Εθελοντής εκπαιδευτικός η νέα μορφή εργασίας...

Πήγαινε κάτω

Εθελοντής εκπαιδευτικός η νέα μορφή εργασίας...  Empty Εθελοντής εκπαιδευτικός η νέα μορφή εργασίας...

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Ιουλ 27, 2011 11:39 am

Αθήνα 27/7/2011

Προς Τα Μ.Μ.Ε. - (συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ)

ΚΟΙΝ:Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με «φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους «φορείς» στους Δήμους. Οι «φορείς» αυτοί είναι κατά κύριο λόγο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Οι άνεργοι βαφτίζονται «εθελοντές», απασχολούνται σε «κοινωφελείς εργασίες», θα αμείβονται 625 ευρώ το μήνα και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.

Αυτό το πρόγραμμα προτίθενται να αξιοποιήσουν πολλοί Δήμοι και περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Νέας Ιωνίας, για να προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς, πολλών ειδικοτήτων, ώστε από το Σεπτέμβρη να λειτουργεί πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία της πόλης, με ευθύνη του Δήμου!

Με αυτό τον τρόπο εισάγονται νέες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση και μεταφέρεται το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου στις επιχειρήσεις και στις Μ.Κ.Ο. Ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για την κατάργηση της μόνιμης δουλειάς.

Εκατοντάδες παρόμοια προγράμματα υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά μέσα από τους Δήμους με πρόσχημα τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας και φυσικά η ανεργία αυξάνει ραγδαία. Αντίθετα, το μόνο που «πέτυχαν» τα προγράμματα είναι η δημιουργία ενός πολύ φτηνού εργατικού δυναμικού. Γενικεύονται οι άθλιες ελαστικές, εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί πείνας, κάτω και από το όριο της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί:

Να παρθεί πίσω το πρόγραμμα αυτό! Έξω οι Μ.Κ.Ο. και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι υπόθεση των δήμων.


Από τη Δ.Ο.Ε.


ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=40562
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 145
Εγγραφή : 23/12/2007

https://paideia.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Εθελοντής εκπαιδευτικός η νέα μορφή εργασίας...  Empty Απ: Εθελοντής εκπαιδευτικός η νέα μορφή εργασίας...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Ιουλ 29, 2011 3:17 am

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=40762


29/07/2011 - 11:36

Βάφτισαν τα stage "κοινωνική εργασία"


«Κοινωνική Εργασία» μοχλός για άλωση των εργασιακών σχέσεων

και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Aνακοίνωση της "Αυτόνομης Παρέμβασης"


Ξεκίνησε η εφαρμογή των λεγόμενων προγραμμάτων «κοινωνικής εργασίας», νέο εφεύρημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μετά την κατάργηση των stage, με κοινό όμως παρονομαστή τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων (Σ.Σ.Ε.) και το εμπόριο ελπίδας στους νέους και τους ανέργους.

Η κυβέρνηση, αφού παρέδωσε την κοινωνία στους δανειστές και κλείδωσε την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση, με την ανεργία να κινείται σε ύψος ρεκόρ, επιχειρεί στη συνέχεια με τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας να μας εισαγάγει σε ένα νέο υπέρ-ευέλικτο εργασιακό πρότυπο υποκρινόμενη από την άλλη και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των νέων και των ανέργων ότι κινείται τάχα στη λογική της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει διάρκεια απασχόλησης πέντε μήνες για κάθε άνεργο, ανακυκλώνει την ανεργία, διευρύνει τη φτώχια στην κοινωνία και οδηγεί στην πολιτική «ομηρία» χιλιάδες ανέργους.

Οι απασχολούμενοι – γιατί περί απασχόλησης πρόκειται και όχι εργασίας - σΆ αυτά τα προγράμματα θα αμείβονται με το 80% περίπου της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με καθεστώς ουσιαστικά δανεισμού μιας και θα προσλαμβάνονται από διάφορες Μ.Κ.Ο. και θα δανείζονται στο φορέα απασχόλησής τους.

Αυτή την περίοδο επίσης, θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ανάγκες, αλλά και για να διευκολύνει τη γενίκευση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, μιας και αποτελεί βασικό αίτημα της τρόικας για το οποίο θα ασκηθεί μεγάλη πίεση το επόμενο διάστημα.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, επίσης, καταγγέλλει το γεγονός ότι η υλοποίηση του προγράμματος ανατίθεται σε διάφορους ιδιωτικούς φορείς και Μ.Κ.Ο., για να μην αποκτούν εργασιακά δικαιώματα, εδραιώνει ένα εργατικό πρότυπο, που ο εργαζόμενος θα υπό-απασχολείται, θα υπό-αμείβεται και θα εργάζεται προσωρινά, θα είναι ασυνδικάλιστος και θα είναι έρμαιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των πελατειακών μορφών εξουσίας. Ένας τύπος δηλ. εργαζομένου ο οποίος θα έχει μηδαμινή προοπτική αξιοπρεπούς διαβίωσης απΆ την εργασία του.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση επαναφέρει την κατηγορηματική της διαφωνία, όπως την έχει καταθέσει σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και καλεί και τις άλλες δυνάμεις να μη νομιμοποιούν με τη δική τους συμμετοχή (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων.

Το εργατικό κίνημα θα πρέπει να αντιπαλέψει την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και να αγωνιστεί για την αποδέσμευση της χώρας μας απΆ τα μνημόνια, για την ανατροπή της πολιτικής της «ιεράς» συμμαχίας Κυβέρνησης – Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., για την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για μαζικές προσλήψεις σε κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πρόνοιας για να καλυφτούν οι ανάγκες σε Υγεία-Παιδεία-Ο.Τ.Α. και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας.

Αναρτήθηκε από Ενεργοί Πολιτες Πάρου

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Εθελοντής εκπαιδευτικός η νέα μορφή εργασίας...  Empty Απ: Εθελοντής εκπαιδευτικός η νέα μορφή εργασίας...

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Αυγ 18, 2011 10:18 am

Επίθεση για προσλήψεις μέσω ΜΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: 18/8/2011


Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με δριμύτητα στο θέμα των ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Δημόσιο εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει ένα «πριβέ Δημόσιο», χρησιμοποιώντας το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ:

«Η καταιγίδα αποκαλύψεων για προσωποπαγείς κομματικές ΜΚΟ, που θα κανονίζουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο συναντάει την ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης.Η αλήθεια είναι, ότι ετοιμάζεται ένα προκλητικό πριβέ Δημόσιο, με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει τον παλιό κακό του εαυτό, που φούσκωσε το Δημόσιο και χρέωσε την κοινωνία»,

επισήμανε ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και συνέχισε σημειώνοντας

«Η διαφάνεια πάει περίπατο.Η αξιοκρατία θυσιάζεται. Και οι νέοι άνθρωποι, με τέτοιες συμπεριφορές, χάνουν την πίστη τους στην πολιτική.Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα κρίσιμα».

Ο κ.Μαρκόπουλος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση, ζητώντας να μάθει αν οι συγκεκριμένες ΜΚΟ είναι πιστοποιημένες ή αν ιδρύθηκαν με προφανή σκοπό, αν προβλέπεται στο καταστατικό τους η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού και αν προβλέπεται οικονομικό κέρδος από αυτή την διαδικασία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι λόγω στις προσλήψεις στις ΜΚΟ, θα πρέπει να έχει το ΑΣΕΠ και το Ελεγκτικό Συνέδριο και όχι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Η μόνη αξιόπιστη λύση για τις προσλήψεις, είναι να γίνονται με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Και την αποκλειστική ευθύνη να την έχουν το Ελεγκτικό Συνέδριο για την οικονομική επιβάρυνση και το ΑΣΕΠ για την επιλογή προσώπων, και όχι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι ημέτεροι ή άλλοι κομματικοί που κρύβονται πίσω από αυτές τις ΜΚΟ».

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ http://www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/preview_news_KALIMERA.asp?CATEGORY_id=59&NEWS_DATA_ID=216946
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 145
Εγγραφή : 23/12/2007

https://paideia.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης