ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 12:35 am

Το αίτημα για ενιαίο ψηφοδέλτιο, κοινό δηλαδή ψηφοδέλτιο όλων των υποψηφίων, μπαίνει και ξαναμπαίνει στις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και που για συντομία στον τίτλο αποκαλέσαμε "δασκάλους", αν και στο σύλλογο συμμετέχουν και νηπιαγωγοί και καθηγητές ειδικοτήτων.

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση υποστήριξαν από το βήμα το ενιαίο ψηφοδέλτιο τα μέλη του συλλόγου Γιάννης Δημάκας και Μαρία Λαμπρίδου. Μάλιστα ο συνάδελφος Δημάκας, βασικό στέλεχος της ΘΕΑΤΟ, θέλησε να κάνει και μια παρομοίωση της κατάστασης του συνδικαλιστικού μας κινήματος με το χώρο του θεάτρου. Κάλεσε τη συνέλευση να προβληματιστεί για την άδεια αίθουσα και γενικά την έλλειψη μαζικότητας στη συνδικαλιστική δράση και συνέκρινε την κατάσταση με τη θεατρική παράσταση που δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει θεατές. Κάτι πρέπει να αλλάξεις στην περίπτωση αυτή. Κάτι να διορθώσεις. Για να ξαναφέρεις τον κόσμο. Και για το συνδικαλιστικό κίνημα αυτό το κάτι θα μπορούσε να είναι το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Το επιχείρημα του Γιάννη αντέκρουσε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του συλλόγου, συνάδελφος Δημήτρης Χριστοφίδης, λέγοντας πως ο συνδικαλισμός δεν είναι θέατρο.

Γνωστά επίσης και τα επιχειρήματα κατά του ενιαίου ψηφοδελτίου ότι δήθεν και καλά υπονομεύει το συνδικαλισμό που διεξάγεται με βάση αρχές και ιδεολογίες που τάχα εκφράζει η παραταξιοποιημένη μορφή του. Είναι αληθές αυτό; Πως το χώρισμα σε παρατάξεις και διαφορετικά ψηφοδέλτια σημαίνει ψήφο με αρχές και ιδεολογία και όχι με κριτήρια που βασίζονται στο προσωπικό γόητρο του κάθε υποψηφίου ή και με κριτήρια που αφορούν οτιδήποτε άλλο και όχι τις αρχές και την ιδεολογία;

Θα υπερασπιστούμε το αντίθετο και το ενιαίο ψηφοδέλτιο και μάλιστα όχι με λόγια του αέρα αλλά με τη δύναμη των αριθμών και με ακλόνητα ντοκουμέντα:

Ας ξεκινήσουμε την επιχειρηματολογία από την ίδια τη Γενική Συνέλευση.

Για ποιες αρχές και ποιες ιδεολογίες μπορούμε να μιλήσουμε όταν σε ένα σύλλογο ψηφίζουν μεν 326 αλλά η συντριπτική πλειοψηφία απέχει από τη γενική συνέλευση; Ο ανώτερος αριθμός παρόντων μέσα στην αίθουσα δεν ξεπέρασε σε καμία στιγμή τους 60. Ακόμη και υποψήφιοι δεν πάτησαν το πόδι τους στη συνέλευση και ήρθαν μόνο για να ψηφίσουν!

Άλλο στοιχείο είναι ο αριθμός των ομιλητών. Μόνο 10. Εκ των οποίων μόνο οι 8 ήταν υποψήφιοι. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως κατά τις τοποθετήσεις δεν ανέβηκε στο βήμα ούτε ένας υποψήφιος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ και που τελικά κατάφερε να πλειοψηφήσει στις αρχαιρεσίες. Ούτε έγινε παρουσίαση έστω ψηφοδελτίων από καμία παράταξη, με πρόταση που αξίζει να σημειωθεί ότι προήλθε από την ΕΣΑΚ.

Με λίγα λόγια οι ψηφοφόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είδαν και δεν άκουσαν ούτε τις αρχές ούτε τις ιδεολογίες του κάθε ψηφοδελτίου. Δεν είδαν και δεν άκουσαν ούτε τους υποψηφίους εκτός από ελάχιστους. Με ποιο κριτήριο λοιπόν ψήφισαν; Σίγουρα όμως όχι με τις αρχές του υγιούς συνδικαλισμού που υποστηρίζει τη δημοκρατικά διαμορφωμένη άποψη μέσω των γενικών συνελεύσεων.

Μήπως τουλάχιστον τις άκουσαν και τις είδαν κάπου αλλού;

Ελάχιστη έως υποτυπώδης ήταν η παρουσία των υποψηφίων και στα σχολεία. Λίγες μόλις μέρες πριν τις αρχαιρεσίες πέρασαν κάποιοι (όχι όλοι) από τα σχολεία και όχι από όλα τα σχολεία. Βιαστικά και τρέχοντας να προλάβουν. Κάποιοι κόλλησαν και αφίσα και άφησαν και μια ανακοίνωση δύο το πολύ σελίδων. Διαδικτυακή επίσης ενημέρωση δεν εντοπίσαμε από καμία παράταξη, τουλάχιστον σε τούτο το φόρουμ των εκπαιδευτικών της Θεσπρωτίας που είναι ανοιχτό σε όλους και ευχαρίστως θα φιλοξενούσε τις απόψεις οποιουδήποτε υποψήφιου ή παράταξης.

Πώς τότε "ψήθηκαν" οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν ετούτο ή το άλλο ψηφοδέλτιο;

Με προσωπικές συζητήσεις; Με μηνύματα στο κινητό και τηλεφωνήματα; Με mails; Σίγουρα όχι με ανοιχτές διαδικασίες και όχι με τη δημοκρατία της συνέλευσης που τα επιχειρήματα λέγονται παρουσία όλων και υπάρχει και αντίλογος που θα βοηθήσει τον υποψήφιο να διαλέξει το ορθό κατά την κρίση του και τις αρχές και την ιδεολογία που συνάδουν με τον τρόπο σκέψης του.

Μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό μας. Η ψηφοφορία βασίστηκε στις προσωπικές συμπάθειες, φιλίες, γνωριμίες. Ή και στη δεδομένη εκτίμηση για τη συνδικαλιστική στάση και δράση των προσώπων. Ειδικά φέτος που όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε εκκωφαντική σιωπή από τις παρατάξεις για τα μείζονα θέματα που μας απασχολούν και ελάχιστες ανακοινώσεις γραπτές παραταξιακού χαρακτήρα έφτασαν στα σχολειά μας.

Πως η ψηφοφορία είναι ζήτημα προσώπων και όχι ιδεολογίας αποδεικνύεται όμως και από τους αριθμούς! Και από τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών. Και ιδού τα πειστήρια:

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ

που εξασφαλίζει θέση στο ΔΣ και για άλλους που ελάχιστη απήχηση έχουν στους ψηφοφόρους


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2595%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259A

Αυτοί είναι οι σταυροί ανά υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο που ήρθε πρώτο, με 108 ψήφους στους 326 ψηφίσαντες, το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ ΔΕΕ. Βλέπουμε στη γραφική παράσταση την τεράστια διαφορά ψήφων ανάμεσα στους υποψηφίους. Και με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι ήταν 6 ενώ ο ψηφοφόρος μπορούσε να βάλει έως και 7 σταυρούς. Αν ήταν θέμα ιδεολογίας και αρχών τότε γιατί οι ψηφοφόροι σταύρωσαν με συντριπτική πλειοψηφία μόνο τον ένα; Πώς δικαιολογείται αυτό αν όχι με το προσωπικό γόητρο του συγκεκριμένου υποψηφίου όταν μάλιστα στη Γενική Συνέλευση απέφυγε ακόμη και αυτός να μιλήσει ως ΕΣΑΚ ΔΕΕ και προτίμησε να περιοριστεί ως απερχόμενος πρόεδρος στην ομιλία του για τον απολογισμό του ΔΣ και τη δευτερολογία ως πρόεδρος του Συλλόγου και πάλι;

Αποτέλεσμα το γόητρο του ενός να βάζει στο ΔΣ και άτομα που δεν έχουν απήχηση ούτε στη βάση του Συλλόγου αλλά ούτε και στη βάση όσων ψηφίζουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με ενιαίο ψηφοδέλτιο; Όχι! Ο πρώτος θα εκλεγόταν και δίκαια. Οι άλλοι όμως θα έμεναν εκτός ΔΣ. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι υπήρξαν αναπληρωματικοί από άλλα ψηφοδέλτια με περισσότερους σταυρούς:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2595%25CE%259A%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2593%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A3

Βλέπουμε δηλαδή ότι με τα παραταξιακά ψηφοδέλτια μένουν έξω από το ΔΣ συνάδελφοι με 34 και 29 σταυρούς και μπαίνουν άλλοι με 26 σταυρούς. Θα συνέβαινε κάτι τέτοιο με ενιαίο ψηφοδέλτιο; Φυσικά όχι.

ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ

για αύξηση της δύναμης του ψηφοδελτίου


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259A

Κι αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΑΣΚ) που ήρθε δεύτερο με 88 ψήφους στους 326 που συνολικά ψήφισαν. Εδώ οι υποψήφιοι για το ΔΣ ήταν 7, και 7 και οι σταυροί των ψηφοφόρων. Όμως ακόμη και ο πρώτος σε σταυρούς πήρε μόνο 47. Με το δεύτερο να παίρνει ελάχιστα λιγότερους, 44, και τον τρίτο (και πρώτο αναπληρωματικό για το ΔΣ) να είναι στους 34 σταυρούς. Η ψαλίδα εδώ είναι περιορισμένη αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά στους σταυρούς από τη συνολική δύναμη του ψηφοδελτίου. Γιατί; Αν η ψήφος δηλώνει ιδεολογικές αρχές και όχι προσωπική εκτίμηση αυτό είναι και ανεξήγητο και περίεργο.

Απορία επίσης προκαλεί και ο τεράστιος αριθμός σταυρών που έλαβε ο υποψήφιος αυτού του ψηφοδελτίου για την Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ). 70 σταυρούς! Μα γιατί με τέτοια δημοτικότητα δεν τον έβαλαν υποψήφιο για το ΔΣ; Μήπως δεν ήξεραν την απήχησή του στον κόσμο; Μήπως η απήχηση διαμορφώθηκε μέσα στη Γενική Συνέλευση και δεν πρόλαβαν να την εκτιμήσουν σωστά; Όχι! Ο υποψήφιος αυτός δε μίλησε στη Γενική Συνέλευση. Εγώ δεν τον είδα ούτε από το σχολείο μου να περνά. Όμως πολύ καλά θυμάμαι ότι και στις πρόσφατες εκλογές ανάδειξης αιρετών ο συγκεκριμένος συνάδελφος έλαβε μεγάλο αριθμό ψήφων. Και συγκεκριμένα πήρε ως υποψήφιος για το ΚΥΣΠΕ 79 ψήφους από τους 101 που έλαβε συνολικά το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ.

Εδώ προκύπτει και άλλο περίεργο ερώτημα. Γιατί η παράταξη δεν αξιοποιεί αυτόν τον υποψήφιο σε θέση που μπορεί να εκλεγεί; Γιατί δεν τον βάζει υποψήφιο για το ΔΣ αλλά και γιατί απέφυγε να τον βάλει υποψήφιο και στις εκλογές των αιρετών για το τοπικό ΠΥΣΠΕ ούτε καν για το ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου; Θα μου πεις αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα της παράταξης. Και θα σου πω ότι είναι και περιορισμός της δημοκρατίας, ειδικά στο θέμα των αρχαιρεσιών για ΔΣ, αφού η παράταξη αποφασίζει να εκμεταλλευτεί μεν τη δημοτικότητα αυτού του υποψηφίου για να βγει δεύτερη και με δύο έδρες, αλλά δεν αφήνει τους ψηφοφόρους να τον αναδείξουν και στο ΔΣ. Σαφώς αυτό μπορεί να οφείλεται και στην άρνηση του ίδιου του υποψηφίου να μπει στο ΔΣ...

Όπως και αν έχει το ζήτημα, τέτοιο παιχνιδάκι δε θα μπορούσε να γίνει με το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Κι ας αφήσουμε στην άκρη τις ιδεολογίες και τις αρχές γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί πως οι συνδικαλιστικές εκλογές είναι θέμα προσώπων και απήχησης προσωπικής στην εκλογική βάση. Τι απήχηση; Αυτό είναι άλλη μεγάλη κουβέντα. Πώς δηλαδή ο κάθε υποψήφιος και για όποιο αξίωμα καταφέρνει να σαρώσει τους σταυρούς. Αν είναι για τις ιδεολογικές αρχές που πρεσβεύει ή για άλλο λόγο.

Πάντως ως ψηφοφόρος δεν μπορώ παρά να διαμαρτύρομαι. Όταν μου στερούν και οι παρατάξεις αλλά και οι ίδιοι οι υποψήφιοι το δικαίωμα να ψηφίσω δημοκρατικά. Κι αναφέρομαι στην απουσία των περισσότερων υποψηφίων όχι μόνο από το βήμα της συνέλευσης αλλά και από την ίδια τη συνέλευση. Πώς να σε ψηφίσω συνάδελφε όταν ποτέ δε σε είδα σε συνδικαλιστικές διαδικασίες και ποτέ δε σε άκουσα να μιλάς σε συνέλευση; Με ποιο κριτήριο; Ακόμη και αν επιλέξω το ψηφοδέλτιο που συμμετέχεις, σταυρό δεν μπορώ να σου βάλω. Γιατί θα καταστρατηγήσω τις αρχές μου που λένε ότι αυτόν που ψηφίζω πρέπει να τον θεωρώ άξιο για το πόστο που διεκδικεί ως συνδικαλιστή και όχι για τα ωραία σου τα μάτια ή γιατί είμαστε φίλοι κλπ.

ΟΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

Και για τους ίδιους λόγους θα καυτηριάσω το ζήτημα των μαϊντανών. Αυτών που μπαίνουν σε ένα ψηφοδέλτιο ως διακοσμητικά στοιχεία για να γεμίσουν το χαρτί και να δείξουν πως η παράταξη έχει κόσμο αλλά και για να φέρουν λίγους ψήφους ακόμη. Του ίδιου του υποψηφίου, των συγγενών, των φίλων του. Άνθρωποι που επιδεικτικά απουσιάζουν από κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα, ουδέποτε ανεβαίνουν σε βήμα να τους ακούσουμε τι πρεσβεύουν, δε μιλούν καν μέσα στα σχολεία τους για θέματα συνδικαλιστικά. Εμφανίζονται μόνο στις αρχαιρεσίες, ως μαϊντανοί.

Δεν πατάνε καν στη Γενική Συνέλευση. Έρχονται μόνο την ώρα της ψηφοφορίας. Αν και μου έχει τύχει ένας τέτοιος υποψήφιος που απουσίασε και από την ψηφοφορία με το κωμικοτραγικό γεγονός να στερεί από την παράταξή του έδρα για μία μόλις ψήφο! Και να είναι ψήφος υποψηφίου της παράταξης! Να γελάς και να κλαις για τα χάλια του συνδικαλισμού μας. Που δήθεν στηρίζεται σε αρχές και ιδεολογίες. Τρίχες!

Ειδικά όταν ξέρουμε ότι αυτοί ειδικά οι μαϊντανοί των ψηφοδελτίων συνήθως αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη και αντίτιμα για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο σε υπηρεσιακό επίπεδο και εξέλιξη σε αξιώματα. Ή ακόμη η συμμετοχή τους επηρεάζεται από τις φιλικές τους ή και τις ερωτικές τους σχέσεις. Και σπανίως στην ιδεολογική τους σχέση με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.

Το μεγαλύτερο κακό είναι όταν ένας μαϊντανός καταφέρει λόγω των συγκυριών να μπει και στο ΔΣ. Τότε δε λείπουν οι περιπτώσεις της άμεσης παραίτησης. Γιατί ο άνθρωπος μπήκε στο ψηφοδέλτιο μόνο για διακοσμητικό στοιχείο, ουδεμία σχέση έχει με συνδικαλισμό και ουδεμία διάθεση να εργαστεί για τα κοινά...

Θα συνέβαινε κάτι τέτοιο με ενιαίο ψηφοδέλτιο; Φυσικά και όχι!!!

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ...

Είναι λοιπόν ή δεν είναι θέατρο ο συνδικαλισμός;

Δυστυχώς είναι. Και μάλιστα κακοπαιγμένο και θέατρο του παραλόγου...

Ένα θέατρο σκιών που πίσω από τον μπερντέ ο καραγκιοζοπαίχτης κινεί τα νήματα και στο θεατή φτάνει μόνο η σκιά από ακαθόριστες φιγούρες. Φιγούρες που άλλον τις κινεί και άλλος τους δανείζει τη φωνή του.

Κι εσύ, ο ψηφοφόρος, καλείσαι να επιλέξεις ανάλογα με το χρώμα της κάθε φιγούρας. Κόκκινο, πράσινο, μπλε κλπ.

Μόνο που το παιγνίδι με τα χρώματα καταλήγει στο τέλος σε ένα συνονθύλευμα ίδιας απόχρωσης με την κατάσταση του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος. Ένα ακαθόριστο φαιό χρώμα σαν τη μάζα της πλαστελίνης που δίνουμε στα παιδιά μας να δουλέψουν κι αυτά προσπαθούν να πλάσουν κάτι το ωραίο. Αργότερα όμως, την ώρα της σύνθεσης των απόψεων, όλα τα ατομικά έργα καταλήγουν σε μια μπάλα χρησιμοποιημένης πλαστελίνης που ούτε κόκκινη, ούτε πράσινη ούτε και μπλε είναι. Μια μπάλα κατάλληλη μονάχα για τα σκουπίδια.

Αυτή η μπάλα που δεν κατάφερε ούτε καν να αρχίσει το παιγνίδι στην πρόσφατη ακήρυχτη απεργία της ΟΛΜΕ και της άθλιας υπονόμευσης εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ.

Το ζητούμενο λοιπόν σήμερα δεν είναι η κατάργηση της ιδεολογίας και των αρχών. Αλλά της δημοκρατίας στη βάση του κλάδου. Να μπορεί η βάση να συνθέτει το χάρτη μέσα από μια ενιαία σύνθεση. Κι όχι η ηγεσία και η κορυφή να συνθλίβει τις ατομικές προσπάθειες παίζοντας θέατρο σε βάρος της θέλησης των ψηφοφόρων.

Ενιαίο ψηφοδέλτιο σημαίνει εκδημοκρατισμός. Σημαίνει να σταματήσουν οι κομματικά εγκάθετοι να παίζουν με τη ζωή μας. Να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές. Εμείς να ορίζουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπούν, κι όχι τα κόμματα και οι παρατάξεις.

Ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι να ανεβούμε οι ίδιοι στη σκηνή. Και να τραγουδήσουμε το είμαστε ακόμη ζωντανοί. Να σταματήσει ο κλάδος να αναλώνει τις μικρές του δυνάμεις σε παραταξιακές διαφωνίες και όλοι μαζί να δώσουμε τα χέρια και να αγωνιστούμε. Αφήνοντας στην άκρη όσα μας χωρίζουν και επικεντρώνοντας σε όσα μας ενώνουν.

Ενιαίο ψηφοδέλτιο θα πει να αφήσεις την κερκίδα του θεατή των εξελίξεων και την παράλογη λογική της ανάθεσης σε σοφούς άλλους να σου λύσουν τα προβλήματά σου. Αυτή την παράλογη λογική που οδηγεί να καταψηφίζουμε ομόφωνα τα πεπραγμένα της ΔΟΕ κι όμως να συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο για ανάδειξη μιας επόμενης ΔΟΕ με την ίδια συνταγή. Ας αλλάξουμε επιτέλους τη συνταγή. Κάτι να αλλάξουμε.

Κάποιοι από μας λένε πως θα βοηθήσει ένα ενιαίο κοινό ψηφοδέλτιο. Ας προτείνουν και άλλοι όποια αλλαγή θεωρούν δέουσα. Όχι όμως μία από τα ίδια. Όχι με παρωπίδες να βαδίζουμε σαν τα άλογα ζώα γύρω γύρω από το μαγκανοπήγαδο.

Ενιαίο ψηφοδέλτιο τώρα. Για να αναγκάσουμε και τους υποψηφίους να απεκδυθούν τη χρωματιστή τους μάσκα. Να δούμε το αληθινό τους πρόσωπο. Ποιος είναι ποιος ο καθένας που διεκδικεί ψήφο. Κι όχι κρυμμένος πίσω από την παράταξη να τρυπώνει στο ΔΣ.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 2:44 am

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;

ας δούμε τα αποτελέσματα των αιρετών...


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%25A0%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A3%2520%25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25202012

Πως η παραταξιοποίηση προστατεύει δήθεν την ψήφο βάσει αρχών και ιδεολογίας, είναι καθαρό πρόσχημα και στάχτη στα μάτια. Τα αποτελέσματα από τις εκλογές ανάδειξης αιρετών είναι η καλύτερη απόδειξη. Εκεί που ψηφίζουν οι ίδιοι συνάδελφοι και την ίδια μέρα και στιγμή αλλά σε τρεις διαφορετικές κάλπες. Αν οι ψήφοι δίδονταν βάσει αρχών και ιδεολογίας που το κάθε ψηφοδέλτιο πρεσβεύει, τότε δε θα είχαμε τόσο μεγάλες διαφορές.

Δε θα έβγαζε δηλαδή πρώτη και με διαφορά ο ψηφοφόρος την ΕΣΑΚ για το τοπικό ΠΥΣΠΕ, με 130 ψήφους, και τρίτη την ΠΑΣΚ με 51 ψήφους ενώ για το ΚΥΣΠΕ σχεδόν ανάποδα: Πρώτη η ΠΑΣΚ με 101 ψήφους και τρίτη η ΕΣΑΚ με 59.

Και μάλιστα από τις ψήφους της ΕΣΑΚ θα πρέπει να αφαιρέσουμε τις ψήφους από τη σιωπηρή συνεργασία και υποστήριξη εκ μέρους της παράταξης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που απέφυγε να κατεβάσει ψηφοδέλτιο για το ΠΥΣΠΕ ενώ συμμετείχε την ίδια μέρα στις εκλογές για ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ. Αν λοιπόν αφαιρέσουμε τις 24 ψήφους της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ από τις αρχικές 130 της ΕΣΑΚ, θα δούμε ότι πράγματι μιλάμε για πλήρη αντιστροφή αποτελεσμάτων ανάμεσα στην ΠΑΣΚ και την ΕΣΑΚ.

Δείτε τον παραλογισμό και με γραφική παράσταση:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%25A0%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%2595%2520%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%2595%2520%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259A%2520%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259A%25202

Ποια λοιπόν είναι η αληθής ιδεολογική απήχηση της ΕΣΑΚ και ποια της ΠΑΣΚ; Όταν την ίδια μέρα οι ψηφοφόροι κλεισμένοι στο παραβάν δίνουν αυτά τα παράλογα αποτελέσματα; Παράλογα όταν προσπαθείς να τα ερμηνεύσεις με βάση τις δήθεν αρχές και ιδεολογίες των ψηφοφόρων...

Μα όταν το δεις στη βάση της προσωπικής εκτίμησης, τότε όλα ξεκαθαρίζουν και η αλήθεια λάμπει. Ακόμη και η σιωπηρή συνεργασία ανάμεσα στις δυνάμεις του Συνασπισμού με τις δυνάμεις του ΚΚΕ που ιδεολογικά θα προκαλούσαν σοκ και στον Περισσό και την Κουμουνδούρου.

Τα ίδια και με την ΠΑΣΚ. Που το ψηφοδέλτιό της σε τοπικό επίπεδο για το ΠΥΣΠΕ δεν είχε υποψηφίους με απήχηση. Σε επίπεδο όμως ΚΥΣΠΕ την έσωσε η συμμετοχή υποψηφίου που κατάφερε να πάρει 79 σταυρούς! Μιλάμε για Θεσπρωτό υποψήφιο και όχι για το βαρύ πυροβολικό της ΠΑΣΚ που τελικά και εξελέγη στο ΚΥΣΠΕ, στη Θεσπρωτία όμως έλαβε μόλις 19 ψήφους.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%25A0%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%2595%2520%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%2595%2520%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259A%2520%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259A

Ας τα δούμε τα αποτελέσματα των αιρετών και σε αθροιστική μορφή. Προφανώς η ΕΣΑΚ είναι πρώτη. Πρωτιά όμως που οφείλεται σε προσωπική απήχηση ενός εκ των υποψηφίων της που από τους 130 ψήφους του ψηφοδελτίου για το ΠΥΣΠΕ έλαβε μόνος του 121 σταυρούς! Ο ίδιος όμως για το ΚΥΣΠΕ πήρε μόλις 50! Οι άλλοι 71 ψήφοι πού πήγαν; Πήγαν στράφι από τη βεβαιότητα των ψηφοφόρων ότι δεν πρόκειται ο συνάδελφος να εκλεγεί στο ΚΥΣΠΕ και ταυτόχρονα από την ιδεολογική τους διαφορά από την ΕΣΑΚ... Οι 71 λοιπόν επιπλέον σταυροί δόθηκαν για το πρόσωπο, κι επειδή ήμουν κι εγώ μέσα σ' αυτούς τους σταυρούς λέω πως ψηφίσαμε το συγκεκριμένο συνάδελφο ανεξάρτητα από την ταμπέλα που ανήκει. Τον θεωρήσαμε άξιο εκπρόσωπό μας και του δώσαμε σταυρό. Στον άνθρωπο. Όχι στην παράταξη.

Εκτός πια και πρέπει να δεχτούμε ότι η ιδεολογία ΠΑΣΚ και ΕΣΑΚ είναι το ίδιο και το αυτό. Οπότε ο ψηφοφόρος μια ψηφίζει από δω και μια από κει. Ή και της ΕΣΑΚ με την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Συνασπισμού. Και αν είναι, τότε προκύπτει άλλο ωραίο ερώτημα. Γιατί τουλάχιστον αυτοί οι χώροι δε συγκροτούν ένα δικό τους κοινό ψηφοδέλτιο; Το αριστερό κομμάτι της ΠΑΣΚ, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και η ΕΣΑΚ; Ας δεχτούμε δηλαδή ότι υπάρχουν και οι ιδεολογίες ακόμη στις μέρες μας. Πόσες όμως είναι; Τόσες όσες και τα ψηφοδέλτια; Ή πολύ λιγότερες;

Γιατί τέτοια πολυδιάσπαση των ιδεολογικών χώρων;

Αν λοιπόν ευθύνεται κάτι που σήμερα οι ιδεολογίες έχουν ξοφλήσει, είναι αυτός ο κατακερματισμός. Που έκαναν τις ιδεολογίες λάστιχο και δυσδιάκριτες τις ουσιαστικές διαφορές ανάμεσά τους.

Δεν είναι το ενιαίο ψηφοδέλτιο ο εχθρός των ιδεολογιών. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι οι ίδιοι που παριστάνουν τους μεγάλους ιδεολόγους και στην πράξη παίζουν παιχνίδια και θέατρο και μάλιστα κακοπαιγμένο.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 5:33 am

ΑΛΛΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ;

Δεν είναι όλοι εκπαιδευτικοί; Και μάλιστα εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας όλοι!


Ας κάνουμε μια ακόμη χρήσιμη σύγκριση. Με τα αποτελέσματα της τοπικής ΕΛΜΕ, λίγο καιρό νωρίτερα, στα τέλη Απρίλη:

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας:

Ψήφισαν 331 και έλαβαν:

Αγωνιστική Συνεργασία: 131 ψήφους και 3 έδρες

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο: 108 ψήφους και 2 έδρες

Αριστερή Παρέμβαση: 30 ψήφους και 1 έδρα

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ: 29 ψήφους και 1 έδρα

ΔΗ.ΑΡ.ΜΕ: 16 ψήφους και 0 έδρες

Άκυρα-Λευκά: 17


Για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΟΛΜΕ:

Ψήφισαν 331 και έλαβαν:

Αγωνιστική Συνεργασία: 154 ψήφους και 2 αντιπροσώπους

ΔΑΚΕ: 38 ψήφους και 1 αντιπρόσωπος

Αριστερή Παρέμβαση: 33 ψήφους

ΠΑΣΚ : 32 ψήφους

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ: 31 ψήφους

ΔΗ.ΑΡ.ΜΕ: 21 ψήφους

Λευκά- Άκυρα 22

http://892fm.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2971.html

Απίστευτη σύμπτωση στους ψηφίσαντες, σχεδόν ίδιος αριθμός με τους ψηφίσαντες και στους δασκάλους. Αλλά και τα άκυρα λευκά είναι σχεδόν τα ίδια. Έτσι δε χρειάζονται καν ποσοστά για να γίνει η σύγκριση. Μόνο διευκρινίσεις για τα ονόματα των παρατάξεων.

Σημειώνω λοιπόν ότι το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο των καθηγητών φιλοξένησε υποψηφίους από τους χώρους της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ, πράγμα που είναι προφανές και από την απουσία αυτών των παρατάξεων από τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη ΔΣ ενώ τις βλέπουμε στις εκλογές αντιπροσώπων.

Επίσης η Αγωνιστική Συνεργασία των καθηγητών είναι ιδεολογικά κοντά με την ΕΡΑ που κατέβηκε στους δασκάλους αφού οι συνδικαλιστές προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ντε και καλά και κομματικά μέλη.

Η Αριστερή Παρέμβαση των καθηγητών είναι όμοια το αντίστοιχο της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας των δασκάλων, δηλαδή ψηφοδέλτια που πρόσκεινται φιλικά με το χώρο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια. Δηλαδή συνδικαλιστές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενταγμένοι ή ανένταχτοι.

Δεν ξέρω τι είναι το ψηφοδέλτιο ΔΗ.ΑΡ.ΜΕ. Από συναδέλφους που ρώτησα (αλλά εκτός Θεσπρωτίας) μου είπαν ότι μάλλον πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ. Πάντως αφενός στους καθηγητές πήρε ελάχιστους ψήφους και στους δασκάλους τέτοιο ψηφοδέλτιο δεν υπήρχε καθόλου.

Μετά και τις διευκρινίσεις η σύγκριση στα αποτελέσματα δίνει πραγματικά ενδιαφέροντα στοιχεία αφού εκπαιδευτικά σωματεία είναι και τα δύο και τα προβλήματα κοινά.

Στους μεν καθηγητές βλέπουμε ότι σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στους δε δασκάλους η ΕΣΑΚ που είναι γνωστό ότι πρόσκειται ιδεολογικά στο ΚΚΕ. Και το περίεργο είναι πως στους καθηγητές πάτωσε η ΕΣΑΚ ενώ στους δασκάλους πάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στους καθηγητές δεν είναι άσχετα με το συσχετισμό δυνάμεων και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενώ στο ΔΣ της ΔΟΕ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε μία έδρα. Γενικά δηλαδή στους καθηγητές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετούς υποστηρικτές όχι όμως και στους δασκάλους.

Όμως και η ΕΣΑΚ δεν έχει σημαντική δύναμη στη ΔΟΕ, η περίπτωση της Θεσπρωτίας αποτελεί εξαίρεση. Και μάλιστα εξαίρεση που διαμορφώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, όπως φαίνεται και από τον πίνακα που δημοσιεύσαμε παραπάνω. Γιατί άραγε; Εδώ είναι το ωραίο με την ανάλυση των αποτελεσμάτων και η αλήθεια των αριθμών. Μήπως ξαφνικά οι δάσκαλοι της Θεσπρωτίας απέκτησαν την ανάλογη ταξική συνείδηση και ψηφίζουν την παράταξη που υποστηρίζει το ΚΚΕ; Όχι βέβαια. Άλλη είναι η αιτία της εκτίναξης του ποσοστού. Τα πρόσωπα! Και όποιος δε θέλει να το παραδεχθεί ή πρέπει να επισκεφθεί οφθαλμίατρο ή έχει σκοπιμότητες.

Ας δούμε και σχετική γραφική παράσταση:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2599%2520%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%2593%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A3%2520%25CE%2598%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3

Η αριστερή στήλη δείχνει τους δασκάλους και η δεξιά τους καθηγητές. Και δείτε τι παράξενα συμβαίνουν...

Κι αναρωτηθείτε γιατί. Όταν αρκετά είναι τα ζευγάρια με τον ένα δάσκαλο και τον άλλο καθηγητή αλλά και αρκετοί καθηγητές εργάζονται πλέον στην πρωτοβάθμια ή και εργάζονται κάποιοι και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Αλλά και με ίδιο σχεδόν αριθμό ψηφισάντων στους δυο συλλόγους.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 6:22 am

Ας δούμε όμως και τις πίτες. Που φανερώνουν τα ποσοστά. Τι ισχύει στους δασκάλους της Θεσπρωτίας και τι στους καθηγητές του ίδιου νομού:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%25A0%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%2591%2520%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%25A9%25CE%259D

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%25A0%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%2591%2520%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%2593%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%2520%25CE%2594%25CE%25A3

Κι αυτός είναι ο αντίστοιχος πίνακας:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2599%2520%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%2593%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A3%2520%25CE%2598%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3%25203

Προφανώς κάποιος που ασχολείται με στατιστική με αυτά τα δεδομένα θα μας έλεγε ότι υπάρχει λάθος στατιστικό ανάμεσα στα δύο δείγματα. Δεν μπορεί ανάμεσα σε δύο δείγματα με τόσα κοινά στοιχεία να υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις και διαφορές.

Ακόμη και αν συνυπολογίσουμε ότι στους καθηγητές υπάρχουν δυο κάλπες, μία για ΔΣ και μία για ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΟΛΜΕ και η ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ κατέβηκαν με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο για το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Ακόμη και έτσι, κοιτάξτε τον ακόλουθο πίνακα για να δείτε τι παλαβά συμβαίνουν:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2599%2520%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%2593%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A3%2520%25CE%2598%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3%25204

Κοιτάξτε κατάσταση! Με το ΣΥΡΙΖΑ να κοντεύει να πάρει το 50% των ψήφων στους καθηγητές στην ψηφοφορία για αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ. Και στους δασκάλους που η ψηφοφορία ήταν βεβαίως κοινή για ΔΣ και για ΔΟΕ (γιατί άραγε; ) οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να μη φτάνουν ούτε στο 4%!!!

Στον τελευταίο πίνακα όμως αξίζει να προσέξουμε και το θέμα με το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο αν και δεν ήταν πραγματικά Ενιαίο για όλους μα για την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Κάντε συγκρίσεις τι πήραν οι δυο παρατάξεις όταν κατέβηκαν μαζί και τι στις εκλογές για την ΟΛΜΕ που κατέβηκαν χωριστά! Γιατί άραγε 38 καθηγητές εγκατέλειψαν τις δυο παρατάξεις στην ψηφοφορία που κατέβηκαν χωριστά; Και γιατί τις υποστήριξαν με την ταμπέλα ΕΝΙΑΙΟ; Τι δείχνει αυτό;

Να πω την αλήθεια αγνοώ ποια ακριβώς πρόσωπα απαρτίζανε τα ψηφοδέλτια αυτά. Δεν ξέρω λοιπόν σε ποιο βαθμό επηρέασε ο προσωπικός παράγοντας. Μα έχοντας προσωπική αντίστοιχη εμπειρία από σύλλογο που κατέβηκε "ΕΝΙΑΙΟ" ψηφοδέλτιο και συγκεκριμένα με την επωνυμία ΕΝΩΤΙΚΟ (συσπειρώνοντας ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, και ανένταχτους αριστερούς) ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοι μας ψήφισαν για να δηλώσουν την επιθυμία τους για το όλοι μαζί.

Το βέβαιο είναι ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι οι ιδεολογικές διαφορές διαμορφώσανε όλα αυτά τα αποτελέσματα. Όχι τουλάχιστον οι διαφορές οι ιδεολογικές που παριστάνουν ότι έχουν τα διάφορα παραταξιακά ψηφοδέλτια. Και ήρθε η ώρα να το δούμε και αυτό. Ποια είναι η αληθινή ιδεολογική διαφορά που μπορεί να επηρεάζει σήμερα...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 10:23 am

Ποια είναι η αληθινή ιδεολογική διαφορά...

Αν και αναντίρρητα την ψηφοφορία επηρεάζει το πρόσωπο του υποψηφίου σε σημαντικότατο βαθμό, η αλήθεια είναι πως στο βάθος υπάρχει και η ιδεολογία των ψηφοφόρων. Ποια όμως ιδεολογία; Όταν ξέρουμε και από τις βουλευτικές εκλογές ότι τα τελευταία ειδικά χρόνια μεγάλες μάζες ψηφοφόρων μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο; Με κορυφαίο παράδειγμα την καταπόντιση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε διάστημα 2,5 χρόνων και τη θεαματική άνοδο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ;

Ξέρουμε όμως, ελπίζω, πως άλλο ήταν το παλιό ΠΑΣΟΚ και πως ο ΣΥΡΙΖΑ όσο πάει και ταυτίζεται με εκείνο το παλιό ΠΑΣΟΚ. Οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις ανεπηρέαστες θα μείνουν από τις ιδεολογικές αυτές αλλαγές;

Ήδη η ΠΑΣΚ από το φθινόπωρο του 2011 φρόντισε να εκδώσει ανακοίνωση πως είναι πια ανεξάρτητη από το ΠΑΣΟΚ ενώ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες των δασκάλων είδαμε να αλλάζει και την ταμπέλα και να κατεβαίνει με τον έως τώρα υπότιτλο, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Αλλά και η ΔΑΚΕ, μπορεί να μην άλλαξε όνομα, όμως με νύχια και με δόντια αγωνίζονται οι υποψήφιοί της να πείσουν ότι και αυτή είναι ανεξάρτητη από τον κομματικό της φορέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι μετά τη θεαματική του άνοδο σε πολιτικό επίπεδο άλλαξε άρδην την τακτική του σε συνδικαλιστικό επίπεδο προσπαθώντας να καλύψει την όποια διαφορά ώστε στην επόμενη βουλή να είναι πρώτο κόμμα. Έτσι και είδαμε να κατεβαίνει με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στους δασκάλους ενώ μέχρι τώρα στήριζε σιωπηρά την ΕΣΑΚ. Και ρωτώ, άλλαξε κάτι στην ιδεολογία και έγινε αυτό το χώρισμα; Δεν είναι απλά ζήτημα τακτικής όπως και η αλλαγή του ονόματος της ΠΑΣΚ;

Από την άλλη έχουμε τα ψηφοδέλτια των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ με τα χίλια ονόματα ανά την Ελλάδα και χωρίς στέρεη και ξεκάθαρη ιδεολογία για το τι πρεσβεύει ο χώρος. Σαφώς χώρος ελεγχόμενος από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, πχ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΛ - ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΝΑΡ κλπ. Όλοι αυτοί πού συναντιούνται ιδεολογικά; Κι αν συναντιούνται γιατί δεν κατεβαίνουν μαζί και σε πολιτικό επίπεδο; Όπως το έκαναν στις τελευταίες βουλευτικές το ΜΛ - ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ);

Έτσι ο μόνος χώρος που έχει ξεκάθαρη ιδεολογία και δεν κρύβει και την κομματική του εξάρτηση είναι η ΕΣΑΚ. Να της το αναγνωρίσουμε. Η ΕΣΑΚ ανοιχτά δηλώνει πως στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το ΠΑΜΕ με τη σειρά του φανερά δηλώνει τη σχέση του με το ΚΚΕ. Όμως ολοφάνερα και ο λαός πέρυσι στις βουλευτικές εκλογές απέρριψε την ιδεολογία του ΚΚΕ καταδικάζοντας το ποσοστό του στη βουλή σε ιστορικό χαμηλό και κάνοντας τον παλιό στόχο για 17% να θυμίζει περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Έτσι σε συνδικαλιστικό επίπεδο το ΚΚΕ είναι σήμερα αποδυναμωμένο από κομματικά στελέχη και συχνά στα ψηφοδέλτιά του μπαίνουν διαφόρων λογιών συνεργαζόμενοι που για τους δικούς τους λόγους ο καθένας συνεργάζεται με την ΕΣΑΚ και το ΠΑΜΕ αλλά δε νιώθουν και έτοιμοι ιδεολογικά να ενταχθούν και στο κόμμα. Αντίθετα στο πρόσφατο συνέδριο του ΚΚΕ είδαμε να αποσκιρτούν γνωστά κομματικά στελέχη και μάλιστα κορυφαία λόγω ιδεολογικής διαφωνίας. Διαφωνία που όχι μόνο δεν έγινε ανεκτή αλλά και τους οδήγησε εκτός οργάνων.

Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που στη Γενική Συνέλευση των δασκάλων της Θεσπρωτίας δε βρέθηκε ούτε ένας υποψήφιος της ΕΣΑΚ να μιλήσει εκ μέρους του ψηφοδελτίου. Να υποστηρίξει το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης. Και σε ιδεολογική βάση να ζητήσει την ψήφο των συναδέλφων. Περιοριστήκαμε να ακούσουμε μόνο τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου να μιλά με την ιδιότητα του απερχόμενου προέδρου του συλλόγου και μέσα από τον απολογισμό και τη δευτερολογία του ως πρόεδρος να βρίσκει αφορμή να αναπτύσσει και ιδεολογικές θέσεις όχι όμως ως ΕΣΑΚ, αλλά ως πρόσωπο. Μια ωραία έκθεση ιδεών θα έλεγα και με ρητορικό χάρισμα ειπωμένη και όχι μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του ιδεολογικού στίγματος του ψηφοδελτίου. Έτσι λογικό ήταν που ο ίδιος έλαβε 94 ψήφους αλλά ο επόμενος της ίδιας παράταξης που δε μας έκανε τη χάρη να μιλήσει έπεσε στους 26 ψήφους.

Και 26 ήταν και οι ψήφοι που έλαβε συνολικά το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, προσκείμενο στον ευρύτερο χώρο των Παρεμβάσεων. Με δυο συναδέλφισσες υποψήφιες και μάλιστα με συνεπή και συνεχή συνδικαλιστική παρουσία. Που μίλησαν και οι δύο στη συνέλευση. Και ήταν παρούσες σε όλους τους συνδικαλιστικούς αγώνες που προηγήθηκαν. Τι έφταιξε λοιπόν και δεν μπήκαν ούτε αυτή τη φορά στο ΔΣ; Η ιδεολογία τους;

Και είναι καλύτερη η ιδεολογία της ΠΑΣΚ που ήρθε δεύτερη με 88 ψήφους και πήρε 2 έδρες; Όποιος το πιστεύει αυτό, ας γυρίσει πλευρό και να συνεχίσει να κοιμάται και να ροχαλίζει. Ότι λόγω ιδεολογίας ψηφίστηκε η ΠΑΣΚ, η μετονομασθείσα πλέον σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ή αν θέλετε και η ΔΑΚΕ που μπορεί να έπεσε σε ποσοστά αλλά κατάφερε να κρατήσει τις δυο της έδρες στο ΔΣ.

Η ανυπαρξία ουσιαστικών ιδεολογικών διαφορών στο χώρο τουλάχιστον της Γενικής Συνέλευσης φάνηκε και από την ομόφωνη υπερψήφιση του απολογισμού του απερχόμενου ΔΣ αλλά και την ομόφωνη καταδίκη των πεπραγμένων της ΔΟΕ. Και σίγουρα από την κοινή πρόταση των παρατάξεων για 5νθήμερες απεργίες το Σεπτέμβρη.

Όπως και από τον καταγγελτικό λόγο των υποψηφίων ενάντια στην πολιτική σε βάρος μας και τη δεινή θέση των εκπαιδευτικών. Κανείς δε βρέθηκε να υποστηρίξει τους κυβερνώντες της τρικομματικής κυβέρνησης. Έλειψαν αυτή τη φορά ακόμη και οι φωνές υπέρ της αξιολόγησης. Τα προβλήματα κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις όλων και οι προτάσεις για αγώνα.

Να λοιπόν η αληθινή ιδεολογία. Η σύμπλευση όλων των παρατάξεων στα σημαντικά που απασχολούν τους δασκάλους. Και να γιατί στη συνέχεια, όταν ο καθένας κλείστηκε στο παραβάν κυρίως επικεντρώθηκε στα πρόσωπα και όχι στο ψηφοδέλτιο. Σίγουρος πως όποιον και να ψηφίσει θα αγωνιστεί για το καλό του κλάδου.

Δε θα ξεχάσω μάλιστα πως την ώρα που ήμασταν μπροστά στην εφορευτική και περιμέναμε να ψηφίσουμε, ήταν δίπλα μου μία συναδέλφισσα που δεν ήξερε τι να ψηφίσει και ακόμη το σκεφτόταν... Και συναδέλφισσα που έχει νου και γνώση και άποψη. Ή και ακριβώς γι' αυτό.

Παρόμοιο το κλίμα και από όσους κουβέντιασα τις προηγούμενες μέρες. Όλοι αγανακτισμένοι με όσα τραβάμε, όλοι προβληματισμένοι για τις μαύρες μέρες που προοιωνίζονται ακόμη πιο μαύρες και αναζητώντας όχι παράταξη αλλά πρόσωπα να ψηφίσουν.

Θα έλεγα πως ακόμη και από υποψηφίους ψηφοδελτίων την ίδια διάθεση διαπίστωσα. Μπήκαν στα ψηφοδέλτια όχι από ξεκάθαρη ιδεολογική προσήλωση στο συγκεκριμένο χώρο αλλά για να εκφράσουν πιο ενεργά και έντονα την αντίδρασή τους στο σημερινό σκηνικό. Ως έκφραση δηλαδή ανοιχτής ψήφου και όχι ελπίζοντας σε κάποια καρέκλα σε ΔΣ. Ίσως και για τούτο δεν τους είδαμε στο βήμα και μερικούς ούτε καν στη συνέλευση.

Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα λόγια. Τα χόρτασε. Θέλει έργα και θέλει και αποτελέσματα. Και βεβαίως πρόσωπα που τα εμπιστεύεται να κρατήσουν το τιμόνι μέσα στη φουρτούνα που περνάμε. Όχι υπερεπαναστάτες που του λένε συνέχεια ότι μόνη λύση είναι να αγωνιστεί ο ίδιος. Που βεβαίως είναι σωστό, αν δεν αγωνιστούμε οι ίδιοι θα μας φάει το μαύρο φίδι, μα ένας αγώνας χρειάζεται και στρατηγούς και όχι μόνο στρατιώτες. Στις αρχαιρεσίες οι συνάδελφοι στρατηγούς αναζητούν και όχι απλά συμπολεμιστές και ιδεολογικούς συντρόφους. Πολλοί μάλιστα χρειάζονται να τους τονώσεις το ηθικό και όχι να τους απαριθμήσεις τα προβλήματα που τα ξέρουν πολύ καλά αφού μαζί τους ζουν την κάθε μέρα. Θέλουν ένα παραθυράκι ελπίδας και να τους εμπνεύσεις ότι έχεις τα κότσια να ανοίξεις ως συνδικαλιστής αυτό το παράθυρο. Φυσικά και δε μιλάω για τη λογική της ανάθεσης μα μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο της ακύρωσης των συνδικαλιστών και της αναγκαιότητας η βάση να έχει άξιους και δυναμικούς εκπροσώπους. Που θα μπουν μπροστάρηδες και θα οδηγήσουν στη νίκη.

Να γιατί σε τέτοιους ειδικά καιρούς κερδίζουν σταυρούς όσοι μπορούν να ανεβούν στο βήμα και με μεστό λόγο να ζεστάνουν τις καρδιές των ανθρώπων και όχι να τις παγώσουν και άλλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας νεαρός συνάδελφος, υποψήφιος της ΔΑΚΕ, που κέρδισε τις εντυπώσεις στη συνέλευση με την ομιλία του και κατάφερε να κατακτήσει τη θέση του πρώτου αναπληρωματικού στην παράταξή του. Στα θετικά του και το νεαρό της ηλικίας του που παρά τη συνήθη τακτική των νέων συναδέλφων δεν τον εμποδίζει να ασχολείται ενεργά με τα κοινά.

Ή ακόμη ο συνάδελφος που πλειοψήφησε από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΣΚ) εστιάζοντας στο αίτημα κατάργησης του νόμου που απειλεί με αργία τους δημοσίους υπαλλήλους ακόμη και για τη συμπεριφορά τους εκτός υπηρεσίας αλλά και ανθρώπινα στάθηκε και στο προηγούμενο ΔΣ, κοντά στους συναδέλφους ανεξάρτητα από το χώρο που ανήκει ο καθένας.

Αντίστοιχα μπορεί κάποιος να ανακαλύψει κάποιος λόγους για τους οποίους τυγχάνει μεγάλης αποδοχής ο συνάδελφος που πλειοψήφησε από τη ΔΑΚΕ και ταυτόχρονα είναι και αιρετός στο τοπικό ΠΥΣΠΕ. Ακριβώς για τούτο δήλωσε κι εκείνος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ότι μπορεί να κοιτάζει τους συναδέλφους στα μάτια αν και η παράταξή του θεωρείται φιλοκυβερνητική. Τι λέγαμε παραπάνω για τον προσωπικό παράγοντα;

Κερδισμένοι σε κάθε περίπτωση είναι εκείνοι που διατηρούν ζεστές ανθρώπινες σχέσεις με τους συναδέλφους και όχι εκείνοι που βασίζονται να πείσουν με βάση την ιδεολογία τους και μόνο.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 10:36 am

και μια άλλη ιδεολογία που υπόγεια επηρεάζει...

Το προφίλ του υποψηφίου!


Εκ των αποτελεσμάτων τα συμπεράσματα για την άλλη, την υπόγεια ιδεολογία που επηρεάζει τους ψηφοφόρους. Και ποιοι είναι αυτοί που εκλέγονται. Ας δούμε λοιπόν το νέο ΔΣ του συλλόγου:

6 ΑΝΤΡΕΣ και μία γυναίκα

Όλως τυχαίως ( ; ) και οι 7 εκλεγέντες είναι ΟΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Αν και τα μέλη του συλλόγου απαρτίζονται και από νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Από αυτούς οι τρεις είναι ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ενώ δύο είναι αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ. Σύνολο 5 στους 7 με θέσεις εξουσίας διοικητικής.

Από τους 7 εκλεγέντες οι 5 ήταν μέλη και του απερχόμενου ΔΣ.

Και όλοι ανεξαιρέτως οι εκλεγέντες με αρκετά χρόνια υπηρεσίας, κάποιοι και κοντά στη σύνταξη.

Ηθικόν δίδαγμα; Αν είσαι στο συγκεκριμένο σύλλογο γυναίκα, νηπιαγωγός ή εκπαιδευτικός ειδικότητας και με λίγα χρόνια υπηρεσίας έχεις ελάχιστες πιθανότητες να εκλεγείς στο ΔΣ έως και καμία - όποια ιδεολογία και αν έχεις. Γιατί δεν ανταποκρίνεσαι στο προφίλ του συνδικαλιστή που ευνοεί τους άντρες, τους δασκάλους, με αρκετά χρόνια υπηρεσίας, προηγηθείσα συνδικαλιστική θητεία και ει δυνατόν και με καρέκλα εξουσίας.

Επιπλέον στα συν της εκλογής θεωρείται και να κατοικείς στη Θεσπρωτία και όσο πιο κοντά γίνεται στο κέντρο του νομού ή έστω στο δεύτερο αστικό κέντρο, την Παραμυθιά. Αν είσαι από την ομάδα των "νομάδων" που καθημερινά μετακινούνται προς Γιάννενα ή και Κέρκυρα, καλύτερα να ξεχάσεις πως μπορείς να ασχοληθείς με το συνδικαλισμό.

η λογική της χαμένης ψήφου

Η λογικής αυτής της ψήφου επηρεάζει και τις συνδικαλιστικές εκλογές. Και καίει όσους δεν έχουν στο ενεργητικό τους προηγούμενες νίκες σε εκλογές ενώ λειτουργεί υπέρ όσων περιβάλλονται με τη φήμη του γνωστού και πετυχημένου συνδικαλιστή.

Παράλληλα φαίνεται να υπονομεύει και όσους κατεβαίνουν με ψηφοδέλτια φτωχά σε υποψηφίους και ακόμη χειρότερα μόνοι τους τελείως. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση δε σε σώζει ακόμη και αν πληρείς όλα τα άλλα κριτήρια, να είσαι άντρας, δάσκαλος, με αρκετά χρόνια υπηρεσίας, διευθυντής σχολείου, να κατοικείς στην Ηγουμενίτσα και να έχεις και προηγούμενη συνδικαλιστική δράση. Δε σε σώζει ούτε και η ιδεολογία του ψηφοδελτίου ακόμα και όταν βρίσκεται σε άνοδο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Το μόνος σου στο ψηφοδέλτιο μπορεί να μη φοβίζει εσένα αλλά τους ψηφοφόρους δεν τους εντυπωσιάζει η τόλμη σου. Αντίθετα φαίνεται να τον έλκει ένα γεμάτο ονόματα ψηφοδέλτιο ακόμη και αν πρόκειται για συναδέλφους άγνωστους και με μηδενική συνδικαλιστική δράση και παρουσία.

ΘΑ ΙΣΧΥΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ;

Κάποια ναι. Πχ η εντύπωση πως ο συνδικαλιστής πρέπει να είναι άντρας και ώριμης ηλικίας και πετυχημένος επαγγελματικά και συνδικαλιστικά ή από την κυρίαρχη ομάδα των μελών, δηλαδή τους δασκάλους. Μπορεί όμως και όχι... πχ το έχω δει να γίνεται στα πλαίσια ενιαίου ψηφοδελτίου να εκλέγονται και μη δάσκαλοι και περισσότερες γυναίκες και νέοι συνάδελφοι.

Σαφώς βέβαια δε θα ίσχυε η λογική της χαμένης ψήφου λόγω αριθμού ατόμων στο ψηφοδέλτιο.

Κι ακόμη σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο τίποτε δε θα εμπόδιζε τον ψηφοφόρο να ψηφίσει όποιον θεωρεί ιδεολογικά κοντά του. Γιατί ενιαίο ψηφοδέλτιο δε σημαίνει εξαφάνιση της ιδεολογίας μα ακριβώς το αντίθετο, να αναγκάζεται ο κάθε υποψήφιος να την υποστηρίζει και όχι να επαναπαύεται πως του την παρέχει η ταμπέλα και μόνο. Κατά το ρηθέν: Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!

Σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να αποδείξεις ποιος αληθινά είσαι. Και σε καμία περίπτωση δε θα μπορέσεις να μπεις στο ΔΣ χάρη στην προσωπική ικανότητα ή την αίγλη κάποιου άλλου. Όπως συμβαίνει τώρα με τις παρατάξεις. Όπου αρκεί ο ένας φωτεινός αστέρας να μαζέψει πολλούς σταυρούς για να χωθούν μαζί του στο ΔΣ ακόμη και αστεράκια που χρειάζεσαι τηλεσκόπιο να τα διακρίνεις.

Με λίγα λόγια, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει τίποτε να χάσει από την εφαρμογή ενιαίου ψηφοδελτίου. Μόνο να ωφεληθεί. Δίνοντας την ευκαιρία και στους ψηφοφόρους για ευρύτερη επιλογή και στους υποψηφίους μεγαλύτερες ευκαιρίες.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 12:43 pm

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ;

τι πραγματικά διακυβεύεται;


Ο μέγας κίνδυνος από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι να χάσουν τον έλεγχο των συνδικάτων τα κόμματα και τα κέντρα εξουσίας.

Ένας έλεγχος που βασίζεται αφενός στη συγκρότηση των ομάδων περιφρούρησης (παραταξιακά ψηφοδέλτια) και αφετέρου με την παροχή αμοιβών και οφιτσίων σε όσους στηρίζουν το σύστημα. Δούναι και λαβείν. Που φυσικά δεν μπορεί να αφορά τους νέους. Ο παλιός στο κουρμπέτι είναι αυτός που για πολλούς λόγους αποτελεί τον εκλεκτό του συστήματος.

Κι εδώ ίσως χρειάζεται να ξαναθυμηθούμε τι λέει ο Bandura στην ψυχολογία μάθησης για τη λειτουργία προτύπων και η κοινωνική ψυχολογία για τα στερεότυπα. Γιατί πλεονάζουν οι διευθυντές στα συνδικαλιστικά πόστα και πώς λειτουργεί ο θεσμός του αιρετού με την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων.

Όλο αυτό το σάπιο σύστημα απειλείται με την εφαρμογή ενός ενιαίου κοινού καταλόγου των υποψηφίων. Που θα μπορούσε να λάβει ακόμη και τη μορφή του δικαιώματος του ψηφοφόρου να βάλει στο φάκελο περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια δίχως να ακυρωθεί η ψήφος του και όχι ντε και καλά με την αναγραφή όλων των ονομάτων στο ίδιο κομμάτι χαρτί ή την απαλοιφή της ιδεολογικής απόχρωσης των υποψηφίων.

Κι αλήθεια, ποια δημοκρατία προβλέπει να μου επιβάλλουν από πριν ένα στενό κατάλογο προσώπων να ψηφίσω;

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα από την καθημερινή μας ζωή για να καταλάβετε πόσο αντιδημοκρατικό είναι το σύστημα των ξεχωριστών ψηφοδελτίων και η υποχρέωση να διαλέξεις υποψηφίους μόνο από ένα. Πες λοιπόν ότι θέλεις να ψωνίσεις στο σούπερ μάρκετ εφτά διαφορετικά προϊόντα. Γάλα, ζυμαρικά, οδοντόκρεμα, καφέ, κλπ. Πας λοιπόν στο μαγαζί και το αφεντικό σου απαγορεύει να διαλέξεις όποιο προϊόν θέλεις. Από πριν έχει χωρίσει σε ράφια το τάδε γάλα με την τάδε οδοντόκρεμα και τον τάδε καφέ. Σε αναγκάζει λοιπόν αν πάρεις το τάδε γάλα να πάρεις μαζί και την τάδε οδοντόκρεμα που το συνοδεύει, κι όχι οδοντόκρεμα από το διπλανό ράφι που εκείνος την έχει τοποθετήσει με γάλα άλλης μάρκας.

Θα το δεχόσουν κάτι τέτοιο;

Εδώ δε δέχεσαι συχνά πως μαζί με τη γυναίκα που παντρεύεσαι ή τον άντρα, πάει πακέτο ολόκληρο το σόι του. Και φτάνεις και στο διαζύγιο λόγω πεθεράς ή πεθερού ή κουνιάδου. Διεκδικώντας την ελευθερία σου. Στο συνδικαλισμό γιατί το ανέχεσαι το "πάνε πακέτο";

Γιατί ανέχεσαι μαζί με τον υποψήφιο που προτιμάς και εκτιμάς να διευκολύνεις την είσοδο στο ΔΣ και άλλων που λειτουργούν ως μαϊντανοί;

Πιθανόν γιατί νομίζεις ό,τι και ο πελάτης ενός καλού ρεστοράν, πως ο σεφ ξέρει καλύτερα από σένα να συνδυάσει το σωστό μενού, ποια σαλάτα ταιριάζει και ποιο κρασί. Και αφήνεσαι να σου κανονίζει άλλος τι θα φας και τι θα πιεις. Ή και γιατί έτσι βολεύεσαι, αποφεύγεις να μπεις στον κόπο και περιμένεις από τους άλλους να σε εξυπηρετήσουν. Μπορεί ακόμη να σου λείπει η τόλμη να διαλέγεις αυτό που σου αρέσει, ειδικά αν οι επιλογές σου δε συνάδουν με τα ταμπού. Μα ποιος άλλος εκτός από σένα τον ίδιο ξέρει καλύτερα τι σου αρέσει και τι σου ταιριάζει; Κανείς!

Την ίδια ώρα σου θυμίζω ότι σε πολιτικό επίπεδο το σύστημα έχει προχωρήσει όχι μόνο στην κατάργηση της απλής αναλογικής αλλά και στην εφαρμογή της περίφημης λίστας και την κατάργηση των σταυρών. Δεν του αρκεί να εκλέγεις υποψηφίους μέσα από ένα μόνο ψηφοδέλτιο, πλέον με την επιλογή ψηφοδελτίου εκχωρείς το δικαίωμα σε άλλους και ποιος ακριβώς υποψήφιος θα σε εκπροσωπεί στη Βουλή. Και για να ξαναγυρίσουμε στο παράδειγμα με το σούπερ μάρκετ, εσύ πια ως πολίτης διαλέγεις μόνο το ράφι που θα ψωνίσεις, τι θα μπει στο καλάθι σου από το συγκεκριμένο ράφι το αποφασίζει ο μαγαζάτορας. Μπορεί να μη σου χρειάζεται γάλα, αλλά γάλα θα πάρεις αν εκείνος έτσι θελήσει.

Και όμοια με το ρεστοράν. Θα αρκεί με το που μπαίνεις στο μαγαζί να σου στείλουν και το μενού που ετοίμασαν πριν από σένα για σένα.

Το παλιό τραγούδι "φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα", θεωρείται πλέον ξεπερασμένο. Και η δημοκρατία το ίδιο. Κάθε μέρα και σε όλα τα επίπεδα ο εκφασισμός της κοινωνίας προχωρεί. Και μετά απορείς που μπήκε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή... Απορείς που στη δουλειά σου η διοίκηση κάθε μέρα γίνεται και πιο αυταρχική και πλέον ελέγχεσαι και για τη συμπεριφορά σου εκτός υπηρεσίας. Κι ακόμη δεν καταλαβαίνεις πώς η ομοσπονδία σου σε αφήνει απροστάτευτο και δεν κάνει τίποτε άλλο παρά κάποιες υποτυπώδεις ντουφεκιές στον αέρα.

Σε άκουσα λίγες μέρες πριν στο face book και με αφορμή το φιάσκο της απεργίας της ΟΛΜΕ να τα βάζεις με όσους έχουν μαζευτεί στα συνδικαλιστικά γραφεία. Και ξεπουλάνε τους νέους για να σώσουν το δικό τους τομάρι. Και σε ρώτησα: Υπάρχει κανείς νέος εκεί; Κι αν όχι γιατί;

Σαφώς και φταίει που αποφεύγει ο νέος συνάδελφος να συνδικαλιστεί. Μα και να το κάνει, το σύστημα έχει προνοήσει τρόπους να τον πετάξει απέξω. Ειδικά αν είναι γυναίκα. Γιατί δεν είναι μόνο οι νέοι είδος υπό εξαφάνιση στα συνδικαλιστικά όργανα, το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Το σύστημα προκατασκευάζει τους εκλεκτούς του κι εσύ ακόμη πιστεύεις πως με την ψήφο σου διαλέγεις εκπροσώπους. Κούνια που σε κούναγε.

Τα χωριστά ψηφοδέλτια είναι η απόλυτα πετυχημένη συνταγή για να ελέγχουν την ψήφο σου και να σε θεωρούν δεδομένο. Ακόμη και αν κυκλοφορούν και κάποια ψηφοδέλτια επαναστατικά. Ξέρουν πριν από σένα ότι οι πιθανότητες να ψηφίσεις τους μη αρεστούς στο σύστημα είναι ελάχιστες. Έχουν πάρει τα μέτρα τους να εξαρτάται η υπαλληλική σου ζωή από το διευθυντή και από τον αιρετό. Και κάθε μέρα όλο σφίγγουν το ζωνάρι. Όλο σου στερούν δικαιώματα, όλο σου φορτώνουν υποχρεώσεις και προβλήματα. Τι περιθώρια έχεις να αντιδράσεις;

Αν θέλεις να προκόψεις στη ζωή σου, θα χορέψεις στο ρυθμό που σου χτυπούνε παλαμάκια. Θα σταθείς κλαρίνο στην κάθε εξουσία για να μη βρεις τον μπελά σου και να πάρεις την προαγωγή ή εκείνη τη θεσούλα που ονειρεύεσαι για να ξεφύγεις από την τάξη. Ναι, ξέρω, εσύ ξεκίνησες με άλλα όνειρα μα η ζωή αλλού σε πάει. Εκεί που σου δείχνουν τα ινδάλματα που έστησαν πριν από σένα για σένα. Στις θέσεις που σημαίνουν μεγαλύτερο μισθό και περισσότερη εξουσία. Κι όπως το ποντικάκι στη φάκα με το τυρί.

Έτσι αν είσαι πραγματικά έξυπνος και καπάτσος δε θα μείνεις απλά ψηφοφόρος. Θα μπεις και στο ψηφοδέλτιο. Να στηρίξεις ενεργά την παράταξη. Να δείξει στους υπόλοιπους αδαείς ότι έχει ρεύμα. Και όλο και κάποιον κολλητό θα έχεις ή συγγενή που θα ψηφίσει για το χατίρι σου την παράταξη.

Αν έχεις και λέγειν και ακτινοβολία; Την έκανες λαχείο. Τότε μεγάλες τιμές και δόξες σε περιμένουν και δεν αποκλείεται μια μέρα να βρεθείς και στα έδρανα της Βουλής. Ξέρεις πόσοι άλλοι ξεκίνησαν έτσι ακριβώς; Από συνδικαλιστές και έγιναν βολευτές. Οι πλέον άξιοι μπήκαν ακόμη και στην κυβέρνηση.

Άλλοι πάλι ανταμείφθηκαν με θέσεις στελεχών εκπαίδευσης, τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ΔΣ φορέων και οργανισμών. Μη σου πω και για το κοινωνικό σου πρεστίζ που θα ανέβει. Και τις δυνατότητες για μια καλύτερη προσωπική ζωή όσο το φωτοστέφανο του συνδικαλιστή θα απλώνεται.

Όλο αυτό το καλοστημένο σκηνικό θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα αν εφαρμοστεί το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο. Και σταματήσουν και οι ψηφοφόροι και οι υποψήφιοι να ελέγχονται από τα κόμματα και τα κέντρα εξουσίας. Το βρώμικο δούναι και λαβείν θα πάψει να έχει νόημα. Ιδιαίτερα αν ο εκδημοκρατισμός προχωρήσει σε βάθος και ισχύσει η αυτόματη ανάκληση από το αξίωμα όποιου συνδικαλιστή παύει να εκπροσωπεί σωστά τον κλάδο.

Γιατί δημοκρατία δε σημαίνει ασυδοσία. Σημαίνει αφενός δικαιώματα και ελευθερίες και ταυτόχρονα υποχρεώσεις και ποινές ακόμη. Πχ διαγραφή από το συνδικάτο για όποιον στρέφεται εναντίον του. Κι όχι που μάθαμε ο κάθε συνδικαλιστής ανωτέρου επιπέδου να συμπεριφέρεται σαν πασάς. Και οι άλλοι γύρω του να τον προσκυνούν ως πολυχρονεμένο αφέντη και να φιλούν το ποδάρι του.

Κατά τα άλλα απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους. Αλλά ραγιάδες δυστυχώς δεν πάψαμε να είμαστε... και αφηνόμαστε ακόμα στους κοτζαμπάσηδες που ορίζει η Υψηλή Πύλη να λυμαίνονται τη ζωή μας και την τσέπη μας.

Και όμοια που στην Ελλάδα ακόμη κυβερνούν τα τζάκια, έτσι έχουμε και στο συνδικαλιστικό κίνημα τις φατρίες των παρατάξεων να ρυθμίζουν ακόμη και πότε θα πάρουμε ανάσα. Το είδαμε αυτό και το ζήσαμε με το φρένο της απεργίας που ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία στις ΕΛΜΕ. Ποιος τη σταμάτησε; Μόνο η επιστράτευση από την πολιτική ηγεσία; Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ τη στήριξε; Ή έβαλε και τρικλοποδιά να μην υπάρξει αντίδραση και από τους άλλους κλάδους;

Οι παρατάξεις και δη οι κομματικές τίποτε πια δεν έχουν να προσφέρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και τίποτε δεν έχουμε να χάσουμε αν τις κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μόνο τις αλυσίδες μας!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 2:39 pm

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Ειρωνεύτηκα πριν όσους δεν έχουν την τόλμη να σπάσουν τα ταμπού.

Ε, λοιπόν ας μη μείνω στα λόγια.

Ευθαρσώς θα δηλώσω ποιους θα ψήφιζα αν υπήρχε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις προχτεσινές αρχαιρεσίες.

Όπως το έκανα και λίγους μήνες νωρίτερα με τους αιρετούς, που όντας υποψήφια σε άλλο ψηφοδέλτιο, έδωσα με δήλωση δημόσια εκ των προτέρων σταυρό σε υποψήφιο άλλου συνδυασμού.

Για να προκαλέσω λοιπόν. Και με την καλή και την κακή έννοια. Τους καλούς με την καλή, για να προβληματιστούν τι θα κερδίζαμε με το ενιαίο. Τους κακούς με την κακή γιατί με πνίγει η έλλειψη δημοκρατίας που μας επιβάλλουν με την παραταξιοποίηση.

1. Γραμματά Ρέα (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)

2. Ζάρρος Γρηγόρης (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΑΣΚ)

3. Κάτσης Ηλίας (ΔΑΚΕ)

4. Κούρτη Ιουλία (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)

5. Σακαρέλης Δονάτος (ΕΡΑ)

6. Τσόδουλος Κυριάκος (ΔΑΚΕ)

7. Χριστοφίδης Δημήτρης (ΕΣΑΚ ΔΕΕ)

Αυτούς θα ήθελα για νέο ΔΣ. Με σειρά αλφαβητική και όχι προτίμησης. Και διαλέγοντας από τους καταλόγους των υποψηφίων. Αν και θα ήθελα ανάμεσά τους περισσότερες γυναίκες, νηπιαγωγούς και ειδικότητες, και φυσικά συναδέλφους Γιαννιώτες. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο χρειάζονται και οι ανάλογες υποψηφιότητες. Ή και καταστατικές αλλαγές που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στα κοινά ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο σήμερα.

Και να σημειώσω ότι δε με ενδιαφέρει η ιδεολογία των συγκεκριμένων υποψηφίων. Στον καθένα τους βλέπω τον άνθρωπο και το μεράκι για ενασχόληση με τα κοινά. Αλλά και την αγάπη τους για την παιδεία.

Και πως έτσι κι αλλιώς η δική μου ιδεολογία είναι κομματάκι παράξενη. Δεν έχει όνομα κόμματος, έχει όνομα ανθρώπου, Δημήτρης Λιαντίνης. Έτσι και δε συνταιριάζεται εύκολα με κανέναν. Γιατί είναι η ιδεολογία της ελεύθερης σκέψης. Άρα τι θα πει να ψηφίσω με ιδεολογικές αρχές; Αν είναι έτσι πρέπει να ψηφίσω τον ... κανένα. Αφού με κανέναν δεν συμφωνώ απόλυτα.

Επίσης μπορεί να είναι και άλλοι καλοί και άξιοι συνάδελφοι για το ΔΣ ανάμεσα στους υποψηφίους. Δε φταίω εγώ αν δε φρόντισαν να γίνουν γνωστοί. Που δεν ανέβηκαν καν στο βήμα της συνέλευσης. Ή και απουσίαζαν τελείως από αυτήν.

Ούτε βεβαίως φταίει ο ψηφοφόρος αν κάποιο ψηφοδέλτιο έχει λίγα άτομα ή άτομα που δεν πληρούν τα κριτήρια (τα υποκειμενικά του καθενός μας) για εκλογή στο ΔΣ. Το ΔΣ πάντως έχει 7 θέσεις και πρέπει να καλυφθούν όλες. Και ει δυνατόν με τους καλύτερους.

Μακάρι λοιπόν να ίσχυε ενιαίο ψηφοδέλτιο και τους καλύτερους να τους έβγαζε όλη η βάση του συλλόγου. Και όχι τους καλύτερους της ΕΣΑΚ να τους αποφασίζουν μόνο οι ψηφοφόροι της ΕΣΑΚ, ούτε τους καλύτερους της ΔΑΚΕ μόνο οι δικοί της ψηφοφόροι και όμοια τους καλύτερους της Δημοκρατικής Συνεργασίας.

Λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του κόσμου και των πολλών, λέω πως δε βλάπτει. Γιατί έχουμε μάτια και βλέπουμε ποιος πάταγε στις συνεδριάσεις του ΔΣ, ποιος στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου, ποιος φρόντιζε να μη γίνονται καν κινητοποιήσεις του Συλλόγου και ποιος στάθηκε δίπλα σε συναδέλφους που είχαν ανάγκη. Να τη βράσω εγώ την ιδεολογία όταν δε συνοδεύεται από πράξεις. Γιατί θα το ξαναπώ ότι η δική μου ιδεολογία λέγεται Λιαντίνης και κατά το Λιαντίνη εν αρχή ην η πράξις και έπεται ο λόγος. Αλλά και πάνω απ' όλα είναι η αγάπη στον άνθρωπο. Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος...

_____________________

ΥΓ Τέσσερις από τους παραπάνω συναδέλφους ακόμη και χωρίς ενιαίο, τους έχω ψηφίσει. Συναδέλφους από τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια. Φυσικά σε διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες. Πώς αλλιώς όταν ισχύουν τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια; Και όλοι γνωρίζουν πως και κατέβηκα και συνυποψήφια με δύο από τους συναδέλφους αυτούς και σε δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια, στις εκλογές ανάδειξης αιρετών του 2010 και του 2012. Γιατί μπορεί τα κόμματα να μας θέλουν χωρισμένους αλλά κάποιοι θα επιμένουμε ως το τέλος να γίνουν τα συνδικάτα μας μια γροθιά ενωμένη και στη βάση των πολλών που μας ενώνουν.

Δεν έχει σημασία να αναφέρω ποιους έχω ήδη ψηφίσει. Το ξέρουν έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι. Μόνο πως λυπάμαι ειλικρινά που η μη ύπαρξη ενιαίου ψηφοδελτίου δε μου έδωσε τη δυνατότητα στο λίγο χρόνο που είμαι εδώ να ψηφίσω και τους υπόλοιπους τρεις που δήλωσα ότι θέλω στο ΔΣ.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 1:27 am

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

το ΕΝΙΑΙΟ με εικόνες...


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2594%25CE%259F%25CE%2595%2520%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259D%25CE%2595%25CE%259D%25CE%2591%2520015

Διαδήλωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας με τη ΔΟΕ στα Γιάννενα. 18 Γενάρη του 2012.

Και γύρω από το πανό του Συλλόγου διακρίνονται συνάδελφοι συνδικαλιστές από πολλά και διαφορετικά ψηφοδέλτια των προχθεσινών αρχαιρεσιών. Και είναι ανάμεσά τους και αυτοί που πριν ανέφερα.

Γιατί λοιπόν αφού μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βαδίζουμε στους δρόμους του αγώνα να μη συναντιόμαστε και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο ίδιο ψηφοδέλτιο; Δεν εννοώ να καταλάβω τους διαχωρισμούς την ώρα της κάλπης. Δεν εννοώ να μας χωρίζουν σε κόκκινους, πράσινους, μπλε...

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2595%25CE%259A%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2595%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%2520002%2520A

Κι αυτό είναι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, μαζί με την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, ένα μήνα πριν. 12 Μαΐου 2013. Και το πανό του Συλλόγου μας στους δρόμους της Ηγουμενίτσας. Πλαισιωμένο και πάλι με συναδέλφους από πολλά και διαφορετικά ψηφοδέλτια.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%25A6%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%2591%2520HELMEPA%2520017

Απρίλιος του 2013. Μια ακόμη πορεία στην Ηγουμενίτσα. Και οι συνάδελφοι που κρατούν το πανό μας από τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια. Αγωνιστές όλοι τους για τα συμφέροντα του κλάδου. Γιατί θα πρέπει να επιλέξω ανάμεσά τους;

Όταν συνάδελφοι και από τα πέντε ψηφοδέλτια, ΕΣΑΚ ΔΕΕ (ΠΑΜΕ), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), ΕΡΑ (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) ήταν εκεί που έπρεπε και αγωνίστηκαν ο καθένας με τον τρόπο του για τον κλάδο και για τους συναδέλφους; Για την παιδεία και το λαό μας;

Για τις ελάχιστες διαφορές στην τακτική που προτείνουν; Ή για το τάδε αίτημα που ο ένας το λέει έτσι και ο άλλος αλλιώς;

Πιο σημαντικό κρίνω να κατακτήσουμε την ενότητα. Τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία. Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά. Και οι λύσεις δεν μπορεί να απέχουν τόσο πολύ που να μας κάνουν μεταξύ μας διαφορετικά στρατόπεδα. Ή δεν πρέπει να το αφήσουμε αυτό το διαίρει και βασίλευε άλλο να βασιλεύει.

Με καταλαβαίνεις τι σου λέω; Δεν είμαι αιθεροβάμων. Ούτε αφελής. Απλά ιεραρχώ τις καταστάσεις και θέτω ως πρώτη προτεραιότητα σήμερα την ΕΝΟΤΗΤΑ του κλάδου!


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 2:05 am

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ

και ο πόνος γίνεται δάσκαλος...


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520037

Αναφανδόν υπέρ της ΕΝΟΤΗΤΑΣ των εργαζομένων. Γιατί δε θέλω να ξαναδώ τέτοια πανό. Όταν τα μέτρα πνίγουν το λαό. Να με καλεί ο Σύλλογός μου να απεργήσω χωρίς να ορίζει συγκέντρωση. Και σιωπηρά να προκρίνει τη διάσπαση σε δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις. Μια τόση δα πόλη η Ηγουμενίτσα και ο κόσμος να μοιράζεται ο μισός εδώ και ο μισός εκεί. Τη βαρέθηκα, δεν την μπορώ άλλο αυτή την ηλίθια τακτική. Ούτε με νοιάζει ποιος είναι ο καλός και ποιος ο φταίχτης που το κίνημα δεν μπορεί να αντιπαλέψει ενωμένο τα μέτρα που μας πνίγουν. Θέλω μόνο με κάθε τρόπο να φύγουν από τη μέση όσα μας χωρίζουν και να μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βρούμε τους τρόπους να αντιδράσουμε επιτέλους!

Και εις επίρρωση. Τι συνέβη στην απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520039

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520054

Μια μικρή πόλη, δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις. Και σε καμία από τις δυο ο Σύλλογός μας!

Κι εγώ, ο απεργός, να πρέπει να διαλέξω στρατόπεδο. Να πάω με τους μισούς συναδέλφους από δω ή με τους άλλους μισούς από την άλλη;

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520024

Με το Εργατικό Κέντρο (λες και ανήκω στη ΓΣΕΕ) και το ΠΑΜΕ;

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520025

ή με τους άλλους απέναντι που περιμένουν να τελειώσει η πορεία του ΠΑΜΕ για να ξεκινήσουν τη δική τους;

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520033

με τους φοιτητές του τοπικού ΤΕΙ επικεφαλής. Και την Πρωτοβουλία Εργαζομένων πίσω. Και παραπίσω και τα πολιτικά πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520034

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520047

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520049

Και σε ξαναρωτώ. Εσένα ειδικά που βιάστηκες να με καταδικάσεις όταν σου είπα δε θα μπω στο ψηφοδέλτιο. Έτσι κι αλλιώς περιμένω μετάθεση και είναι αντιδεοντολογικό να διεκδικώ ψήφο των συναδέλφων για το τοπικό ΔΣ. Κι έτσι κι αλλιώς αυτή τη φορά χρωστάω να δώσω σταυρό σε συνάδελφο από άλλο ψηφοδέλτιο. Γιατί κι εκείνος δε λογάριασε σε ποιον χώρο ανήκω ιδεολογικά όταν χρειάστηκα τη βοήθεια του συλλόγου. Και στάθηκε δίπλα μου όχι μόνο με λόγια αλλά και πράξεις. Εκτιμώ λοιπόν ότι τέτοιους συνδικαλιστές χρειαζόμαστε. Να είναι υπεράνω των διαφορών και να στηρίζουν κάθε συνάδελφο έμπρακτα, ακόμη και αν δεν ανήκει στους ψηφοφόρους της παράταξης.

Σε ρωτώ γιατί πρέπει να ανέχομαι αυτή τη σχιζοφρένεια. Που όχι μόνο μοιράζει τους συναδέλφους στα δυο, αλλά κάποιους τους στέλνει και στα σπίτια τους. Γιατί, πώς να το κάνουμε; δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αριστερών αντιλήψεων. Κι ακόμη αυτή η αριστερά έχει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για όσα τραβάμε.

Σαφέστατα οι ευθύνες της δεξιάς και της κεντροδεξιάς είναι ανυπολόγιστες. Αυτοί είχαν την εξουσία, αυτοί κρατούσαν το τιμόνι. Μας οδήγησαν στο χάος και στην καταστροφή και συνεχίζουν να το κάνουν.

Αλλά τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια και η αριστερά; Δεν κατάφερε ούτε με τον εαυτό της να τα βρει. Κι άλλος για Χίο τράβαγε κι άλλος για Μυτιλήνη. Ακόμη και στη μικρή μας Ηγουμενίτσα. Άλλος για Hondos Center και άλλος για Δημαρχείο...

Άει παρατήστε με λοιπόν όλοι με τις δήθεν ιδεολογικές σας διαφορές. Δε θα σας κάνω το χατίρι να κλειστώ στο σπίτι μου. Δε θα σας κάνω και το χατίρι να σας ακολουθώ σαν σκυλάκι. Εσείς να αποφασίζετε για μένα και για τον καθένα μας.

Υπάρχει και η άλλη άποψη. Η άποψη του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Και της άμεσης δημοκρατίας. Το φως εκ των κάτω που έλεγε και ο Γληνός. Και η εμπιστοσύνη στην κρίση της βάσης του κλάδου. Που μπορεί να διακρίνει τους ικανούς και τους άξιους σε όποιο παραταξιακό οικοπεδάκι και αν τον έχει ρίξει η σάπια τακτική του συνδικαλιστικού κατεστημένου.

Και έγινε ο πόνος δάσκαλος και η πίκρα γνώση:

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Empty Απ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 3:01 am

ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ

είχα καιρό που μίλαγα, αλλά δεν άκουγες...


ΜΑΡΙΟΡΗ έγραψε: ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ. 20 ΦΛΕΒΑΡΗ. ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ; ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ; ΠΟΥ; ΠΟΤΕ; ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ...

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ %25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259F%2520009

Άνευ άλλων σχολίων. Τα λέει όλα ο τίτλος που βάλαμε στο θέμα και η ανακοίνωση που δημοσιεύουμε...

https://paideia.forumgreek.com/t1631-topic

Το αίτημα για το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο είναι παλιό στο Σύλλογό μας. Και δε μου ανήκει καν η πατρότητά του. Ανήκει στο συνάδελφο Γιάννη Δημάκα. Από εκείνον το άκουσα να μπαίνει σε Γενική Συνέλευση από τον πρώτο καιρό που ήρθα στη Θεσπρωτία και κοντά τρία χρόνια πριν.

Και πάλι το έβαλε ο Γιάννης σε επόμενες συνελεύσεις, το έβαλε και στην προχτεσινή.

Για να εισπράξει και το ειρωνικό σχόλιο πως ο συνδικαλισμός δεν είναι θέατρο. Ο Γιάννης, σημειωτέον ασχολείται ενεργά με το θέατρο και είναι βασικό στέλεχος της περίφημης ΘΕΑΤΟ της Παραμυθιάς. Τα έγραψα και παραπάνω αυτά.

Μόνο που κάποτε πρέπει να καθίσουμε να διαβάσουμε τη θεωρία των ρόλων. Από την κοινωνική ψυχολογία. Είμαστε και εκπαιδευτικοί.

Ή και το Homo Educandus του Δημήτρη Λιαντίνη, τη Φιλοσοφία της Αγωγής του, για το ρόλο του θεάτρου και τη βαθύτατη σχέση του με την παιδεία.

Για να καταλάβουμε πως αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο δε φτάνει μονάχα η θέληση. Δε φτάνει μόνο ο αγώνας και ειδικά ο αγώνας για τον αγώνα. Χρειάζεται και η γνώση. Το πώς και το τι πρέπει να κάνουμε. Και βεβαίως χρειάζονται βαθιά κι αληθινά συναισθήματα. Καρδιά μεγάλη που να χωράει όλο τον κόσμο. Να λέμε ΕΝΟΤΗΤΑ και να την εννοούμε. Κι όχι ψευδεπίγραφα να την επικαλούμαστε και να στέλνουμε τον κόσμο στα συλλαλητήρια. Με τον πληθυντικό να υποδηλώνει αυτόματα και τη διάσπαση του κινήματος...

Με λίγα λόγια απαιτείται ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ! Κι άσε στην άκρη τα επίθετα που την κουτσουρεύουν.

Το θέατρο λοιπόν, αν θες να ξέρεις, είσαι και δάσκαλος όπως είπα, είναι αυτό που διαπλάθει ήθος, αλλιώς δε θα λέγαμε τους εργάτες του ηθοποιούς. Παράγει πολιτισμό και γνώση. Μην το υποτιμάς. Γιατί ακριβώς αυτά μας λείπουν σήμερα. Κι όχι έδρες στο ΔΣ και κουκιά για το ψηφοδέλτιο.

Και χρειαζόμαστε σε τούτο το Σύλλογο και το Γιάννη το Δημάκα, το θεατράνθρωπο. Με την πλούσια εμπειρία του από το θέατρο να μας μιλάει και να τον ακούμε. Να ακούσουμε επιτέλους την πρότασή του για ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο. Δεν είναι εκ του πονηρού. Και δεν είναι ελαφρά τη καρδία και από αφέλεια του νου. Ούτε και λόγια του αέρα για να έχουμε να λέμε.

Αυτό θέλησα να σου αποδείξω εδώ. Με όλο το αφιέρωμα. Και για να μην έχεις αύριο δικαιολογίες πως κανείς δε στα είπε. Ή αν τα είπε δεν τα τεκμηρίωσε. Και αν τα τεκμηρίωσε δεν τα εννοούσε και δεν είχε τα κότσια να τα κάνει πράξη.

Και πρέπει εδώ να σου πω ότι έγκαιρα επικοινώνησα φέτος με το Γιάννη το Δημάκα και του πρότεινα να τον βοηθήσω να βάλει μπροστά το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο. Προς τιμήν του μου απάντησε όχι. Και πως δεν τον ενδιαφέρει να μπει ο ίδιος στο ΔΣ αλλά να ωριμάσει η ιδέα στους πολλούς για ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο. Να γίνει συνείδηση.

Δεν ανεβήκαμε λοιπόν τυχαία στο βήμα και υποστηρίξαμε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και μια τέτοια αλλαγή.

Είναι πρόταση ουσίας και αληθής και πρόταση που ο καιρός και οι εποχές βοούν για την αναγκαιότητά της.

Κι αν θες άκουσε πια. Πριν να είναι πολύ αργά. Και πριν εμφανιστεί ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο παριστάνοντας το ΕΝΙΑΙΟ (δες την περίπτωση των καθηγητών) και το θεωρήσεις κεραυνό εν αιθρία. Δε θα είναι.

Απλά εσύ τόσον καιρό που μίλαγα, δεν άκουγες...

Και μου μιλάς μετά για ενότητα. Μου μιλάς για το ΟΛΟΙ στον αγώνα. Και για συμμαχία μιλάς.

Ξεκίνα ακούγοντας τι λένε και οι άλλοι. Και με το στόμα τους και με τα μάτια τους και με τα έργα τους.

Όπως ακριβώς κάνει και ο θεατής στο θέατρο. Και όπως ακριβώς παίζει και ο ηθοποιός.

Και μετά έλα επάνω στη σκηνή να σμίξουμε. Και να φωνάξουμε τότε, αφού θα έχουμε αφουγκραστεί ο ένας τον άλλο, πως είμαστε ακόμη ζωντανοί!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης