Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Πήγαινε κάτω

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Empty Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Μάης 25, 2013 6:24 am

Κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού με τον βέλτιστο τρόπο

Posted by admin on Μαΐου 19th, 2013 11:30 ΜΜ |Για την φημολογούμενη μείωση των οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, απαντά ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως αναφέρει ο Υφυπουργός κ. Παπαθεοδώρου: «σε καμία περίπτωση δε ζητήθηκε με το έγγραφο που εστάλη στους Περιφερειακούς Διευθυντές να προτείνουν την κατάργηση οργανικών θέσεων ή τον υποβιβασμό ή κατάργηση σχολικών μονάδων, αλλά να αιτιολογήσουν τις προτάσεις που κατέθεσαν».

«Αναφορικά με την οργανικότητα των σχολικών μονάδων της χώρας, βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία όλων των απαραίτητων στοιχείων και ιδιαίτερων συνθηκών που θα συντελέσουν στην τελική διαμόρφωση του σχολικού χάρτη της χώρας για το σχολικό έτος 2013-2014.

Όσον αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2012-2013, η Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού όπως κάθε χρόνο, ελέγχοντας άμεσα τα λειτουργικά κενά, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, έχει προβεί μέχρι σήμερα, στην πρόσληψη 4.493 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Πρέπει να σημειωθεί, ότι επιπλέον του ανωτέρω αριθμού, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς και την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων. 3.587 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει ο Υφυπουργός κ. Παπαθεοδώρου: «αναφορικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων αναπληρωτών ωρομίσθιων σχολικού έτους 2013-2014, από την 1-1-2011 έως την 31-12-2016,

ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι συνολικά μεγαλύτερος από το λόγο 1/5.

Οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου για τα έτη 2013 και 2014 περιορίζονται σε 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος».Από το Γραφείο Τύπου Απάντηση Παπαθεοδώρου στον Λευτέρη Αυγενάκη…

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr, kathigitis.org

Link : http://xenesglosses.eu/2013/05/katanomi-tou-ekpaideutikou-prosopik/#ixzz2UJXaKqHv

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης