ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

Πήγαινε κάτω

ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!  Empty ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Μάης 15, 2013 8:54 am

ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


αποφάσισαν λέει απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ!!!!!!!!!

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=10010

Με μια κουτοπόνηρη ανακοίνωση προσπαθεί σήμερα η ηγεσία της ΔΟΕ να δικαιολογήσει την εντελώς αδικαιολόγητη ως τώρα στάση της στο θέμα της απεργίας της ΟΛΜΕ. Παίζοντας με τις λέξεις και ενόψει βεβαίως της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου σε ένα μήνα, και της αγωνίας να περισώσουν τις καρέκλες τους, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να πείσουν τους αφελείς πως έκαναν την προσωπική τους υπέρβαση και ξαφνικά έγιναν επαναστάτες!

Η πεπονόφλουδα στην ανακοίνωση της ΔΟΕ κρύβεται στην τελευταία παράγραφο:

Συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξη.

Με λίγα λόγια η ίδια η ΔΟΕ δεν προκηρύσσει απεργία αλλά περιμένει από την ΟΛΜΕ να το κάνει!

Και πώς; Με το κάλεσμα λέει της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για "σπάσιμο" της επιστράτευσης στην πράξη!

Καταλαβαίνουν οι άνθρωποι τι λένε; Ή προσπαθούν μόνο να καλλιεργήσουν εντυπώσεις σε εγκεφάλους ακατοίκητους ακόμη και από κοινό νου;

Καταλαβαίνουν πως και μόνο η διατύπωση μιας τέτοιας φράσης αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα αφού προκαλεί άλλους να διαπράξουν παράνομη πράξη;

Η επιστράτευση, είτε μας αρέσει είτε και όχι, ακόμη και αν κορυφαίοι συνταγματολόγοι και νομικοί την κρίνουν αντισυνταγματική, επέχει θέση νόμου του κράτους και όποιος καθηγητής έμπρακτα προσπαθήσει να τη "σπάσει" θα βρεθεί για τουλάχιστον τρεις μήνες στη φυλακή και επομένως επισύρει και ποινή απόλυσης! Δείτε τι αναφέρει και το σχετικό έγγραφο της επίταξης που στάλθηκε στους καθηγητές:

ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!  946997_10200470195731769_1047813755_n%25202

Και όμως η ΔΟΕ ζητάει αυτό ακριβώς από την ΟΛΜΕ! Της ζητάει να παρανομήσει!

Πρόκειται για άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι που για μια ακόμη φορά ναρκοθετεί τον αγώνα των καθηγητών και προσπαθεί να τους εκθέσει πως άλλα λένε και άλλα κάνουν. Μα δεν μπορούν οι καθηγητές αυτή τη στιγμή να κάνουν! Κοινή λογική το λέγει αυτό. Πως είναι αδύνατον να πράξουν αντίθετα με το νόμο. Και το μόνο που τους επιτρέπεται είναι η ελευθερία της σκέψης τους και η ελευθερία της έκφρασης.

Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της υπερψήφισης και με συντριπτική πλειοψηφία από το σύνολο σχεδόν των ΕΛΜΕ της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία.

Από την άλλη μεριά είναι εντελώς γελοίο να μιλάς για συμπόρευση απεργιακή όταν εσύ δεν είσαι σε καθεστώς επίταξης. Η ΔΟΕ δε βρίσκεται στη δυσμενή σημερινή θέση της ΟΛΜΕ. Πώς λοιπόν μπορεί να παριστάνει ότι θα συμπορευτεί; Εκ του ασφαλούς; Τζάμπα μάγκες που λέει και ο λαός;

Για τη ΔΟΕ η απεργία θα έχει ως συνέπεια αφενός την αφαίμαξη της τσέπης των απεργών και αφετέρου, κι εδώ είναι το σημαντικό, να μπορεί μεθαύριο στη Γενική Συνέλευση του κλάδου να κοκορεύεται η ηγεσία πως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αγωνίστηκε και πάλεψε και έδωσε μπουνιά στο σύστημα και άλλα φαιδρά. Όχι όμως φυλακή και όχι απόλυση!

Τι συμπόρευση είναι λοιπόν αυτή; Όταν λέμε συμπόρευση εννοούμε να μπορείς να ακολουθήσεις τον άλλο ως το τέλος και όχι εσύ να μείνεις στη μέση της διαδρομής και ο άλλος να καταλήξει στον καιάδα!

Δια τούτο και αφιερώνω στους εμπνευστές αυτής της κουτοπόνηρης ανακοίνωσης το ακόλουθο παραμυθάκι του νονού μου του παραμυθά, του λαογράφου Γεωργίου Μέγα:

Ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ

Μια φορά κ' έναν καιρό ένα φίδι κατέβηκε στην ακρογιαλιά κι αντάμωσε έναν κάβουρα και του είπε:

- Καημένε κάβουρα, θέλω να κάμω έναν θαλασσινό από σας κουμπάρο, να κατεβαίνω καμιά φορά να τρώω κανένα θαλασσινό, κ' εκείνος πάλι, άμα θέλη, να έρχεται στη φωλιά μου να τρώη κανένα χορταράκι τρυφερό. Ε, τι λες; θέλεις να γίνωμε κουμπάροι;

Και ο κάβουρας, αφού σκέφθηκε, σκέφθηκε,

- Ας γίνουμε, του λέγει.

Τότε δώσανε τα χέρια και αμέσως καθήσανε να φάνε. Του έφερε ο κάβουρας διάφορα θαλασσινά, γαρίδες και χορτάρια της θάλασσας.

Άμα τέλειωσε το φαγί, το φίδι ήρθε στο κέφι και όλο "γεια σου κουμπάρε" και "γεια σου κουμπάρε" και αγκάλιαζε τον κακόμοιρο τον κάβουρα.

Ο κουμπάρος ο κάβουρας, σαν ντρεπότανε και λίγο, του έλεγε όμως:

- Πολύ με σφίγγεις, κουμπάρε.

- Μα σ' αγαπώ, κουμπάρε, του έλεγε το φίδι.

Πάλι σε λιγάκι:

- Γεια σου κουμπάρε, και όλο τον έσφιγγε.

ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!  Hpim7410

- Μα πολύ με σφίγγεις, κουμπάρε, και θα σκάσω.

Και το φίδι, που είχε το σκοπό του:

- Μα δε μπορώ, κουμπάρε, σ' αγαπάω.

- Κ' εγώ σ' αγαπάω, κουμπάρε, απαντούσεν ο κάβουρας, μα έβλεπε που δεν πηγαίνανε καλά` το φίδι όλο τον έσφιγγε, όσο πήγαινε, και δεν τον απόλαε καθόλου.

Πάλι σε λιγάκι τον έσφιξε τόσο, που ο κάβουρας απελπίσθηκε και γυρίζει και του βάνει τις δαγκούνες του στο λαιμό, και τότε πια τον απόλυκε το φίδι και απλώθηκε στη φωλιά του κάβουρα, όσο μακρύ ήτανε. Τότε του είπεν ο κάβουρας:

- Να, έτσι είναι καλά! Ίσια κουμπάρε, όχι με μάζωνες να με πνίξης!

_______________

ΥΓ Η ορθογραφία ακολούθησε το κείμενο του βιβλίου, εκτός του πολυτονικού συστήματος τονισμού.

ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΕΚΛΟΓΗ Γ. Α. ΜΕΓΑ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΩΤΙΟΥ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΡΑΛΛΗ ΚΟΨΙΔΗ - ΕΚΔΟΤΑΙ Ι. Δ. ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ - ΑΘΗΝΑΙ -Σειρά Πρώτη - Δωδέκατη έκδοση - σελ. 27

Λέω λοιπόν, μετά και από την τεράααααααστια συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ προς την ΟΛΜΕ, με την κήρυξη απεργίας την Τρίτη και όχι την Παρασκευή, μην το παρακάνετε ωρέ παιδιά με την τόοοοοση αγάπη σας προς την ΟΛΜΕ. Φτάνει το σφιχτό αγκάλιασμα και η συμπόρευση. Γιατί εκτός από τα λαϊκά παραμύθια, ο λαός μας έχει και ωραίες παροιμίες, μία από αυτές και ετούτη:

Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα!

Κοντά λοιπόν είναι η Γενική Συνέλευση, κοντά και οι εκλογές. Και οι δάσκαλοι δεν είμαστε όλοι τόσο αφελείς για να καταπίνουμε τις κουτοπονηριές της σημερινής μας ηγεσίας. Που μας εκθέτουν προς τους συναδέλφους καθηγητές και μάλιστα στις τόσο κρίσιμες ώρες που περνάνε. Κι όταν ο αγώνας τους αφορά προβλήματα που καίνε και εμάς.

Τι θα πει λοιπόν απεργιακή συμπόρευση αν κι εφόσον η ΟΛΜΕ κάνει ετούτο ή το άλλο;

Η δική μας κατάσταση, τα δικά μας προβλήματα, δεν επιβάλλουν απεργία εδώ και τώρα; Αν δηλαδή η ΟΛΜΕ δεν έκανε απεργία, η ΔΟΕ πώς είχε σκοπό να βγάλει τη φετινή χρονιά; Με επιστημονικές ημερίδες για την αξιολόγηση σε πολυτελή συνεδριακά κέντρα ανά την Ελλάδα;

Ό,τι και να κάνει η ηγεσία της ΔΟΕ, την ακηδία της για τα προβλήματα του κλάδου αυτή τη διετία δεν μπορεί να την καλύψει. Ειδικά με τις τρικλοποδιές στην ΟΛΜΕ που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα και ασυγχώρητα. Γιατί πλέον δε μιλάμε για αδράνεια μα για ενέργεια σκόπιμη που ζημιώνει όχι μόνο τους καθηγητές μα και εμάς και συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα.

Και να πούμε και το άλλο. Αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα αν θα είναι η ΟΛΜΕ ή θα είναι η ΔΟΕ που θα κάνει απεργία διαρκείας. Ή και όποιος άλλος κλάδος του πολυβασανισμένου δημόσιου τομέα. Η ουσία είναι να υπάρξει αντίδραση από έναν τουλάχιστον κλάδο στον απίστευτο γολγοθά που μας έχει επιβληθεί. Αν λοιπόν η ΟΛΜΕ εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να απεργήσει, έχουμε χρέος οι υπόλοιποι και ειδικά οι συνάδελφοί τους οι εκπαιδευτικοί να το κάνουμε εμείς. Να πάρουμε τη σκυτάλη από τους καθηγητές και να συνεχίσουμε εμείς τον αγώνα. Αγώνα όμως, κι όχι ντουφεκιές στον αέρα. Κι όχι ξεπουλημένες απεργίες σαν τη χτεσινή. Έχει τέτοια κότσια η σημερινή ηγεσία της ΔΟΕ; Αν δεν τα έχει, ας κάτσει στ' αβγά και να σταματήσει να πουλάει μαγκιές.

Έτσι κι αλλιώς γενικές συνελεύσεις έχουμε μπροστά μας και η βάση του κλάδου ας αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για μια άλλη ηγεσία αντάξια των καιρών και των προβλημάτων. Κι αν δεν το πράξει, τότε καλά να πάθουμε για όσα ακόμη θα έρθουν. Δικαιολογίες δε χωράνε για κανέναν πια, ούτε για τις ηγεσίες ούτε για τη βάση.

Το ωραίο πάντως θα είναι η ΟΛΜΕ να κάνει αυτό που την προκαλεί η ΔΟΕ... γιατί εδώ που φτάσανε τα πράγματα τίποτε δεν αποκλείεται και σύμφωνα με όσα διαρρέουν στο διαδίκτυο. Κι εκεί να τη δω τη ΔΟΕ τι είδους συμπόρευση θα κάνει με τους καθηγητές. Κι αν θα έχει τα κότσια ακόμη και έτσι, ως ουρά της ΟΛΜΕ, να κατεβεί σε απεργία διαρκείας.

Κρίμα πάντως για τον κλάδο μας. Που έχασε μια μοναδική ευκαιρία να βγει μπροστάρης...

Κρίμα που για μια ακόμη φορά φανήκαμε λίγοι. Και ξύπνησαν σε όλους μας οι μνήμες του 1997.

Οψόμεθα λοιπόν όπως και αν έχει των αποφάσεων της ΟΛΜΕ που όπως διαβάζουμε είναι στο παρά πέντε να ανακοινωθούν αφού τελείωσαν οι ομιλίες των προέδρων των ΕΛΜΕ και μιλάει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης