ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ! ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!!!

Πήγαινε κάτω

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ! ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!!! Empty ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ! ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Μάης 13, 2013 5:32 am

Εδώ και αρκετές ώρες κυκλοφορεί η είδηση για το ξεπούλημα της ΟΛΜΕ από την ΑΔΕΔΥ. Ακόμη και δημοσιογραφικές πηγές αυτό κατάλαβαν όταν είδαν την ΑΔΕΔΥ να αποφασίζει μεν για απεργία αλλά όχι στις 17 του μήνα που είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ μα αύριο, Τρίτη!!!

Αν είναι δηλαδή δυνατόν να γίνει μια τέτοια απεργία χωρίς να υπάρχει καν χρόνος 24 ωρών για να το μάθουν οι εργαζόμενοι αλλά και ποιος είναι τόσο ηλίθιος να κάνει μια τόσο ηλίθια απεργία που δεν προσφέρει τίποτε παρά μόνο προβοκάρει και εκθέτει την ΟΛΜΕ!

Προσωπικά είμαι εξοργισμένη ως εκεί που δεν παίρνει άλλο με τα κομματόσκυλα της ΑΔΕΔΥ που σε τόσο κρίσιμες ώρες μας ξεπουλάνε! Έγινα όμως μπαρούτι όταν διάβασα τη δήλωση - καταγγελία που ακολουθεί και έμαθα ότι υπήρξε και δάκτυλος ΠΑΜΕ στο τρισάθλιο αυτό σκηνικό:

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

ΔΗΛΩΣΗ των ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΡΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
Εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

Ηλίθιοι ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5

ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΛΜΕ

Σε μια πρωτοφανή διασπαστική και εν τέλει υπονομευτική για την απεργία των καθηγητών [από 17/5] απόφαση κατέληξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, η οποία υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, για κήρυξη δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο Τρίτη, ημέρα που δεν έχει καν αρχίσει η επιστράτευση των καθηγητών [αρχίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης]!!!

Την ημέρα και τις ώρες που όλοι οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ πρέπει να περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να συζητούν και να καλούν 85.000 εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις 89 Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αύριο, προκειμένου ο κλάδος να υπερψηφίσει την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία από 17/5-24/5 και νέες ΓΣ για κλιμάκωση, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ [με προφανή χθεσινή απόφαση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ] αρνείται να δεχτεί την πρόταση της ΟΛΜΕ, του κλάδου που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 και προβαίνει σε αυτήν την αθλιότητα.

Εμείς συνεχίζουμε! Αποφασίζουμε καθολικά υπέρ της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οικοδομώντας ταυτόχρονα τους πανεργατικούς, παλλαϊκούς και κοινωνικούς όρους για την ανατροπή της επιστράτευσης.

Οι άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών φερεφώνων μας δυναμώνουν!

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν απεργία για τις 17 Μάη

ΑΘΗΝΑ, 13/5/2013
Ώρα 2μμ

Και μετά από αυτά δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση:

Εγώ απεργία που οι άθλιοι αυτοί συνδικαλιστές αποφάσισαν για να χτυπήσουν την ΟΛΜΕ, δεν την κάνω!

Και τους καταγγέλλω όχι μόνο ως προβοκάτορες μα για προδότες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Όσο για το ΠΑΜΕ; Φαίνεται πως ο κατήφορος δεν έχει τέλος... Ντροπή και αίσχος!


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ! ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!!! Empty Απ: ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ! ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Μάης 13, 2013 6:06 am

http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/deltia/2013/May/1352013-4.csp

13/05/2013

Η απάντηση της ΑΔΕΔΥ για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντώντας στην κυβερνητική πολιτική του ακραίου αυταρχισμού που εκδηλώνεται κατά των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Ε.Ε. αποφάσισε να στηρίξει τις αγωνιστικές δράσεις της ΟΛΜΕ που έχουν ληφθεί, εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή της σε ένα κλάδο Δημοσίων Υπαλλήλων που προληπτικά επιστρατεύεται για να μην απεργήσει, ενώ ταυτόχρονα υφίσταται τις μνημονιακές πολιτικές, με τη μορφή απολύσεων ή μετακινήσεων και οι οποίες θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε μια ετοιμόρροπη δημόσια εκπαίδευση.

Η Ε.Ε. ζητεί άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να ανασταλούν άμεσα όλες οι αποφάσεις που προκαλούν εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της παιδείας, με θύματα όχι μόνο τους καθηγητές αλλά και τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να επικαλείται προσχηματικά την αγωνία των μαθητών, όταν η ίδια έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξ' αιτίας της αδιέξοδης και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης αποφάσισε:

1.Την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας, αύριο, Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, σε όλο το Δημόσιο Τομέα, με αιχμή τα θέματα της παιδείας. Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.00 π.μ.

2.Την προκήρυξη Πανελλαδική Στάσης Εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 -σε συνεννόηση και με τη ΓΣΕΕ που θα προχωρήσει σε αντίστοιχη αγωνιστική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ- για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 12:30 μ.μ.

3. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και πάντα σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ για να εκτιμήσει τις όποιες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν προκειμένου να πάρει νέες αποφάσεις.Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δείτε και με τα μάτια σας την άθλια απόφαση.

Και διαβάστε τι ακριβώς είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ:

http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=4924

11-05-2013 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

11/05/2013 BY ΟΛΜΕ

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τα παρακάτω ενισχυτικά μέτρα για την στήριξη των απεργιακών μας κινητοποιήσεων.

Σύσκεψη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής στα γραφεία της ΟΛΜΕ την Κυριακή, 12/5 στις 6 μ.μ. για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών τη Δευτέρα, 13/5 στις 7 μ.μ. κάτω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2). Στην συγκέντρωση καλούμε να συμμετέχουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα καταγγείλει σε όλες τις διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών την πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

Πρέπει να το καταλάβουμε πως με τα κομματόσκυλα στα συνδικάτα δεν υπάρχει μέλλον.

Αυτοί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να μας σκάψουν ακόμη βαθύτερο το λάκκο!

Πρέπει πρώτα να τους ξηλώσουμε από τις καρέκλες τους και μετά να δρομολογήσουμε αγώνες που θα είναι νικηφόροι. Με πουλημένους όμως συνδικαλιστές, οι απεργίες και οι αγώνες μας μοιάζουνε μπουνιές στα καρφιά... Μπορεί δηλαδή να δείχνουμε τη δύναμή μας μα ματώνουμε διαρκώς.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ! ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!!! Empty Απ: ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ! ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Μάης 13, 2013 7:11 am

Διαβάστε τώρα και αυτό για να βγάλετε συμπέρασμα:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=208966&catid=3

Η ΑΔΕΔΥ «αδειάζει» την ΟΛΜΕ! Καμία κινητοποίηση μέσα στις εξετάσεις – 24ωρη απεργία αύριο – Κοινή απεργία με τη ΓΣΕΕ την παραμονή των πανελληνίων

Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να κηρύξουν απεργία στις 17 Μαΐου, ανήμερα της πρεμιέρας των πανελλαδικών

- Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ αύριο στην Αθήνα

- Το απόγευμα «φεύγουν» τα 88.000 φύλλα της επιστράτευσης των καθηγητών

- Προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΟΛΜΕ

- Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε εμμέσως τις ΕΛΜΕ να μην υπερψηφίσουν την απεργία

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 19:00

- Αύριο συνεδριάζουν οι τοπικές ενώσεις καθηγητών και στις 15 θα γίνει η διάσκεψη των προέδρων

Τώρα, το βλέμμα όλων και κυρίως των χιλιάδων μαθητών που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους, στρέφεται στις ΕΛΜΕ, στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών, που συνεδριάζουν αύριο για να εγκρίνουν ή όχι την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα που είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν οι πανελλαδικές.

Όπως είχε δηλώσει την Παρασκευή στο Newsit ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, αν δεν υπάρξει απαρτία σε κάποια ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος της θα είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει λευκό στην γενική συνέλευση των προέδρων, που συνέρχεται την Τετάρτη (15/5). Κι αν η πρόταση για 5ημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 20 έως τις 24 Μαΐου δε γίνει απόλυτα δεκτή, τότε θα αποσυρθεί και η απόφαση για την απεργία της 17ης Μαΐου.

Ενώ η κυβέρνηση έχει τυπώσει τα φύλλα επιστράτευσης για 88.000 εκπαιδευτικούς, τα οποία «φεύγουν» από το απόγευμα και θα ισχύσουν από τις 15 Μαΐου, η ΟΛΜΕ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης στο ΣτΕ, ενώ είναι αποφασισμένη να προσφύγει και σε διεθνείς οργανισμούς για παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων.

«Μας καλούν σε επιστράτευση με ένα άρθρο που αφορά καταστάσεις πολέμου ή περιπτώσεις θεομηνιών, σεισμών, λοιμών και καταποντισμών.

Φαίνεται ότι οι καθηγητές, στα μάτια της κυβέρνησης, είναι τυφώνας και τους αντιμετωπίζουν όπως τα φυσικά φαινόμενα. Αυτή τη φορά ξεπεράσανε τα όρια, γιατί η απεργία ακόμα δεν έχει ψηφιστεί. Μπορεί κάλλιστα αύριο, στις ψηφοφορίες των ΕΛΜΕ, να πουν οι συνάδελφοι "δίκιο έχουμε, αλλά ας κάνουμε ένα βήμα πίσω"», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος στον Βήμα FM.

Και κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς της τοπικές ενώσεις (ΕΛΜΕ) να μην εγκρίνουν την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία.

«Η δική μου προσωπική εκτίμηση, που όμως δεν έχει σημασία, γιατί δεν αποφασίζω μόνος μου, είναι ότι δεν θα πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να βρουν τους πρώτους 15.000 που θέλουν να απολύσουν» είπε ο πρόεδρος ο κ. Παπαχρήστος, σε μια δήλωση που ερμηνεύεται ως μήνυμα προς τις ΕΛΜΕ να μην αποδεχτούν την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω Πανελλαδικών.

Στο μεταξύ, μη σοβαρά χαρακτήρισε τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών για την απεργία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του και για την επιστράτευση.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, απαντώντας σε ερώτηση για την απεργία των καθηγητών είπε:

«Είναι αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί οδυνηρές μειώσεις στις αμοιβές τους, όμως τα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν την απεργία δεν είναι πειστικά, δεν είναι σοβαρά. Λυπάμαι γι αυτό, λυπάμαι επίσης και για το θέμα της επιστράτευσης. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη στράτευση στην υπηρεσία των παιδιών μας. Αυτό απαιτεί το λειτούργημά τους».

Κατάλαβες;;;;;;;;;;;

Σε μόνιμη στράτευση!!!

Κι αυτό είναι δείγμα του τι θα διατάξουν στη συνέχεια τα αφεντικά για το καθεστώς εργασίας μας.

Πλήρης απαγόρευση κινητοποιήσεων...

Όσο για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ... ας ελπίσουμε να είναι προβοκάτσια των δημοσιογράφων. Επιεικώς απαράδεκτες οι δηλώσεις του που παροτρύνουν τους καθηγητές να πούνε όχι στην απεργία.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ! ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!!! Empty Απ: ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ! ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Μάης 13, 2013 7:37 am


Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα

Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαριόλης

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα : το φάντασμα της απεργίας των καθηγητών στις εξετάσεις. Όλες οι δυνάμεις του γερασμένου πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα : ο πρωθυπουργός και ο υπουργός παιδείας, οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι των Μέσων Μαζικής Προπαγάνδας και οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ που καταγγέλλει την ΟΛΜΕ, ο βουλευτής που βγαίνει λίγες ώρες πριν την επιστράτευση και καμαρώνει στην τηλεόραση που η παράταξή του δεν στηρίζει την απεργία στις εξετάσεις, ο πονηρός πολιτευτής που αναρωτιέται με νόημα γιατί η κυβέρνηση δεν αφήνει να γίνουν οι εξετάσεις και μετά να περάσει τα μέτρα και οι αστυνομικοί που ψάχνουν εναγωνίως τους εκπαιδευτικούς να τους παραδώσουν τα φύλλα επίταξης.

Πέρα από τα αμέτρητα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχτηκε η πρόταση για απεργία στο εσωτερικό της ΟΛΜΕ, πέρα από την απίστευτη βαρβαρότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση πριν τη λήψη της απόφασης, τώρα έχουμε και το τελευταίο (μέχρι στιγμής) κομμάτι του παζλ : η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει την κήρυξη απεργίας όχι την ημέρα που ζητά η ΟΛΜΕ (την Παρασκευή) αλλά την ημέρα που οι καθηγητές έχουν Γ.Σ. (την Τρίτη) ! Όλα συγκλίνουν σε ένα κοινό σημείο : στους καθηγητές δεν πρέπει να απαγορευτεί απλώς να κάνουν απεργία στις εξετάσεις. Πρέπει πάση θυσία να μην την αποφασίσουν κιόλας !

Δυο πράγματα βγαίνουν από όλα τα παραπάνω : Η απεργία των καθηγητών στις εξετάσεις αναγνωρίζεται πια από όλους τους πυλώνες του κατεστημένου σαν μια επικίνδυνη, ανατρεπτική και αποτελεσματική μορφή αγώνα. Και δεύτερον, η ρωγμή που άνοιξε στο καθεστώς (η πρόταση και μόνο για απεργία στις εξετάσεις) αποκαλύπτει το σύνολο των δυνάμεων που συμπαρατάσσονται για να την κλείσουν και να επιστρέψουμε στη γλυκιά κανονικότητα όπου οι κυβερνώντες θα είναι με το μνημόνιο και κάποιοι άλλοι θα τους καταγγέλλουν εκ του ασφαλούς. Τελεία εδώ ; Όχι. Την τελεία θα την βάλει ο λαός με τη στάση του και πρώτα και κύρια οι καθηγητές. Και δίπλα τους οι δάσκαλοι που πρέπει να σταθούν επάξια στο πλευρό τους.


http://www.alfavita.gr

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης