ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πήγαινε κάτω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Empty ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση από ΗΛΕΚΤΡΑ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 12:55 am

Μπαίνω στον πειρασμό να καταθέσω την άποψή μου σχετικά με τις εκλογές στο σύλλογο Α/θμιας Θεσπρωτίας.
Είναι εντυπωσιακό ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς ΤΟ ΙΔΙΟ (με παρέκλιση 2-3 ψήφων) με το εκλογικό αποτέλεσμα για το σύλλογο πριν δύο χρόνια. Η ΕΣΑΚ πρώτη με τις ίδιες ψήφους, ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αθροιστικά το ίδιο, Αγωνιστικη Πρωτοβουλία το ίδιο περίπου, και Ερα( Σύριζα)-που κατέβηκε πρώτη φορά- με 12 ψήφους που πριν πήγαιναν στην ΕΣΑΚ και ίσως κάποιοι στην Πρωτοβουλία.
Τι έγινε λοιπόν; Δεν μεσολάβησαν δυο χρόνια μνημονίου; Η ΠΑΣΚ πώς πήρε τόσες ψήφους; Μήπως γιατί άλλαξε το όνομα σε ανεξάρτητη ΔΗ.ΣΥ. και ορκίστηκε ότι απαρνήθηκε την κομματική της ταυτότητα;
Εδώ -κατά τη γνώμη μου- αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πολιτική χειραφέτηση από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν είναι μια πορεία “εκλογικών αναμετρήσεων” αλλά αποτέλεσμα της συγκρότησης του κινήματος. Και βήματα τέτοια δεν έγιναν!
Αντίθετα κυριάρχησε η λογική του ρουσφετιού, της ανάθεσης, των εκδουλεύσεων, της ατομικής λύσης, της διασύνδεσης με τη διεύθυνση, τους αιρετούς κλπ.
Πάνω εκεί πατάει και ο φόβος για τα μελλούμενα που σπρώχνει ένα κομμάτι συναδέλφων που έχει διαμορφωθεί σ΄αυτή τη λογική, στην “ασφάλεια” των γνωστών δοκιμασμένων κατεστημένων λύσεων.
Το βασικότερο όμως είναι η σιγή νεκροταφείου που έχει επιβληθεί στον κλάδο και η εμπέδωση της...αδυναμίας διεξαγωγής κλαδικών αγώνων.
Αποτέλεσμα: Η πιο άμαζη τακτική συνέλευση των τελευταίων 20 και βάλε χρόνων και ένα δ.σ. που στη σύνθεσή του έχει 3 διευθυντές ,δύο αιρετούς και μέλη που σκέφτονται να παραιτηθούν!
Πρόκειται για τη διαδικαστική αποτύπωση ενός ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ προβλήματος που είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗ του συλλόγου. Και εδώ έχουν ευθύνη όχι μόνο οι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ που είχαν ακριβώς αυτό το στόχο, αλλά και η ΕΣΑΚ που σαν πρώτη δύναμη αποθέωσε στην πράξη τη λογική της ανάθεσης, αρκούνταν σε αγωνιστικές κορώνες ομόφωνων αποφάσεων του δσ, με διαπαραταξιακό προεδρείο για να επιμερίζονται οι ευθύνες αλλά κυρίως για να ΜΗΝ αναλλάβει η ίδια την ευθύνη να προχωρήσει το σύλλογο μπροστά.
Το άνοιγμα της αντιπαράθεσης με τις απόψεις που πρεσβεύουν οι κυβερνητικές παρατάξεις δεν έγινε ποτέ από τη μεριά της , δεν επιδιώχθηκε ποτέ, αντίθετα υπήρχε μια αγαστή συνεργασία για να μην προχωρήσουν προτάσεις κοινής δράσης με άλλους συλλόγους, για να μην αναληφθεί καμιά πρωτοβουλία αγώνα από το σύλλογο.
(Απουσία του συλλόγου από τις απεργιακές συγκεντρώσεις και αντικατάστασή τους με παραστάσεις συνδικαλιστών στη διεύθυνση, να βγει το δσ από την υποχρέωση).
Οι μόνες πετυχημένες κινητοποιήσεις που έγιναν, πέρσι για την υγεία και φέτος με τους καθηγητές για την παιδεία, ήταν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων μετά από πρόταση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας. Όλες οι άλλες απορρίπτονταν από το δσ με διάφορα προσχήματα...

Και έρχομαι εδώ στο ενιαίο ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από συναδέλφους και απ΄ότι ξέρω, προτάθηκε ανεπίσημα πριν τις εκλογές και από τη ΔΑΚΕ.
Τη συγκρότηση του συλλόγου θα τη φέρει το ενιαίο ψηφοδέλτιο; Όλα αυτά τα φαινόμενα θα εξαλειφθούν με το ενιαίο ψηφοδέλτιο; Οι εκλεγμένοι με το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα λειτουργούν αλλιώς; Το πρόβλημα της αγωνιστικής κατεύθυνσης, της συμμετοχής και ενεργοποίησης των συναδέλφων θα το λύσει το ενιαίο ψηφοδέλτιο;
Ή μήπως κρύβουμε τα πραγματικά ζητήματα “κάτω από το χαλί”;
Γενικά ποιο πρόβλημα έρχεται να λύσει μια τέτοια πρόταση; Των άξιων προσώπων; Που θέλουν κάποιοι να τους ψηφίσουν αλλά δεν μπορούν; Εκτός αν ισχυριστούμε ότι πρέπει να ψάξουμε τους “άξιους” ΔΑΚίτες, ΠΑΣΚίτες που θα συγκρουστούν με την πολιτική της κυβέρνησης! Ψύλλους στ άχυρα δηλαδή.
Αλλά για να μην πάθουμε καμιά σχιζοφρένεια, ας δούμε ποιος χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα, πέρα από τους συναδέλφους που τα θέτουν καλοπροαίρετα μέσα από την αγωνία τους για το σύλλογο.
Το “Έξω τα κόμματα” “'Εξω οι παρατάξεις”, το τσουβάλιασμα όλων, το “όλοι ίδιοι είστε”, η ταύτιση του συνδικαλισμού με τους συνδιακαλιστές της ρεμούλας, το απολίτικο και το προσωπικό, χρησιμοποιείται από το σύστημα και τις δυνάμεις του για να χτυπήσει τις αριστερές απόψεις, να εμποδίσει τη ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου που αγανακτεί, να βγάλει λάδι τους δικούς του και να ενσωματώσει όλη την οργή σε μια μούντζα. Δυστυχώς σε αυτό “τσιμπάνε” και αριστερά κόμματα. Κάπως έτσι οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά τα πράγματα πάνε ολοταχώς δεξιά!
Και δυο λόγια περί δημοκρατίας.
Πόσο δημοκρατικό είναι να γίνονται εκλογές σε πρωτοβάθμια σωματεία με νόμο που τον καθορίζει το κράτος ,με καταστατικά του ν.1264, με ενισχυμένη αναλογική- πιο ενισχυμένη και από τις βουλευτικές εκλογές!- με δικαστικό αντιπρόσωπο και επίδειξη ταυτότητας, με πριμοδότηση των πρώτων παρατάξεων, με μη καταγραφή των λευκών στα έγκυρα ψηφοδέλτια;
Αυτό θα το ανοίξουμε ως ΑΓ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, γιατί σε λίγο καιρό το κράτος θα ανοίξει -έχει ήδη ανοίξει- το ζήτημα της λειτουργίας των σωματείων με καινούργιο νόμο για να μην μπορεί να κηρυχτεί καμιά απεργία και να βγαίνουν όλες παράνομες.
Επίσης πόσο δημοκρατικό είναι να πηγαίνουμε σε τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση και μέσα σε 7 λεπτά να πρέπει να τοποθετηθείς για 2 χρόνια επίθεσης, για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό, την κατάσταση του κινήματος κλπ; Πόσο δημοκρατικό είναι ο Πρόεδρος να μιλά για μια ώρα (πρωτομιλία-δευτερομιλία) και όλοι οι υπόλοιποι να μοιράζονται μια ώρα ανά 7 λεπτά ο καθένας; Αλλά είπαμε. Οι διαδικασίες αποτυπώνουν πολιτικά ζητήματα. Η δημοκρατία είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ζήτημα και όχι διαδικαστικό. Κι έτσι περνάν αυτά και πολλά άλλα!

Ρέα Γραμματά μέλος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας

ΗΛΕΚΤΡΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 76
Εγγραφή : 19/09/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Empty Απ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 4:27 am

Αγαπητή μου Ρέα,

η άποψή σου σεβαστή. Και σεβαστός και ο ρόλος σου στο τοπικό συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Η Αγωνιστική όμως Πρωτοβουλία πρέπει να κάνει και την αυτοκριτική της για το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών. Και όχι να πετροβολεί όλους τους άλλους που δεν κατάφερε το ποθητό αποτέλεσμα - να βρει ανταπόκριση στους συναδέλφους - κι αντί να αυξήσει τη δύναμή της κατάφερε και να τη μειώσει. Τι φταίει;

H ενισχυμένη αναλογική; Και με την τελείως απλή αναλογική πάλι η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δε θα μπορούσε να μπει στο ΔΣ. Αφού 326 δια 7 μας κάνει 46 και η Αγωνιστική Πρωτοβουλία έλαβε μόλις 26 ψήφους.

Θα μου πεις ίσως αυτά που μου έλεγες και στις εκλογές των αιρετών, πως δεν ενδιαφέρει η συμμετοχή στα όργανα. Και θα σου πω ότι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Όταν καλείς τον κόσμο ακόμη και ανοιχτά να μη συμμετέχει σε εκλογές, τότε τι περιμένεις από εκλογικές διαδικασίες;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ %25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2599%2520013

Αυτή την αφίσα, σου θυμίζω, δεν την έβαλα εγώ. Με τα χεράκια σου την κόλλησες. Και σου έλεγα, έλα μαζί μας, να μην αφήσουμε τους κυβερνητικούς να μπούνε στα συμβούλια και σφύριζες αδιάφορα. Γιατί, μου είπες, έτσι επιβάλλουν οι αρχές σου. Και η ιδεολογία του χώρου σου. Σεβαστό.

Προφανώς αυτός ο χώρος επιβάλλει και να παίρνουμε αποφάσεις εκτός συλλόγων και εκτός και της όποιας συνδικαλιστικής τοπικής παράταξης έχουμε συγκροτήσει. Και να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Να μην ακολουθεί τη γνώμη των άλλων δύο που συνεργάζεται στον ίδιο σύλλογο.

Εσύ λοιπόν μου δίδαξες πως ο καθείς είμαστε μόνος του και ο εαυτός του. Είμαστε πρόσωπα. Δεν είμαστε ομάδα. Άρα γιατί να μην το κάνουμε και σε επίπεδο συλλόγου; Πρόσωπα, και όχι ομάδες. Αυτό ακριβώς σημαίνει ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο. Κατάργηση των ομάδων. Υπέρ της μίας και μόνο ενότητας, του συλλόγου, και υπέρ της διαμόρφωσης απόψεων από τις Γενικές Συνελεύσεις.

Όσο για το χρόνο στη συνέλευση. Ως μέλος του προεδρείου σου απαντώ ότι αυτοθέλητα παραιτήθηκες από το χρόνο που σας δώσαμε ως προεδρείο να παρουσιάσετε το ψηφοδέλτιο. Τρομερά άδικο τώρα να κάνεις και μάλιστα δημόσια μια τέτοια διαμαρτυρία.

Όσο για τον πρόεδρο, που μίλησε όσο μίλησε, σου θυμίζω ότι δε μίλαγε ως παράταξη, απολογισμό υποτίθεται έκανε εκ μέρους του ΔΣ. Το ίδιο και στη δευτερολογία του. Μάλιστα το προεδρείο και στις δύο περιπτώσεις τον πίεσε να συντομεύσει.

Με εκτίμηση

Μαρία Λαμπρίδου

ΥΓ. Και για να μην υπάρχουν ψευδείς εντυπώσεις, από τα πρόχειρα πρακτικά που ως γραμματέας στο προεδρείο έχω στα χέρια μου βλέπω ότι παρά το χρόνο που πρότεινε το προεδρείο για 7 λεπτά ανά ομιλητή, και η γενική συνέλευση δέχθηκε, οι δύο εκπρόσωποι του ψηφοδελτίου σου μιλήσατε συνολικά 20 λεπτά. Και συγκεκριμένα από τις 11 η ώρα έως τις 11.20.

Όσο για τον πρόεδρο του συλλόγου, ξεκίνησε τον απολογισμό του στις 10, ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμία και η κατάρτιση του πίνακα ομιλητών από το προεδρείο. Στις 10.30 ακριβώς ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος ομιλητής. Η δευτερολογία του προέδρου ξεκίνησε στις 11.45 μη υπάρχοντος άλλου ομιλητή και με την άρνηση των υποψηφίων να παρουσιάσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Καθώς μάλιστα υπήρχε χρόνος μέχρι τις 12.30 που είχε οριστεί η διαδικασία των εκλογών, εκτός από τον πρόεδρο μίλησαν και οι δύο αιρετοί από το ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου. Ενώ στο μεταξύ έγινε και η ψηφοφορία για τις προτάσεις όπου και πάλι ως προεδρείο σας προτείναμε να παρουσιάσετε την πρότασή σας από το βήμα και δε θελήσατε. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά πώς σου προέκυψε να βάλεις θέμα χρόνου! Και γιατί δεν το έβαλες στη συνέλευση;

Να σημειώσω ακόμη ότι μπορεί ο πρόεδρος ως πρόεδρος να μίλησε περισσότερο, ως είθισται πάντα στις γενικές συνελεύσεις, αλλά δεν έλαβε το λόγο ούτε για ένα λεπτό ως υποψήφιος. Και δεν τον έλαβε το λόγο και κανένας άλλος υποψήφιος από το ψηφοδέλτιό του. Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Empty Απ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση από ΗΛΕΚΤΡΑ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 9:32 am

Συναδέλφισσα θα σου πω κάτι και δε θα το συνεχίσω γιατί πραγματικά δεν έχει νόημα.
Δε θέλω να απαντήσω επί του προσωπικού, αν και με προκαλείς. Οι απόψεις μου είναι γνωστές, ξεκάθαρες και δεν τις αλλάζω κατά πως βολεύει κάθε φορά. Μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Όμως όσοι βρίσκονται κάποια χρόνια σε αυτό το σύλλογο και ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω.

ΗΛΕΚΤΡΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 76
Εγγραφή : 19/09/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Empty Απ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 10:00 am

Ε, εγώ μάλλον είμαι βλάκας. Γιατί έχοντας τρία χρόνια εδώ - που δε νομίζω ότι είναι λίγα, αν λάβουμε υπόψη ότι πολλοί άλλοι συνάδελφοι είναι περαστικοί για ένα μόνο χρόνο, δε αντιλαμβάνομαι τι εννοείς.

Και σε παρακαλώ μη με προσβάλλεις, ουδέποτε στη ζωή μου έκανα πως δεν καταλαβαίνω.

Να σου προσθέσω μάλιστα ότι την πρόκληση την άρχισες πρώτη. Βάλλοντας κατά του Ενιαίου ψηφοδελτίου και του προεδρείου. Εγώ σ' αυτά τα δύο σου απάντησα που με αφορούν και με θίγουν.

Θα σου θυμίσω λοιπόν ότι για το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο απεφάνθη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου το 2011. Η πρόταση του Γιάννη Δημάκα πέρασε τότε με πλειοψηφία. Βλέπεις δεν είμαι και τόσο καινούργια στη Θεσπρωτία για να το αγνοώ.

Και για το προεδρείο είναι πραγματικά απαράδεκτο να διαμαρτύρεσαι όταν εντός γενικής συνέλευσης ούτε διαμαρτυρήθηκες για το θέμα του χρόνου ούτε και αδικήθηκες σε σχέση με τους άλλους ομιλητές.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Empty Απ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 10:13 am

και δεν κατάλαβα και τι εννοείς με το σχόλιο για τις απόψεις που αλλάζουν κατά πώς βολεύει...

Μπορείς να μου ξεκαθαρίσεις για ποιο βόλεμα μιλάς;

Δικαίωμά σου να έχεις όποιες απόψεις θέλεις. Και τις ίδιες από τότε που γεννήθηκες.

Για πες μου όμως. Με ποια λογική προβάλεις αυτή τη σταθερότητα των απόψεων. Με τη λογική ότι οφείλουμε όλοι να έχουμε σταθερές απόψεις δια βίου; Να μην τις αλλάζουμε ακόμη και αν συνειδητοποιήσουμε πως είναι λάθος;

Ή μήπως με το επιχείρημα ότι εσύ είσαι σοφή και έχεις τις ορθές απόψεις;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Για μένα τα πράγματα είναι τελείως αλλιώς. Ξέρω ότι ζω σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο και ξέρω επίσης ως εκπαιδευτικός πως και εγώ αλλάζω την κάθε μέρα αποκτώντας περισσότερη εμπειρία και γνώσεις και άρα καλύτερη γνώση. Πώς λοιπόν μπορώ να λέω το ίδιο πράγμα και να έχω τις ίδιες και απαράλλαχτες απόψεις διαρκώς;

Εξάλλου δε θεωρώ τον εαυτό μου πάνσοφο. Και ακούω τι έχει να μου πει ο άλλος. Αν λοιπόν με πείσουν τα επιχειρήματά του, τότε ναι, αλλάζω απόψεις.

Όσο για το βόλεμα, υπάρχουν πολλών λογιών βολέματα σε τούτο τον κόσμο. Ένα από τα πλέον συνηθισμένα είναι και να βολεύεται κάποιος στο είδωλο που έχει πλάσει για τον εαυτό του. Και να μην μπορεί να δει ότι υπάρχουν τριγύρω και άλλοι που προσπαθούν με το δικό τους τρόπο να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Empty Απ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 2:41 pm

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ...

ΗΛΕΚΤΡΑ έγραψε:Συναδέλφισσα θα σου πω κάτι και δε θα το συνεχίσω γιατί πραγματικά δεν έχει νόημα.
Δε θέλω να απαντήσω επί του προσωπικού, αν και με προκαλείς. Οι απόψεις μου είναι γνωστές, ξεκάθαρες και δεν τις αλλάζω κατά πως βολεύει κάθε φορά. Μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Όμως όσοι βρίσκονται κάποια χρόνια σε αυτό το σύλλογο και ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω.

Μπορεί να μην είμαι τόσο παλιά όπως εσύ, αγαπητή Ρέα, στο σύλλογο, ξέρω όμως τουλάχιστον τι λέει το καταστατικό του συλλόγου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ %25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%2520%25CF%2583%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25BB%25CF%258C%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2585%2520001

Πρόσεξε σε παρακαλώ τι γράφει και στην παράγραφο 5. Για το χρόνο που δίνεται στα ψηφοδέλτια.

Όπως βλέπεις ο καθένας μας μπορεί να κάνει λάθος στις απόψεις του. Και να νομίζει διάφορα.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης