούς δασκάλους, κανόνες "γήρανση φιλικές συνθήκες εργασίας". Κατά συνέπεια μέτρα προστασίας της υγείας και πρόληψης είχαν ως στόχο που επηρεάζουν όλους τους εκπαιδευτικούς, ακόμα νεώτεροι, εκπρόσωπος GEW εξήγησε. Σύμφωνα με τη δημοσιονομική διαχείριση πτώση δύο αξιώσεις στην αρμοδιότητα της Κοινότητας συλλογική των χωρών. Δικαίωμα κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο δικαστής ωστόσο κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας κανονισμός μια ταξινόμηση στη συλλογική συμφωνία των χωρών, που ισχύει και για τους δασκάλους, και επομένως επίσης Friedenspflichten δεν ισχύει. Το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα μετά από κάποια προσοχή επίσης όσον αφορά τον δεύτερο ισχυρισμό.

Ο εκπρόσωπος της Γερουσίας αμφέβαλε για επίσης αν το κρατίδιο του Βερολίνου Σύλλογος το GEW καθόλου κατάλληλες αποφάσεις για θα μπορούσε να υποβάλουν, ότι η Ένωση έχει εξουσιοδοτηθεί Βερολίνο διαπραγματεύσεων και των εργατικών διαφορών. Αλλά αυτό επίσης δεν έπεισε τους δικαστές.

Τέλος στο ερώτημα του κατά πόσον η απεργία είναι δυσανάλογη - εάν αυτός αποτελεί επομένως μια πάρα πολύ μεγάλη μια επιβάρυνση και την παρέμβαση για τους μαθητές. "Θέλετε να κάνετε συνειδητά ή ασυνείδητα φοιτητές", ο δικηγόρος είπε τη δημοσιονομική διαχείριση. Το GEW που απέρριψε απερίφραστα και αντίθετα, τόνισε ότι θα υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Δάσκαλος όπως εποπτείας, θα απαιτούνται για τις εξετάσεις του απολυτηρίου, συνδικαλιστής είπε. Αυτό θα μπορούσε να απορροφηθεί από το κολέγιο. Επιπλέον, θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμη και χωρίς μια απεργία την ημέρα της εξέτασης των εκπαιδευτικών και πρέπει να εκπροσωπούνται, εκτός αν αυτό θεωρείται ως υπέρμετρη επιβάρυνση για τους φοιτητές. Επίσης δεν προβλέπεται να κρατήσει θορυβώδης ράλι πριν από τα δωμάτια του εξέταση. Οι απεργοί θα συναντούσα αντί πριν από τα σχολεία. Που πρέπει να απεργία μια ημέρα με σημαντική εξέταση ημερομηνίες, ήταν επικριθεί δριμύτατα από μαθητές και κύριος. Ακόμη και Paul Schuknecht, του οι διευθυντές σύνδεσης του GEW είχε μιλήσει έντονα ενάντια σε μια τέτοια απεργία.

GEW το πήρε απόφαση του Δικαστηρίου με ικανοποίηση. «Αποδείχθηκε ότι την περιπετειώδη τρόπο, όπως έχει συμπεριφερθεί στη δημοσιονομική διαχείριση του ER με το ασφαλιστικό μέτρο, τελικά στράφηκε εναντίον τους εαυτούς τους», είπε η Sigrid Baumgardt του Προέδρου του GEW. Αναμένει, που σύμφωνα με την απόφαση, ούτε περισσότερες μισθωμένο δάσκαλοι η απεργία που εμπλέκονται είναι από ό, τι είχε αρχικά υποτεθεί. Υπολογίζεται ότι να πάρει περισσότερα από 1000 υπαλλήλων περίπου 8000 εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της απεργίας. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη λήψη μέτρων πρέπει να οριστεί μόνο για αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην απεργία συνεδριάσεις.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!! 3-format10

«Για τα καλύτερα σχολεία στο Βερολίνο": αρκετές χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και γονείς στο δρόμο. Φωτογραφία: dpa


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!! Empty Απ: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Μάης 12, 2013 9:53 am

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!! 20130423_Lessing-Gymnasium

http://www.gew-berlin.de/25889.php

"Stundenplan" in der Streikwoche

Montag, 13.05.2013

Wer streikt schwerpunktmäßig?
Sekundarschulen, Gymnasien, Oberstufenzentren
ab Arbeitsbeginn vor den Schulen / Besuch benachbarter Schulen
11:00 Uhr
Eröffnung des Streikcamps am Molkenmarkt
Stadtplan
15:00 Uhr
Talkrunde mit Eltern, SchülerInnen, Studierenden, angestellten und beamteten LehrerInnen

Dienstag, 14.05.2013

Wer streikt schwerpunktmäßig?
Grundschulen
ab Arbeitsbeginn vor den Schulen / Besuch benachbarter Schulen
11:00 Uhr
Treffpunkt Streikcamp mit
- Ulrich Thöne (Vorsitzender der GEW)
- einem Vertreter der ausgesperrten dänischen LehrerInnen
- gemeinsame Erstellung einer Bodenzeitung
15:00 Uhr
Vorstellung der "Senatsinspektion" - Evaluation zur Umsetzung der Koalitionsbeschlüsse durch Politik und Bildungsverwaltung
http://senatsinspektion.de/

Mittwoch, 15.05.2013

Wer streikt schwerpunktmäßig?
Oberstufenzentren
ab Arbeitsbeginn vor den Schulen / Besuch benachbarter Schulen
- (Fahrrad-)Sternfahrt zum Streikcamp
11:00 Uhr
Treffpunkt Streikcamp
- Fahrradkorso zu den Berliner Parteizentralen
- Öffentliches Korrigieren im Streikcamp
15:00 Uhr
"Personalkostenbudgetierung" (PKB) und prekäre Beschäftigungsverhältnisse an Schulen und in anderen Bereichen (am Beispiel der Charité)

Donnerstag, 16.05.2013

Wer streikt schwerpunktmäßig?
Grundschulen
ab Arbeitsbeginn vor den Schulen / Besuch benachbarter Schulen
11:00 Uhr
Treffpunkt Streikcamp
- Kundgebung am Streikcamp
- Gemeinsames Angeln nach "L-EGO" in der Spree
15:00 Uhr:
Weder Barbie noch Vera: Kundgebung "Occupy Barbie-Dreamhouse" an der Weltzeituhr (Alexanderplatz)
17:00 Uhr:
Gemeinsam für bessere Arbeitsbedingungen an der Berliner Schule - Aktion der ErzieherInnen
Aufruf zur Aktion

Freitag, 17.05.2013

Wer streikt schwerpunktmäßig?
Alle Schulen
ab Arbeitsbeginn vor den Schulen / Besuch benachbarter Schulen
11:00 Uhr
Treffpunkt Streikcamp
- Offenes Micro
15:00 Uhr
Abschluss-Event
Die Liste wird laufend aktualisiert und erweitert.

Και με τον αυτόματο μεταφραστή τα προηγούμενα:

"Χρονοδιάγραμμα" για την εβδομάδα της απεργίας

Δευτέρα, 13.05.2013

Κυρίως που πηγαίνει σε απεργία;
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γυμνάσια και Λύκεια, ανώτερα κέντρα
από την έναρξη εργασίας πριν από τα σχολεία / γειτονικές σχολεία·
11:00
Άνοιγμα των στρατοπέδων απεργία στην αγορά ορού γάλακτος
Χάρτης
15:00
Γύρο της ομιλίας με γονείς, μαθητές, φοιτητές, υπαλλήλους και το προσωπικό τους εκπαιδευτικούς
Τρίτη, 14.05.2013

Κυρίως που πηγαίνει σε απεργία;
Δημοτικά σχολεία
από την έναρξη εργασίας πριν από τα σχολεία / γειτονικές σχολεία·
11:00
Στρατόπεδο απεργία σημείο συνάντησης με
-Ulrich Thöne (Πρόεδρος της GEW)
-έναν εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών δανική κλειδωμένος
-Σύνταξη από κοινού μια βάση εφημερίδα
15:00
Παρουσίαση της "επιθεώρησης Γερουσία" - αξιολόγηση της εφαρμογής των αποφάσεων του συνασπισμού πολιτική και διοίκηση της εκπαίδευσης
http://senatsinspektion.de/
Τετάρτη, 15.05.2013

Κυρίως που πηγαίνει σε απεργία;
Ανώτερα κέντρα
από την έναρξη εργασίας πριν από τα σχολεία / γειτονικές σχολεία·
-(Bicycle) συλλαλητήριο στην απεργία στρατόπεδο
11:00
Συνάντηση σημείο απεργία στρατόπεδο
-Κάνουν παρέλαση ποδήλατο στο Βερολίνο
-Δημόσια σωστή απεργία στρατόπεδο
15:00
"Το κόστος του προσωπικού στον προϋπολογισμό" (PKB) και την επισφαλή απασχόληση στα σχολεία και σε άλλους τομείς (στο παράδειγμα του Charité)
Πέμπτη, 16.05.2013

Κυρίως που πηγαίνει σε απεργία;
Δημοτικά σχολεία
από την έναρξη εργασίας πριν από τα σχολεία / γειτονικές σχολεία·
11:00
Συνάντηση σημείο απεργία στρατόπεδο
-Ράλι στο στρατόπεδο απεργία
-Κοινή «εγώ L» των αλιευτικών του ποταμού Spree
15:00:
Barbie ούτε Βέρα: "καταλαμβάνουν Barbie Dreamhouse" ράλι στο παγκόσμιο ρολόι (Alexanderplatz)
17:00:
Μαζί για καλύτερες συνθήκες εργασίας στο σχολείο Βερολίνου - δράση από τα εκπαιδευτικών
Έκκληση για δράση
Παρασκευή, 17.05.2013

Κυρίως που πηγαίνει σε απεργία;
Όλα τα σχολεία
από την έναρξη εργασίας πριν από τα σχολεία / γειτονικές σχολεία·
11:00
Συνάντηση σημείο απεργία στρατόπεδο
-Μικρο ανοιχτό
15:00
Εκδήλωσης λήξης
Ο κατάλογος είναι ενημερώνεται συνεχώς και να επεκταθεί.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!! Empty Απ: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Μάης 12, 2013 10:25 am

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!! Verolino_1

Σε απεργία διαρκείας από αύριο οι εκπαιδευτικοί στο Βερολίνο!!!

Δεν απεργούν μόνο οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί. (πλέον επιστρατευμένοι). Απεργούν και στο Βερολίνο οι Γερμανοί συνάδελφοί μας.

Η απεργία τους ξεκινά αύριο.

Η Εθνική Ένωση της Παιδείας και Επιστημών (GEW) της Γερμανίας, καλεί τους μισθωτούς δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς σε «Απεργία και την Εβδομάδα δράσης» από τις 13 έως 17 Μαϊου. Καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε τριήμερες διαδηλώσεις.

Όπως μας λένε συνάδελφοι Έλληνες Εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία…"πρόκειται για απεργία εκπαιδευτικών στο Βερολίνο για κάποια οικονομική διαφορά που υπάρχει μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών"

Ξεκινά αύριο

Πέφτει πάνω στις εξετάσεις των μαθητών

Μέχρι τελευταία στιγμή δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης"

Δείτε την είδηση απο το γερμανικό site ολόκληρη http://www.tagesspiegel.de/


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ

http://www.alfavita.gr

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!! Empty Απ: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Μάης 12, 2013 1:23 pm

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=363156

Πενθήμερη απεργία εκπαιδευτικών στο Βερολίνο

Σε «Απεργία και εβδομάδα δράσης» καλεί η Ένωση Εκπαιδευτικών Βερολίνου (GEW) τους εκπαιδευτικούς, σε όλα τα σχολεία του Βερολίνου, ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα, από 13 μέχρι 17 Μαΐου, επηρεάζοντας τις τελικές εξετάσεις στα σχολεία.

Μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν συμφωνήσει για διαχείριση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης με προσωπικό ασφαλείας (στη Γερμανία οι απεργοί συμφωνούν από κοινού με τις τοπικές αρχές εάν συντρέχουν λόγοι εκτάκτου ανάγκης). Έτσι, είναι δύσκολο για τις αρχές να χρησιμοποιήσουν αναπληρωτές καθηγητές ως «απεργοσπάστες».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τους μαθητές και τους γονείς να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που θα γίνονται καθημερινά μπροστά στο δημαρχείο της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της απεργίας, οι διαμαρτυρίες είναι εστιασμένες στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης, γυμνάσια και λύκεια, όπου είναι προγραμματισμένες οι τελικές εξετάσεις.

Τα αιτήματα της Ένωσης Εκπαιδευτικών Βερολίνου, για τα οποία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία, είναι ρύθμιση συλλογικών διαπραγματεύσεων ώστε να αντισταθμιστεί το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ μισθωτών και των τακτικών αναπληρωτών καθηγητών, καθώς επίσης βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εκπαιδευτικούς ώστε να εξασφαλίζονται υγιή γηρατειά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νεώτερο από τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι πολίτες παρακολουθούν στενά το θέμα λόγω των τελικών εξετάσεων που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης