Χρειάστηκε να έρθουν οι εφοπλιστές στην Ηγουμενίτσα για να μπουν τα ζητήματα που εδώ και χρόνια βάζουμε για τα αξιοθέατα!

Πήγαινε κάτω

Χρειάστηκε να έρθουν οι εφοπλιστές στην Ηγουμενίτσα για να μπουν τα ζητήματα που εδώ και χρόνια βάζουμε για τα αξιοθέατα!  Empty Χρειάστηκε να έρθουν οι εφοπλιστές στην Ηγουμενίτσα για να μπουν τα ζητήματα που εδώ και χρόνια βάζουμε για τα αξιοθέατα!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 9:23 am

Κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας

στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) επισκέφθηκε τους λιμένες Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας όπου είχε συναντήσεις με τις Διοικήσεις των λιμένων και τις άλλες τοπικές Αρχές για θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των διΆ αυτών διακινουμένων επιβατών – τουριστών. Κατά τις συναντήσεις εξετάστηκαν τα ακόλουθα θέματα.

Για τον λιμένα της Ηγουμενίτσας.

i. Κρηπιδώματα παραβολής πλοίων
ii. Σταθμοί επιβατών – Passenger terminals.
iii. Διαπλάτυνση διαύλου.
iv. Εφαρμογή μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security.

v. Πρόσβαση στα αξιοθέατα της περιοχής.

vi. Ευκολίες για τη μερίδα των τουριστών που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την πόλη.


vii. Μέσα ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας (Vessel Traffic System – VTS).

Διαπιστώθηκε ότι, η δεύτερη φάση των έργων που ανήκουν και τα κρηπιδώματα αποκλειστικά για την κρουαζιέρα, μαζί με ένα finger pier που κατασκευάζεται στο κέντρο του νέου λιμένος και τον νέο επιβατηγό σταθμό – passenger terminal, βρίσκονται σε εξέλιξη και σύμφωνα με την ενημέρωση θα είναι έτοιμα προς χρήση στο τέλος του έτους.

Σε ότι αφορά το θέμα του διαύλου εισόδου και εξόδου των πλοίων στον λιμένα, διαπιστώθηκε και εκεί ότι πράγματι έχει ολοκληρωθεί η εκβάθυνση του νέου τμήματος πλάτους 90 μέτρων δυτικά αυτού που είναι σήμερα σε χρήση και βρίσκονται σε διαδικασία εγκρίσεως του έργου, προκειμένου να δοθεί προς χρήση.

Με την λήξη αυτής της διαδικασίας, θα αρχίσει εκβάθυνση του παλαιού διαύλου που είναι σήμερα σε λειτουργία, ο οποίος έχει πλάτος 90 μέτρων και με την ολοκλήρωση και αυτού του τμήματος θα είναι πλέον προς χρήση ο καινούργιος δίαυλος 180 περίπου μέτρων πλάτος και μήκους 1,2 μιλίων, έργο το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες για ταυτόχρονη είσοδο και έξοδο από τον λιμένα της Ηγουμενίτσας, κάτι το οποίο θα διευκολύνει την κίνηση και δεν θα υπάρχουν πλέον καθυστερήσεις.

Σε ότι αφορά το θέμα του ελέγχου της θαλάσσιας κυκλοφορίας με δύο κέντρα ελέγχου ένα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και το δεύτερο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπου ελέγχεται όλο το μήκος της διαδρομής από το βόρειο στενό της Κέρκυρας μέχρι την Ηγουμενίτσα και σε κάποια απόσταση νοτιότερα αυτής. Αντηλλάγησαν απόψεις όσον αφορά την επαναλειτουργία του.

http://892fm.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1646.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Χρειάστηκε να έρθουν οι εφοπλιστές στην Ηγουμενίτσα για να μπουν τα ζητήματα που εδώ και χρόνια βάζουμε για τα αξιοθέατα!  Empty Απ: Χρειάστηκε να έρθουν οι εφοπλιστές στην Ηγουμενίτσα για να μπουν τα ζητήματα που εδώ και χρόνια βάζουμε για τα αξιοθέατα!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 09, 2013 9:25 am

Χρόνια τώρα φωνάζουμε για τα αξιοθέατα της περιοχής και την αξιοποίησή τους για προσέλκυση και τουριστών της στεριάς και επιβατών κρουαζιεροπλοίων.

Σε ώτα μη ακουόντων...

Χρειάστηκε λοιπόν να έρθει το κλιμάκιο των εφοπλιστών για να μπει το ζήτημα που κοινός νους αντιλαμβάνεται την τεράστια σημασία του για τον τουρισμό μας. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά κάτι να γίνει...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης