ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οδηγίες για τις επιταγμένες προσωπικές υπηρεσίες των εκπαιδευτικών της Β' Εκπ/σης

Πήγαινε κάτω

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οδηγίες για τις επιταγμένες προσωπικές υπηρεσίες των εκπαιδευτικών της Β' Εκπ/σης Empty ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οδηγίες για τις επιταγμένες προσωπικές υπηρεσίες των εκπαιδευτικών της Β' Εκπ/σης

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Μάης 24, 2013 12:26 pm

Οδηγίες για τις επιταγμένες προσωπικές υπηρεσίες των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Posted by admin on Μαΐου 24th, 2013 02:27 ΜΜ |


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ Α’ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Ιωάννινα : 20-05-2013 Αρ. Πρωτ.: Φ.31.2/3073

Ταχ. Δ/νση: Ανεξαρτησίας 146 ΠΡΟΣ: Τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας
Τ.Κ. – Πόλη: 454 44 Ιωάννινα Εκπαίδευσης Ηπείρου
Ιστοσελίδα: http://epirus.sch.gr
E-mail: mail@ipeir.pde.sch.gr ΚΟΙΝ: Σε όλα τα σχολεία περιοχής
ευθύνης τους διαμέσου αυτών

Κατόπιν προφορικής επικοινωνίας και συνεννόησης με το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και σε σχέση με το υπ’ αριθμ. 66267/Δ2/16-05-2013 έγγραφο με θέμα:

”Οδηγίες για τον έλεγχο της ομαλής και απρόσκοπτης άσκησης των επιταγμένων προσωπικών υπηρεσιών του συνόλου των εκπαιδευτικών της Δ/θμιας Εκπ/σης στις θέσεις όπου υπηρετούν, εξ αφορμής της κηρυχθείσας πολιτικής κινητοποίησης ”, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Οι εκπαιδευτικοί, οι μη εμπλεκόμενοι με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα προσέρχονται στα σχολεία τους που είναι εξεταστικά κέντρα ή συστεγαζόμενα με αυτά, μετά το τέλος της εξεταστικής διαδικασίας, όταν αυτό κρίνεται από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων απαραίτητο.

2. Οι επιτηρητές και εν γένει οι εμπλεκόμενοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αποδεσμεύονται με το πέρας της εξεταστικής διαδικασίας.

3. Για τους εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει ή θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα στο Βαθμολογικό Κέντρο Ιωαννίνων ή στα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα, ως εργασιακό τους ωράριο θεωρείται η εκεί παρουσία τους, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

4. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, τόσο των Εξεταστικών Κέντρων και των συστεγαζόμενων με αυτά σχολείων, όσο και των σχολείων που δεν εμπλέκονται ούτε επηρεάζεται η λειτουργία τους από την εξεταστική διαδικασία, με ευθύνη τους και σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων θα ρυθμίζουν τα σχετικά με την παρουσία και παραμονή των εκπαιδευτικών σε αυτά, διασφαλίζοντας πρωτίστως την ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς και την απρόσκοπτη διεξαγωγή και διεκπεραίωση των πάσης φύσης ενδοσχολικών εξετάσεων.

5. Εννοείται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για αντιμετώπιση ενδεχόμενης έκτακτης ανάγκης.

6. Με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων να λάβουν ενυπόγραφα γνώση όλοι οι εκπαιδευτικοί και να μας γνωρίσετε σχετικά.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ

alfavita.gr

http://xenesglosses.eu/2013/05/odigies-gia-tis-epitagmenes-prosopik/

Διαβάζοντας αυτό το έγγραφο, με ημερομηνία από 20 Μάη, δεν μπορεί παρά να απορούμε και ο λόγος είναι αφενός όσα έχουμε διαβάσει αυτές τις μέρες να καταγγέλλουν από διάφορες γωνιές της Ελλάδας οι καθηγητές για καψόνια και αφετέρου γνωρίζοντας πως η επιστράτευση επιβλήθηκε από το Σάββατο, 11 Μάη 2013. Χρειάστηκαν δηλαδή 9 ημέρες για να σταλεί η εγκύκλιος και να ρυθμιστούν θέματα ουσίας για τόσες χιλιάδες εργαζόμενους; Και στο μεταξύ; Τι γινόταν; Αυτά που καταγγέλλουν οι καθηγητές και μάλιστα με τον επίσημο συνδικαλιστικό τους φορέα, την ΟΛΜΕ;

Η ΟΛΜΕ ζητάει ανυπακοή για το ωράριο 8.00-2.00

Posted by admin on Μαΐου 20th, 2013


Να καταργηθεί τώρα η επιστράτευση

Όχι στην πολιτική εξευτελισμού των εκπαιδευτικών

Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και που συνεχίζει να κρατά σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού του εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως ισχυριζόταν, να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, αλλά να πληγεί το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας το οποίο μέσω της διοίκησης επιβάλει καταναγκαστικές υποχρεώσεις στους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα με εντολές που διαβιβάζονται μέσω διευθυντών εκπαίδευσης επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα αλλά δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις, να παραβρίσκονται με υποχρεωτική παρουσία (χωρίς να έχουν εργασία αφού βρίσκονται εκτός του εργασιακού τους χώρου) από τις 8 πμ μέχρι τις 2 μμ σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα και γήπεδα!!

Σύμφωνα και με το γνωμοδοτικό σημείωμα του νομικού μας συμβούλου «η πολιτική επιστράτευση, ανεξάρτητα από τα θέματα της ορθής εδραίωσης της κατά το Σύνταγμα και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας, είχε ως υποτιθέμενο στόχο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων με την παροχή όχι νέας μορφής καταναγκαστικής εργασίας, αλλά εκείνης που κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων ίσχυε στο παρελθόν και την οποία θα προσέφεραν οι εκπαιδευτικοί εάν δεν είχε μεσολαβήσει η απειλή πραγματοποίησης απεργιακών εκδηλώσεων.
Η κατάλυση άλλων δικαιωμάτων πέραν αυτών που υποτίθεται ότι εξυπηρετούνται από την πολιτική επιστράτευση θα ήταν εκ νέου αντίθετη και προς το Σύνταγμα και προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας και προς την αρχή της αναλογικότητας, αλλά εμφανώς θα βρισκόταν και πέραν του ουσιαστικού υποτιθέμενου σκοπού της ανάγκης διεξαγωγής πανελλαδικών εξετάσεων και του πλαισίου της συγκεκριμένης πολιτικής επιστράτευσης».

Η επιβολή λοιπόν μιας εξαναγκαστικής υποχρέωσης, οι εκπαιδευτικοί δηλ. να υποχρεούνται σε παρουσία χωρίς έργο σε άλλα κτίρια, είναι εκδικητική και αδικαιολόγητη, καθώς δεν εξυπηρετεί τις συνήθεις και σε οποιαδήποτε εκδοχή ανάγκες των εξετάσεων και των σχολείων. Βρίσκεται εκτός των ορίων ακόμα και της επίταξης.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη φοβούνται και να μην αποδέχονται αυτή την καταφρονητική και εξευτελιστική μεταχείριση. Καμία εντολή πέρα από εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο που τους έχει ανατεθεί στην σχολική τους μονάδα δεν είναι νόμιμη.

Τονίζουμε ότι θα στραφούμε με κάθε νόμιμο μέσον εναντίον όσων ασκούν τέτοια μέσα εναντίον των καθηγητών, επιβάλλοντας αδικαιολόγητα και παράνομα μέτρα καταναγκασμού.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την κυβέρνηση:

• Να ανακληθούν τώρα αυτές οι παράνομες εντολές για υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε άλλα κτίρια από αυτά στα οποία εργάζονται. Οι εκπαιδευτικοί εργάζονται στο χώρο εργασίας τους, όπως γινόταν πάντα.

• Να ανακληθεί αμέσως η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.


Link : http://xenesglosses.eu/2013/05/800200/#ixzz2TyHRBnZ9

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οδηγίες για τις επιταγμένες προσωπικές υπηρεσίες των εκπαιδευτικών της Β' Εκπ/σης Empty Απ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οδηγίες για τις επιταγμένες προσωπικές υπηρεσίες των εκπαιδευτικών της Β' Εκπ/σης

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Μάης 25, 2013 5:18 am

Σχετική με τα ανωτέρω και η ανακοίνωση που ακολουθεί. Με την ημερομηνία της ανακοίνωσης να δηλώνει ότι το πρόβλημα δε λύθηκε παρά τις υπηρεσιακές εγκυκλίους που προσπάθησαν να λογικέψουν τους βασιλικότερους του βασιλέως:

Α ΕΛΜΕ Αθήνας: Σχετικά με το ωράριο παραμονής στα σχολεία

Posted by admin on Μαΐου 25th, 2013 10:28 ΠΜ |


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ

ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ 33 Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ (8ο Λύκειο) ΑΘΗΝΑ 112 53 - ΤΗΛ – FAX: 210 5246795 email : alphaelme@yahoo.gr

Αθήνα 23-5-2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ


Επειδή υπάρχουν πολλές αναφορές – καταγγελίες από συναδέλφους στα σχολεία της Α’ ΕΛΜΕ για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο από 8 – 2 μ.μ., χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, υπενθυμίζουμε ότι:

Α) Ο Νόμος 1566/85, ο οποίος καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις, αναφέρει με σαφήνεια ότι ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο είναι έως 30 ώρες, οι οποίες καθορίζονται: από τις διδακτικές ώρες συν τις ώρες που προκύπτουν από τις αναθέσεις του συλλόγου, τη συμμετοχή στις σχολικές γιορτές, εκδρομές, παιδαγωγικές συνεδριάσεις, βαθμολογίες κ.λπ. Είναι προφανές ότι εφόσον για κάποιο συνάδελφο δεν υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, δεν υπάρχει λόγος υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο. Κάθε άλλη ερμηνεία και αλλαγή προγραμματισμού είναι αυθαίρετη και εκδικητική. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ δεν θα παραμείνει αδιάφορη.

Β) Καμία εγκύκλιος διοικητικού παράγοντα δεν μπορεί να ανατρέψει το νόμο.

Γ) Το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή της 20ης Μαΐου αναγνωρίζει τα παραπάνω, όπως προκύπτει από την αναφορά του στις κείμενες διατάξεις και την παραδοχή της επιτυχημένης διαδικασίας που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια.

Δ) Η ευκαιρία της επιστράτευσης για επαναφορά του ζητήματος του ωραρίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και προφανώς δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν (διευθυντή εκπαίδευσης, διευθυντή σχολείου, συνάδελφο) να εφαρμόσει κάτι άλλο. Συμπερασματικά και με δεδομένη την απόσυρση της απαράδεκτης οδηγίας είναι αυτονόητη η διατήρηση του ωραρίου σύμφωνα με το νόμο, καθώς και ότι η διενέργεια των εξετάσεων δεν διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Φάσσαρης Θωμάς Γεωργιάδης

alfavita.gr

Link : http://xenesglosses.eu/2013/05/a-elme-athinas-sxetika-me-to-orario-para/#ixzz2UJGpfYBv

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης